Együttműködési megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület

A bajor fővárosban zajló Transport Logistic kiállításon együttműködési megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség (Logistics Alliance Germany) és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület. A magyar standot övező óriási érdeklődés egyértelműen igazolja: hazánk felkerült a globális logisztikai térképre.

Együttműködési megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület

A keddtől péntekig tartó Transport Logistic a logisztikai szakma legrangosabb seregszemléje és szakvására. Az expo több mint 115 ezer négyzetméternyi területén 62 ország 2162 kiállítója várja a látogatók 123 országból érkező, több mint 60 ezres seregét. Az idei Transport Logistic fókuszában a robotika, a mesterséges intelligencia, a „kiterjesztett valóság” logisztikai szektorra gyakorolt hatása áll.


A magyar pályahálózat-működtetők 100%-át, illetve a vasúti személyszállítási piac 100%-át és a vasúti árufuvarozási piac 95%-át tömörítő HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület negyedszer képviseli az ágazat hazai szereplőit Münchenben. A szakmai szervezet a magyar stand kiállítóival – a MÁV-val, a Rail Cargo Hungariával, a CER Hungaryvel, a GYSEV CARGO-val, a Záhony-Porttal és a PACOBO-val – kiegészülve dolgozik azon, hogy bemutassa: miért is pályázik hazánk Közép-Európa logisztikai központjának szerepére. A standot övező óriási érdeklődés egyértelműen igazolja: Magyarország felkerült a globális logisztikai térképre.


A HUNGRAIL és a Német Logisztikai Szövetség (Logistics Alliance Germany) vezetői, dr. Homolya Róbert és Holger Dechant szerdán a Transport Logisticon fontos dokumentumot írtak alá: a két szervezet közötti együttműködési megállapodás céljai közt szerepel az üzleti és kereskedelmi promóciós események szervezésében való együttműködés erősítése, illetve a tapasztalatok, információk és adatok intenzívebb cseréje is.


A magyar stand szerdai ünnepélyes megnyitásán dr. Homolya Róbert, az egyesület elnöke, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Barabás Emőke, Magyarország külgazdasági attaséja, dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke és dr. Katona László, az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.


Dr. Homolya Róbert beszédében kiemelte: az egyesület standján kiemelt hangsúlyt fektetnek a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésében rejlő potenciálra, Magyarország termináli és vasúti árufuvarozási kapacitásainak bemutatására. „Emellett óriási feladat hárul a kereskedő kollégákra, hiszen elsődleges feladatuk, hogy feltérképezzék a keleti irányú árualapokat, így profitábilissá téve a keleti irányú forgalmat” – tette hozzá a pályavasút és a HUNGRAIL elnöke.


„Bár a vásár nemzetközi, nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy Németország – és azon belül Bajorország – a legfontosabb kereskedelmi partnerünk. A bajor–magyar áruforgalom a tavalyi évben, minden rekordot megdöntve, 13,5 milliárd eurót tett ki” – emlékeztetett köszöntőjében Barabás Emőke. Az áruk és javak mozgatása kiemelt feladat, ezért a logisztikát a főkonzulátus is kiemelt területként kezeli – hangsúlyozta a külgazdasági attasé, aki felajánlotta a Müncheni Főkonzulátus segítségét a bajor–magyar gazdasági kapcsolatok erősítésében.


Dr. Kovács Imre gratulált dr. Homolya Róbertnek a HUNGRAIL elnökévé való megválasztásához, majd a magyar árufuvarozási szektor jelenlegi helyzetéről adott összegzést. „A magyar vasúti szállítás nagyon nehéz időszakot él meg, nagy építkezésen vagyunk túl, ezt sikerült együtt megoldani. Ez a rendezvény jó alkalom arra, hogy megbeszéljük a problémákat, és együtt készüljünk fel az ősszel várható nagyobb árumennyiségek szállítására” – emelte ki a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.


Dr. Katona László köszönetet mondott a szervezésért, majd a magyar vasút külföldi jelenlétének fontosságára hívta fel a figyelmet. Az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója beszédében úgy fogalmazott: „az, hogy a HUNGRAIL – immár negyedszer – itt, nemzetközi porondon is megmutatja magát, nagyon jó üzenet a vasutas világ felé, hogy igenis lehet közösen, együtt dolgozva komoly eredményeket elérni”.

 

A Transport Logistic 2019 megnyitása óta folytatott tárgyalások tapasztalatai alapján a kiállító cégek úgy látják: a magyar kormánynak és a vállalatoknak az előző kiállítás óta eltelt elmúlt két évben tett erőfeszítései meghozták eredményüket: hazánk bekerült a nagy szállítmányozó cégek látóterébe, a magyar vasúti hálózat – a két évvel ezelőtti negatív tapasztalatokkal ellentétben – ma már vitathatatlanul ott van az Ázsiából Európába tartó szállítási útvonalak között.

Hozzászólások

Időre van szüksége a Commerzbanknak

A Reuters értesülései szerint a Commerzbank időt kért az UniCredittel való egyesülésről szóló tárgyalások megkezdése előtt.
2019. 06. 25. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Autóipari K+F központot épít Érden az AVL

A motor- és hajtáslánc-fejlesztéssel foglalkozó osztrák tulajdonú AVL Hungary Kft. tovább bővíti magyarországi tevékenységét, és Érden beruházással felépíti a vállalat új magyarországi központját és kutató-fejlesztő részlegét. A vállalat tulajdonosai és menedzsmentje a magyar kormány és Érd város vezetősége a mai napon közösen letették a beruházás alapkövét.
2019. 06. 25. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csődközeli helyzetben van a szlovén Adria Airways

Csődközeli helyzetbe jutott a szlovén Adria Airways légi társaság, amelyet 2016-ban vásárolt meg a német magántulajdonban lévő 4K Invest befektetési alap a szlovén államtól - közölte a helyi sajtó hétfőn.
2019. 06. 25. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új stratégiát dolgoz ki a Lufthansa-csoport az Eurowings és a Brussels Airlines fejlesztésére

Új stratégia szerint folytatja az Eurowings diszkont légitársaság, valamint a Brussels Airlines fejlesztését a tulajdonos Lufthansa-csoport, amely emellett újabb kiadácsökkentést jelentett be minden légitársaságánál.
2019. 06. 25. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Tizenöt éve nyitotta meg budapesti bázisát a Wizz Air

Tizenöt évvel ezelőtt nyitotta meg budapesti bázisát a Wizz Air magyar kötődésű diszkont légitársaság, azóta 31 millió utas repült az onnan induló, vagy oda érkező járatain.
2019. 06. 24. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erőteljes növekedést remél a Magyar Suzuki

A Magyar Suzuki Zrt. erős évre számít az idén is, a piaci igényekre reagálva 185 ezer autó gyártását tervezi Esztergomban, megemelve az eredeti, 179 ezer darabos gyártási tervet - mondta Josinobu Abe vezérigazgató hétfőn, Budapesten, sajtótájékoztatón.
2019. 06. 24. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megbízhatatlan cég a FedEx?

A FedEx amerikai postaszolgálat felkerülhet a megbízhatatlan vállalatok kínai listájára, miután nem szállított le egy Huawei okostelefont tartalmazó csomagot az amerikai címzettnek - írta vasárnap a kínai Global Times hírportál.
2019. 06. 23. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megvásárolta a Gellért Szállót az Indotek Group

Ötcsillagos szállodaként újulhat meg néhány éven belül a Gellért Szálló, amelynek értékesítéséről néhány nappal ezelőtt állapodott meg egymással a Danubius Hotels Group és az Indotek Group. A Gellért Hotel Budapest egyik legpatinásabb szállodája, de az ingatlan mostanra alaposan megérett a felújításra. Éppen ezért az épületet megvásárló Indotek Group teljes rekonstrukciót kíván végrehajtani a műemléki védelem alatt álló létesítményben az eredeti külső megtartásával, azzal a céllal, hogy a szálloda az eddiginél is színvonalasabb szolgáltatásokkal erősítse a minőségi turizmust Budapesten – közölték az ingatlanfejlesztő társaság képviselői.
2019. 06. 23. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az okosgumik fejlesztésére koncentrál a Bridgestone

Az okosgumik fejlesztésére koncentrál a jövőben a Bridgestone, amely nemcsak a flottakezelőknek, hanem a magánvásárlóknak is szeretne a közeljövőben adatokat közlő abroncsokat értékesíteni.
2019. 06. 22. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Richter és az Allergan kiterjesztették Latin Amerikára a cariprazine értékesítésére vonatkozó licenc megállapodásukat

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) a mai napon bejelentette, hogy a cariprazine forgalmazására az Allergan Plc-vel (Allergan) korábban kötött licenc megállapodásukat kiterjesztették Latin-Amerika legfontosabb piacaira (Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Ecuador, Mexikó, Peru és Venezuela).
2019. 06. 21. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sztrájk jöhet a Lufthansánál

Sztrájkot helyezett kilátásba a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a Lufthansa csoport névadó és két diszkont légitársaságnál (Eurowings, Germanwings), csütörtöki közleményük szerint júliusban lehet munkabeszüntetés.
2019. 06. 21. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt az Oracle bevétele és nyeresége

Növelte forgalmát és nyereségét az elmúlt pénzügyi évben az amerikai Oracle Corp. számítástechnikai szolgáltató konszern.
2019. 06. 20. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Húsz nagy hatótávú Airbus A321XLR repülőgépet rendel a Wizz Air

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon szándéknyilatkozatot írt alá az Airbus képviselőivel, melyben rögzítik, hogy – az Indigo Partners-szel kötött megállapodás részeként – a vállalat élni fog a 20 Airbus A321XLR repülőgép megvásárlására vonatkozó opciójával. A most megrendelt repülőgépeket 2023-tól kezdődően három éven keresztül veszi majd át a légitársaság. Azért, hogy a Wizz Air megőrizze légi flottájának egységét, az A321XLR repülőket 239 üléssel üzemeltetik majd, éppen úgy, ahogyan az A321neo repülőgépeket is. Az XLR a Wizz Air jelenlegi hálózatában is azonos hatékonysággal üzemeltethető. A megrendelés – az előírásoknak megfelelően – a Wizz Air részvényeseinek jóváhagyása után válik véglegessé.
2019. 06. 20. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kínai érdeklődő a Bayernél

A Bloomberg értesülései szerint a kínai Fosun ajánlatot tehet a Bayer állategészségügyi üzletágára.
2019. 06. 19. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új Airbus repülőgépeket vásárol a Wizz Air

Húsz új Airbus A321XLR típusú repülőgépet vásárol a Wizz Air az európai repülőgépgyártótól, a megállapodást a párizsi légi szalonon jelentették be - közölte az Airbus az MTI-vel.
2019. 06. 19. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Menedzsment átalakítás jöhet a Deutsche Banknál

A vezérigazgató kezdeményezésére a Deutsche Bank több felsővezetőjét is leválthatják a közeljövőben, köztük a pénzügyi igazgatót (CFO) és a befektetési banki üzletág vezetőjét is.
2019. 06. 19. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Visa mintegy 25 milliárd dollár összegű csalást előz meg a mesterséges intelligencia alkalmazásával

A mesterséges intelligencia fizetések terén történt úttörő alkalmazása óta a folyamatosan fejlődő Visa Advanced Authorization technológia tovább segíti a kereskedelem bővülését és a fogyasztói bizalom növelését.
2019. 06. 18. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyűlnek a felhők az Apple körül

Egyre borúsabbak az elemzők az Apple okostelefon értékesítésével kapcsolatban, továbbra is a kínai piac lehet a gyenge pont.
2019. 06. 18. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Itt vannak a részletek a Facebook új kriptovalutájáról a Libra-ról

Ma reggel tette közzé a Facebook azt a 29 oldalas dokumentumot, amiben részleteket közöl a vezetésükkel bevezetni kívánt kriptodevizáról, a Libra-ról.
2019. 06. 18. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Létszámleépítés a Santandernél

A Banco Santander megegyezett a spanyol szakszervezettel a létszámcsökkentésről.
2019. 06. 18. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások: