Együttműködési megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület

A bajor fővárosban zajló Transport Logistic kiállításon együttműködési megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség (Logistics Alliance Germany) és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület. A magyar standot övező óriási érdeklődés egyértelműen igazolja: hazánk felkerült a globális logisztikai térképre.

Együttműködési megállapodást kötött a Német Logisztikai Szövetség és a HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület

A keddtől péntekig tartó Transport Logistic a logisztikai szakma legrangosabb seregszemléje és szakvására. Az expo több mint 115 ezer négyzetméternyi területén 62 ország 2162 kiállítója várja a látogatók 123 országból érkező, több mint 60 ezres seregét. Az idei Transport Logistic fókuszában a robotika, a mesterséges intelligencia, a „kiterjesztett valóság” logisztikai szektorra gyakorolt hatása áll.


A magyar pályahálózat-működtetők 100%-át, illetve a vasúti személyszállítási piac 100%-át és a vasúti árufuvarozási piac 95%-át tömörítő HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület negyedszer képviseli az ágazat hazai szereplőit Münchenben. A szakmai szervezet a magyar stand kiállítóival – a MÁV-val, a Rail Cargo Hungariával, a CER Hungaryvel, a GYSEV CARGO-val, a Záhony-Porttal és a PACOBO-val – kiegészülve dolgozik azon, hogy bemutassa: miért is pályázik hazánk Közép-Európa logisztikai központjának szerepére. A standot övező óriási érdeklődés egyértelműen igazolja: Magyarország felkerült a globális logisztikai térképre.


A HUNGRAIL és a Német Logisztikai Szövetség (Logistics Alliance Germany) vezetői, dr. Homolya Róbert és Holger Dechant szerdán a Transport Logisticon fontos dokumentumot írtak alá: a két szervezet közötti együttműködési megállapodás céljai közt szerepel az üzleti és kereskedelmi promóciós események szervezésében való együttműködés erősítése, illetve a tapasztalatok, információk és adatok intenzívebb cseréje is.


A magyar stand szerdai ünnepélyes megnyitásán dr. Homolya Róbert, az egyesület elnöke, a MÁV elnök-vezérigazgatója, Barabás Emőke, Magyarország külgazdasági attaséja, dr. Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke és dr. Katona László, az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt.


Dr. Homolya Róbert beszédében kiemelte: az egyesület standján kiemelt hangsúlyt fektetnek a Budapest–Belgrád vasútvonal fejlesztésében rejlő potenciálra, Magyarország termináli és vasúti árufuvarozási kapacitásainak bemutatására. „Emellett óriási feladat hárul a kereskedő kollégákra, hiszen elsődleges feladatuk, hogy feltérképezzék a keleti irányú árualapokat, így profitábilissá téve a keleti irányú forgalmat” – tette hozzá a pályavasút és a HUNGRAIL elnöke.


„Bár a vásár nemzetközi, nem mehetünk el szó nélkül amellett a tény mellett, hogy Németország – és azon belül Bajorország – a legfontosabb kereskedelmi partnerünk. A bajor–magyar áruforgalom a tavalyi évben, minden rekordot megdöntve, 13,5 milliárd eurót tett ki” – emlékeztetett köszöntőjében Barabás Emőke. Az áruk és javak mozgatása kiemelt feladat, ezért a logisztikát a főkonzulátus is kiemelt területként kezeli – hangsúlyozta a külgazdasági attasé, aki felajánlotta a Müncheni Főkonzulátus segítségét a bajor–magyar gazdasági kapcsolatok erősítésében.


Dr. Kovács Imre gratulált dr. Homolya Róbertnek a HUNGRAIL elnökévé való megválasztásához, majd a magyar árufuvarozási szektor jelenlegi helyzetéről adott összegzést. „A magyar vasúti szállítás nagyon nehéz időszakot él meg, nagy építkezésen vagyunk túl, ezt sikerült együtt megoldani. Ez a rendezvény jó alkalom arra, hogy megbeszéljük a problémákat, és együtt készüljünk fel az ősszel várható nagyobb árumennyiségek szállítására” – emelte ki a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke.


Dr. Katona László köszönetet mondott a szervezésért, majd a magyar vasút külföldi jelenlétének fontosságára hívta fel a figyelmet. Az MMV Magyar Magánvasút Zrt. vezérigazgatója beszédében úgy fogalmazott: „az, hogy a HUNGRAIL – immár negyedszer – itt, nemzetközi porondon is megmutatja magát, nagyon jó üzenet a vasutas világ felé, hogy igenis lehet közösen, együtt dolgozva komoly eredményeket elérni”.

 

A Transport Logistic 2019 megnyitása óta folytatott tárgyalások tapasztalatai alapján a kiállító cégek úgy látják: a magyar kormánynak és a vállalatoknak az előző kiállítás óta eltelt elmúlt két évben tett erőfeszítései meghozták eredményüket: hazánk bekerült a nagy szállítmányozó cégek látóterébe, a magyar vasúti hálózat – a két évvel ezelőtti negatív tapasztalatokkal ellentétben – ma már vitathatatlanul ott van az Ázsiából Európába tartó szállítási útvonalak között.

Hozzászólások

A Huawei bemutatta az első Google-mentes mobilját

A Huawei bemutatta csütörtökön a németországi Münchenben az első okostelefonját, amely Google-alkalmazások nélkül működik.
2019. 09. 20. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Együttműködik a Hiventures és a BÉT

Együttműködik az MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT), olyan vállalatok tőzsdei bevezetésének felkészítését támogatják majd közösen, amelyek nyilvános részvénykibocsátással szeretnének forrást bevonni.
2019. 09. 19. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Karbantartás lesz a Telenor ügyyfélkiszolgáló rendszerein

Hétvégén tervezett karbantartást végez ügyfélkiszolgáló rendszerein a Telenor, ez a szolgáltató mintegy 3 millió ügyfelét érinti. Telefonálni ezalatt zavartalanul lehet, ahogy SMS-t küldeni és mobilinternetet használni is, az ügyintézés azonban nem lesz lehetséges sem személyes, sem online csatornán.
2019. 09. 19. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Marosvásárhelyen vett bevásárlóközpontot az Indotek Group

Megállapodást kötött a marosvásárhelyi Promenada Targu Mures bevásárlóközpont megvásárlásáról az Indotek Group a francia AEW Europe csoporttal. A mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény olyan nemzetközi márkáknak ad otthont, mint az Auchan, a Leroy Merlin, a Decathlon, a H&M, a Cinema City, az LC Waikiki, a New Yorker, a Hervis és a Media Galaxy. A magyar ingatlanfejlesztő társaság tervei között szerepel, hogy a létesítményt korszerűsíti, ezzel párhuzamosan pedig további akvizíciókkal is erősíteni kívánja jelenlétét a romániai kereskedelmi ingatlanpiacon.
2019. 09. 19. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Áruautomaták: versenytársat kap a Magyar Posta

Új, magyar fejlesztésű felügyeleti egység kerülhet a NAV-hoz bekötött étel- és italautomatákba. Megkapta ugyanis a hatósági engedélyt a Tekinvest Holding Zrt. Tekinvest AFE névre keresztelt megoldása. A teljeskörű telemetriai támogatással működő eszköz minden olyan helyen használható, ahol kezelőszemélyzet nélküli fizetési rendszerek működnek, így akár a parkolóautomatákba is beépíthető.
2019. 09. 19. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták a pécsi Honsa Kft. 1,9 milliárd forintos új csarnoképületét

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának jelenlétében adták át a pécsi Honsa Kft. legújabb csarnoképületét. A német tulajdonú vállalat összesen 3,2 milliárd forintos kapacitásbővítési beruházásának része a 1,9 milliárd forintos új csarnoképület. A Koller Csoport pécsi leányvállalatának szeptember 17-én átadott 4900 m2-es gyártó- és raktárépülete a cég nyolcadik csarnoka.
2019. 09. 18. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az AutoWallis megszerezte a hitelminősítést a Növekedési Kötvényprogramban való részvételhez

Komolyan vizsgálja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által indított Növekedési Kötvényprogramban (NKP) való részvétel lehetőségét az AutoWallis, melynek előfeltételeként már meg is szerezte a szükséges hitelminősítést. Az MNB felkérésére a Scope Ratings elvégezte a társaság minősítését, és B+ besorolást adott. Az AutoWallis többféle lehetőséget is mérlegel azzal kapcsolatban, hogy milyen forrásbevonási módot választ a tavasszal meghirdetett stratégiájának megvalósításához, és az NKP-t is előnyös lehetőségnek tartja.
2019. 09. 18. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hidegzuhany a FedEx-től

Erősen visszafogott várakozást közölt a FedEx a most kezdődött gazdasági évre tegnap, az elemzők által várt 14,73 dolláros EPS-sel szemben a társaság csupán 11-13 dollár közötti egy részvényre jutó eredményre számít - olvashatjuk az ERSTE elemzésében.
2019. 09. 18. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A Cordia a régió egyik meghatározó lakásfejlesztőjévé akar válni

Fokozza tőkeexportját és külföldi befektetéseit Magyarország vezető lakásfejlesztő vállalata, a Cordia, amely a román és a lengyel piac mellett – egy pilotprojekttel – immár Spanyolországban is jelen van. Mindez abba a stratégiába illeszkedik, amelynek célja, hogy a vállalat európai szinten is meghatározó lakásfejlesztővé váljon úgy, hogy Magyarországnak továbbra is kulcsszerepe marad a társaság működésében.
2019. 09. 18. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Meghosszabbítja együttműködését a BME és a Siemens

Újabb 5 évvel meghosszabbítja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a Siemens Zrt.-vel kötött stratégiai együttműködést - közölte a vállalat kedden az MTI-vel.
2019. 09. 18. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét

Átadták az Amazone új debreceni telephelyét kedden a helyi Határ úti ipari parkban, a beruházás 400 millió forintba került - mondta az átadáson Kovács Tamás, a cégcsoport magyarországi vállalatának ügyvezetője.
2019. 09. 18. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új felsővezetők a KPMG Magyarországnál

Rózsai Rezső, az audit részleg jelenlegi vezetője lesz a KPMG Magyarország vezérigazgatója október 1-jétől, az eddig a cég egészét és a tanácsadási részleget is irányító Robert Stöllinger 16 év után visszavonul pozíciójából - tájékoztatta a nemzetközi tanácsadó cég az MTI-t.
2019. 09. 18. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Kétmilliárd forintból épített gyártó- és raktárcsarnokot a pécsi Honsa Kft.

Átadták a német tulajdonú Honsa Kft. közel kétmilliárd forintos beruházással megépült új gyártó- és raktárcsarnokát kedden Pécsett.
2019. 09. 17. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Generali bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Európa Indexébe

A Generali immár egymást követő második évben maradt tagja a Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexének (DJSI), illetve első alkalommal bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Európa Indexébe is (DJSI Europe).
2019. 09. 17. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Modernebb és hatékonyabb repülőgépszárnyak kutatásában és fejlesztésében működik közre a SZTAKI

Modernebb és hatékonyabb repülőgépszárnyak kutatásában és fejlesztésében működik közre az Informatikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) Repülésirányítási és Navigációs Kutatócsoportja, amely az uniós projektben a tesztek során keletkezett adatokat kezeli és dolgozza fel.
2019. 09. 17. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a Budapest Bank eredménye

Az első fél évben 30 százalékos eséssel 6,4 milliárd forintra csökkent a Budapest Bank csoport adózás utáni eredménye - olvasható a pénzintézet összefoglalójából, amelyet hétfőn közöltek az MTI-vel.
2019. 09. 16. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővíti kapacitását az Art Water Kft.

Több mint 840 millió forintos beruházással, 380 millió forint európai uniós és hazai támogatás felhasználás mellett bővíti termelési kapacitását az ásványvíz palackozással foglalkozó Art Water Kft. a Vas megyei Horvátzsidányban - közölte az MTI-vel a társaság ügyvezetője.
2019. 09. 16. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megállapodást kötött a Wizz Air és a Malév Ground Handling

Azonnali fejlesztésekről, illetve a közbeavatkozást igénylő területekről állapodott meg a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság és földi kiszolgáló partnere, a Malév Ground Handling - közölte a két szervezet pénteken az MTI-vel
2019. 09. 15. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2022-re egymillió elektromos autót értékesítene a Ford

A Ford 2022-re egymillió új elektromos autó értékesítését tervezi Európában, ez a szám akkorra meghaladhatja a benzines és dízel üzemű járművek eladását.
2019. 09. 14. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A DIGI Csoport kifogásolja kizárását az 5G-s frekvenciaárverésről

Alaptalannak és nem tisztességesnek tartja a DIGI Communications N.V, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. holland anyavállalata, hogy a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kizárta magyar leányvállalatát az 5G-s frekvenciaárverésről, a határozat ellen fellebbeznek - közölte a cég az MTI-vel pénteken.
2019. 09. 14. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások: