Erős eredménnyel zárta az Allianz Csoport az első negyedévet

– A negyedéves eredmény 7,5 százalékkal 3 milliárd euróra nőtt – A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény elérte a 2 milliárd eurót – Megnyugtató szintű, 218 százalékos Szolvencia II irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató – A várható működési eredmény 2019-ben a megerősített adatok alapján 11,5 milliárd euró (plusz-mínusz 500 millió euró)

Erős eredménnyel zárta az Allianz Csoport az első negyedévet

Jól indult a 2019-es év

Az Allianz Csoport 2019-ben erős első negyedéves teljesítménnyel folytatta 2018. évi sikereit. Az eredmények igazolják az üzletág rugalmasságát és előrehaladását a vállalat Megújulási Programjának mentén. A belső bevételnövekedés árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított mértéke 7,5 százalék volt. A teljes díjbevétel a 2018. évi 36,9 milliárdról 9,1 százalékos bővüléssel 40,3 milliárd euróra nőtt. A működési eredmény 7,5 százalékkal, 2,8 milliárd euróról 3,0 milliárd euróra nőtt, elsősorban azért, mert a Csoport a vagyon- és felelősségbiztosítás üzletágában erőteljesen növekedtek a díjak, csökkentek a természeti katasztrófákból eredő kárigények, és javult a költséghányad.

Az élet- és egészségbiztosítási üzletág működési eredménye kismértékben nőtt, miután a magasabb költségfedezeti összegek és díjak, valamint a kedvező kiigazítások bőven ellentételezték az alacsonyabb befektetési nyereséget. A vagyonkezelési üzletág működési eredménye kismértékben csökkent az üzleti növekedési befektetések miatti magasabb kiadások következtében.
 
A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény 1,6 százalékkal, az előző évi 1,9 milliárdról 2 milliárd euróra bővült. A magasabb működési eredményt nagyrészt ellentételezte a nem működési befektetésekből származó bevételek alacsonyabb szintje, illetve kis mértékben a magasabb adóteher is.
 
Az egy részvényre jutó nyereség alapértéke (EPS) 4,46 euróról 4,65 euróra emelkedett, azaz 4,5 százalékkal nőtt. Az éves szintre kivetítettsajáttőke-arányos megtérülési mutató (ROE) 13,7 százalék volt (2018 teljes év: 13,2 százalék). A Szolvencia II. irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató, amely 2018. év végén 229 százalékot tett ki, 2019 első negyedévének végén megnyugtató, 218 százalékos szinten állt, elsősorban a jelenlegi részvény-visszavásárlási program hatásai (mínusz 4 százalékpont) és a korábban bejelentett szabályozói és modellváltozások miatt (mínusz 4 százalékpont).
 
Az Allianz 2019. február 14-én új, akár 1,5 milliárd euró összegű részvény-visszavásárlási programot jelentett be. 2019. március 31-ig 2,8 millió részvény vásárlására került sor, ami a kinnlevő tőke 0,7 százalékának felel meg.
 
„Az Allianz erős eredményeket ért el az első negyedévben, a Csoport ezért jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2019 egészére szóló céljait” – mondta el Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója. „Ügyfeleink számára továbbra is a minőség és a kiszolgálás a legfontosabb, mi pedig mindkettőre következetesen odafigyelünk. A gazdasági és politikai bizonytalanságok ellenére is igen jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy tevékenységünket tovább fejlesszük.”
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Vagyon- és felelősségbiztosítás: folytatódik a bevételek erőteljes növekedése és a termelékenység javulása
–A teljes díjbevétel 6,3 százalékkal, 19,5 milliárd euróra nőtt 2019 első negyedévében. Az árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított belső növekedés összesen 4,6 százalék volt, ezen belül a mennyiségi hatások 2,8 százalékot, az árhatások pedig 1,8 százalékot tettek ki. Belső növekedés volt megfigyelhető számos országban, leginkább az AGCS, Németország és az Allianz Partners volt fejlődés motorja.
–A működési eredmény 14,2 százalékkal nőtt 2018 első negyedévéhez képest, és 1,455 milliárd eurót tett ki. Ez a növekedés elsősorban a magasabb jegyzési eredménynek volt köszönhető, amit az erőteljes díjnövekedés, valamint a természeti katasztrófák okozta károk alacsonyabb szintje és költséghányadunk javulása alapozott meg.
Pozitív hatása volt a működési befektetési eredménynek is.
–A kombinált hányad 1,1százalékponttal 93,7 százalékra javult.
 
Élet- és egészségbiztosítás: 25 százalékkal nőtt az új értékesítés értéke
–Az új értékesítésből származó díjbevétel nettó jelenértéke (PVNBP)[1] 2019 első negyedévében 15 milliárd euróról 17,6 milliárd euróra nőtt, elsősorban a németországi és az USA-beli életbiztosítási értékesítések növekedése nyomán. Az új értékesítés eredményhányada (NBM) 3,5 százalékra nőtt (3,3 százalékról), míg az új értékesítés értéke (VNB) 25 százalékkal, 609 (489) millió euróra emelkedett.
–A működési eredmény kismértékben, 1,096 millió euróra nőtt (1,069 millió euróról), miután a magasabb költségfedezeti összegek és díjak, valamint a kedvező kiigazítások bőven ellentételezték az alacsonyabb befektetési nyereséget.
 
Vagyonkezelés: 18 milliárd euró harmadik féltől származó nettó tőkebeáramlás
–A vagyonkezelés alatt álló, harmadik felektől származó eszközök állománya (AuM) a 2018. december 31-i állapothoz képest 112 milliárd euróval, 1.548 milliárd euróra nőtt 2019 első negyedévében, ezzel minden idők legmagasabb szintjét érte el. Ennek mozgatórugói a kedvező, 60,9 millió euró értékű piaci hatások és a 17,8 milliárd euró összegű nettó tőkebeáramlások voltak. Az előnyös devizaváltási hatások és a Gurtin Municipal Bond Management akvizíció lezárása szintén hozzájárultak a növekedéshez. A teljes kezelt vagyonállománya 2.101 milliárd euróra nőtt, ami szintén minden idők legmagasabb értéke.
–A költség-bevétel arány (CIR) 1,8 százalékponttal, 63,7 százalékra nőtt az üzleti növekedési befektetéseknek köszönhetően, miáltal aműködési eredmény 3,7 százalékkal, 573 millió euróra csökkent (595 millió euróról) 2019 első negyedévében.

Hozzászólások

Kedvező makroadatok a kamatdöntés előtt

A relatíve jó kiskereskedelmi adatokat követően a májusi ipari termelési adatok is jók lettek pénteken az USA-ban, ami kissé ellentmond a gyenge feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeknek. Hó/hó alapon 0,4%-os bővülést mutatott az adat az iparban, ami felülmúlta a konszenzus 0,2%-os várakozását és az előző havi 0,4%-os visszaesést. A kapacitáskihasználtság 78,1%-ra emelkedett a korábbi 77,9%-ról, ami több hónapos csökkenő trendet szakított meg.
2019. 06. 17. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen indult a kereskedés New Yorkban

Az előző napi pozitív zárást követően vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon.
2019. 06. 14. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Távozik a Fehér Ház szóvivője

A hónap végén távozik hivatalából Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház vezető szóvivője - jelentette be Donald Trump csütörtökön.
2019. 06. 14. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Romlik az orosz-amerikai viszony?

Oroszország és az Egyesült Államok viszonya egyre rosszabb, de Moszkva arra számít, hogy a G20 csoport oszakai csúcstalálkozóján, mások mellett az amerikaiak közreműködésével, sikerül majd megoldást találni a világgazdaság problémáira - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a FÁK-országokban fogható Mir tévécsatornán csütörtökön sugárzott interjújában.
2019. 06. 13. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar vállalkozásokat segítő központ nyílt Washingtonban

Magyar vállalkozások amerikai piacra lépését segítő központ nyílt Washingtonban szerdán.
2019. 06. 13. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump még több amerikai katonát küld Lengyelországba

Donald Trump amerikai elnök szerdán bejelentette, hogy rövidesen további ezer katonát küld Lengyelországba a kétoldalú katonai együttműködés keretében, amelynek erősítéséről közös nyilatkozatot írt alá a Fehér Házba látogató Andrzej Duda lengyel államfővel. Bejelentette azt is, hogy három hónapon belül teljes vízummentességet biztosít a lengyel állampolgároknak.
2019. 06. 13. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Európai Bizottság visszautasította Trump kijelentését az euró alulértékeltségével kapcsolatosan

Határozottan visszautasította az Európai Bizottság szerdán Donald Trump amerikai elnök előző napi kijelentését az euró dollárral szembeni alulértékeltségével kapcsolatban.
2019. 06. 12. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Fed döntésére vár a dollár

Az amerikai részvények legutóbbi brutális ralija megtorpant a szerdai kereskedési napon, amihez hozzájárult az is, hogy megállt az amerikai állampapírok hozamcsökkenése. Az amerikai állampapírhozamok már korábban elértek egy lokális mélypontot, és úgy néz ki, hogy itt – legalábbis egy időre – vége a hozamcsökkenésnek, és vége az USDJPY esésének is, amely többé-kevésbé követi a hosszútávú amerikai hozamokat.
2019. 06. 12. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb ok a kamatcsökkentésre

Lassult az infláció az USA-ban május hónapban a legfrissebb adatok szerint, miután a fogyasztói árak emelkedésének mértéke 1,8% volt év/év alapon az előző havi 2%-kal, és a konszenzus által várt 1,9%-kal szemben.
2019. 06. 12. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi várható ma az európai tőzsdéken?

Pozitív kezdésre lehet számítani szerdán a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi erősödés folytatásaként.
2019. 06. 12. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ki a legjobban kereső sportoló?

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben az amerikai Forbes magazin kedden publikált rangsora szerint.
2019. 06. 12. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Olaszország egyelőre nem veszélyezteti Európa pénzügyi stabilitását

Egyelőre nem veszélyezteti Európa pénzügyi stabilitását az olasz kormány gazdaságpolitikája, Róma ugyanakkor kockázatos irányvonalat követ, amely túlzottdeficit-eljárás megindítását vonhatja maga után - hangsúlyozta az Európai Bizottság elnöke egy keddi interjúban.
2019. 06. 12. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkenhet a szociális hozzájárulási adó

Júliustól 2 százalékponttal csökkenhet a szociális hozzájárulási adó, valamint ahhoz kapcsolódóan az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás munkaadókat érintő része - az erről szóló előterjesztést kedden egyhangúlag támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.
2019. 06. 12. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

15 kormányzót menesztett az ukrán elnök

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden 15 megye kormányzóját menesztette hivatalából, köztük Kárpátaljáét - közölte Ruszlan Rjabosapka, az elnöki hivatal helyettes vezetője keddi kijevi sajtótájékoztatóján.
2019. 06. 12. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump újabb levelet kapott az észak-koreai vezetőtől

Újabb levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől az amerikai elnök. Donald Trump kedden a Fehér Házban újságíróknak nyilatkozva a levél tartalmát csodálatosnak és meleg hangúnak nevezte.
2019. 06. 11. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Minimálisan nőttek az amerikai termelői árak

Várt minimális mértékben emelkedtek a májusi termelői árak az Egyesült Államokban, jelezve, hogy továbbra sincs inflációs nyomás a gazdaságban.
2019. 06. 11. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump újabb védővámokokkal fenyegetőzik

Ha Hszi Csin-ping kínai elnök nem vesz részt a G20-as országcsoport június végi oszakai csúcsértekezletén, akkor Washington azonnali hatállyal további védővámokat léptet életbe a kínai árukra - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a CNBC televíziónak adott telefonos interjújában.
2019. 06. 11. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Egyesült Államokban 2032-ra nem lesz elég orvos

Az Egyesült Államokban 2032-ra nem lesz megfelelő számú és felkészültségű orvos - tudatta a Politico című lapban hétfőn közzétett összeállításában az amerikai orvosegyetemek szövetsége.
2019. 06. 11. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Bővül az amerikai katonai jelenlét Lengyelországban

Mennyiségében és minőségében is bővül az amerikai katonai jelenlét Lengyelországban, a védelmi tárcák erről szóló politikai megállapodását szerdán Washingtonban írja alá Donald Trump amerikai és Andrzej Duda lengyel elnök - közölte hétfőn a lengyel államfő kabinetfőnöke.
2019. 06. 10. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Létrejött az Egyesült Államok legnagyobb hadiipari cége

A Raytheon és a United Technologies vasárnap közleményben jelentette be egyesülését, és ezzel az Egyesült Államok legnagyobb és a világ egyik legnagyobb hadiipari vállalata jött létre.
2019. 06. 10. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások: