Erős eredménnyel zárta az Allianz Csoport az első negyedévet

– A negyedéves eredmény 7,5 százalékkal 3 milliárd euróra nőtt – A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény elérte a 2 milliárd eurót – Megnyugtató szintű, 218 százalékos Szolvencia II irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató – A várható működési eredmény 2019-ben a megerősített adatok alapján 11,5 milliárd euró (plusz-mínusz 500 millió euró)

Erős eredménnyel zárta az Allianz Csoport az első negyedévet

Jól indult a 2019-es év

Az Allianz Csoport 2019-ben erős első negyedéves teljesítménnyel folytatta 2018. évi sikereit. Az eredmények igazolják az üzletág rugalmasságát és előrehaladását a vállalat Megújulási Programjának mentén. A belső bevételnövekedés árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított mértéke 7,5 százalék volt. A teljes díjbevétel a 2018. évi 36,9 milliárdról 9,1 százalékos bővüléssel 40,3 milliárd euróra nőtt. A működési eredmény 7,5 százalékkal, 2,8 milliárd euróról 3,0 milliárd euróra nőtt, elsősorban azért, mert a Csoport a vagyon- és felelősségbiztosítás üzletágában erőteljesen növekedtek a díjak, csökkentek a természeti katasztrófákból eredő kárigények, és javult a költséghányad.

Az élet- és egészségbiztosítási üzletág működési eredménye kismértékben nőtt, miután a magasabb költségfedezeti összegek és díjak, valamint a kedvező kiigazítások bőven ellentételezték az alacsonyabb befektetési nyereséget. A vagyonkezelési üzletág működési eredménye kismértékben csökkent az üzleti növekedési befektetések miatti magasabb kiadások következtében.
 
A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény 1,6 százalékkal, az előző évi 1,9 milliárdról 2 milliárd euróra bővült. A magasabb működési eredményt nagyrészt ellentételezte a nem működési befektetésekből származó bevételek alacsonyabb szintje, illetve kis mértékben a magasabb adóteher is.
 
Az egy részvényre jutó nyereség alapértéke (EPS) 4,46 euróról 4,65 euróra emelkedett, azaz 4,5 százalékkal nőtt. Az éves szintre kivetítettsajáttőke-arányos megtérülési mutató (ROE) 13,7 százalék volt (2018 teljes év: 13,2 százalék). A Szolvencia II. irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató, amely 2018. év végén 229 százalékot tett ki, 2019 első negyedévének végén megnyugtató, 218 százalékos szinten állt, elsősorban a jelenlegi részvény-visszavásárlási program hatásai (mínusz 4 százalékpont) és a korábban bejelentett szabályozói és modellváltozások miatt (mínusz 4 százalékpont).
 
Az Allianz 2019. február 14-én új, akár 1,5 milliárd euró összegű részvény-visszavásárlási programot jelentett be. 2019. március 31-ig 2,8 millió részvény vásárlására került sor, ami a kinnlevő tőke 0,7 százalékának felel meg.
 
„Az Allianz erős eredményeket ért el az első negyedévben, a Csoport ezért jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2019 egészére szóló céljait” – mondta el Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója. „Ügyfeleink számára továbbra is a minőség és a kiszolgálás a legfontosabb, mi pedig mindkettőre következetesen odafigyelünk. A gazdasági és politikai bizonytalanságok ellenére is igen jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy tevékenységünket tovább fejlesszük.”
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Vagyon- és felelősségbiztosítás: folytatódik a bevételek erőteljes növekedése és a termelékenység javulása
–A teljes díjbevétel 6,3 százalékkal, 19,5 milliárd euróra nőtt 2019 első negyedévében. Az árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított belső növekedés összesen 4,6 százalék volt, ezen belül a mennyiségi hatások 2,8 százalékot, az árhatások pedig 1,8 százalékot tettek ki. Belső növekedés volt megfigyelhető számos országban, leginkább az AGCS, Németország és az Allianz Partners volt fejlődés motorja.
–A működési eredmény 14,2 százalékkal nőtt 2018 első negyedévéhez képest, és 1,455 milliárd eurót tett ki. Ez a növekedés elsősorban a magasabb jegyzési eredménynek volt köszönhető, amit az erőteljes díjnövekedés, valamint a természeti katasztrófák okozta károk alacsonyabb szintje és költséghányadunk javulása alapozott meg.
Pozitív hatása volt a működési befektetési eredménynek is.
–A kombinált hányad 1,1százalékponttal 93,7 százalékra javult.
 
Élet- és egészségbiztosítás: 25 százalékkal nőtt az új értékesítés értéke
–Az új értékesítésből származó díjbevétel nettó jelenértéke (PVNBP)[1] 2019 első negyedévében 15 milliárd euróról 17,6 milliárd euróra nőtt, elsősorban a németországi és az USA-beli életbiztosítási értékesítések növekedése nyomán. Az új értékesítés eredményhányada (NBM) 3,5 százalékra nőtt (3,3 százalékról), míg az új értékesítés értéke (VNB) 25 százalékkal, 609 (489) millió euróra emelkedett.
–A működési eredmény kismértékben, 1,096 millió euróra nőtt (1,069 millió euróról), miután a magasabb költségfedezeti összegek és díjak, valamint a kedvező kiigazítások bőven ellentételezték az alacsonyabb befektetési nyereséget.
 
Vagyonkezelés: 18 milliárd euró harmadik féltől származó nettó tőkebeáramlás
–A vagyonkezelés alatt álló, harmadik felektől származó eszközök állománya (AuM) a 2018. december 31-i állapothoz képest 112 milliárd euróval, 1.548 milliárd euróra nőtt 2019 első negyedévében, ezzel minden idők legmagasabb szintjét érte el. Ennek mozgatórugói a kedvező, 60,9 millió euró értékű piaci hatások és a 17,8 milliárd euró összegű nettó tőkebeáramlások voltak. Az előnyös devizaváltási hatások és a Gurtin Municipal Bond Management akvizíció lezárása szintén hozzájárultak a növekedéshez. A teljes kezelt vagyonállománya 2.101 milliárd euróra nőtt, ami szintén minden idők legmagasabb értéke.
–A költség-bevétel arány (CIR) 1,8 százalékponttal, 63,7 százalékra nőtt az üzleti növekedési befektetéseknek köszönhetően, miáltal aműködési eredmény 3,7 százalékkal, 573 millió euróra csökkent (595 millió euróról) 2019 első negyedévében.

Hozzászólások

Mélypontra jutottak az orosz-amerikai kapcsolatok

Mélypontra, irányíthatatlanul rossz állapotba jutottak az orosz-amerikai kapcsolatok a fegyverzetellenőrzésről és a hadászati stabilitásról szóló dokumentumok iránti felelősség kérdésében - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a Rosszija 1 tévécsatorna Moszkva, Kreml, Putyin című heti magazinműsorában.
2020. 07. 12. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva és Peking harmadszor is megvétózta az ENSZ határozatát

Moszkva és Peking pénteken harmadszor is megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsában (BT) a határon átnyúló humanitárius segélyezésről szóló határozatot, amely elsősorban Szíriára vonatkozott.
2020. 07. 12. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban

Júniusban a várt emelkedés helyett csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics (BLS) pénteki jelentése alapján.
2020. 07. 11. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump szerint a kínai-amerikai viszony súlyosan károsodott

Az amerikai-kínai viszonyt a koronavírus-válság súlyosan károsította - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök pénteken, útban Floridába a repülőgépen vele utazó újságíróknak.
2020. 07. 11. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Joe Biden ötmillió új munkahelyet teremtő gazdaságélénkítő tervet ígér az amerikaiaknak

Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje szerdán ötmillió új munkahelyet teremtő gazdaságélénkítő tervet ígért egy pennsylvaniai látogatásán.
2020. 07. 11. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen nyitottak az amerikai tőzsdék

Vegyes indexekkel indult a kereskedés pénteken az amerikai értékpapírpiacokon a koronavírus-fertőzések számának váratlan mértékű növekedése miatt.
2020. 07. 10. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csatát vesztett Trump

Az amerikai Legfelsőbb Bíróság tegnapi döntése alapján a New York-i ügyészek számára elérhetővé kell tenni Donald Trumpnak a saját és vállalataival kapcsolatos adóbevallásait, viszont azok tartalmát sem a közvélemény, sem a Képviselőház nem ismerheti meg.
2020. 07. 10. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vége a nagy tőzsdei emelkedésnek? A FED mérlegét elnézve...

Negyedik hete csökken a Fed mérlegfőösszege, és a 3,5 százalékos visszaesésének köszönhetően már 7.000 milliárd dollár alatt tartózkodik. (Persze korábban majdnem duplázott, hiszen 4.200 milliárdról 7.200 milliárdig emelkedett néhány hónap alatt!)
2020. 07. 10. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban nyitottak az amerikai tőzsdék

Pluszban nyitottak az irányadó New York-i tőzsdeindexek csütörtökön arra a röviddel korábban elhangzott bejelentésre, hogy a szakértők által vártnál nagyobb mértékben csökkent a munkanélküliségi segélyt először kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten.
2020. 07. 09. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A nagyobb szám fog nyerni!

Miközben az USA-ban új csúcsra, 60 ezer fölé emelkedett a napi új megbetegedések száma, egyelőre nem látjuk a fékek működését; a piacok ezzel mit sem törődve tovább emelkedtek a technológiai óriásoknak és a Twitter pletykának köszönhetően.
2020. 07. 09. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A hongkongi dollárt büntetheti Trump

Trump tanácsadóinak javaslatára az USD-hez rögzített hongkongi dollárt veheti célkeresztbe, és ezen keresztül büntetné Kínát Hongkong függetlenségének csorbítása miatt.
2020. 07. 09. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Meghaladta a hárommilliót a fertőzöttek száma az Egyesült Államokban

Meghaladta a hárommilliót a koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban, és a járvány már több mint 131 ezer emberéletét követelt - közölte szerdán a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház.
2020. 07. 09. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Peking tárgyalna a nukleárisfegyver-korlátozásról, de van egy feltétele

Peking részt venne az Egyesült Államok és Oroszország között zajló fegyverkorlátozási tárgyalásokon, ha Washington hajlandó a kínai szintre csökkenteni nukleáris arzenálját - jelentette ki Fu Cung, a kínai külügyminisztérium fegyverfelügyeleti osztályának vezetője szerdán egy pekingi sajtótájékoztatón.
2020. 07. 08. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban kezdték a kereskedést az amerikai tőzsdék

Indexemelkedéssel indult a kereskedés szerdán az amerikai értékpapírpiacokon.
2020. 07. 08. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína, mint szuperhatalom?

Kína arra törekszik, hogy a világ egyetlen szuperhatalma legyen - jelentette ki az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója kedden a washingtoni Hudson Intézetben tartott előadásában.
2020. 07. 08. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengén kezdték a napot az amerikai piacok

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon. A romló amerikai-kínai kapcsolatok miatt erősödő piaci aggodalmak véget vetettek az öt napja tartó lendületes emelkedésnek.
2020. 07. 07. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős nyitás az amerikai tőzsdéken

Nagy indexemelkedéssel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon a gazdasági fellendülés ígéretét hordozó makrogazdasági mutatóknak köszönhetően megerősödött befektetői kockázatvállalási aktivitás hatására.
2020. 07. 06. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengébb lehet a mostani negyedévben a gazdasági felpattanás az USA-ban

Szombaton 45 ezer koronavírusos beteget regisztráltak az USA-ban. 43%-ukat két államban, Floridában és Texasban regisztrálták.
2020. 07. 06. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump újabb választási nagygyűlésre készül

Donald Trump amerikai elnök a héten újabb választási nagygyűlésre készül, július 11-én szombaton New Hampshire államban - jelentette be vasárnap Hogan Gidley, Trump kampányának országos szóvivője.
2020. 07. 06. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump sokáig bagatellizálta a járványt

Gazdasági érdekek miatt hosszú ideig bagatellizálta a koronavírus-járvány súlyosságát Donald Trump amerikai elnök - vélekedett Magyarics Tamás Amerika-szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.
2020. 07. 04. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások: