Erős eredménnyel zárta az Allianz Csoport az első negyedévet

– A negyedéves eredmény 7,5 százalékkal 3 milliárd euróra nőtt – A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény elérte a 2 milliárd eurót – Megnyugtató szintű, 218 százalékos Szolvencia II irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató – A várható működési eredmény 2019-ben a megerősített adatok alapján 11,5 milliárd euró (plusz-mínusz 500 millió euró)

Erős eredménnyel zárta az Allianz Csoport az első negyedévet

Jól indult a 2019-es év

Az Allianz Csoport 2019-ben erős első negyedéves teljesítménnyel folytatta 2018. évi sikereit. Az eredmények igazolják az üzletág rugalmasságát és előrehaladását a vállalat Megújulási Programjának mentén. A belső bevételnövekedés árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított mértéke 7,5 százalék volt. A teljes díjbevétel a 2018. évi 36,9 milliárdról 9,1 százalékos bővüléssel 40,3 milliárd euróra nőtt. A működési eredmény 7,5 százalékkal, 2,8 milliárd euróról 3,0 milliárd euróra nőtt, elsősorban azért, mert a Csoport a vagyon- és felelősségbiztosítás üzletágában erőteljesen növekedtek a díjak, csökkentek a természeti katasztrófákból eredő kárigények, és javult a költséghányad.

Az élet- és egészségbiztosítási üzletág működési eredménye kismértékben nőtt, miután a magasabb költségfedezeti összegek és díjak, valamint a kedvező kiigazítások bőven ellentételezték az alacsonyabb befektetési nyereséget. A vagyonkezelési üzletág működési eredménye kismértékben csökkent az üzleti növekedési befektetések miatti magasabb kiadások következtében.
 
A részvényesek számára megtermelt adózott eredmény 1,6 százalékkal, az előző évi 1,9 milliárdról 2 milliárd euróra bővült. A magasabb működési eredményt nagyrészt ellentételezte a nem működési befektetésekből származó bevételek alacsonyabb szintje, illetve kis mértékben a magasabb adóteher is.
 
Az egy részvényre jutó nyereség alapértéke (EPS) 4,46 euróról 4,65 euróra emelkedett, azaz 4,5 százalékkal nőtt. Az éves szintre kivetítettsajáttőke-arányos megtérülési mutató (ROE) 13,7 százalék volt (2018 teljes év: 13,2 százalék). A Szolvencia II. irányelv szerinti tőkemegfelelési mutató, amely 2018. év végén 229 százalékot tett ki, 2019 első negyedévének végén megnyugtató, 218 százalékos szinten állt, elsősorban a jelenlegi részvény-visszavásárlási program hatásai (mínusz 4 százalékpont) és a korábban bejelentett szabályozói és modellváltozások miatt (mínusz 4 százalékpont).
 
Az Allianz 2019. február 14-én új, akár 1,5 milliárd euró összegű részvény-visszavásárlási programot jelentett be. 2019. március 31-ig 2,8 millió részvény vásárlására került sor, ami a kinnlevő tőke 0,7 százalékának felel meg.
 
„Az Allianz erős eredményeket ért el az első negyedévben, a Csoport ezért jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2019 egészére szóló céljait” – mondta el Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója. „Ügyfeleink számára továbbra is a minőség és a kiszolgálás a legfontosabb, mi pedig mindkettőre következetesen odafigyelünk. A gazdasági és politikai bizonytalanságok ellenére is igen jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy tevékenységünket tovább fejlesszük.”
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Vagyon- és felelősségbiztosítás: folytatódik a bevételek erőteljes növekedése és a termelékenység javulása
–A teljes díjbevétel 6,3 százalékkal, 19,5 milliárd euróra nőtt 2019 első negyedévében. Az árfolyam- és konszolidációs hatásoktól megtisztított belső növekedés összesen 4,6 százalék volt, ezen belül a mennyiségi hatások 2,8 százalékot, az árhatások pedig 1,8 százalékot tettek ki. Belső növekedés volt megfigyelhető számos országban, leginkább az AGCS, Németország és az Allianz Partners volt fejlődés motorja.
–A működési eredmény 14,2 százalékkal nőtt 2018 első negyedévéhez képest, és 1,455 milliárd eurót tett ki. Ez a növekedés elsősorban a magasabb jegyzési eredménynek volt köszönhető, amit az erőteljes díjnövekedés, valamint a természeti katasztrófák okozta károk alacsonyabb szintje és költséghányadunk javulása alapozott meg.
Pozitív hatása volt a működési befektetési eredménynek is.
–A kombinált hányad 1,1százalékponttal 93,7 százalékra javult.
 
Élet- és egészségbiztosítás: 25 százalékkal nőtt az új értékesítés értéke
–Az új értékesítésből származó díjbevétel nettó jelenértéke (PVNBP)[1] 2019 első negyedévében 15 milliárd euróról 17,6 milliárd euróra nőtt, elsősorban a németországi és az USA-beli életbiztosítási értékesítések növekedése nyomán. Az új értékesítés eredményhányada (NBM) 3,5 százalékra nőtt (3,3 százalékról), míg az új értékesítés értéke (VNB) 25 százalékkal, 609 (489) millió euróra emelkedett.
–A működési eredmény kismértékben, 1,096 millió euróra nőtt (1,069 millió euróról), miután a magasabb költségfedezeti összegek és díjak, valamint a kedvező kiigazítások bőven ellentételezték az alacsonyabb befektetési nyereséget.
 
Vagyonkezelés: 18 milliárd euró harmadik féltől származó nettó tőkebeáramlás
–A vagyonkezelés alatt álló, harmadik felektől származó eszközök állománya (AuM) a 2018. december 31-i állapothoz képest 112 milliárd euróval, 1.548 milliárd euróra nőtt 2019 első negyedévében, ezzel minden idők legmagasabb szintjét érte el. Ennek mozgatórugói a kedvező, 60,9 millió euró értékű piaci hatások és a 17,8 milliárd euró összegű nettó tőkebeáramlások voltak. Az előnyös devizaváltási hatások és a Gurtin Municipal Bond Management akvizíció lezárása szintén hozzájárultak a növekedéshez. A teljes kezelt vagyonállománya 2.101 milliárd euróra nőtt, ami szintén minden idők legmagasabb értéke.
–A költség-bevétel arány (CIR) 1,8 százalékponttal, 63,7 százalékra nőtt az üzleti növekedési befektetéseknek köszönhetően, miáltal aműködési eredmény 3,7 százalékkal, 573 millió euróra csökkent (595 millió euróról) 2019 első negyedévében.

Hozzászólások

Romlott a Titanic állapota

Jelentősen romlott az 1912 óta az Atlanti-óceán mélyén nyugvó Titanic állapota. Az első útján egy jéghegynek ütközött és elsüllyedt luxushajó maradványait 14 év után először kereste fel augusztus elején egy expedíció, amely nagyfelbontású képeket készített a roncsról.
2019. 08. 25. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump visszavág Kínának

Donald Trump amerikai elnök pénteken a Twitteren bejelentette, hogy megemeli a kínai importra kivetett vámokat.
2019. 08. 24. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína újabb amerikai importcikkekre vezet be büntetővámokat

A kínai árucikkekre kivetett legutóbbi amerikai büntetővámok miatti ellenlépésként Kína mintegy 75 milliárd dollár értékű amerikai importcikkekre vet ki pótvámot - közölte a kínai kormány vám- és adóügyekért felelős bizottsága pénteken.
2019. 08. 24. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentős eséssel nyitottak a New York-i indexek

Jelentős eséssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei pénteken
2019. 08. 23. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az adatfüggőséget erősítette a Fed

A tegnap megjelent Fed jegyzőkönyv szerint a júliusi ülésen 2 jegybankár szavazott a kamatok tartására, a megfogalmazás szerint néhányan pedig az 50 bázispontos csökkentés mellett voksoltak, vagyis meglehetősen megosztottak voltak a jegybankárok.
2019. 08. 23. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

250 millió dolláros magánsziget nyitott Amerikában

Egy amerikai hajótársaság úgy döntött, hogy egy különleges luxusparadicsomot hoz létre a Bahamákon. A Coco Cay névre keresztelt földdarabka a világ egyik legextrémebb kalandparkjának ad otthont, többek között Észak-Amerika legnagyobb vízicsúszdájával. Egy ilyen nyaralás pedig a hajós körutaknak köszönhetően már a magyar turisták számára sem elérhetetlen álom.
2019. 08. 22. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsdeindexek

Emelkedéssel nyitottak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön, miután a kiskereskedelmi áruházláncok vártnál jobb gyorsjelentései erősítették a fogyasztói kereslet erejébe vetett bizalmat, a szokásos heti munkanélküliségi adatok pedig a munkaerőpiac stabilitásáról tanúskodtak.
2019. 08. 22. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A vártnál nagyobb lehet az amerikai költségvetés hiánya

A vártnál nagyobb lehet az amerikai költségvetés idei hiánya, és a deficit az eddig becsültnél két évvel korábban, már jövőre elérheti az ezer milliárd dollárt.
2019. 08. 22. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Többoldalú stimulust szeretne Trump

Donald Trump további agresszív kamatvágást vár a Fed-től, szerinte legalább 100 bázispontos vágásra lenne szükség, ráadásul rövid időn belül. Mostanra nagyjából hasonló álláspontra rendezkedett be a piac is, hiszen szeptemberre, októberre és decemberre is 25-25 bázispontos kamatvágást áraznak.
2019. 08. 21. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hangnemet válthat a Fed

Magyar idő szerint este nyolckor jelenik, meg a Fed legutóbbi ülésének a jegyzőkönyve.
2019. 08. 21. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva szerint Washington élezi a katonai feszültséget

A katonai feszültség fokozásával, valamint a szárazföldi telepítésű közepes hatótávolságú rakéták betiltásáról szóló orosz-amerikai INF-szerződés tudatos megsértésével vádolta meg Washingtont kedden Moszkva, miután az Egyesült Államok kísérletet hajtott végre egy közepes hatótávolságú manőverező robotrepülőgéppel.
2019. 08. 21. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Washington napi több mint 2,7 millió hordó iráni nyersolajat zár ki a világpiacról

Az Egyesült Államok a szankciók révén napi több mint 2,7 millió hordó iráni nyersolajat zár ki a világpiacról - jelentette be Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden az MSNBC televíziónak adott interjúban.
2019. 08. 21. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kikapcsolják a világ legöregebb működő webkameráját

Kikapcsolják a világ legöregebb webkameráját, amely 25 éve folyamatosan működik a San Franciscó-i Állami Egyetem kampuszán.
2019. 08. 21. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Egyesült Államok kísérletet hajtott végre közepes hatótávolságú hagyományos rakétával

Az Egyesült Államok vasárnap kísérletet hajtott végre közepes hatótávolságú hagyományos rakétával - jelentette be helyi idő szerint hétfő délután az amerikai védelmi minisztérium.
2019. 08. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump 2020-ban Pence alelnökkel együtt indul a választáson

Donald Trump Mike Pence jelenlegi alelnökkel együtt indul a 2020-ban tartandó választáson - ezt az amerikai elnök maga erősítette meg vasárnap New Jersey-ben újságíróknak.
2019. 08. 20. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódott az árfolyamemelkedés New York-ban

Folytatódott a pénteken megindult árfolyamemelkedés, hétfőn egy százalékot meghaladó mértékben emelkedtek az amerikai indexek a kereskedés kezdetén.
2019. 08. 19. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Trump szerint a The New York Times egy ördögi propagandagépezet

Ördögi propagandagépezetnek minősítette a The New York Times című lapot Donald Trump amerikai elnök az egyik vasárnapi Twitter-bejegyzésében.
2019. 08. 19. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A külföldi diplomaták Donald Trump győzelmére számítanak

Külföldi diplomaták Donald Trump hivatalban lévő amerikai elnök ismételt győzelmére számítanak a 2020-as választásokon - összegezte tapasztalatait vasárnap közölt riportjában a Politico című lap.
2019. 08. 18. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Moszkva kész tárgyalni Washingtonnal

Oroszország továbbra is kész tárgyalni az Egyesült Államokkal a szárazföldi telepítésű közepes és rövidebb hatótávolságú nukleáris eszközökről, azt követően, hogy Washington kilépett a fegyverek ezen kategóriáját betiltó INF-szerződésből - jelentette ki Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Rosszija 24 hírtelevíziónak adott, vasárnap sugárzott interjúban.
2019. 08. 18. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új fegyverkezési hullám kezdődik

Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell - mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.
2019. 08. 18. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások: