Év végéig bárki bezsebelhet 130 ezer forint állami támogatást

A magyarok többsége már tudja, hogy idős korában nem hagyatkozhat majd csak az állami nyugdíjra, ugyanis ez sokaknak már ma sem elég a megélhetéshez, de 10-15 éven belül még nehezebb lesz a helyzet. Ezért annak, aki nem szeretné, hogy nyugdíjasként jelentősen csökkenjen az életszínvonala, muszáj félretennie az aktív éveiben. A nyugdíjcélú előtakarékossági megoldások közül az egyik legnépszerűbb a nyugdíjbiztosítás, amelynek legfontosabb jellemzőit az UNION Biztosító legújabb blogcikke mutatja be.

1. Így kaphatsz milliókat ajándékba az államtól

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a nyugdíjbiztosításba befizetett összegek 20 százalékát levonhatjuk az SZJA-ként befizetett adónkból. Ez az adókedvezmény maximum 130 ezer forint lehet évente, ami 650 ezer forint megtakarításával érhető el. Így ha valaki például 40 éves korától a nyugdíjba vonulásáig félreteszi ezt a pénzt, már csak az állami támogatással is több millió forinthoz jut majd hozzá.

Mennyi SZJA-t kaphatok vissza?
A nyugdíjbiztosításra befizetett összeg 20%-a Önnek is viszajárhat személyi jövedelemadó (szja) kedvezményként.
A visszatérintendő összeg legfeljebb évi 130.000 forint lehet.

Gyorskalkulátorunk segítségével kiszámolhatja, hogy Ön élhet-e ezzel a lehetőséggel!
Az Ön bruttó bére:
Eltartott gyerekek száma:
Az Ön életkora:
Pénzügyi megoldásunk:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Mikor keresse Önt szakértőnk?



Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Ha szeretne szakértőinkkel találkozni, megbeszélünk egy konzultációs időpontot.
  • Szakértői tanácsadásunk díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

2. December 31-ig lehet lecsapni az ingyenpénzre!

Akinek viszont még nincs nyugdíjbiztosítása, de már az idei évre is szeretne hozzájutni az akár 130 ezer forint állami támogatáshoz, annak december 31-ig kell megkötnie a szerződést, illetve befizetnie a megtakarítani kívánt összeget. Aki pedig már rendelkezik nyugdíjbiztosítással, az az eddigi befizetéseit eseti befizetésekkel is kiegészítheti, hogy növelje az adókedvezményét - hívja fel a figyelmet az UNION Biztosító.

3. Katás vagy, netán külföldön dolgozol? Van megoldás!

Persze sokan vannak itthon, akik nem tudják kihasználni a 130 ezer forintos adójóváírást – hiába van akár jelentős jövedelmük is –, például a katás vállalkozók vagy a külföldön dolgozók, akik nem fizetnek jelentős SZJA-t. Ők sem bukják el feltétlenül az évi 130 ezer forintos állami támogatást, a nyugdíjbiztosítások esetében ugyanis a biztosított (aki majd a nyugdíjat kapja) és a szerződő (azaz a díjat fizető) személye eltérhet. Ha tehát valakinek nincs SZJA-köteles jövedelme, de valamelyik családtagjának van, fizetheti helyette a családtag is a nyugdíjbiztosítást, így ki tudják használni az adójóváírást.

4. Ennyi jön ki havi 25 ezerből

Ha például egy 40 éves férfi 25 éven át 25 ezer forintot tesz félre havonta (azaz összesen 7,5 millió forintot befizet egy nyugdíjbiztosításba), akkor 4 százalékos átlagos hozam mellett nyugdíjba vonulásakor 12,9 millió forintot kaphat kézhez – olvasható az UNION Biztosító cikkében.

5. Magasabb hozam vagy 100% kiszámíthatóság?

Aki nyugdíjbiztosítást kötne, két típus közül választhat: • Az úgynevezett klasszikus nyugdíjbiztosítások egy törvényileg előre meghatározott hozamot garantálnak (persze a befektetett összeg megőrzésén túl), ez a hozam azonban nem túl magas, jelenleg 2 százalék körül van. Viszont, ha a különböző befektetésekkel a biztosító ennél több hozamot ér el, annak a 80-100 százaléka is az ügyfél markát üti. • A befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítások azoknak jelenthetnek jó megoldást, akiknek hosszabb idejük, 15-20, vagy akár 30 évük is van még a nyugdíjba vonulásig. Ezek – szemben a klasszikus nyugdíjbiztosítással – nem garantálják a hozamot, viszont a jelenlegi, szinte nulla közeli banki kamatoknál sokkal magasabb hozamot is fizethetnek, persze ez csak magasabb kockázat vállalása mellett lehetséges.

6. Hasonlítsd össze a költségeket!

Az egyes nyugdíjbiztosítások költségei természetesen eltérőek, viszont az egységes teljes költség mutató (TKM) alapján összehasonlíthatók a díjaik, amelyeket például a MABISZ oldalán is ellenőrizhetünk, mielőtt megkötjük a biztosítást.

7. Nemcsak nyugdíjad lesz, de életbiztosításod is

A nyugdíjbiztosítások mellett szóló egyik legerősebb érv, hogy a nyugdíjcélú befektetésen túl egy súlyos betegség vagy baleset esetére szóló védelmet is kínálnak. Ha nagy baj történik, a biztosító fizeti helyettünk a megtakarítást, illetve akár még kártérítést is nyújt - mutat rá az UNION Biztosító.

forrás és még több részlet: UNION BIZTOSÍTÓ blog

Emelte célszámait a Duna House a2021 Q2-es negyedéves jelentés után

A Duna House Group (a „Csoport”) 2021. második negyedévében szintet lépett: negyedéves árbevétele 3,4 milliárd Ft-ra (+78% év/év), tisztított core EBITDA-ja pedig a 629 mFt-ra ugrott (+72% év/év). A Csoport számviteli konszolidált EBITDA-ja 512 millió Ft volt, 49%-kal meghaladva 2020 azonos időszakát.
2021. 08. 28. 18:00
Megosztás:

Még mindig megéri MÁP Pluszba fektetni a Babaváró hitel összegét?

Biztosan sok fiatal párnak eszébe jutott, hogy a Babaváró hitel befektetési célokra is használható. A kamatok emelkedése azonban rontja a helyzetet, hiszen minél drágább a hitel, annál alacsonyabb a befektetők nyeresége. A Bankmonitor szakértői kiszámolták, lehet-e még nyerni a babaváró és az állampapír kombinálásával.
2021. 08. 27. 11:00
Megosztás:

Gyenge nyitás az európai tőzsdéken

Mínuszban indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék pénteken.
2021. 08. 27. 10:00
Megosztás:

Mire számítsunk ma a magyar tőzsdén?

Iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője szerint.
2021. 08. 27. 08:58
Megosztás:

Vegyes forintmozgás kora reggel

A forint az euróhoz és a dollárhoz képest erősödött, a frankkal szemben viszont gyengült péntek kora reggel a csütörtök esti szintekkel összevetve a bankközi piacon.
2021. 08. 27. 08:00
Megosztás:

Emelkedett az 5, 10 és 15 éves államkötvények aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél 20 milliárd forinttal kisebb összegben, 35 milliárd forintért értékesített 5, 10 és 15 éves lejáratú államkötvényeket csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 27. 00:00
Megosztás:

Esik az arany árfolyama a Fed elnökének beszéde előtt

Az arany 1.784 dollárig süllyedt ma reggel.
2021. 08. 26. 12:00
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
2021. 08. 26. 10:00
Megosztás:

Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult, kevéssé változott a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző estihez képest a nemzetközi devizapiacon.
2021. 08. 26. 08:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Kicsit erőre kapott a forint

Erősödött kissé a forint szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2021. 08. 25. 21:00
Megosztás:

Így fejezték be a mai kereskedést az európai tőzsdék

Pozitív kezdés után vegyes indexekkel fejezték be a szerdai kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2021. 08. 25. 20:00
Megosztás:

Ma is alulteljesített a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 540,05 pontos, 1,05 százalékos csökkenéssel, 51 093,80 ponton zárt szerdán.
2021. 08. 25. 19:00
Megosztás:

Vegyes hangulat az amerikai tőzsdéken

Csekély elmozdulással, bizonytalan irányban nyitottak szerdán az amerikai tőzsdeindexek az előző napi rekordok után.
2021. 08. 25. 17:00
Megosztás:

Erősödéssel indítottak az európai tőzsdék

Pluszban nyitottak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán.
2021. 08. 25. 10:00
Megosztás:

Csökkenhet a BUX

Ismét gyengülhetnek az árfolyamok szerdán, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX az 51 500-52 300 pontos tartományban mozog - jelezte az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek eljuttatott szerdai kommentárjában.
2021. 08. 25. 09:00
Megosztás:

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék szerdán, és a térségben 8 órakor még nyitva tartó részvénypiacokon sem alakult ki biztos trend.
2021. 08. 25. 08:30
Megosztás:

Alig mozdult a forint

Alig változott, vegyesen mozgott a forint árfolyama a vezető devizákkal szemben szerda reggel a bankközi piacon kedd kora estéhez viszonyítva.
2021. 08. 25. 07:00
Megosztás:

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. jelentős befolyást szerezhet a CIG-ben

A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. számára, hogy a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-ben 100 százalékos közvetlen tulajdonon alapuló minősített befolyást szerezzen - közölte a CIG kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2021. 08. 25. 05:30
Megosztás:

Emelkedett a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2021. 08. 24. 23:59
Megosztás: