Ezért érdemes beszállnia az Aegon Megatrend USD alapjába

Alig fél évvel a teltházas Megatrend rendezvény után ismét nagy dobásra szánta el magát az Aegon Alapkezelő befektetési csapata. Hazánk egyik legérdekesebb, a jövő technológiáiba fektető tematikus alapja ugyanis már dollárban is elérhető a magán- és intézményi befektetők számára.

Ezért érdemes beszállnia az Aegon Megatrend USD alapjába

Az Aegon Megatrend befektetési alap így már három devizanemben is az érdeklődők rendelkezésére áll: forintban, euróban és dollárban.

A döntés háttere

A portfóliómenedzser és az Alapkezelő munkatársai a döntéssel az elmúlt időszak globális gazdasági eseményeire kívánnak reagálni, amire a 2020 tavaszán kirobbant koronavírus-pandémia még inkább ráerősített. A világszerte érezhető hatalmi harcokra a világ legnagyobb országai között, az öreg kontinens kihívásaira, a Megatrend alap kitettségét érintő kockázatok jövőbeli minimalizálására, valamint az érezhető ügyféligényekre. E négy kihívás megoldása pedig a dolláralap irányába mutat.

5 érv a Megatrend USD alap mellett

Diverzifikációs lehetőség: Egy dolláralap rendkívül jó diverzifikációs lehetőséget biztosíthat a portfólió számára, legyen szó magán- vagy intézményi befektetőkről.

Devizakockázat csökkentése: A jövő technológiáira fókuszáló Aegon Megatrend alap kitettségének jelentős része dollár alapú, vagyis a vásárolt eszközök 70-75 százaléka dollárban kibocsátott. Ha a befektetők dollárban vásárolhatják meg az alapot, azzal jelentősen csökkenthető az alap devizakockázata.

Dollár, mint menekülődeviza: Az USA vezető hatalom, a dollár pedig még mindig klasszikus menekülődevizának számít – akkor is, ha egyre erősödik az USA-Kína tengelyen kibontakozó kereskedelmi háború.

Európai Uniós kihívások: Az EU jól láthatóan egy szisztematikus válság felé halad, ami az euróra és a forintra is negatívan hat, a dollárnak viszont ez előnyére válhat. Amíg az EU nem talál rá saját identitására, addig ez valószínűleg így is marad.

Átláthatóbb teljesítmény: A Megatrend Alap referenciaindexe (MSCI AC World Daily Total Return Net USD Index) is dollárban denominált, ezért az alap teljesítménye dollár alapon még a korábbinál is jobban összehasonlítható lesz a benchmarkkal.

Mibe fektet a Megatrend USD alap?

A Megatrend USD Alapok Alapjaként teszi lehetővé a befektetőknek, hogy részesüljenek a világ leginnovatívabb vállalatainak teljesítményéből. Többek között az alábbi szellemi műhelyek technológiai kutatásaiból.

CD Projekt: Varsói székhelyű, a gamer szegmensben érdekelt videójáték-gyártó cég, ami a világhírű „The Witcher” fantasy sorozat videójáték változatának fejlesztéséért felelős.

QIWI: Több mint 20 millió felhasználóval rendelkező orosz IT vállalat, ami online fizetési rendszerével egyre szélesebb elérést biztosít Oroszországban.

Zoom: Az online meetingekre, virtuális edukációkra és egyéb ötletes megoldásokra fókuszáló kaliforniai vállalatot senkinek sem kell bemutatni a koronavírus-pandémia óta, hiszen a válság egyik legnagyobb nyertese lett 2020 tavaszán és egy csapásra világhírre tett szert.

Momo: Kína vezető mobilapplikációs szórakoztató platformja, ami sokkal több egy közösségi hálónál. A chat- és közösségépítés funkciókon túl ugyanis olyan lehetőségeket nyújt a felhasználóknak, mint az online társasjátékok kipróbálása, társkeresés, virtuális vásárlás és fizetés, vagy akár csoportos karaoke indítása.

Vertex: A világ egyik leginnovatívabb biotechnológiai kutató vállalata, ami számos ígéretes gyógyszer tesztelését végzi napjainkban is.

A fenti példákon túl még rengeteg ígéretes szektor teljesítményéből részesülhet az Aegon Megatrend alapon keresztül, legyen szó okosautókról, kiberbiztonságról, vízgazdálkodásról, robotizációról vagy az ezüst- és millenniumi generáció számára kínált legújabb fejlesztésekről. Az Aegon Megatrend USD befektetési alapját akár adómentesen, kedvező díjszabással is megvásárolhatja.

Nyisson Online Értékpapír Számlát az Aegon Alapkezelőnél!

Hozzászólások

Gyengült a forint árfolyama

Gyengült kedden a főbb devizákkal szemben a forint a bankközi devizapiacon.
2020. 07. 07. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyenge kezdés, gyenge zárás az európai tőzsdéken

Gyenge kezdés után veszteséggel fejezték be a keddi kereskedést az európai értékpapírpiacok.
2020. 07. 07. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Estek a vezető részvények

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 741,71 pontos, 2,03 százalékos csökkenéssel, 35 747,71 ponton zárt kedden.
2020. 07. 07. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengén kezdték a napot az amerikai piacok

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés kedden az amerikai értékpapírpiacokon. A romló amerikai-kínai kapcsolatok miatt erősödő piaci aggodalmak véget vetettek az öt napja tartó lendületes emelkedésnek.
2020. 07. 07. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kína sem mentette meg a BMW értékesítéseit

A BMW csoport a második negyedévben 25,3%-kal kevesebb autót értékesített globálisan, mint a tavalyi évben.
2020. 07. 07. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A spekulánsok nem optimisták az EUR-val kapcsolatban

Az Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet (CFTC) adatai alapján a hedge fundok és a nagy spekulánsok pozícionáltsága alapján már kevésbé optimisták az euró és a jen árfolyamával szemben, míg a fonttal szembeni pesszimizmusuk tovább erősödött.
2020. 07. 07. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mínuszban kezdtek az európai tőzsdék

Mínuszban kezdték a keddi kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók előző záróértékükhöz képest.
2020. 07. 07. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Enyhén erősödött a forint reggelre

Enyhén erősödött a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon kedd reggel a hétfő esti szintekhez képest.
2020. 07. 07. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kis csökkenés várható a hazai részvénypiacon

Kis csökkenéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint.
2020. 07. 07. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék kedden, a 8 órakor még nyitva tartó térségbeli börzéken pedig vegyes volt a mozgás.
2020. 07. 07. 08:53
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint

Erősödött kissé a forint hétfőn a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon.
2020. 07. 06. 20:40
Megosztás:
Hozzászólások:

BÉT: Erősödött a részvények többsége

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 557,90 pontos, 1,55 százalékos emelkedéssel, 36 489,42 ponton zárt hétfőn.
2020. 07. 06. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy nyereséggel zártak a tőzsdék

Nagy nyereséggel zártak hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok a gazdasági fellendülés reményében.
2020. 07. 06. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Erős nyitás az amerikai tőzsdéken

Nagy indexemelkedéssel indult hétfőn a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon a gazdasági fellendülés ígéretét hordozó makrogazdasági mutatóknak köszönhetően megerősödött befektetői kockázatvállalási aktivitás hatására.
2020. 07. 06. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lemondott a Commerzbank vezérigazgatója és az elnöke is

Pénteken a piacok zárása után jött a meglepetés, a Commerzbank vezérigazgatója és az elnöke is benyújtotta lemondását, azt követően, hogy az állam után a második legnagyobb tulajdonos, a Cerberus kritizálta többször is a vezetőket.
2020. 07. 06. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősen indították a hetet az európai részvénypiacok

Pluszban kezdték a hétfői kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.
2020. 07. 06. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban zártak az ázsiai tőzsdék

Döntő részben erősödéssel zártak az ázsiai tőzsdék hétfőn, és pluszban állt az összes, még nyitva tartó térségbeli börze.
2020. 07. 06. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Pluszban indulhat a kereskedés a magyar tőzsdén

Emelkedéssel indulhat hétfőn a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén az elemző szerint.
2020. 07. 06. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Erősödött a forint ma reggelre

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben hétfő reggelre a péntek estihez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2020. 07. 06. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Stagnáló forgalom mellett esett a BUX a héten

Stagnáló forgalom mellett esett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe az elmúlt héten, a BUX 35 931,52 ponton zárt pénteken, 428,92 ponttal, 1,18 százalékkal alacsonyabban előző heti záró értékénél. A részvénypiac forgalma 61,8 milliárd forint volt az előző heti 61,5 milliárd forintos adásvétel után.
2020. 07. 05. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások: