Ganoderma – a gyógyító gomba

A Ganoderma, avagy a pecsétviaszgomba a keleti orvoslásban már több ezer éve használt gombafaj, több más gombafaj mellett. A Reishi gombaként is emlegetett gyógygomba föld feletti részét, illetve föld alatt lapuló részét is felhasználják gyógyhatású készítmények előállítására. A “fűben-fában orvosság” kifejezés tehát kiegészíthető: “fűben-fában-gombában egészségre”. Nézzük, miért és hogyan hasznos az emberek számára a Ganoderma gomba!

A Ganoderma gomba jótékony hatásai

 1. Immunrendszer erősítő 

Aki ezt a gombát szedi, egy erős védőpajzsot alakít ki maga köré – mindezt hosszú távon végzett kúraszerű használata mellett fejti ki, néhány hét után már érezhető a pozitív hatása.

2. Rákmegelőző hatás 

Egyes kutatások szerint a gomba hatására megnövekednek a természetes “rákgyilkos” sejtek, amelyek felveszik a harcot a daganatot okozó káros sejtekkel, illetve megemelheti az ún. limfocita nyiroksejtek számát is, amelyek szintén a fertőzésektől, a rosszindulatú megbetegedésektől védenek. A rák kezelési fázisaiban kiegészítő szerként alkalmazható.

3. Fáradtság és stressz csökkentő 

Tapasztalatok szerint a Ganoderma port tartalmazó étrendkiegészítőt fogyasztók körében csökkent a feszültségszint, a stressz, illetve jobb életminőséget tapasztaltak a gombaport rendszeresen, huzamosabb ideig fogyasztók között.

4. Szívproblémák kezelése

Növeli a “jó” koleszterinek számát, míg a vérnyomást csökkenti, így a szívműködésre van jó hatással.

5. Gyulladáscsökkentő 

Tele van antioxidánsokkal, így vírusölő, baktériumölő képességgel is rendelkezik. 

Hol találok Ganoderma gombát? 

Magyarországon a Reishi gomba folyadék, por, illetve tabletta formában érhető el. Tea- és kávékeverék részeként is megtalálható, szárított formában, hiszen így a legmagasabb a hatékonysága. Adagolását tekintve a napi adag 1,5-9 gramm között mozog, ha por formátumban visszük be a szervezetbe. 

A Ganoderma gomba mellékhatásai 

Mint minden gyógyhatású szernek, a Ganoderma gombának is vannak mellékhatásai, így körültekintően érdemes fogyasztani. Általában 4-6 hétnél tovább nem ajánlatos a használata, hiszen különböző mellékhatások mutatkozhatnak. Ezek lehetnek: gyomorpanaszok, emésztési problémák, bőrkiütések, viszkető bőr).  Alacsony vérnyomással rendelkezők, cukorbetegségben és vérzékenységben szenvedők számára nem ajánlott a rendszeres szedése. 

Keresd a Ganodermát a NaturalGo kínálatában!

Hozzászólások

Trump az alkotmánybírósághoz fordult, hogy az adóbevallását ne adhassák ki ügyészeknek

Donald Trump amerikai elnök az alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy az adóbevallását ne adhassák ki a New York-i ügyészségnek - jelentette be csütörtökön este kiadott közleményében Jay Sekulow, az amerikai elnök ügyvédje.
2019. 11. 15. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ábrán mutatjuk a hazai GDP változását!

éves gazdasági növekedés üteme; volumenindex, előző év azonos időszaka = 100; szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok
2019. 11. 15. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

150 ezer megváltozott munkaképességű ember kaphatna munkát Magyarországon

Magyarországon a csaknem 4,4 millió foglalkoztatottból 150 ezren megváltozott munkaképességűek és még további mintegy 150 ezren lehetnek, akiknek támogatással, segítséggel, sok erőfeszítéssel és rehabilitációval munkát lehetne biztosítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára egy a témában tartott csütörtöki budapesti nemzetközi konferencián.
2019. 11. 15. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milliárdokat költenek játékokra a magyarok karácsonykor

A Regio Játék becslése szerint az éves magyar játékpiaci forgalom elérheti az 50 milliárd forintot, melynek csaknem fele a karácsonyt megelőző másfél hónapban realizálódik - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.
2019. 11. 15. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

5,5 milliárd forintból újul meg az Allee bevásárlóközpont

Több mint 5,5 milliárd forintból újul meg a budai Allee bevásárlóközpont, a kivitelezés 2020 második negyedévében kezdődik és várhatóan még 2020-ban megvalósítják a munkálatok jelentős részét - közölte a bevásárlóközpont tulajdonosa, a Multi Hungary csütörtökön az MTI-vel.
2019. 11. 15. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

8 millió tonna az idei kukoricatermés

Az országban a legnagyobb területen termesztett őszi betakarítású szántóföldi növény, a kukorica az idén 982 ezer hektáros területről hektáronként 8 tonnát kissé meghaladó hozammal, összesen 7,8-7,9 millió tonnás termést adott - közölte az Agrárminisztérium (AM) csütörtökön az MTI-vel, miután november első felében befejeződött Magyarországon a szántóföldi növények őszi betakarítása, és a betakarított növényeket biztonságosan betárolták.
2019. 11. 15. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

December 22-re tűzték ki az elnökválasztást Horvátországban

December 22-re tűzte ki a horvát elnökválasztás első fordulóját csütörtökön a zágrábi kormány - közölte a horvát közszolgálati rádió.
2019. 11. 15. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

3 százalékkal nőtt a román gazdaság

A román bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben 3 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint és 3,2 százalékkal gyorsult a kiigazított érték szerint a tavalyi év azonos időszakához képest - közölte csütörtökön gyorsjelentésében a román országos statisztikai intézet.
2019. 11. 15. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

4IG elemzés

2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Est Media elemzés

2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Cigaretta árak 2020 - Mennyibe kerül majd egy doboz cigi 2020-ban?

2020-ban jelentős változás nem várható a hazai dohánypiaci szabályozásban, így továbbra is a NAV mondja meg, hogy hány forintba kerül egy doboz cigi aktuálisan. A jövedéki törvény 2017 január 1-én életbe lépett szabályozása alapján a dohánytermékek adózárjegyéről lekerült a kiskereskedelmi eladási ár, így azok csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett áron értékesíthetők. Az árközzétételi kötelezettséggel érintett dohánytermékek kiskereskedelmi eladási ára hetente legfeljebb kétszer változhat.
2019. 11. 15. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Növelte tulajdonrészét az Appeninnben a BDPST Zrt.

Növelte az Appeninn Nyrt.-ben meglévő tulajdonrészét a BDPST Zrt.: a cég október 8-án megállapodást kötött az Opus Global Nyrt.-vel annak az Appeninnben meglévő 9,0 százalékos tulajdoni hányadának megvásárlásáról, a tranzakció 2019. november 12-én lezárult, miután a BDPST Zrt. megfizette az Opus Global Nyrt. részére a teljes vételárat. A BDPST Zrt. így 29,3 százalékos tulajdonossá vált az Appeninn Nyrt.-ben.
2019. 11. 15. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Afrikát érinti a legjobban az éghajlatváltozás

Afrika az éghajlatváltozás által leginkább érintett kontinens, a szegénység, a kormányzási, irányítási problémák miatt azonban nincs sok lehetősége az alkalmazkodásra - jelentette ki Karamoko Diarra, a dakari Cheik Anta Diop Egyetem agroökológus professzora csütörtökön Szegeden.
2019. 11. 15. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így emelkedik a balatoni horgászjegyek ára

Átlagosan tíz százalékot meghaladó mértékben emelkedik jövőre a balatoni horgászjegyek ára - közölte a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Gyenesdiáson.
2019. 11. 15. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban

Októberben a vártnál nagyobb mértékben emelkedtek a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics csütörtökön publikált jelentése szerint.
2019. 11. 15. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sok esetben bujtatott munkaszerződést takar a kata

A vállalkozások visszajelzése alapján a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) mögött sok esetben bujtott munkaszerződés van, többek között erre hívta fel a figyelmet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöksége csütörtöki ülésén, amelyen Varga Mihály pénzügyminiszter is részt vett - mondta Parragh László, az MKIK elnöke az MTI-nek.
2019. 11. 15. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások: