Három magyar cég a leggyorsabban fejlődő technológiai cégek között

Három hazai társaság is felkerült a Deloitte Technology Fast 500 EMEA rangsorára. A rangsorban szereplő cégek átlagos növekedési üteme 2019-ben 1258 százalék volt, a listát a brit Revolut neobank vezeti. Hozzá csatlakozott most három magyar cég, a Dyntell Magyarország Kft., a Supercharge Kft., és a MiniCRM Zrt.

Három magyar cég a leggyorsabban fejlődő technológiai cégek között

Az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) vállalatait rangsoroló listát a Deloitte regionális technológiai, média és telekommunikációs (TMT) iparági csoportja állítja össze minden évben. Az idei Technology Fast 500 régiólistában 22 ország nyertes vállalatai szerepelnek, a cégek átlagos növekedési üteme 2019-ben 1258 százalék volt, ami komoly emelkedés a 2018. évi 969 százalékhoz képest.
 
A most publikált rangsorban a brit Revolut lett az első helyezett, bevételnövekedésének mediánja 2015 és 2018 között 39 754% volt. A második helyezett szintén fintech cég, és szintén brit: az OakNorth sem panaszkodhat, a maga ugyanebben az időszakban elért 30 706%-os növekedésével.
 
Az EMEA Technology Fast 500 programban szereplő több, mint 20 ország közül az Egyesült Királyságból került ki a legtöbb nyertes cég, míg Hollandia van a második helyen. Őket Németország, Svédország és Belgium követi az idei listán. A rangsorolás 2020. április 30-án zárult le, a számokat a COVID-19 hatása alapján nem igazították ki, emiatt a jegyzett társaságok helyzete azóta változhatott.
 
A Dyntell Magyarország Kft. legmagasabbra rangsorolt magyar vállalkozásként a 42. helyezést érte el a Deloitte Technology Fast 500 rangsorában. A mesterséges intelligenciával foglalkozó debreceni székhelyű vállalat nemcsak az egyetlen hazai cég a lista felső 10%-ában, de egyben az EMEA-régió leggyorsabban fejlődő magyar technológiai vállalata is.

Milyen főnök lennél? Megmutatjuk!
 
A komplex vállalatirányítási és üzleti intelligencia rendszerek fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó Dyntell árbevétele 25-szörösére emelkedett 2016 és 2019 között. A vállalat tavaly a közép-európai régió 50 leggyorsabban fejlődő tech. cégét bemutató Deloitte Technology Fast 50 rangsorában a 6. helyet szerezte meg. Árbevétele a 2018-as 714 millió forint után tavaly elérte az 1,2 milliárd forintot.
 
Ipar 4.0 automatizáció, komplex ügyviteli folyamatok, vezetői kontrollingrendszer és mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés – a Dyntell integrált döntéstámogató platformja ezeket a szolgáltatásokat kínálja elsősorban a gyártó és agrárvállalkozásoknak, valamint a nagykereskedelmi cégeknek.
„Az ügyfélre szabott, MI-alapú professzionális adatelemzés előnyeit a cégvezetők gyorsan felismerték, az adatvezérelt cégvezetési módszerek ugyanis szinte azonnal kézzelfogható eredményeket hoznak a vállalat termelékenységi és eredményességi mutatóiban. Jelenleg már több száz ügyfelünk van itthon, Romániában és az Egyesült Államokban. A dinamikus piacbővítéssel azt a célt tűztük magunk elé, hogy globális szoftverszállítóvá válva, egy évtizeden belül ügyfeleink minden szükséges üzleti szoftvertámogatást tőlünk szerezzenek be” – hangsúlyozta Salga Péter, a Dyntell ügyvezető igazgatója.
 
Az idei 274. helyet megszerző Supercharge Kft. 485 százalékos növekedéssel büszkélkedhet. A céget 2010-ben alapították és Budapest mellett már Londonban is rendelkezik irodával. Olyan nagyvállalati ügyfeleknek fejlesztenek – elsősorban mobilra szánt megoldásokat, mint az OTP, a Santander Bank, a Deutsche Telekom, vagy a Magyarországon a NetPincér.hu márkával jelen lévő Delivery Hero.

Az idei lista 429. helyén álló MiniCRM Zrt. 226% százalékos növekedést ért el. A társaság jogelődjét 2009-ben alapították, terméke az ügyfélkapcsolatokat támogató automatizáló üzleti alkalmazás, kisvállalkozások számára készült felhőalapú rendszer, amely segít átláthatóvá tenni a folyamatokat, megkönnyíti a delegálást és hasznos riportokat ad a vezetők kezébe. A társaság már több országban, így Romániában és Horvátországban is jelen van."
 
Az idei Fast 500 listát példátlan növekedést mutató szervezetek vezetik, jól tükrözve a folyamatos technológiai fejlődést. Emellett fontos látni azt is, hogy a jelenlegi környezet sok társaság számára igen összetett, különösen pedig a jövőbeli stratégia kialakításáért felelős vezetőként tele van kihívásokkal. Gratulálunk a listára felkerülő magyar cégeknek, akik ilyen kompetitív nemzetközi mezőnyben képviselik hazánkat!" – mondta dr. Tancsa Zoltán, a Deloitte adóosztályának partnere és a Deloitte Fast 50 program magyarországi vezetője.

Jelentősen nőtt a Duna House adózott eredménye és árbevétele is

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House-csoport konszolidált adózott eredménye 32 százalékkal, 270 millió forintra nőtt a második negyedévben éves összevetésben, ugyanebben az időszakban a csoport nettó árbevétele 3,4 milliárd forintra emelkedett, ez 2020 második negyedévéhez képest 78 százalékos növekedés - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.
2021. 08. 29. 20:00
Megosztás:

Vitatja a Pannónia Nyugdíjpénztár a jegybank határozatát

A Pannónia Nyugdíjpénztár nem ért egyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatában foglaltakkal, azokat kifejezetten vitatja; a pénztár vezetése vizsgálja a jogorvoslat lehetőségét - tájékoztatta a nyugdíjpénztár az MTI-t.
2021. 08. 28. 07:00
Megosztás:

Alig javult az orosz ipari termelés

A vártnál kevésbé nőtt az ipari termelés éves szinten júliusban Oroszországban, miközben havi szinten csökkenést regisztráltak.
2021. 08. 27. 22:00
Megosztás:

Az Axel Springer megveszi a Politicót

az Axel Springer német kiadóvállalat a washingtoni Politico hírportál kiadóját, bővítve ezzel amerikai portfólióját - jelentették csütörtökön két amerikai lap, a The Wall Street Journal és a The New York Times internetes kiadásai.
2021. 08. 27. 21:00
Megosztás:

Világörökségi hatástanulmány készül a Gellért-hegyi siklóhoz

Az UNESCO előírásainak megfelelő, komplex világörökségi hatásvizsgálat készül a Gellért-hegyi sikló tervezéséhez kapcsolódóan. A vizsgálat célja a megvalósuló beruházásnak a világörökségi helyszín kiemelkedő egyetemes értékeire gyakorolt hatásainak felmérése és további örökségvédelmi javaslatok megfogalmazása. A felméréshez kapcsolódóan olyan látványképek is készülnek, amelyek bemutatják, hogy a legfontosabb fővárosi turisztikai látványpontokból hogyan fog látszódni a felvonó. A Gellért-hegyi sikló új, kiemelkedő turisztikai célpontként segíti Budapest idegenforgalmának újjáélesztését, emellett teljesen kiváltja majd a Gellért-hegy közútjait megterhelő turistabusz-forgalmat. Ezáltal hozzájárul a levegőminőség javulásához és a városrész élhetőbbé válásához.
2021. 08. 26. 13:00
Megosztás:

Lejegyezték a Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint értékű Nkp-kötvényeit

A Masterplast Nyrt. 9 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki, a teljes mennyiséget lejegyezték a kötvények hétfői aukcióján - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.
2021. 08. 26. 07:30
Megosztás:

Jelentősen nőtt a Rába nyeresége

elentősen, 239,5 százalékkal 1,5 milliárd forintra nőtt a Rába Járműipari Holding Nyrt. adózás utáni nyeresége a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest - közölte a győri székhelyű járműgyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerda este.
2021. 08. 26. 06:30
Megosztás:

Távközlési szuperholdingot hoz létre a magyar állam és a 4iG

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. (AH Zrt.) tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. (4iG) - tájékoztatta az informatikai cég szerdán az MTI-t.
2021. 08. 26. 06:00
Megosztás:

Nőtt a világ acéltermelése

Nőtt a világ acéltermelése júliusban és az idei első hét hónapban az egy évvel korábbihoz képest a nemzetközi acélipari szövetség, a The World Steel Association (WSA) szerint.
2021. 08. 24. 21:00
Megosztás:

Tovább terjeszkedik az AutoWallis

Újbudán, a Kopaszi-gát közelében vásárolt 18 ezer négyzetméteres ingatlant az AutoWallis, amelyen több márkának is helyet adó multimárkás gépjármű kereskedő- és szolgáltató központ fejlesztését tervezi a társaság.
2021. 08. 24. 11:00
Megosztás:

Felfelé javította a német GDP-növekedést a Destatis

Előző becsléséhez képest felfelé javította a második negyedévi német GDP-növekedési adatait a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis keddi jelentésében.
2021. 08. 24. 09:00
Megosztás:

A Rába 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül

A Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeinek 20 százaléka a Széchenyi István Egyetemért Alapítványhoz kerül ingyenesen a Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.-től, az alapítvány közérdekű céljainak megvalósítása érdekében - közölte a járműgyártó vállalat hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2021. 08. 24. 07:00
Megosztás:

Áttöri az álomhatárt a Magyar Termék, új hazai márkát vezet be a SPAR

2021 végére eléri a 200-at a Magyar Termék védjegyeket használó hazai gyártók száma – mondta Benedek Eszter, a védjegyrendszert működtető nonprofit cég vezetője az idén először meghirdetett Hazai Termékek Hónapja sajtótájékoztatóján. A kampányt támogató SPAR Magyarország augusztustól SPAR HAZAI. SZERETEM márkanéven hagyományos magyar ízvilágú élelmiszereket kínál boltjaiban, az Irinyi Terv Élelmiszeripari Beszállítófejlesztési Programjának keretében pedig már 30-nál több csatlakozó gyártócéggel működik együtt.
2021. 08. 24. 01:00
Megosztás:

Ukrajnában lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése

Ukrajnában júliusban lassult a kiskereskedelmi forgalom növekedése éves összevetésben, ugyanakkor gyorsult havi szinten.
2021. 08. 23. 13:00
Megosztás:

A Continental egy zseniális ötlettel rukkolt elő

Continental akár jövőre megkezdheti a műanyag palackok újrahasznosítását a gumiabroncs-gyártás során, már rendelkezésére áll az ehhez szükséges technológia, amelyet az OTIZ Oriental Industries (Suzhou) Ltd.-vel közösen fejlesztett ki - ismertette a társaság közleményében.
2021. 08. 22. 10:00
Megosztás:

46 éve nem volt ilyen magas a német termelői infláció

1975 óta nem emelkedtek olyan ütemben a termelői árak Németországban, mint júliusban; ez erősítheti az inflációs aggodalmakat.
2021. 08. 20. 12:00
Megosztás:

Veszített lendületéből a feldolgozóipar a philadelphiai körzetben

Az elemzők által várt gyorsulás helyett lassult a feldolgozóipar bővülése az Egyesült Államok harmadik legnagyobb, közép-atlanti térségében augusztusban.
2021. 08. 20. 07:00
Megosztás:

800 új légiutaskísérőt vesz fel még idén a Wizz Air

A Wizz Air korábban nem tapasztalt méretű nemzetközi toborzásba kezd, amelynek célja 800 új légiutaskísérő felvétele még ebben az évben - jelentette be közleményében a légitársaság, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.
2021. 08. 20. 06:00
Megosztás:

Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 22,4 milliárd forint konszolidált nettó árbevételt ért el az első fél évben, csaknem 73 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában; nettó eredménye 2,19 milliárd forintot tett ki, 1,88 milliárd forinttal, 627,5 százalékkal nőtt a tavalyi első fél évhez képest - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2021. 08. 20. 05:00
Megosztás:

Az Északi Áramlat-2 már idén szállíthat gázt

A még épülő Északi Áramlat-2 gázvezeték a várakozások szerint már az idén 5,6 millió köbméter gázt szállíthat Németországba - közölte csütörtökön a Gazprom orosz gázipari vállalat.
2021. 08. 20. 01:00
Megosztás: