Hogyan lehet interneten munkanélküli segély igénylése miatt időpontot foglalni az okmányirodához, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek?

Ha valaki munkanélkülivé vált és szeretné magát regisztráltatni munkanélküliként, akkor az hogyan tehető meg online? Álláskeresőként való regisztráció interneten. Hogyan lehet időpontot kérni az illetékes okmányirodában ahhoz, hogy munkanélküliként / álláskeresőként regisztráljanak minket és később jogosultak legyünk az álláskeresési támogatásra, munkanélküli segélyre?

Hogyan lehet interneten munkanélküli segély igénylése miatt időpontot foglalni az okmányirodához, hogy álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek?

A Központi Időpont Foglaló alkalmazás internetes elérhetősége és működése, használata munkanélküli segély iránti regisztráció esetén

Ha szeretnél időpontot foglalni az okmányirodába ahhoz, hogy munkanélküliként / álláskeresőként nyilvántartásba vegyenek, akkor első lépésként nyisd meg az internetes böngésződet indítsd el a Központi Időpontfoglaló Alkalmazást (cikkünk végén mutatjuk a címét, de addig is olvasd el mit kell majd csinálnod).

Az oldal betöltése után ezt a képernyőt fogod látni:

Központi Időpont Foglaló rendszer időpont foglalása okmányirodába kormányablakba

Attól függően, hogy rendelkezel-e Ügyfélkapus jelszóval, vagy sem válaszd ki a bejelentkezéshez kapcsolódó két gombot:

- bejelentkezés Ügyfélkapuval (ha van Ügyfélkapus regisztrációd akkor ezt válaszd!)

- bejelentkezés Ügyfélkapu nélkül (ha nincs Ügyfélkapus jelszavad, akkor értele szerűen ez marad...)

Mi most az Ügyfélkapus regisztrációt visszük tovább cikkünkben. Bejelentkezés után ezt a képernyőt fogod látni:

Egyéd dolgod sincs, mint kattints arra a megyére a listából, ahol szeretnéd az ügyedet intézni (mi Vas megyét választjuk példánkban - Te a saját megyédet válaszd ki!) és azonnal látni fogod mind a térképen mind a térkép alatt listában az okmányirodákat/kormányablakokat. Kattints arra a Településre/Városra ahol szertnél az okmányirodába/kormányablakba időpontot foglalni (mi Sárvárt választottuk példánkban, Te azt a várost válaszd, ahová tartozol, ami közel van). Ezután kattints a "Tovább az ügykör választásra" elnevezésű kék színű gombra alul.

Mindezek után egy újabb képernyőt fog kapni, ahol az a feladatod, hogy megadd azt az ügykört, amely témában szeretnél időpontot kérni az okmányirodától / kormányablaktól.

Álláskeresőként / munkanélküliként való regisztrációhoz jelöld meg a "Munkaügy, foglalkoztatás" témát. Miután zöld színnel megjelent a pipa a kiválasztott ügykörben, akkor nyomja meg a kék színű "Tovább a feladatkör választásra" elnevezésű gombot, mellyel tovább tudjuk szűkíteni a témakört. A következő képernyőn válasszuk az "Álláskeresők nyilvántartása" pontot majd lépjünk tovább.

Mindezek után válaszd ki az "Álláskeresők nyilvántartásba vétele iránti kérelem" opciót (zöld színre vált a téma, amit választottunk). Ezután nyomjuk meg a "Tovább az ügykör választásra" elnevezésű kék gombot.

Ha kiválasztottuk az ügykört is, akkor nyomjuk meg a "Kiválasztás és tovább az időpontválasztásra" gombot. 

Egy naptár alkalmazás fog megjelenni a képernyőnkön, melyen látni fogjuk a korábban kiválasztott okmányiroda/kormányablak szabad időpontjait.

Kattintson rá arra az időpontra a naptárban, amelyet szeretne választani az ügyintézésre, és kattintás után ezt az ablakot fogja látni a képernyőjén:

 

 

Kérjük töltse ki az adatlapot, és adja meg:

- nevét

- email címét (erre a címre fogja megkapni a hivatalos időpont visszaigazolást is)

- telefonszámát

Majd pipálja be az Adatvédelmi Tájékoztató és a személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulás két rubrikáját.

Végül a zöld keretes mezőben lévő betű/szám kódot másolja be az üres mezőbe, majd nyomja meg a "Véglegesítés" gombot.

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? 

IDE kattintva tudod elkezdeni Te is. (ha rákkattintasz, ez az oldal sem fog bezáródni, így ha elakadnál, tudsz puskázni.)

Hozzászólások

Három ütemben igényelhető a mezőgazdasági többlettámogatás

Június végétől három ütemben lehet igényelni a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésére biztosított, összesen 25 milliárd forintos mezőgazdasági többlettámogatást - közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
2020. 05. 26. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezeket a gyógyszereket szedik legtöbben Magyarországon

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő állami szervezet havi rendszerességgel, pontos publikációt közöl arról, hogy melyik támogatott gyógyszerből hányat adtak el a gyógyszertárakban az adott hónapban. Nézzük, mit szedünk be marokszám, és mit gyógyítanak ezek a gyógyszerek.
2020. 05. 26. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.
2020. 05. 26. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Delta elemzés

2020. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Appeninn elemzés

2020. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

CIG Pannónia elemzés

2020. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2020. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2020. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP elemzés

2020. 05. 26. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új nevet kap Csongrád megye június 4-től

A trianoni békeszerződés 100. évfordulóján, június 4-én megváltozik megyénk neve, Csongrád-Csanád megyére. Napjaink Csongrád megyéjének délkeleti egysége az egykori, 1030-ban alapított Csanád vármegye két délnyugati járása volt korábban. Lázár János országgyűlési képviselő indítványára, 70 év után megyénk neve a csanádi identitást is őrzi majd.
2020. 05. 26. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Franciaország további támogatásokat tervez

A francia kormány újabb támogatásokkal, adókedvezményekkel, valamint a járulékfizetések átütemezésével tervezi támogatni a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatokat, ezért az GDP-arányos államadósság az év végére meg fogja haladni az eddig tervezett 115 százalékot is - jelezte vasárnap Gérald Darmanin költségvetési miniszter a Le Figaro című napilapnak adott interjúban.
2020. 05. 26. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csehországban újra megnyíltak az általános iskolák alsó tagozatai

Két és fél hónapos szünet után hétfőn Csehországban újra megnyíltak az általános iskolák alsó tagozatai, a vendéglők, a szállodák, a strandok, a múzeumok és újra látogathatók a kórházak és az idősotthonok.
2020. 05. 26. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Péntektől lehet jelentkezni a high-tech és zöld magyar pályázatra

A gazdaságvédelmi akcióterv keretében péntektől lehet beadni a jelentkezést a high-tech és zöld magyar, a kkv-hatékonyságot növelő 50 milliárd forint keretösszegű pályázatra - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára hétfőn a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásának előrehaladásáról, a vállalkozói szervezetek visszajelzéseiről tartott online sajtótájékoztatón.
2020. 05. 26. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vietnámban már nézők előtt futballoztak

A Feröer-szigetek után másodikként Vietnámban folytatták a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett labdarúgóidényt úgy, hogy szurkolókat is beengedtek a nézőtérre.
2020. 05. 26. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a boltok

Június közepén kinyithatnak Nagy-Britanniában a nem alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok - jelentette be hétfőn a brit kormányfő.
2020. 05. 26. 00:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2,3 százalékkal csökkent a német GDP

Németország hazai összterméke (GDP) 2,3 százalékkal csökkent az idei első negyedévben az egy évvel korábbihoz képest - közölte a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) hétfőn végleges adatként.
2020. 05. 25. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új házirendet ajánl az óvodáknak a Nemzeti Pedagógus Kar

Átmeneti házirend elkészítését ajánlja az óvodáknak a Nemzeti Pedagógus Kar a koronavírus-járvány miatt érvényben lévő szabályok betartásának figyelembevételével.
2020. 05. 25. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kampány indult a burgonyatermelők megmentésére Belgiumban

A turizmus koronavírus-járvány okozta leállása, a sütödék ideiglenes bezárása, valamint az export visszaesése miatt felhalmozódott mintegy 750 ezer tonna burgonya és a termelők megmentése érdekében az ország szimbólumának számító sültkrumpli fogyasztását serkentő kampányt indítottak helyi civil szervezetek Belgiumban - közölte a belga sajtó hétfőn.
2020. 05. 25. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ellindult a nyári idény Horvátországban

A hétvégén elindult a nyári idegenforgalmi idény a horvát tengerparton, a hétvégén 133 hotel és 65 kemping is megnyitott - közölte a Horvát Turisztikai Egyesület (HUT) hétfőn.
2020. 05. 25. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egymilliárd eurós csomagra pályázhatnak az osztrák települések

A települések önkormányzatainak hirdetett támogatási csomagot az osztrák kormány; a pályázaton induló városok és falvak között egymilliárd eurót osztanak szét - jelentette be Sebastian Kurz kancellár hétfőn Bécsben, aki példátlan méretűnek nevezte a támogatási csomagot.
2020. 05. 25. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások: