Ingatlanbefektetések külföldön – a lehetőségek reális bűvöletében

Az amerikai ingatlanbefektetéseket bemutató cikksorozatunk előző részeiben végigvezettük a kiválasztási folyamat legfontosabb elemeit, a lehetséges előnyöket és kockázatokat, majd részleteztük az amerikai piac sajátosságait. Ez összességében már jó alapot ad a megfelelő döntéshozatalhoz. Most pedig engedjék meg, hogy a kínálati piacot mutassuk be Önöknek, egy ingatlanpiacon aktív építő- és forgalmazó cég aktuális projektjein keresztül.

A Lennar Corporation az Egyesült Államok egyik legnagyobb és legelismertebb építészvállalata. Sikereiket jól jelzi, hogy 18 államban piacvezetők, továbbá szerepelnek az S&P 500 indexben is, ami azért is lényeges, mert a tőzsdén bejegyzett építőcégeknek fokozott  kötelezettségeket kell teljesíteniük, ami végső soron a vásárlóknak jelent előnyöket, hiszen ezáltal kiemelt biztonságban részesülnek.

 

 

Sok építő cég eltűnt a 2008-2009-es időszakban, a válság idején, de a Lennar ezt is túlélte, sőt, sikeresen folytatta tradicionális működését és az akkor tapasztalható 7 dolláros részvényárfolyammal szemben ma már 40 dollár körül forognak a papírjaik.

 

A magas elvárásoknak megfelelően körültekintően választják meg az építési területeket, kiváló tervek alapján, részletekre odafigyelően építenek. Remek érzékkel választják ki azokat a lakóparkokat, ahol eladásra kínálják házaikat, lakásaikat. Ezekből négyet említünk meg, amelyek eladásában a Florida Inc. tevékenyen részt vesz és a céggel való kiváló kapcsolatai révén előnyöket biztosítanak vásárlóiknak (pl. kedvezőbb árakat). 

 

1. New Jersey  - a Metropolis közelében, a lüktető üzleti élet közepén!


A Lennar Manhattan 57-es utcájának a Hudson folyó New Jersey felőli oldalán kínál lenyűgöző lakóhelyet, közepes- és nagyméretű öröklakásokat a “The Avenue Collection” épületcsoportban, fantasztikus kilátással és a metropoliszhoz, a Wall Streethez vagy bármely más new yorki célponthoz kiváló közlekedéssel. Hasonló adottságokkal  rendelkező, árban és minőségben egyaránt a legkényesebb igényeket  is kielégítő lakóingatlant valószínűtlen találni a helyet, környéket figyelembe véve.

 

Családcentrikus környezetben, kiváló iskolák valamint egyetemek közelében, a nyugalom, a család, illetve a pihenés azok az értékek, amelyekkel az itt eladásra kerülő lakások a boldog tulajdonosokat nap mint nap dédelgetik. A gyors kommunikációt - akár Európával is - üvegszálas internet szolgáltatja számukra. 

 

 

2. Orlando – a Disney és a kiváló bevásárlások szerelmeseinek


A Disney parkokhoz legközelebb eső  területeken tűnik fel újra és újra a Lennar lobogó. Öröklakásokat, házakat terveznek, kiviteleznek, építenek Orlandoban élő családoknak  éppúgy, mint rövid vagy hosszú távú kiadásban gondolkodó tulajdonosoknak.

 

Mi is kell az Orlandoba látogató több mint 60 millió turistának?  A szórakoztatóipar fellegvára 9 témaparkkal, remek időjárással és energikusan varázslatos éjszakai élettel várja a látogatókat a világ minden tájáról. Ügyfeleink úgy kapcsolódnak bele ebbe a képbe, hogy “otthont adnak az otthontól távol lévő családoknak“. A lakóparkok minden elképzelhető szolgáltatással, élményuszodával, játékszobával, teniszpályával, mozival vagy akár privát jakuzzival csábítják a vidámparkokban elfáradt hazatérőket. A  több generációs vagy többcsaládos nyaralást választó turistákat négytől akár nyolc szobás lakások és házak várják, amelyekben a teljesen felszerelt konyha és mosókonyha adja meg az igazi különbséget a szállodákkal szemben.

 

További részletek 

 

 

 

3. Naples – azoknak akik a nyugodt, hátradőlős pihenést választják a homokban


Csodálatos lakópark és fantasztikus golfpálya,  a két hálószobás lakásoktól egészen a hatalmas villákig minden megtalálható itt, ami szem-szájnak ingere. Aki igazán kikapcsolódásra vágyik, annak ideális választás Naples város a széles, kápráztatóan szikrázó homokos tengerpartjával, hajókirándulási- és vízisport lehetőségeivel. Akik vitorlást vagy motoros hajót szeretnének bérelni, vagy akik horgászni szeretnének, mindannyian megtalálják számításukat és élményekben gazdagon térhetnek haza. Az üzletek zsibongásától távolabb eső, ám a város szívéhez közeli, nyugodt és meghitt csodája ez Floridának, hiszen aki itt bérel ingatlant, csupán néhány perc autóút után élvezheti például a 5th Avenue európai hangulatát. Az erkélyen elfogyasztott reggeli kávé mellé a vízimadarak adják az aláfestést, és remek élmény látni a golfpályákról reggelente felszálló párát is.

 

További részletek

 

 

 

4. Bradenton - a golfozás szerelmeseinek


Tampa és Sarasota között kiváló közlekedéssel, rövid vezetésre a tampa-i nemzetközi reptértől,  könnyen megközelíthető lakóparkban lakások, házak és társasházak egyaránt szerepelnek az ajánlati listánkon.

A lakópark része egy 27 lyukas, kiváló tervezők által kialakított, remek golfpálya. A közös költség részeként az itt lakók korlátlanul golfozhatnak, és amennyiben az ingatlan kiadásra kerül, a bérlő is  hasonló jogokkal rendelkezik.  A szintén a lakóparkhoz tartozó klubház uszodával és 7 teniszpályával várja a vendégeket, a Mexikói-Öböl hófehér tengerpartja pedig mindössze 15 percnyi távolságról csábítgatja a tenger szerelmeseit.

 

További részletek

 

 

Amiért a Florida Investment ajánlja ezeket a lakóparkokat:-          Remek lehetőségek ár-érték arányt tekintve.

-          A lakások kiadhatóak olyan management cégekkel, akik szaktudását hosszú évek tapasztalata bizonyítja.

-          A kiadásból származó bevétel és a kiváló értéknövekedési faktor  gyors megtérülést biztosít.

-          Az eurozóna gazdaságában már látható, észrevehető, hogy a magasan tartott euroárfolyam nem túl előnyös, hiszen a nemzetközi kereskelemben nehezebb így eladni a termékeket. Nagyon valószínűsíthető tehát, hogy az EUR /  USD váltási árfolyama hamarosan előnyösen változik azok számára, akik USD alapú befektetéseket birtokolnak.

-          Azoknak, akik még nem birtokolnak amerikai ingatlant, javasoljuk, hogy ne késlekedjenek, hanem ragadják meg az alkalmat. A Florida Investment meggyőződése, hogy a befektetés sikerét már a vétel pillanatában látni kell!

-          Jelen piaci helyzetben a lehetőségek felmérése és a megfelelő ingatlan kiválasztása mellett jelentős szerepe van a pénzváltás arányainak is. Nem mindegy, hogy hány forintot vagy eurót kell 1 amerikai dollárért fizetni.

 

 

Bővebb információért látogasson el a Florida Investment oldalára!

 

http://www.floridainc.hu/

Hozzászólások

Továbbra is pörög a vízparti ingatlanok piaca

Továbbra is pörög a vízparti ingatlanok piaca a Balatonon kívüli területeken az OTP Ingatlanpont adatai szerint: a Duna-parton, valamint a Velencei-, a Tisza- és a Fertő-tónál egyaránt élénk az érdeklődés, az árakat pedig a járvány sem vetette vissza.
2020. 07. 02. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszazárt az ingatlanpiac - Duna House tranzakciószám becslés

A Duna House közreadja havi Tranzakciószám Becslését (DH-TB) és jelzáloghitel előrejelzését, amely szerint 2020 júniusában, országosan 11 186 ingatlan adásvétel bonyolódott, valamint 60-65 milliárd forint közötti szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2020. 07. 01. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindul egy más világba az albérletpiac?

Újra középpontba kerültek az albérletárak, részben a lakáshotelekre vonatkozó esetleges szabályozás belengetése, a járvány eredményeként visszaeső turizmus miatt. Valamint a közeledik a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése, amely fontos időszak a piacon. Az airbnb-hatás koronavírus miatti szünetelése a belvárosi bérleti díjakat és az eladó lakások kínálati árát is csökkentette. A rövid távú lakáskiadásra vonatkozó lehetséges korlátozások ezt a folyamatot tovább erősíthetik. A kiadó budapesti lakások átlagos bérleti díja a februárhoz képest 10 százalékkal 150 ezer forintra mérséklődött, és ezen a szinten stabilizálódott. Jelentősebb, 15-20 százalékos csökkenés történt az I., az V. és a VI. kerületben. A vidéki egyetemvárosok közül Győrben 8 százalékkal mérséklődtek, Pécsen, Szegeden és Miskolcon stagnáltak a bérleti díjak, Debrecenben viszont nőttek a februári szintekhez képest.
2020. 07. 01. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem okosban, hanem okosan kell megoldani az irodák belső kiépítését

A járvány még inkább kiemelte, hogy nem csak a bérleti díj, hanem az irodák belső kialakítása is főszerepet játszik egy irodát bérlő cég döntésében. Külső műszaki szakértő és projektmenedzser nélkül nagyon elszállhatnak a költségek, a bérbeadók hozzájárulása pedig nagyon eltérő lehet – emelte ki az irodabérlők fit-outtal kapcsolatos lehetőségeit legfrissebb tanulmányában a VLK Cresa ingatlan tanácsadó cég.
2020. 07. 01. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A koronavírus sem tántorította el az ügyfeleket az ingatlanvásárlástól

Inkább a kivárást, a halasztást választotta, de nem mondott le ingatlanvásárlási, felújítási, bővítési tervei megvalósításáról a járvány miatt az ügyfelek többsége az OTP Bank friss kutatása szerint. A felmérésből az is kiderült, hogy az év végéig meghirdetett törlesztési moratórium lehetőségével az adósok kevesebb mint a fele élt, és a többség továbbra is megszakítás nélkül törleszti a hiteleit.
2020. 07. 01. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A vártnál jobban alakultak a lakásértékesítések az Egyesült Államokban

Jelentősen, a vártnál jóval nagyobb mértékben nőtt a folyamatban lévő használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban májusban havi összevetésben.
2020. 06. 30. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyenek a budapesti bérleti díjak az európai árakhoz képest? Meglepő eredmények!

Bár Budapesten egész Európában az egyik legnagyobb mértékben nőttek az ingatlanok bérleti díjai tavaly, a magyar fővárosban, nemzetközi összehasonlításban, még mindig viszonylag alacsonyak a díjak; a jó állapotú, jól felszerelt lakásokat tekintve Budapest közvetlenül Bécs mögött szerepel az európai nagyvárosokat nézve - közölte az Eurostat elemzése alapján a Duna House az MTI-vel.
2020. 06. 29. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Gyorsan feléledt az ingatlanpiac

Gyorsan feléledt a lakóingatlanok piaca, már májusban felülmúlta a lakást keresők száma az egy évvel korábbit, és még a kínálati árak is nőttek - közölte az Otthontérkép az MTI-vel pénteken.
2020. 06. 26. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ingatlan bérleti szerződés – így kell jól csinálni!

Egy felelőtlenül aláírt vagy rosszul megfogalmazott bérleti szerződés sok bajt okozhat, bérlőnek és bérbeadónak egyaránt. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa minden bérlőnek azt tanácsolja, hogy a dokumentum aláírása előtt kérjen egy szemle típusú tulajdoni lapot az ingatlanról, így biztos lehet abban, hogy olyantól veszi bérbe, aki kiadhatja a lakást vagy házat. A szakértő hozzátette azt is, mindkét félnek érdeke, hogy határozott idejű legyen a szerződés.
2020. 06. 26. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában

A Deloitte tanácsadó cég legfrissebb kutatása szerint tíz válaszadó közül csaknem kilenc számít arra, hogy 2020-ban csökken az ingatlanpiaci aktivitás Közép-Európában.
2020. 06. 26. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

lyen hatással van a világjárvány Közép-Európa ingatlanpiacára

A Deloitte legfrissebb kutatása szerint tíz válaszadó közül csaknem kilenc számít arra, hogy 2020-ban csökken az ingatlanpiaci aktivitás. Idén január és április között radikálisan változott a szektor szereplőinek vélekedése. A válaszadók több mint fele ugyan csak rövid távú gazdasági hatásra számít, de 90 százalékuk fogalmazott meg pesszimista véleményt a gazdaság egészéről. A legnagyobb kihívásokkal a kiskereskedelmi szektor néz szembe, befektetési és fejlesztői szempontból egyaránt, míg a nyertes a logisztikai ágazat lehet.
2020. 06. 25. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A vásárlók egyre tudatosabban keresik az energiatakarékos ingatlanokat

A jövő évtől csak azok az épületek kaphatják meg Magyarországon a használatbavételi engedélyt, amelyek megfelelnek az Európai Unió energiahatékonysági követelményeinek. Az OTP Ingatlanpont szakértője úgy látja, hogy a szigorítást a vásárlók kedvezően fogadták. Tapasztalatai szerint a klímaváltozás miatti aggodalom és a környezettudatosság erősödése átalakította a keresletet az utóbbi években. Folyamatosan növekszik az igény a zöld megoldásokra az ingatlanpiacon, még akkor is, ha ezért magasabb vételárat kell fizetni.
2020. 06. 25. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar tulajdonba került a GTC 61,49 százaléka

Lezárult a közép-európai régió legnagyobb idei ingatlanüzlete, amelynek keretében az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. érdekeltsége megvásárolta a Globe Trade Centre (GTC) S.A. többségi tulajdonrészét - közölte az Optima kedden az MTI-vel.
2020. 06. 24. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnőtt az érdeklődés az új családi házak iránt az Egyesült Államokban

Jelentősen emelkedett az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban májusban, jelezve, hogy az ingatlanpiac élénkülni kezdett, miután az előző pár hónapban a gazdaság egészével együtt zuhanórepülésre váltott az új koronavírus-járvány következtében.
2020. 06. 24. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Cordia a veszélyhelyzetet követően az elsők között indít új lakópark-projektet Lengyelországban

A Cordia – a varsói tőzsdén jegyzett Polnord közel 93%-os részvénycsomagjának megvásárlását követően – a járványhelyzet enyhülése után az elsők között indít el új projektet Lengyelországban: megkezdte az első gdanski projektjében épülő, több mint 200 lakás előértékesítését. Magyarország vezető lakásfejlesztője Poznanban is aktív, ott egy nagyszabású városnegyed-rehabilitációval eddigi legnagyobb lengyel lakóingatlan-beruházását készíti elő. A vállalat számára a lengyel piac azért kiemelten fontos, mert a 2008-2009-es globális válság éveiben is stabilnak bizonyult.
2020. 06. 18. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egy budapesti garázsban nem csak az autója, hanem a pénze is jó helyen parkol

A járvány idején országszerte jelentősen csökkent az autós forgalom, a díjmentessé tett parkolás is visszafogta a garázsok iránti keresletet. Az ingyenességnek azonban hamarosan vége, a dugók már a veszélyhelyzet elrendelése előtti időszakot idézik, ráadásul egyre többen ismerik fel, hogy garázskiadásból tisztes és biztos hozamot is el lehet érni. Az OTP Ingatlanpont szakértője szerint a közelmúlt kormányzati intézkedései is élénkíthetik a garázspiacot, ezért ezen a területen nem számít az árak visszaesésére.
2020. 06. 18. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Több lakóközösséget is felújításra sarkallt a kijárási korlátozás

Bár az élet több területén is bizonytalanságot hozott az idei tavasz, az OTP Business Társasházi Pályázatának eredményei alapján a kijárási korlátozás több lakóközösség figyelmét is ráirányította a közösségi terek és a lakók mindegyike által használt berendezések fejlesztésére, vagy felújítására. A tavalyihoz képest több mint 10 százalékkal emelkedett a benyújtott pályázatok száma, 96 településről összesen 860 társasház és lakásszövetkezet pályázott a vissza nem térítendő támogatásra.
2020. 06. 16. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem hezitálhat sokáig, aki új lakásba költözne

2020 áprilisában az építőipari termelés volumene a KSH nyers adatai szerint 2,1%-kal elmaradt az egy évvel korábbi, magas bázistól. Az épületek esetében 1,4%-kos csökkenés történt, ám az épületek építésére kötött szerződések volumene 4,7%-kal emelkedett.
2020. 06. 16. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Stabil maradt Kínában az ingatlanpiac

Stabil maradt Kínában az ingatlanpiac májusban, a hetven legnagyobb városban mérsékelten emelkedtek az árak.
2020. 06. 15. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megjelent a járványhatás a lakáshitelpiacon - meglepetés a támogatott lakáshiteleknél

A járványhatás a lakáshitelek piacán is megjelent: a bankok több mint 69 milliárd forint értékben kötöttek új szerződéseket áprilisban, ez pedig 18 százalékos csökkenésnek felel meg éves szinten. Erre a visszaesésre számítani lehetett a járványhoz köthető korlátozások, a bizonytalanabbá váló gazdasági környezet miatt. A támogatott lakáshitelek azonban a trenddel ellentétes irányba mentek: áprilisban ugyanis 61 százalékos növekedést könyveltek el. Az év első négy hónapjában az áprilisi visszaesés ellenére pluszban maradtak az új lakáshitelek, a 307 milliárdos összeg ugyanis 7 százalékos emelkedést jelent éves szinten.
2020. 06. 13. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások: