Komolyi piaci rést célzott meg a Xiaomi: minőségi mobilt elérhető áron

Nehéz dolga van manapság annak, aki okostelefont szeretne vásárolni magának, hiszen egyre több gyártó jelenik meg a piacon, köztük rengeteg ismeretlen, esetleg nyíltan kínai háttérrel, miközben a bejáratott márkák aktuális készülékei az árkategória tekintetében megfizethetetlen magasságokba emelkednek. A belépő szintű, megkérdőjelezhető minőségű termékek és a prémium kategóriának hívott presztízskészülékek között tehát kevesen biztosítanak megfelelő középutat, de a Xiaomi egyike azoknak a vállalatoknak, akik az olcsóság mellett mindmáig fontosnak tartják a minőséget és a tartósságot egyaránt.

Komolyi piaci rést célzott meg a Xiaomi: minőségi mobilt elérhető áron

Mivel azonban viszonylag új márkának tekinthető, továbbá korábban rengeteg tévhitet terjesztettek el róla az olcsóság és az ázsiai háttér miatt, ezért sokan még mindig félve közelítenek a Xiaomi termékei felé, holott ma már a legdinamikusabban fejlődő márkák között találhatjuk a vállalat nevét. Hogy miért érdemes a gyártó mellett dönteni, amennyiben új okostelefont vásárolunk? Lássuk a legalapvetőbb és leginkább meggyőző érveket, melyek válaszul szolgálhatnak ebben a kérdésben!

Ugyanazok az alkatrészek, mint a drágább modellekben

A legtöbben általában azért félnek Xiaomi okostelefont vásárolni maguknak, mert itthon elterjedt egy tévhit, miszerint ezekbe a készülékekbe gyenge minőségű alkatrészek kerülnek. Tévedés! Vegyük példának a népszerű XiaomiRedmiNote 8-at, melynek a lelkét ugyanaz a QualcommSnapdragon 665 lapka adja – benne az erőteljes Adreno 610-es GPU-val –, mint ami a Moto G8 Plus vagy a Vivo U10 rendszerének központi eleme is.Manapság gyakorlatilag a legtöbb nagy gyártó a Qualcomm által megálmodott Snapdragon processzorokra építi fel eszközeit, így a Samsung, az LG, de még a Sony kínálatában is találhatunk ilyen típusokat.

Ugyanez az állítás pedig elmondható a memóriamodulokról, a kijelzőkről vagy éppen az akkumulátorokról. Egyik sem egy olcsó kínai „vacak”, hanem minőségi hardverelem. Jogos a kérdés, hogy ezek után miként lehet az, hogy a Xiaomi termékei ennyire olcsók? A válasz a cég üzletpolitikájában keresendő, ugyanis 5 százalékban maximalizálták profitjukat, tehát közel előállítási költségeken kerülnek fel termékeik a boltok polcaira, melyek utána sokáig piacon maradnak, és a hardverárak folyamatos csökkenésével folyamatosan növekednek a bevételeik.

Mindenkinek elérhető árkategória

Éppen az elhangzott tényezők miatt kijelenthető, hogy azért érdemes a Xiaomi okostelefonok mellett dönteni, ha új készüléket szeretnénk vásárolni magunknak, mert a kínaiak portfóliójában minden árkategóriában megbízható modelleket találunk, ezáltal a legtöbbet hozhatjuk ki a pénzünkből. Amennyiben tehát nem költenénk többet 50 ezer forintnál, de cserébe egy strapabíró és erőteljes készüléket vennénk, akkor ugyanúgy több típus közül válogathatunk, mint abban az esetben, ha a több százezer forintos mai csúcsmodellekkel megegyező tudású, ámde az ár tekintetében azok töredékébe kerülő eszközt választanánk. A Xiaomi termékei ráadásul nemcsak olcsók, de a külső megjelenés, a dizájn tekintetében sem vallanak kudarcot, sőt gyakran merészebb megoldásokat és színeket is találhatunk köztük, mint más gyártók kínálatában.

Egy komplett ökoszisztéma vár ránk

Rengetegen azért vásárolnak maguknak Apple okostelefonokat, mert ha van egy iPad vagy egy Macbook a birtokukban, akkor egy átjárható, átlátható és jól működő ökoszisztéma vár rájuk. A Xiaomi azonban a lényegesen alacsonyabb árkategória ellenére körökt ver ezekre a megoldásokra, hiszen a gyártó kínálatában a lehető legkülönfélébb okoseszközöket is megtalálhatjuk, melyek összekapcsolhatók a telefonnal, így legyen szó elektromos rollerről, rizsfőzőről, szobamérlegről vagy éppen fogkeféről, a gyártó segítségével már most a legmagasabb szintre járathatjuk az okosotthonos elképzeléseket, mert minden kompatibilis lesz mindennel.

A kínai termékek ma már nem rosszak

Ami kínai, az csak rossz lehet? Rengetegen vannak, akik így gondolkodnak ebben a témában, de valójában ez az elképzelés már hosszú évek óta nem állja meg a helyét. Különösen az elektronikai cikkek piacán. Bár tény és való, hogy még mindig rengeteg egyszer használatos termék érkezik az ázsiai országból, melyek feltűnően olcsók, és annyit is érnek, a Xiaomi azonban nem véletlenül terjedt el világszerte, hiszen a gyártó termékeinek a minősége manapság messze földön is híresek.

Itt érdemes kiemelni továbbá, hogy ma már szinte minden okostelefon Kínából érkezik, kínai munkások szerelik össze őket, és kínai alkatrészek találhatók bennük. Ez a kijelentés még olyan presztízstermékek esetében is érvényes, mint az Apple! Rengetegen meglepődnek, amikor meghibásodáskor az amerikai cégóriás készülékébe kínai cserekijelző kerül, mely nem véletlen, hiszen a készülékházban a hardverelemek 90 százaléka Ázsiában készül, így az alkatrészek sem érkezhetnek máshonnan.

A Xiaomiszerviz.hu szakértői szerint bár hazánknak még van pótolnivalója, azonban ma már nem kell kétségbe esni akkor, ha Xiaomi okostelefonunk meghibásodott. Léteznek ugyanis direkt a kínai gyártó termékeire specializált szerelőműhelyek, ahol a munkatársak nagy tapasztalattal, rövid határidőkkel és gyári minőségű alkatrészekkel tudják orvosolni a hibákat. Mindezt természetesen garanciával.

Mit tud a Xiaomi 2019-es csúcsmodellje?

A gyártó kínálatának egyik legaktuálisabbcsúcsmodellje a Xiaomi Mi Note 10, mely igazi csúcskategóriás telefonként nagyon esztétikus és modern megjelenést, valamint egy rendkívül erőteljes hardvert kínál. A 6,47 hüvelykes AMOLED kijelzővel büszkélkedő okostelefon – mely a panelbe épített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik – központi hardverét ugyanis egy Snapdragon 730G processzor adja, amihez 5260mAh-s akkumulátor tartozik, típustól függően pedig 6GB RAM és 128GB ROM vagy 8GB RAM és 256GB ROM található meg benne.

Külön kiemelendő az eszköz kameramodulja, hiszen hátlapjára egy 5 tagból álló rendszer került, melynek központi eleme egy a Samsung nevéhez köthető, 108 megapixeles fényképező, ami ötszörös analóg-, és ötvenszeres hibrid zoomolásra képes, méghozzá f/1.7-es rekeszérték mellett. Ez a teljesítmény megegyezik egy kifejezetten fotózásra megálmodott, professzionális fényképezőgép tudásával! Nem csoda, hogy a DxOMark tesztjén a világ legjobb fotós tulajdonságaival rendelkező okostelefonjának nevezték ki, holtversenyben a HuaweiMate 30 modellel.

Fejlesztés ment végbe a Gyep-Mester Kft.-nél

Csaknem 180 millió forintból fejlesztett a parkfenntartással és kertépítéssel foglalkozó Gyep-Mester Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 15:00
Megosztás:

A csok plusz nagyot lendített az ingatlanpiacon az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
2024. 04. 18. 14:30
Megosztás:

Nő a Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz szerepe

A Közép- és Dél-Amerikából érkező cseppfolyósított földgáz (LNG) egyre nagyobb szerepet fog játszani az Európai Unió ellátásában, s ebben Trinidad és Tobago kulcsszereplő lesz. Az együttműködés alapjait már lerakták, a végrehajtás megkezdése pedig a magyar elnökség idejére fog esni - közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a szigetország fővárosában, Port of Spainben.
2024. 04. 18. 14:00
Megosztás:

Nagyobb beruházást tervez a BioTechUSA

Idén ötmilliárd forint vagy azt meghaladó összegű beruházással számol a tisztán magyar tulajdonú BioTechUSA cégcsoport, amely 2023-ban több mint kilencvenmilliárd forint árbevételt ért el.
2024. 04. 18. 13:30
Megosztás:

Élénkül idehaza a gasztroturizmus

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.
2024. 04. 18. 13:00
Megosztás:

Megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út

Szeptember 4-8. között Szilvásvárad ad otthont a négyesfogathajtó világbajnokságnak, amelyhez kapcsolódóan megújul az Egert Szilvásváraddal összekötő út - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:30
Megosztás:

Újabb támogatást kapott az MVM Mobiliti

Csaknem 1,2 milliárd forint támogatást kapott elektromos töltők telepítéséhez az MVM Mobiliti Kft. - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
2024. 04. 18. 12:00
Megosztás:

Ma rendezik meg a Logisztika Napját

Ma rendezik a hazai ellátási lánc szakma egyik legnagyobb, országos eseménysorozatát, a Logisztika Napját - tájékoztatta az MTI-t a a szervező Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT).
2024. 04. 18. 11:30
Megosztás:

Fejlesztések kezdődnek Martfűn

Komplex fejlesztés kezdődik Martfűn a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán elnyert 363 millió forint támogatásból - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város önkormányzata az MTI-vel.
2024. 04. 18. 11:00
Megosztás:

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 10:30
Megosztás:

Pozitív nyitás várható a magyar tőzsdén

Pozitív nyitás várható csütörtökön a Budapesti Értéktőzsdén az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szerint.
2024. 04. 18. 10:00
Megosztás:

Erősödtek az ázsiai indexek

Erősödtek a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön.
2024. 04. 18. 09:30
Megosztás:

Erősödött a forint reggel

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
2024. 04. 18. 09:00
Megosztás:

Nincs ellenőrzés, nincs biztosítás - komoly kockázattal robognak a robogósok az utakon

Érdemi ellenőrzés híján továbbra sem kötnek kötelezőt a robogók többségére. Havi 600-800 forint ellenében elkerülhető a baleseti kártérítés és a mulasztási bírság is.
2024. 04. 18. 08:30
Megosztás:

Cél a minőségi oktatás nyújtása

A 21. századi szakképzőintézmény-fejlesztési program beruházásai, korszerű eszközbeszerzései a minőségi oktatást segítik, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szakképzési rendszer megfelelően képzett fiatalokat adjon a munkaerőpiacnak - hangsúlyozta Pölöskei Gáborné, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum (BMSZC) komplex fejlesztése projekt nyitó rendezvényén.
2024. 04. 18. 08:00
Megosztás:

Csökkent az üzemanyagfogyasztás az első negyedévben

Az idei első negyedévben szinte ugyanannyi motorbenzin és 3,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint tavaly az első három hónapban, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 1,9 százalékkal csökkent - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) szerdán. A prémium üzemanyagok keresletének emelkedése akadályozta meg a fogyasztás nagyobb visszaesését.
2024. 04. 18. 07:30
Megosztás:

Az EGRAG CRYPTO optimista XRP árajánlást tett közzé; a Chainlink és a KangaMoon továbbra is figyelemre méltó altcoinok

Az EGRAG CRYPTO, egy jól ismert kriptoelemző a közelmúltban rendkívül optimista árfolyam-előrejelzést adott ki az XRP (XRP) kriptó kapcsán. Eközben a Chainlink (LINK) és a KangaMoon (KANG) továbbra is a címlapokon szerepel.
2024. 04. 18. 07:00
Megosztás:

Mire elég a 6 millió forintos Otthonfelújítási Támogatás?

Az ország lakásállományának több mint 60 százaléka 1990 előtt épült. Ezek az ingatlanok az épületjellemzőik alapján többségében várhatóan megfelelnek majd a kormány által bejelentett legfrissebb Otthonfelújítási Támogatás feltételeinek. A pályázat által előírt 30 százalékos hatékonyságnövelés azonban nem minden esetben lesz majd kivitelezhető tetőcsere nélkül. A cserére azonban már nem fogja futni a támogatás és a kedvezményes hitelkeret. Ennek ellenére megéri belevágni, az épület értéke ugyanis legalább 20 százalékkal nőhet a beruházást követően – véli Juhász László energetikai szakértő, a Landanatura Kft. ügyvezetője.
2024. 04. 18. 06:30
Megosztás:

Stratégiai tervek a NAVIGATOR-tól: ipari innovációs technológiákban élenjáró vállalatcsoport épül

A Budapesti Értéktőzsde XTEND szekciójában jegyzett NAVIGATOR Investments stratégiai céljai szerinti akvizícióknak és az organikus növekedésnek köszönhetően 2026-ban 7,5-8 milliárd forintos árbevétel mellett 1,5-2 milliárd forintos EBITDA és közel 1 milliárd forintos adózott eredmény elérését tervezi, ami 32-53% közötti éves növekedésnek felel meg a 2022-es bázisévhez viszonyítva.
2024. 04. 18. 06:00
Megosztás:

Mit hozhat a lakáspiacon és az építőiparban az otthonfelújítási program?

A magyar kormány április elején jelentette be a régóta várt új otthonfelújítási programot, mely mind az építőiparnak, mind a lakáspiacnak erős lökést adhat – hozzájárulva a negatív trendből való kilábaláshoz. A programmal kapcsolatban azonban kérdések is felmerülnek: lesz-e elég kapacitása az építőiparnak, ha valóban 20 000 lakást felújítanak? Emelkednek-e emiatt a lakásárak? Az MBH Bank elemzője többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ.
2024. 04. 18. 05:30
Megosztás: