Meghatározó időszak előtt áll Európa

A Saxo Bank, az online kereskedés és befektetés specialistája a mai napon publikálta a nemzetközi piacokra vonatkozó második negyedévi kitekintését, amely helyzetértékeléseket tartalmaz a részvényekről, a devizapiacról, az árupiacról és a kötvényekről, és több olyan makrogazdasági témát is tárgyal, amelyek hatással lehetnek a befektetők portfólióira.

Meghatározó időszak előtt áll Európa

“Továbbra is nagy a különbség az európai és az amerikai eszközök értékeltsége között, az európai eszközök lényegesen olcsóbbak”, mondta Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza és befektetési igazgatója. „Ez részben a profilból adódik, Európában ugyanis kevesebb a technológiai vállalat és több a tőzsdére be nem vezetett cég - sok igazán sikeres csoport továbbra sem készül a tőzsdére, így továbbra sem kapjuk tőlük a negyedéves jelentéseket.
 
„Európa egy örökös problémahalmaznak tűnhet: kívülről nehéz megérteni Európát, a belső érdekeket és egyensúlyokat, valamint a kormányoknak azt a törekvését, hogy pénzügyileg függetlennek mutassák magukat. Meggyőződésünk, hogy Európában a makrogazdasági változásokat egy visszaesés vagy egy válság indítja el, ezért 2019 és 2020 kulcsfontosságú évek lesznek a kontinens fejlődése szempontjából. Véleményünk szerint a populista pártok 20-25%-ot fognak elérni a májusi európai parlamenti választásokon.
 
“A legfontosabb tényező, hogy hogyan alakul Németország gazdasági növekedése. Fennáll a kockázata annak, hogy még a negyedik negyedév előtt recesszió alakul ki, akár még az amerikai vámok nélkül is. Németország igen sikeres az Ipar 3.0 modellben, de kezd lemaradni. A technológiai szektorba nem fektetett eleget, és felkészületlenül éri az Ipar 4.0 terjedése. Az internet sebessége, amelyben Németország igen gyenge helyezést ér el a fejlett országok között, csak az egyik tünet. Németországnak fel kell fejlődnie a digitalizációban, a nők foglalkoztatottságában, és többet kellene költenie infrastrukturális fejlesztésekre.
 
“Mindez újra élénkíti a francia-német kapcsolatokat, és hozzájárul ahhoz, hogy az adósságprobléma egy pán-európai kérdés legyen, és ne úgy jelenjen meg, mint Németország és a periféria közti különbség, vagy mint a megszorítások és a pénzbőség közti kényszerű választás. A befektetők, akik egyfolytában az európai nehézségekről olvasnak elemzéseket, azonban rosszul tennék, ha túlságosan nagy figyelmet szentelnének a pesszimista megközelítéseknek. Valójában az európai eszközök sokat nyerhetnek, az automatizálás, a mesterséges intelligencia és a digitalizáció elterjedéséből, és azt se felejtsük el, hogy az európai piacok olcsók, akármilyen megközelítésből is nézzük.


Jó helyen van a befektetésed? Tudd meg ITT!

 
„A második negyedévben tehát felerősödnek azok a hangok, amelyek szerint Európa egy problémahalmaz, és nem zárhatjuk ki, hogy az EURUSD tesztelni fogja az 1,05-ös szintet. De ha a kereszt benéz 1,03 alá, akkor már erősen megfontolandó az EURUSD és a 600 európai részvényt átfogó Stoxx 600 longolása, mert továbbra is Európáé a legfontosabb termelékenységi tényező: a világ legjobb közoktatási rendszere.”
 
A visszaesés lehetőségét is figyelembe véve a Saxo a következő helyzetértékeléseket adja 2019 második negyedévére:
 
Részvénypiac – alacsony szintű megtérülés Európában
 
Az európai vállalatok működési nyeresége reálértékben csökkent, mivel nincs olyan erős technológiai szektor, amely megfelelő súllyal képviselné a digitális korszakot az európai részvények között.
 
Peter Garnry, a Saxo Bank részvénypiaci vezetője elmondta: „Továbbra is defenzív állásponton vagyunk a részvényeket illetően mindaddig, amíg nem történik fordulat, és nem áll meg a gazdaság lassulása, amely széles körben eredményez negatív tőkemegtérülést. A jelenlegi makrogazdasági körülmények leginkább a ciklikus részvénypiacok számára kedvezőtlenek – ilyen például a német, az olasz, a holland, a norvég és a francia részvénypiac. Ugyanakkor viszonylag jól teljesítenek a részvények Dániában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban.
 

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

“Európában az egyik legproblematikusabb terület a pénzügyi szektor. Európa bankszektorának a teljes megtérülése 2003 januárja óta nulla, vagyis egy tizenötéves periódust nézve reálértékben mínusz 28,5%. Ez hasonló a 90-es évek japán zombi-bankjainak teljesítményéhez, és a párhuzam eléggé ijesztő. Európában számos olyan banki szabályozást vezettek be, amely növelte a költségeket ebben a gyengélkedő szektorban. Tíz év telt el a Lehman Brothers csődje óta, de az európai bankszektor még mindig betegeskedik, és akadálya a növekedésnek és a tőkemegtérülés javulásának.
 
„Németország legutóbbi politikai megfontolású kísérlete a Deutsche Bank és a Commerzbank összeolvasztására jól mutatja azt, hogy a jelenlegi politikai rendszer hogyan kezeli ezt a problémát. A bankok túl nagyok és komplexek, a teljes pénzügyi rendszert veszélyeztetik, de Berlin növelni akarja a koncentrációt a szektorban, az általános kritikai ellenére. A racionális megközelítés az lenne, ha növelnék a versenyhelyzetet a pénzügyi szektorban, és nem korlátoznák.”
 
Devizapiac – Európa veszíthet és nyerhet is a legtöbbet
 
Az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások bármilyen kimenetele gondot okozhat Európa számára. Egy sikeres megállapodás azt a veszélyt hordozza magában, hogy a kínai kereslet nagyobb részét elégítheti ki az Egyesült Államok, többek között európai exportőrök rovására. Ha nincs, vagy nem eléggé baráti a megállapodás, az a globalizáció visszafogása és a gazdasági lassulás irányába hat – mindkettő zavart okozna az Európai Uniónak, a világ legnagyobb kereskedelmi többletével rendelkező gazdasági blokknak.
 
A Saxo szakértői úgy gondolják, hogy Európa különleges figyelmet érdemel, mivel a második negyedév döntő lesz az Európai Unió számára. Vagy hogy tovább halmozódnak a működési zavarokra utaló jelenségek, vagy az EU kormányai sikeresen megküzdenek a növekvő populizmussal és az Európai Gazdasági és Monetáris Unió fiskális alapjának működésképtelenségével.
 
John Hardy, devizapiaci vezető elmondta: „Az árupiaccal kapcsolatban hosszú távon is növekedést várunk, de az árupiacnak kitett dollárok (kanadai, ausztrál, új-zélandi dollárok) esetében komoly kockázatokat jelentenek az éppen felszínre kerülő ingatlanpiaci buborékok, ezért ezeket a devizákat nem igazán favorizáljuk. Ezek a kockázatok mindaddig meghatározók lesznek, amíg az érintett országok – igazodva a fejlett országokban tapasztalt trendhez – a minél alacsonyabb kamatláb és a központi banki mérleg növelésének politikáját folytatják.

 

Európai országok és fővárosaik - alapszint kvíz ITT

 
“A növekedési ütem csökkenésével kapcsolatos aggodalmak továbbra is élnek a feltörekvő piacokon, de véleményünk szerint Kína megfelelő alapot ad a stabilitásra azzal, hogy igyekszik megőrizni devizájának stabilitását és a külföldiek számára is vonzó a tőkepiaca. A japán jen jól teljesíthet az eladósodottság csökkentésének kockázatai ellenére is, de a japán kormány a fejlett országok közül talán a leginkább kész a fiskális stimulus alkalmazására, és a Bank of Japan-től maximális együttműködést várhatunk, hiszen a jen stabilitásáról van szó.
 
Árupiac - További erősödés?
 
Az árupiac meglepően jó megtérülést biztosított 2019 első negyedévében, a Bloomberg Commodity Index például 9%-kal emelkedett az év első három hónapjában. Ezen belül a növekedés-függő szektorok, az energiaszektor és az ipari fémek emelkedtek a legjobban (17 illetve 12,5 százalékkal).
 
Az év kezdetekor még a növekedési aggodalmak jellemezték a piacokat, de a Fed már január elején a fékre lépett. A Bank of Japan és az EKB jöttek ezután a maguk lazító intézkedéseikkel, végül Kínában a kormány tett a gazdaságot stabilizáló lépéseket, és ilyen irányban erősítette a piaci várakozásokat a Washington és Peking közti megállapodás egyre növekvő esélye.
 
Ole Hansen, a Saxo Bank árupiaci vezetője szerint „A Fed drámai fordulata erősen támogatta az aranyat, mivel rávilágított annak lehetőségére, hogy 12 hónapon belül recesszió lehet. A második negyedévben nem feltétlenül következnek be azok az események, amelyek ahhoz kellenek, hogy az arany áttörje az unciánkénti 1360 – 1380 dolláros ellenállási sávot, de a második félévben erre már jóval nagyobb az esély. Ilyen, az aranyat támogató események a dollár gyengülése, a kötvényhozamok csökkenése és a növekedési bizonytalanságok miatt a részvényárak megtorpanása.”
 
Kötvénypiac – Az állampapírok a befektetők kedvencei lehetnek a második negyedévben
 
Az első negyedévben a központi bankok az Egyesült Államoktól Európán át Kínáig elkötelezték magukat arra, hogy elejét vegyék a globális szintű visszaesésnek.
 
Althe Spinozzi kötvényspecialista ehhez a következőket tette hozzá: „Úgy gondoljuk, hogy ez a globális szintű pánikreakció az állampapíroknak kedvez, de a befektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a galambjellegű központi banki lépések csak kitolják az üzleti ciklust. Ahhoz, hogy teljesen elejét vegyék egy recessziónak, ami a megítélésünk szerint ez év negyedik negyedévében vagy 2020 elején bekövetkezik, nem elegendőek. Ez azt jelenti, hogy a hiteleszközök felülértékeltek, de a hitelkockázat magas marad, és a befektetőknek óvatosnak kell lenniük, különösen a magas hozamú kötvényekkel és a feltörekvő piaci kötvényekkel.”
 
Makrogazdaság – Nem érdemes a gravitáció ellen küzdeni
 
Igencsak átalakult a makrogazdasági háttér az elmúlt hat hónapban, és ez érződik az ázsiai piacokon is. A központi bankok, élükön a Fed-del és az EKB-val, nem érték el a szökési sebességet ahhoz, hogy elszakadjanak a mennyiségi lazítás világától. A laza pénz okozta függőség igen erős, amit az elkényeztetett részvény- és tőkepiacok is tanúsítanak.
 
Nem meglepő az, hogy nem tudtunk elszakadni a mennyiségi könnyítéstől, ha tekintetbe vesszük, hogy a globális adósság 250 billió (250 ezer milliárd) amerikai dollár, szemben a pénzügyi válság előtti 175 billió dollárral. Ugyanakkor az a gyorsaság, ahogy visszatért a mennyiségi könnyítés, meglepő volt. Kezd kialakulni egy olyan konszenzus, hogy amíg be nem következik egy nagy adósságátrendezés – ami akár 5-10 évvel is odébb van -, marad a laza monetáris politika.
 
Kay Van-Petersen, a Saxo Bank globális makrogazdasági stratégiai szakértője elmondta: „A laza monetáris politikához való visszatérés támogatja a kötvényeket és a részvényeket. Számítani lehet az év során egy jóval gyengébb dollárra, mert erre van szüksége a világnak. Érdemes azt is megjegyezni, hogy miközben nem vagyunk messze az amerikai indexek valaha mért legmagasabb értékeitől, addig a Shanghai Composite 3200 körül van, kb 40%-kal alacsonyabb értéken, mint a 2015-ös csúcsa, amikor 5180-on állt. A világ egyik vezető index-szolgáltatója, az MSCI a feltörekvő piaci indexében jelentősen növeli a kínai részvények súlyát ebben az évben. Mindezek azt sugallják, hogy a kínai részvények túl vannak a mélypontjukon, és 2019 folyamán kellemes meglepetéseket okozhatnak a növekedési adatok.”
 
Makrogazdaság – Európa szembesül a valósággal
 
Jelentős visszaesés tapasztalható az európai magországok, különösen Németország ipari termelésében, amely az európai ipari tevékenység egyharmadát teszi ki. Ez sok politikus számára sokkoló volt, de a Saxo szakemberei számítottak erre. Az elmúlt negyedévekben a meghatározó gazdasági mutatók – különösen a hitelimpulzus – arra késztetett minket, hogy figyelmeztessük a befektetőket az európai lassulás kockázatára.
 
Ha a gazdasági adatok továbbra is csalódást okoznak a következő hónapokban, akkor véleményünk szerint kialakul egy új konszenzus a lazább költségvetési politikáról 2019 második felében. A kedvezőtlen német adatok érkezése tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy beindítsa ezt a folyamatot.
 
Christopher Dembik, vezető makrogazdasági elemző elmondta: „Egyre nagyobb kockázatokat látunk az eurózóna perifériája és Németország növekedésével kapcsolatban. Már az európai parlamenti választások után elkezdődhet a fiskális expanzió, és további monetáris stimulusok várhatók – éppen abban az időszakban, amikor az EKB egy új elnököt keres.”
 
Makrogazdaság – Új kihívások előtt a befektetők
 
Egyre több olyan jelenséget figyelhetünk meg, amelyek az uralkodó politikai rendszer kereteit feszegetik: Trump elnöksége, az amerikai-kínai kereskedelmi háború, a Brexit, vagy a sárga mellényesek mozgalma csak a leginkább szembetűnő példák. Inognak az alapok, és a megállapodás nélküli Brexit lehetősége is már ennek a következménye. A dereguláció és a laissez-faire gazdaságirányítás 30 évnyi időszaka után új paradigmák születnek, amelyek új környezetet teremtenek a vállalkozások és a befektetők számára, és mindennek messzemenő következményei lesznek, új fajta kihívásokkal és kockázatokkal.
 
Eleanor Creagh, piaci stratéga hozzáfűzte: „A jelenlegi rendszer gyengeségei egyre erősebben nyilvánulnak meg, és egyre nehezebb felmérni a kockázatokat, egyre nehezebb megtalálni azokat a politikai és gazdasági lépéseket, amelyek megoldást adnak a felvetett problémákra. Látunk olyan megoldásokat, amelyek ideig-óráig működnek, vagy legalábbis enyhítik a feszültségeket, de a valódi megoldások és egy új egyensúlyi helyzet kialakulásához sok idő kell.”

Hozzászólások

Megemelték az energiapazarló háztartási gépek cseréjére szánt kormánytámogatást Romániában

A tavalyi kétszeresére emelték, és a televízió-készülékekre is kiterjesztették Romániában az energiapazarló háztartási gépek lecserélésére szánt kormánytámogatás keretösszegét - jelentette be a csütörtöki kormányülésen Viorica Dancila miniszterelnök.
2019. 05. 24. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2030-ban Holdra szállnának az oroszok

Orosz űrhajósok a tervek szerint 2030-ban szállnak majd le a Holdra - erősítette meg Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási állami vállalat vezérigazgatója csütörtökön a moszkvai Lomonoszov Egyetemen.
2019. 05. 24. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Véget ért az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában

Befejeződött csütörtök este az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában. A választók brit idő szerint 7 és 22 óra - közép-európai idő szerint 8 és 23 óra - között adhatták le szavazataikat.
2019. 05. 24. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Kitarthat a gazdasági növekedési ciklus

Az Amundi Alapkezelő szerint az amerikai-kínai kereskedelmi háború fellángolása ellenére még mindig nagy esély van arra, hogy a 10 éve tartó globális növekedési ciklus egy darabig még kitarthat, az alapkezelő Magyarország számára is kedvező képet vetít előre.
2019. 05. 24. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jelentősen nőtt a cseh-magyar kereskedelmi forgalom

Jelentősen nőtt az utóbbi években a cseh-magyar kereskedelmi forgalom, amely idén átlépheti a tíz milliárd eurót - hangzott el csütörtökön a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara magyar-cseh üzleti fórumán Debrecenben.
2019. 05. 23. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

167,5 milliárd forint jut a kkv-k erősítésére

Összesen 167,5 milliárd forintot szán a kormány idén a mikro-, kis- és közepes vállalkozások (kkv) erősítésére, ebből 90,84 milliárd forintot vissza nem térítendő és 76,7 milliárd forintot visszatérítendő formában - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön, az Ipartestületek Országos Szövetségének (Iposz) XXXVI. közgyűlésén, Budapesten.
2019. 05. 23. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Lendületet vett a német gazdaság

Az előző negyedévi stagnálás után a belső kereslet fellendülésének köszönhetően növekedésnek indult a német bruttó hazai termék az idei első negyedévben a német statisztikai hivatal, a Destatis csütörtökön kiadott kimutatása alapján.
2019. 05. 23. 10:10
Megosztás:
Hozzászólások:

Megkezdődött az EP-választás Nagy-Britanniában

Megkezdődött csütörtök reggel az európai parlamenti választás Nagy-Britanniában.
2019. 05. 23. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Veszteséges kezdés várható az európai piacokon

Veszteséges kezdésre lehet számítani csütörtökön a főbb európai értékpapírpiacokon az előző napi vegyes zárás után.
2019. 05. 23. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Daimlernél át kell gondolni a beruházási terveket

A Daimlernél át kell gondolni a beruházási terveket - hangsúlyozta a német járműgyártó társaság távozó vezetője szerdán Berlinben, a részvényesek közgyűlésén.
2019. 05. 23. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elmozdulást hozhat Ukrajnában egy előrehozott választás

Nagy elmozdulást hozhat Ukrajnában egy előrehozott választás a két napja megválasztott államfő Volodimir Zelenszkij javára - vélekedett Fedinec Csilla Ukrajna-szakértő az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.
2019. 05. 23. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem csak az ember felelős a globális felmelegedésért

Az emberi tevékenység és más külső tényezők a felelősek a globális hőmérséklet emelkedéséért - erősítették meg új tanulmányukban az Oxfordi Egyetem kutatói.
2019. 05. 23. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EB átláthatóbbá tenné az árképzést az élelmiszer-ellátási láncban

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság szerdán.
2019. 05. 23. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Theresa May egyelőre nem tervezi lemondását

Theresa May brit miniszterelnök nem tervezi, hogy távozik a Konzervatív Párt vezetői tisztségéből - ami kormányfői megbízatásának végét is jelentené -, ám szerdán egyre erősödő nyomás nehezedett rá mielőbbi lemondása végett. Egyes értékelések szerint May politikai jövője már pénteken eldőlhet.
2019. 05. 22. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökken a kockázatitőke-befektetők optimizmusa

Pesszimistábbak lettek a kockázatitőke-piac szereplői a geopolitikai kockázatokkal kapcsolatos aggályok és a gazdasági bizonytalanság miatt - állítja a Roland Berger legújabb European Private Equity Outlook 2019 jelentése, amely évente méri fel az európai kockázatitőke-piaci szereplők véleményét.
2019. 05. 22. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Vegyesen zártak az európai tőzsdék

Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék szerdán. A befektetők óvatosak, aggasztja őket, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi viszály technológiai háborúba látszik átfordulni, miközben a nagy-Britannia uniós tagságának megszűnését (Brexit) övező bizonytalanságok is emelkedtek.
2019. 05. 22. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A cseh fiatalok nem szeretik a mamahotelt

Szüleivel él egy lakásban a 18 és 30 év közötti cseh fiatalok 31 százaléka, saját lakással vagy házzal 23 százalékuk rendelkezik, míg a többiek különféle típusú bérlakásokban élnek - derült ki abból az országos felmérésből, amelyet a STEM/MARK ügynökség és a Residomo ingatlanügynökség végzett márciusban Csehországban.
2019. 05. 22. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Lemondott a holland migrációs államtitkár

Lemondott Mark Harbers holland migrációs államtitkár, mert kiderült, hogy az Igazságügyi és Biztonsági Minisztérium 2018-as, a menedékkérők által elkövetett bűncselekményekről készített jelentése pontatlanságokat tartalmazott - közölte a holland sajtó szerdán.
2019. 05. 22. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Theresa May: Július végéig ki lehet lépni az EU-ból

Az Egyesült Királyság július végéig kiléphet az Európai Unióból, ha a parlament még a nyári szünet előtt törvénybe iktatja a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét - mondta szerdai alsóházi felszólalásában a brit miniszterelnök.
2019. 05. 22. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az osztrák államfő beiktatta az új minisztereket

Beiktatta hivatalukba az osztrák államfő szerdán a kormány új minisztereit.
2019. 05. 22. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások: