Megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát

Napjaink egyik legnagyobb kihívása, hogy megteremtsük a munka és a magánélet egyensúlyát. Az okostelefonok világában minden pillanatban elérhetőek vagyunk, kizárni a munkát gyakorlatilag lehetetlen, legyünk éppen a munkahelyünkön, vagy intézzük a délutáni bevásárlást. A munka és magánélet közötti egyensúly megteremtése kulcsfontosságú, mindkét területen egyformán teljesítenünk kell, nem billenhet el a mérleg nyelve. Hogyan oldható meg, hogy valaki gyerek vagy akár tanulás mellett is dolgozni tudjon?

Megteremteni a munka és a magánélet egyensúlyát

Manapság igen keveseknek, talán csak a nemzetközi nagyvállalatok felsővezetőinek adatik meg, hogy munkáltatójuk tudatosan figyeljen az életminőségükre, a munka és magánélet egyensúlyának megtartására. Egy átlagos kis- vagy középvállalat a legritkább esetben tud arra figyelni, hogy a kollégák a saját bioritmusuk szerint dolgozhassanak, megteremthessék a munka és magánélet egyensúlyát. Egy vállalat számára az a jó munkavállaló, akinek a magánélete kiegyensúlyozott, pénzügyileg, lelkileg, egészségügyileg is rendben van, így megteheti, hogy 100%-ban csak a munkájára figyel munkaidejében.

Azonban kevesen engedhetik meg maguknak azt a luxust, hogy munka közben csak és kizárólag a munkájukra koncentráljanak.

A legtöbb munkavállaló a munkaidejéből próbál lopni néhány percet arra, hogy elintézze ügyeit, kapcsolatot tartson barátaival, családjával, megtervezze a család napjait, étkezését, vásárlását, fejben tartson minden családdal kapcsolatos logisztikai teendőt.

Szinte minden irodai dolgozó fejében nap mint nap jelen van, gondolataikban ott bujkál, hogy mi lesz este a vacsora, hogyan fogja kihúzni a hó végéig a fizetéséből, illetve kénytelen idő hiányában munkaidőben vásárolni az interneten, nyaralási úticélokat keresgélni, barátaival chatelni és még szülei hogylétéről is érdeklődni.

Pedig nem titok, az a cég, amelyik segíti a munkavállalóit egészségesebben élni, relaxálni, tanulni, annak munkavállalói sokkal energikusabbak, kreatívabbak, koncentráltabbak lesznek.

Mennyi esélyed van, hogy havi 1 millió Ft-ot keress? ITT kiszámolhatod!

Sokak álma, pont a fent említett körülmények miatt, az a munka, amelyet bárhonnan, bármikor végezhetünk. Így jut időnk elvinni a gyereket iskolába, elmenni az edzőterembe, vagy bevásárolni is akár a nap közepén. A rugalmas munkaidő ma már nem azt jelenti, hogy el lehet kéredzkedni 10 perccel korábban a munkából, hanem azt, hogy akkor dolgozhatunk, amikor igazán tudunk a munkánkra figyelni, amikor odafigyelve, nem kapkodva, pihenten tudunk arra figyelni, amiért a fizetésünket kapjuk.

Szerencsére itthon is van olyan állás és cég, ahol megvalósítható a munka és magánélet egyensúlya. Az Erste Mobilbankárok keményen dolgoznak átlagon felüli fizetésükért. Cserébe az irodát igény szerint használhatják és akkor és onnan dolgoznak, amikor az nekik jó. A mobilbankári munka nem csak az ügyfél számára jelenti azt, hogy az igényeihez rugalmasan alkalmazkodva ott és akkor igényelhet pénzügyi terméket, amikor neki a legmegfelelőbb, hanem a munkavállaló számára is rugalmas munkaidőt és munkavégzést tesz lehetővé.

A megfelelő egyensúlyhoz – bárhonnan is közelítünk – leginkább az a lehetőség kell, hogy rendelkezhessünk a saját életünk, valamint az időbeosztásunk felett. Az önrendelkezés a legfontosabb kulcs a megfelelő munka-magánélet egyensúlyhoz – legyen szó akár családról, barátokról, egészségről, töltődésről.

Sokan nem is igazán ismerik meg saját igényeiket, hiszen az iskolapadból egy gyár-szemléletű munkahelyre kerülnek, ahol nem tudják kipróbálni, hogy mennyi kikapcsolódás, legyen az akár sport, szórakozás, családi élet vagy alvás, kell ahhoz, hogy szakmájukban valóban a legtöbbet tudják nyújtani.

Ha pedig nem ismerjük saját igényeinket, nem is tudunk értük megküzdeni. Az Erste Mobilbankárainak minden nap egy új lehetőség, hogy kiismerjék az optimális napirendjüket, napközbeni feltöltődési lehetőségeket, vagy a nyugodt családi életet.

Hozzászólások

Melegszik az idő a jövő héten

Melegszik az idő a jövő héten, a hétvégén helyenként 10 foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
2020. 01. 26. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezeket a statisztikai adatokat várjuk a jövőhéten

Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, a legnagyobb figyelmet a jegybank januári kamatmeghatározó ülése kaphatja.
2020. 01. 26. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem volt telitalálat a hatos lottón ezekkel a számokkal

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 4. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2020. 01. 26. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így teljesített a hazai tőzsde a héten

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 44 515,97 ponton zárt pénteken, 93,16 ponttal, 0,21 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél.
2020. 01. 26. 19:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megvan, mikor indul az azonnali pénzátutalás

Március 2-án elindul az azonnali fizetések rendszere, alapszolgáltatásként 10 milliós összeghatárig néhány másodperc alatt teljesülnek a lakossági és vállalkozói egyedi átutalások az év minden napján éjjel-nappal - mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap.
2020. 01. 26. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Többfelé továbbra is rossz a levegő minősége

Többfelé továbbra is rossz a levegő a magas szállópor-tartalom miatt.
2020. 01. 26. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz

Egyre több egyetem csatlakozik a Tanítsunk Magyarországért! programhoz, amely egyetemista mentorok segítségével a vidéken, kistelepüléseken élő fiatalok középiskolai lemorzsolódásának megelőzésén dolgozik - mondta a kezdeményező Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.
2020. 01. 26. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a születések száma, viszont többen házasodunk

Csökkent a születések száma és a halálozásé is, így mérséklődött a természetes fogyás, miközben a házasságok száma jelentősen nőtt a tavalyi év első tizenegy hónapjában az azt megelőző esztendő azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-vel.
2020. 01. 26. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2019-ben 460 körözött embert fogtak el Magyarországon

Az elmúlt évben 460 körözött embert fogtak el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársainak felderítő munkája révén - közölte Sulányi Vilmos, a BRFK célkörözési osztályának vezetője szombaton budapesti sajtótájékoztatón.
2020. 01. 26. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Február elején ismét megrendezik a Finn Filmnapokat Budapesten

Február elején ismét megrendezik a Finn Filmnapokat Budapesten: február 5. és 9. között a Toldi moziban dokumentum-, játék- és rövidfilmeket vetítenek - közölték a szervezők az MTI-vel.
2020. 01. 26. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Visszaesett az ipari ingatlanok iránti kereslet

A tavalyi negyedik negyedévben visszaesett az ipari ingatlanok iránti kereslet Budapesten és környékén: a teljes bérlői kereslet 88 230 négyzetmétert tett ki, ami 16 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest, és 43 százalékos csökkenést mutat az előző negyedévhez viszonyítva - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) pénteken az MTI-vel.
2020. 01. 26. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Útmutatókat készített a Nébih a szarvasmarha gümőkór elleni védekezéshez

Útmutatókat készített a Nébih a szarvasmarha gümőkór elleni védekezéshez, amelyek már elérhetőek a hivatal honlapján.
2020. 01. 26. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eltörölték a bölcsődei gondozási díjakat Tatabányán

Tatabányán március elsejétől a fiatal családok terheinek enyhítésére az önkormányzati bölcsődékben eltörölték a gondozási díjakat a közgyűlés egyhangú döntésével - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.
2020. 01. 26. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétfőtől indul a kardionapló applikáció

A kardionapló elnevezésű applikáció hétfőtől az egész ország területén elérhetővé válik, letöltheti és díjmentesen használhatja bárki a vérnyomásértékek rögzítésére és továbbítására - mondta a 17. alkalommal megrendezett debreceni hipertónia napon szombaton a tudományos tanácskozás elnöke az MTI-nek.
2020. 01. 26. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ábrán mutatjuk az infláció alakulását!

árindex, fogyasztói ár; változás az előző év azonos időszakához képest, %
2020. 01. 26. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél az ötös lottón!

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
2020. 01. 25. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Különleges programokkal készül a pécsi állatkert

Rendezvényekkel, programokkal és új állatfajok bemutatásával szeretné megünnepelni fennállásának hatvanadik évfordulóját a tavaly látogatószám és bevételek tekintetében is kiemelkedő évet záró, néhány éve megújított pécsi állatkert az idén.
2020. 01. 25. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Program indult a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorításáért

Elindult pénteken a Szétcsúszva program, a Momentán Társulat által indított kezdeményezés célja a fiatalkori alkoholfogyasztás visszaszorítása interaktív színházi edukációs előadások segítségével - közölte a program kommunikációját végző cég az MTI-vel.
2020. 01. 25. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jön az ónos eső!

Az ónos eső veszélye miatt több megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.
2020. 01. 25. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Két és félszeresére nőtt a termelői piacok száma

A kormány támogatásainak köszönhetően a helyi termelői piacok száma 2012 és 2019 között a két és félszeresére, 117-ről 298-ra emelkedett - mondta az agrárminiszter szombaton Nagykőrösön.
2020. 01. 25. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások: