Mitől lesz sikeres a keresőoptimalizálás?

“Készítettem egy honlapot, jól be is SEO-ztam, de semmi!” - hangzik a gyakori panasz. A keresőoptimalizálás vagy SEO ma már elengedhetetlen része az online stratégiának. A webes világnak mégis kevés megosztóbb ága van ennél. Megmutatjuk, mitől lesz valóban sikeres a keresőoptimalizálás.

SEO tények és tévhitek

A SEO vagy keresőoptimalizálás azt jelenti, hogy úgy alakítjuk az oldalt, hogy az megfeleljen a keresőmotorok mechanizmusainak, de sok látogatót is vonzzon. Ezzel el is érkeztünk az első népszerű tévhithez: az optimalizálás nem a “robotoknak” szól. Mára a felhasználói élmény is rengeteget számít. A tartalomnak nem csak technikailag kell helyesnek lennie. Fontos az is, hogy a felhasználók valóban használják az oldalt.

Sokan még ma is azt gondolják, hogy a keresőoptimalizálás csupán a kulcsszavas szövegírást jelent. Korábban valóban elég lehetett, ha az ember megfelelő sűrűséggel helyezett el bizonyos kifejezéseket az oldalán. Mára viszont a folyamat jóval összetettebbé vált. A kulcsszavak csak a jéghegy csúcsát jelentik.

Milyen a profi keresőoptimalizálás?

Sok céget találni a weben, akik két-háromszázezer forintért cserébe “beseózzák” a weboldalunkat. Jó esetben a pénzünkért cserébe optimalizált szövegírást, néhány alapvető adat kitöltését és pár kétes módszerrel kiépített külső linket kapunk. Ezzel a megoldással az a baj, hogy bár az eredmények látványosak lehetnek, a legtöbb ilyen esetben a cég kezében vagyunk. A nem teljesen tiszta módszereket a Google ugyanis szigorúan bünteti.

A profi optimalizálók ezzel szemben gondosan felmérik az oldalunkat, több releváns kulcsszót is ajánlanak, és megvizsgálják a konkurenciát is. Az optimalizálást sok-sok adatra támaszkodva végzik - így csak releváns és jó eredménnyel kecsegtető kulcsszavakra kerül majd előre az oldalunk.

A keresőoptimalizálás során a profi cégek a weboldal technikai elemzését is elkészítik, megszabadulnak a felesleges vagy nem működő kódoktól, rosszul betöltődő képektől, lassító tényezőktől. Nem ritkán az oldalra érkező látogatók viselkedését is elemzik. A keresőoptimalizált tartalom elkészítése pedig az összes fenti információ figyelembevételével történik.

Mit nyerhetünk a keresőoptimalizálással?

A gondosan létrehozott, jó tartalom stratégiával működtetett oldal minden bizonnyal előkelő helyre kerül a keresők találati listájában. Ez akár azt is jelentheti, hogy a kívánt ügyfélszámot hirdetések nélkül is meg tudjuk szerezni. Ha mégis hirdetni szeretnénk, azt jóval kevesebb költséggel megúszhatjuk, hiszen a legtöbb rendszer szigorúan vizsgálja az oldalminőséget.

A profi optimalizálás hosszú távon is javíthatja a honlapunk és a vállalkozásunk eredményeit. Elsőként megjelenni a találati listában pedig a márkánk megítélése szempontjából is nagyon pozitív.

Keresd a Webrolling keresőoptimalizálás szolgáltatását, amennyiben szeretnél minőségi munkát kapni a pénzedért!

Hozzászólások

Az idén is kikapcsolási moratóriumot hirdet az ünnepekre az E.ON

Egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós tartozás miatt az áramot az E.ON a karácsonyi ünnepek idején. A moratórium 2019. december 13-tól 2020. január 3-ig lesz érvényben.
2019. 11. 20. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem bízza el magát a Fed

Továbbra is lefelé mutató kockázatok után fürkészik John Williams, a befolyásos New York-i Fed elnöke.
2019. 11. 20. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkentek a termelői árak Németországban

Októberben a vártnál nagyobb mértékben csökkentek a termelői árak Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis szerdai jelentése szerint.
2019. 11. 20. 11:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a Google Shopping, de a robbanás még várat magára

Júniusi magyarországi indulása óta folyamatosan erősödik a Google Shopping. Jelenleg a Google keresési hirdetéseiből érkező kattintások közel 50 százaléka érkezik Shopping-hirdetésekből – már ahol használják, mert ma még kevesen használják a Growww Digital adatai szerint.
2019. 11. 20. 10:33
Megosztás:
Hozzászólások:

Naperőműben termelt áramból fűtik hátrányos helyzetű, gyermekes családok házait Tiszabőn

Egy fűtött szoba rendelkezésre állhasson minden olyan házban, ahol kisgyermeket, gyerekeket nevelnek – ezt a célt határozta meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az E.ON Hungária Zrt. Tiszabőn induló mintaprogramja, melynek keretében naperőművet létesítenek a településen, és számos háztartást előre fizetős mérőórával látnak el.
2019. 11. 20. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Sikeresen zárult a Rába nagyberuházásának próbaüzeme

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Rába részvényesei által 2016-ban jóváhagyott technológiafejlesztő és kapacitásbővítő beruházási program: idén októberben sikeres próbaüzemet zárt a társaság az új gyártósoron.
2019. 11. 20. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tíz intő jel, hogy nem fog fizetni a vevő

A megrövidített cégek vezetőinek többsége látja, de nem ismeri fel időben a jeleket, hogy valami nincs rendben egy partner körül. Pedig könnyen megspórolhatnák maguknak a veszteséget.
2019. 11. 20. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Tavaszra elkészíti a kormány a gyermekvédelmi stratégiát

Várhatóan tavaszra elkészíti a kormány a gyermekvédelmi stratégiát - mondta az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy, a gyermekjogi világnap alkalmából tartott keddi budapesti rendezvényen.
2019. 11. 20. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Oroszországban már a természetes személyek is minősíthetők külföldi ügynöknek

Megszavazta az orosz parlament alsóháza második, fő olvastában a külföldi ügynöknek minősített külföldi tömegtájékoztatási eszközök pótlólagos szabályozásáról rendelkező törvénytervezetet, amely egyebek között lehetővé teszi természetes személyek külföldi ügynökké minősítését is.
2019. 11. 20. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ne játsszon a tűzzel! 7 dolog, amit a kandalló- és kéménytisztításról tudni érdemes

Becslések szerint az októbertől kezdődő fűtésszezonban mintegy 600 ezer háztartás használja elsődleges, vagy másodlagos fűtési formaként a tűzifát, azaz továbbra is a második leggyakoribbnak számít az országban a gázfűtés után.
2019. 11. 20. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Johnson: Január 31-én megtörténik a Brexit

Boris Johnson konzervatív párti brit miniszterelnök szerint az Egyesült Királyság januárban kilép az Európai Unióból (EU). Jeremy Corbyn, a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője szerint ugyanakkor új kilépési megállapodásra és népszavazásra van szükség.
2019. 11. 20. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Fejleszti belföldi szállodáit a Hunguest Hotels Zrt.

Nagyjából tizenöt belföldi szállodájának rekonstrukcióját tervezi a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. jövőre - közölte az Opus Global Nyrt. érdekkörébe tartozó szállodavállalat vezérigazgatója kedden.
2019. 11. 20. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ennyit költenek a családok karácsonykor

A családok átlagosan 46 760 forintot költenek karácsonyi ajándékokra, ennek felét online - ez derült ki a Vatera friss felméréséből.
2019. 11. 20. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Opus Global érdekeltsége bővíti a kiégett paksi fűtőelem kazetták átmeneti tárolóját

Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában lévő Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. bővítheti közös ajánlattevőként eljárva 15,7 milliárd forintért a paksi atomerőmű kiégett fűtőelem kazettáinak átmeneti tárolóját - tette közzé az Opus Global kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2019. 11. 20. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen autót vesz a magyar? Mutatjuk a számokat!

Milyen személygépkocsiból fut a legtöbb a magyar utakon? Az újonnan vagy a használtan vásárolt autók között több a dízel meghajtású? Hogyan változott a toplistás gyártmányok átlagos életkora, miként alakult a használtautók importja? A Használtautó.hu idén decemberben ünnepli a 20. születésnapját, a jubileum alkalmából a legnagyobb hazai online autópiac szakértője elemzi a legfontosabb változásokat.
2019. 11. 20. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Opus elemzés

2019. 11. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Est Media elemzés

2019. 11. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyar Telekom elemzés

2019. 11. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Richter elemzés

2019. 11. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások:

MOL elemzés

2019. 11. 20. 04:00
Megosztás:
Hozzászólások: