OTP Nyugdíjpénztár: Tavaly rekord összeget tettünk félre

Tavaly minden korábbinál nagyobb összegű egyéni befizetés érkezett, az OTP Nyugdíjpénztár 231 ezer tagja összesen 17,5 milliárd forintot tett félre a nyugdíjas évekre, ami 6,1 százalékos bővülés az előző évi 16,5 milliárd forinthoz képest. Az egyéni befizetések már több mint 77 százalékot tettek ki a pénztárhoz érkező összes befizetésből - tájékoztatta nyugdíjpénztár szerdán az MTI-t.

OTP Nyugdíjpénztár: Tavaly rekord összeget tettünk félre

Az OTP Nyugdíjpénztárhoz érkező munkáltatói befizetések összege viszont az év során mintegy 24 százalékkal csökkent, 7 milliárd forintról 5,3 milliárdra.
   
A nyugdíjpénztár taglétszáma több mint 12 ezer új belépővel emelkedett a 2019-es évben. A vidéki öngondoskodók száma is nőtt kismértékben, az újonnan öngondoskodók azonban jellemzően Budapest és Pest megyében élnek. Az első félévben az új belépők 63 százaléka kötött szerződést a fővároson és Pest megyén kívül, a másodikban 65 százalékra emelkedett ez az arány. A főváros és Pest megye után Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében voltak a legnagyobb számban a jelentkezők.

Mekkora állami nyugdíjra számíthatsz? Számold ki ITT!

Hozzászólások

Új időpontban tartja közgyűlését az OTP

A korábban jelzett április 17. helyett április 30-án tartja a közgyűlését az OTP csoport - közölte a bank a tőzsde honlapján.
2020. 03. 27. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Albérletpiac: előny is kovácsolható az átmeneti kényszerhelyzetből

A fővárosi albérletpiacon a hirtelen bővülő kínálat és a zsugorodó kereslet hatására már jellemzően stagnálnak, a belső kerületekben enyhén csökkennek az európai összevetésben is kiugróan magas bérleti díjak.
2020. 03. 27. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP-nek nagy veszteséget okozhat a törlesztési moratórium

Az OTP Bank előzetes, nagyságrendi becslése alapján a fizetési moratórium alatt meg nem fizetett kamatok későbbi, kamattal nem növelt értéken történő megfizetése akár 26 milliárd forint egyszeri veszteséget is okozhat (adózás előtt) az OTP Core - a magyarországi alaptevékenység - esetében - jelentette be a hitelintézet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2020. 03. 27. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Súlyosat lépett az OTP: bukhatod a folyamatban lévő babaváró igénylésedet, de van itt még más is

Az OTP Bank a mai naptól befogadott hiteligénylések esetén jelentősen szigorítja a lakossági hitelhez jutás feltételeit - értesült a Bank360.hu. A szigorítás előszele lehet annak, ami az 5,9 százalékos THM-ű személyi kölcsön igénylőire vár.
2020. 03. 22. 04:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Nem fizethet osztalékot az OTP

A Pénzügyminisztérium rendelkezése értelmében szeptemberig nem fizethetnek osztalékot a hazai bankok.
2020. 03. 20. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mennyit jelenthet az OTP részvény árfolyamában a bejeltett hitelezési moratórium?

Hatalmas, sok esetben a GDP 10 százalékára rúgó csomagokat jelentettek be a kormányok a jelenlegi krízis kezelésére. A sógorok 38 milliárd eurót kívánnak elkölteni, igaz ennek egy része garanciavállalás - áll az ERSTE Investment mai elemzői anyagában.
2020. 03. 19. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyugdíjhír - Gyorsabban kézbesíti a posta a nyugdíjakat

A járványveszélyre és a korlátozásokra tekintettel 2-3 nappal hamarabb kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjakat - közölték az MTI-vel szerdán.
2020. 03. 19. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP a járvány miatt összehívja közgyűlését

Az OTP Bank április 17-re hívta össze évi rendes közgyűlését, valószínűsítve, hogy a koronavírus miatti járványügyi helyzetben változások lesznek a közgyűlési feltételekben.
2020. 03. 18. 02:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Magas hozamok az önkéntes nyugdíjpénztáraknál

Tavaly minden önkéntes nyugdíjpénztár pozitív hozamot ért el a nemzetközi tőzsdék és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) jó szereplése, valamint a hazai kötvénybefektetések felértékelődése nyomán. Az átlagos nettó hozam 9,84 százalék lett - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.
2020. 03. 14. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is folytatódhat a mezőgazdaság lassú, de biztos növekedése

Tavaly markáns változások nélkül folytatódott a mezőgazdaság lassú stabilizációja, ám a szektor pozíciójának jelentős javulása az elkövetkező években sem várható – vonták le a következtetést az OTP Agrár szakértői a Mezőgazdasági Számlarendszerben szereplő friss adatokból. Bár a koronavírus-járvány gazdasági hatásai pontosan még nem láthatók, idén a növénytermesztés továbbra is kiegyensúlyozott maradhat, a termeléssel összefüggő kockázatokra pedig elsősorban az állatbetegségekkel érintett ágazatokban lehet számítani.
2020. 03. 12. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

OTP Bank: minden harmadik babaváró ügyfél friss házas

Tavaly csaknem 14 és fél ezerrel több pár kötött házasságot, mint 2018-ban, ez a szám 1990-ben volt utoljára ilyen magas. Azt gondolnánk, hogy a november nem a legnépszerűbb hónap a házasságot tervezők körében, a KSH adatai azonban rácáfolnak erre a vélekedésre. Tavaly novemberben, csaknem fél évvel a Babaváró kölcsön bevezetése után ugyanis több mint kétszer annyi házasságkötést regisztráltak, mint az előző év azonos hónapjában. 2019-ben 89 200 gyermek jött világra, ami valamelyest elmaradt a 2018-as adattól. Tavaly decemberben viszont már több mint 8 százalékkal több gyermek született, mint 2018 utolsó hónapjában.
2020. 03. 12. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ez az 5 pontos terv segítheti a nőket, hogy jobban kijöjjenek a nyugdíjukból

Világszerte a nők kevesebb, mint egynegyede gondolja úgy, hogy nyugdíjas koráig össze tudja gyűjteni az általa ideálisnak gondolt jövedelmet. A magyar nők még az átlagnál is pesszimistábbak a kérdésben – derül ki az Aegon kutatásából, amelynek adatai szerint a nőknek csupán 38 százaléka tesz félre rendszeresen. A gyakorlati javaslatokat is tartalmazó jelentés szerint azonban van megoldás a problémáikra.
2020. 03. 10. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Hány évesen lehetünk ma nyugdíjasok Magyarországon?

Hány éves korában mehet ma nyugdíjba valaki 2020-ban Magyarországon? Öregségi nyugdíj korhatárok 2020. Az öregségi nyugdíjkorhatár évről-évre sávosan emelkedik, így 2020-ban 64,5 évre növekszik a nyugdíjkorhatár a hatályos törvény szerint. Mutatjuk a részleteket.
2020. 03. 08. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Rekordnyereség az OTP-nél

Rekordnyereséggel kiemelkedően jó évet zárt az OTP-csoport tavaly - mondta Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese a bank tavalyi eredményeit értékelő sajtótájékoztatón pénteken Budapesten. A második félévtől idén ismét 10 százalék feletti hitelállomány-bővülést várnak.
2020. 03. 06. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

5 országban működik együtt startupokkal az OTP Csoport

Az OTP Bank harmadik Startup Programja több rekordot is magáénak mondhat, mivel mind a jelentkező cégek és a tesztprojektre kiválasztott startupok számában, mind a bekapcsolódó csoporttagok körét tekintve ez a bankcsoport eddigi legátfogóbb startup együttműködéseket támogató kezdeményezése. A 370 pályázó közül 13 érettebb, növekedési szakaszban lévő innovatív technológiai vállalkozás kapott meghívást a 3+6 hónapos programra, melynek keretében egy-egy dedikált szponzoráló szakterület támogatása mellett tesztelhetik termékeiket és szolgáltatásaikat, és bizonyíthatják alkalmasságukat a bankcsoporttal való hosszabb távú együttműködésre.
2020. 03. 05. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Milyen világban élünk majd 2030-ban?

Napjaink komoly vitákat kiváltó slágertémája a klímaváltozás, amelynek hatásait számtalan módon elemezték. Az Európai Unió meghatározó intézményeinek szakemberei által összeállított „Globális trendek 2030-ig: kihívások és lehetőségek Európa számára” című jelentésben például azt emelték ki, hogy az ipari forradalom előtti szinthez képest 1,5 Celsius-fokos globális felmelegedés komoly gazdasági és környezeti károkat okoz, amelyek mértékét csak megbecsülni lehet. Vagyis minden szempontból izzasztó évek várnak ránk, mire eljutunk 2030-ig. Európának és Afrikának demográfiai kihívásokkal kell szembenéznie, előbbinek a társadalom elöregedésével, az utóbbinak a népességrobbanással.
2020. 03. 05. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mit tudhat az OTP részvény és milyen eredményre számítsunk a banktól?

Az OTP március 6-án, péntek hajnalban teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését. A bankcsoport ismét erős negyedévet zárhatott, így a 2019-es év egészében mintegy 411,5 milliárd forintos adózott eredményt érhetett el.
2020. 03. 05. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megemelte az OTP részvények célárfolyamát az ERSTE - ellenére a koronavírusnak

Koronavírus ide vagy oda, a korábbi 14.250-ről 15.500 forintra emeltük az OTP részvényekre vonatkozó célárunkat - olvasható az ERSTE Investment elemzésében.
2020. 03. 04. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nyugdíjmegtakarítások: Magyarországon az európai átlagnál rosszabb a helyzet

Tíz vizsgált európai országban a felnőtt lakosság csaknem felének nincs önálló nyugdíjmegtakarítása, Magyarországon az átlagnál rosszabb a helyzet - derült ki egy friss európai felmérésből, amelyben a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) is részt vett.
2020. 03. 02. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Franciaország parlamenti szavazás nélkül vezeti be a nyugdíjreformot

Edouard Philippe francia miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a nemzetgyűlésben tapasztalható ellenzéki obstrukció miatt a kormány parlamenti szavazás nélkül vezeti be a vitatott nyugdíjreformot. Válaszul a jobboldali és a baloldali ellenzék is bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen, de annak elfogadására nincs esély, miután Emmanuel Macron államfő pártja abszolút többséggel rendelkezik az alsóházban.
2020. 03. 02. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások: