Szakértő szerint szigorítani kellene a repülési visszatérítési szabályokat

Szigorítani és pontosítani kellene az utasok kártérítésére vonatkozó szabályokat a légiközlekedésben - mondta Bolyó Anikó, a Flight-refund kft. ügyvezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Szakértő szerint szigorítani kellene a repülési visszatérítési szabályokat

Az ügyvezető elmondta: pontosításra azért lenne szükség, hogy az utasok is tisztában legyenek azzal, mikor igényelhetnek kártérítést. A légitársaságok például gyakran hivatkoznak rendkívüli körülményre, amikor elutasítják a kártérítést, de azt már nem magyarázzák meg, hogy mi is pontosan ez a körülmény.
    

Egy németországi felmérés szerint az utasok 86 százaléka nincs tisztában a saját jogaival - mondta.
   
Ha a törvény pontosan felsorolná, hogy mi tartozik az említett kategóriába, akkor az utas azzal is tisztában lenne, hogy mire nem vonatkozik a kártérítés, így könnyebben érvényesíthetné jogait - tette hozzá.
   
Szólt arról is, a kártérítés mellett kárenyhítési kötelezettségük is van a légitársaságoknak, ami például adott esetekben az utasok ellátását, elszállásolását jelenti.

Európai országok és fővárosaik - alapszint kvíz ITT

Hozzászólások

Ősszel újraindulhat a belföldi turizmus?

Szeptember előtt nem indulhat újra a turizmus Budapesten, országosan talán előbb elindulhat a belföldi turizmus a járványhelyzet függvényében - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke a Kossuth Rádióban hétfőn reggel.
2020. 03. 30. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi vár az utazási irodákra?

Mekkora mozgástere maradt az utazási irodáknak, milyen megoldást ad a jog a vis maior esetekre? A Réti, Várszegi és Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal szakértőjének tapasztalatai szerint számos utazási iroda nem mondja le a járvánnyal érintett területekre tervezett utakat, hanem átütemezi, vagy egy szabadon beváltható vouchert ajánl fel az utasoknak.
2020. 03. 25. 15:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Veszélyes a pánikszerű költségcsökkentés

Pánikszerűen csökkenti költségeit a szállodaipar, de a sport- és a szórakoztató létesítmények is. Ez olyan járulékos veszélyeket hordoz, amit a döntéshozók nem mindig gondolnak át. Kellő szakértelemmel meghúzható az a határ, ahol az őrzési, védelmi kiadások lefaragása még nem jelent nagyobb kockázatot a fenntartásuknál.
2020. 03. 23. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A gyógyfürdők és szállók ideiglenesen bezártak

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.
2020. 03. 21. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szinte minden szálloda bezár Görögországban

Átmenetileg szinte minden szállodát bezárnak Görögországban az új típusú koronavírus-járvány feltartóztatása végett - közölte az athéni turisztikai minisztérium csütörtökön
2020. 03. 20. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megmenekülhet a hazai turizmus

A hazai turisztikai ágazat csak úgy tud talpra állni a járvány lecsengése után, ha az idegenforgalomban dolgozó vállalkozások nem mennek tönkre és a munkahelyek nem szűnnek meg, ezt segítik a kormány szerdán bejelentett intézkedései - hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója szerda este újságírók előtt.
2020. 03. 19. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Folyamatosan állnak le a légitársaságok

A kormányok által a koronavírus miatt bevezetett kényszerintézkedések miatt egyre több légitársaság függeszti fel üzemelését, a még járatokat teljesítő cégek pedig jelentős kapacitás-csökkentést hajtottak végre. Az érdekükben felszólaló Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség csődhullám lehetőségére figyelmeztet.
2020. 03. 16. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Még soha nem volt ilyen helyzetben a világ turizmusa

Még soha nem volt ilyen helyzetben a világ turizmusa, mint most a koronavírus-járvány miatt; a helyzet drámai - mondta Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója háttérbeszélgetésen csütörtökön.
2020. 03. 12. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több milliárd dolláros bevételkiesése lehet a repülőtereknek

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) szerint a légi járatok csökkenése miatt mintegy 4 milliárd dollár bevételkiesést szenvedhetnek el a repülőterek üzemeltetői.
2020. 03. 12. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak a március 15-ei ünnepségek

A koronavírus-fertőzés elkerüléséért a legtöbb megyeszékhely és megyei jogú város önkormányzata úgy döntött, hogy nem tartják meg a március 15-ei ünnepi programokat.
2020. 03. 11. 01:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Turisztikai ingatlanfejlesztésekkel bővíti stratégiáját az Appeninn

Folytatja a megkezdett növekedési stratégiájának megvalósítását az Appeninn Nyrt., amely a pénzügyi eredmények dinamikus emelkedése mellett számottevő ingatlanportfólió-bővülést kíván elérni a következő években. A 2018-ban meghatározott stratégiai irányok mellett a továbbiakban nagy hangsúlyt kapnak a turisztikai ingatlanfejlesztések is, valamint a társaság a korábbiaknál hangsúlyosabb módon érvényesíti majd az értékmentés és értékteremtés elvét – áll a tőzsdei vállalat által a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett, frissített stratégiáról szóló befektetői prezentációjában.
2020. 03. 09. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Melyik magyar gyógyfürdő milyen betegségre jó? Mutatjuk mindet!

Reuma, csontritkulás, mozgásszervi betegségek vagy keringési zavarok? Magas vérnyomás, érszűkület vagy egyéb betegség gyötör? Mindenre van megoldás a föld mélyén: ez gyógyvíz. De melyik fürdő a legjobb a számodra? Megmutatjuk!
2020. 03. 08. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eltűntek a turisták Róma belvárosából

A római Navona-tér presszóteraszai üresek, miközben a taxiállomások tele vannak kocsikkal a Covid19-fertőzés okozta félelmek miatt. Az országos óvintézkedések első napján Olaszország attól tart, hogy a járványhelyzet még hetekig eltarthat.
2020. 03. 06. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

113 milliárd dollár kár érheti a légiközlekedést

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) arra figyelmeztet, hogy a koronavírus-járvány miatt akár 113 milliárd dollár kár is érheti a légiközlekedést.
2020. 03. 05. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

150 Lufthansa gép nem száll fel

A Lufthansa bejelentése szerint a 750 repülőgépből álló flottájukból a kapacitás csökkentés miatt jelenleg 150 gép a földön állomásozik.
2020. 03. 05. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ezek az úticélok, ahol nem kell tartanod a koronavírustól

Amíg az országot lázban tartja a koronavírus várható érkezése, sokan aggódnak a befizetett nyaralásuk miatt. A szakértők azonban elárulták, a magyarok utazási kedve nem csökkent. Világszerte számtalan úticélt választhatunk, ahol biztonságban tudhatjuk magunkat! Ha pedig bárhol súlyosbodna a járványhelyzet, a foglalási díjunk visszajár.
2020. 03. 03. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapest lesz az értéktudatos turizmus központja

A kulturális turizmust és a fővárosi fesztiválokat népszerűsíti a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) standja Magyarország legnagyobb turisztikai vásárán, az Utazás Kiállításon. A Budapest házigazdaváros nevű installáció célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a főváros világszínvonalú programjaira, és szakmai támogatást nyújtson az idegenforgalmi vállalkozásoknak.
2020. 03. 01. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyitották a turisztikai szezont a Tisza-tónál

A Tisza-tavi polgármesterek és intézményvezetők részvételével megnyitották a turisztikai szezont a Tisza-tónál - tájékoztatta a tiszafüredi önkormányzat szombaton az MTI-t.
2020. 03. 01. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Drasztikusan csökkent a Magyarországra érkező kínai turisták száma

A koronavírus-járvány kitörése óta jelentősen csökkent a Magyarországra érkező kínai turisták száma - mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.
2020. 02. 29. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Idén is folytatódik a strandfejlesztési program

Folytatódik az idén a strandfejlesztési program, amelynek keretében közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással országszerte 86 strand újulhat meg - közölte Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Balatonfüreden, az Eszterházy strandon tartott sajtótájékoztatón.
2020. 02. 28. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások: