Taroltak a corvinusos diákok a világ egyik legjelentősebb részvényelemző versenyén

A Corvinus diákjai szerezték meg az első és második helyezést a CFA Research Challenge 2019. január 24-i, hazai döntőjén.

Taroltak a corvinusos diákok a világ egyik legjelentősebb részvényelemző versenyén

A CFA Research Challenge évente megrendezett globális részvényelemző verseny, amelyen a résztvevő hallgatóknak gyakorlati mentorálást és intenzív tréninget biztosítanak a pénzügyi elemzés területén. A hazai döntő idei feladata a Magyar Telekom részvényeinek vizsgálata volt.

A Corvinust az első helyezést kivívó

Kiss Tünde,  Kovács Dóra,  Matos Bence, Csepregi Dániel, valamint a második helyezést elnyerő Bene Diána Mercédesz, Tárkányi Zoltán, Vass Péter, Ábel Andrea, Mikushnica Albert képviselték. A győztes csapatok felkészítő tanára Juhász Péter, a Befektetések és Vállalati Pénzügyek Tanszék habilitált egyetemi docense.

A corvinusos hallgatók teljesítménye és eredménye kiemelkedő. Olyan egyetemeket előztek meg a hazai mezőnyben, mint a harmadik helyezést elérő CEU és a negyedik helyen végzett ELTE. Egyetemünk csapata képviselheti Magyarországot a regionális döntőben, amelyen Európa mellett a Közel-Keletet és Afrikát is lefedi. A regionális döntő 2020 áprilisában lesz Jordániában, a győztesek pedig továbbjutnak a globális döntőbe.

Tőzsde – értesz hozzá? - Tőzsdei, értékpapírpiaci ismeretek felmérő kalkulátor

„A verseny nemcsak azért egyedülálló, mert egy valós példán keresztül mutatja be a szakmai kérdések gyakorlati megvalósulását, hanem azért is, mert a munkafolyamat teljes egészét át kell látnunk az adatszerzéstől az eredmények prezentálásáig. Amire eddig egy bemagolt képletként tekintettünk, azt ezúttal megértenünk és alkalmaznunk is kellett, de a saját kreativitásunknak is maradt tér az elemzésünk során” - mondta Kiss Tünde, a győztes csapat tagja.

A versenyen elért eredmények jelzik, hogy a Corvinus hallgatói piac- és versenyképes tudással rendelkeznek.


„A verseny segít megítélni az egyetemen folyó szakami munkát nemcsak hazai, de nemzetközi kontextusban is. Eközben a hazai forduló zsűrijében ülő szakemberek, akik tőzsdei cégeket, brókercégeket, a tőzsdét vagy éppen a Magyar Nemzeti Bankot képviselik, a szóbelin saját maguk is megtapasztalhatják a Corvinuson végzett hallgatók tudásszintjét és jó hírünket viszik az iparágban. Mivel az egyetem csapata az elmúlt egy évtizedben már többször is továbbjutott a magyar fordulóból, mára az egymástól tanulás helyett inkább a külföldi kollégákkal való kapcsolatépítés az elsődleges”
- mondta Juhász Péter, PhD, felkészítő oktató.

Budapest Corvinus Egyetem

Az 1948-ban alapított Budapesti Corvinus Egyetem a gazdaság- és társadalomtudományok területén Magyarország vezető egyeteme és célja, hogy szakterületén a kelet-közép- európai térség legjobb felsőoktatási intézménye legyen. Fenntartója a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány. Az egyetem székesfehérvári és budapesti campusain jelenleg 12.000 hallgató tanul. A Corvinus erős nemzetközi kapcsolatokat ápol a világ öt kontinensén több mint 300 partneregyetemmel.

 

Nemzetközi felsőoktatási rangsorokban elért eredmények:

Az Eduniversal rangsorában a gazdálkodástudományi képzés a kelet-európai régióban az első helyen szerepel.
A Financial Times Üzleti Iskolák rangsorában az első 100 között van.
2018-ban az Egyetem EQUIS akkreditációt szerzett.
Az Eduniversal „Insurance, Risk and Actuarial Science” rangsorában 2019-ben a közgazdaságtudományi képzés pénzügymatematika mesterszakja a 31. helyezést érte el, ezzel a világ legjobb negyven mesterprogramja közé került.
A közgazdálkodás és közpolitika mesterszak  2019-ben elnyerte a European Association for Public Administration Accreditation (EAPAA) 7 évre szóló nemzetközi akkreditációját.
A társadalomtudományi képzés regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakja az Eduniversal globális rangsorában a 36. helyre került a fenntartható fejlődés és környezeti menedzsment témakörben.
A egyetem CEMS programja a hallgatói értékelések és az akadémiai igazgatók szavazatai alapján 2019-ben a „CEMS School of the Year” kategóriában 3. helyezést ért el.

Hozzászólások

Karanténpályázat indul diákok részére

Középiskolás és felsőoktatásban tanuló diákok részére hirdetett Karanténpályázatot a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Cirkuszművészeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria.
2020. 04. 04. 06:00
Megosztás:
Hozzászólások:

91 ezren jelentkeztek a felsőoktatásba

A 2020 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 91 460-an nyújtottak be érvényes jelentkezést - tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-t. A jelentkezők többsége állami ösztöndíjas formában szeretne továbbtanulni, a legnépszerűbb egyetem továbbra is az ELTE.
2020. 04. 03. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5 kulturális csatorna - közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.
2020. 04. 02. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a tankönyvrendelés

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.
2020. 04. 01. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Internetes feladatbankkal segítik az informatikai érettségire készülő diákokat

Internetes feladatbankkal segíti a Neumann Társaság és az ELTE Informatikai Kara a programozás érettségire készülő diákok, illetve az őket felkészítő tanárok munkáját.
2020. 03. 31. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Hétfőtől indulnak az oktatási tartalmak az M5 csatornán

Oktatási tartalmakkal segíti az otthon tanuló diákokat az M5 kulturális csatorna, amely március 30-tól már az 1-4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként Alsós - Sulikalandok címmel.
2020. 03. 30. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi lesz az OKJ képzésekkel a koronavírus idején?

A koronavírus okozta járványhelyzet a felnőttképzők életét is felborította. Az ikk.hu oldalon már olvasható egy ajánlás az intézményeknek az OKJ-s képzések megtartásáról. Emellett jelenleg is előkészítés alatt áll egy javaslat, mely iránymutatást ad a felnőttképzés szereplői számára.
2020. 03. 27. 17:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megújult egy bölcsőde Miskolcon

Befejeződött a miskolci Margaréta bölcsőde felújítása - közölte a polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-vel szerdán.
2020. 03. 25. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben is

Megkezdődött a digitális oktatás a felsőoktatási intézményekben - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
2020. 03. 23. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Több száz hangoskönyvet hallgathat ingyen az MTVA Archívumában

Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz.
2020. 03. 22. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az Országos Széchényi Könyvtár hozzájárul a digitális oktatáshoz

Az Országos Széchényi Könyvtár is hozzájárul a digitális oktatáshoz, a nemzeti bibliotéka a kötelező irodalmi olvasmányokból készült 358 hangoskönyvvel, az ország egyik legnagyobb digitális folyóirat-adatbázisával és tematikus oldalakkal is segíti az új koronavírus-járvány miatt bevezetett internetes oktatást - közölte az Országos Széchenyi Könyvtár (OSZK) csütörtökön az MTI-vel.
2020. 03. 22. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást

Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást: a Virtuális Erőmű Program (VEP) ingyenesen elérhetővé teszi az Oktatási Hivatal által is jóváhagyott alsós, felsős és középiskolai korosztálynak szóló tananyagait, oktatási segédanyagait.
2020. 03. 20. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Közel 150 millió forint értékű online oktatási megoldást értékesített az OTT-ONE

Közel 150 millió forint értékű online oktatási megoldást értékesített az OTT-ONE Nyrt. egy horvátországi megrendelő részére. A szerződés értelmében a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság egy olyan internetes távoktatást lehetővé tevő rendszert szolgáltat a megrendelő részére, amely az ügyfél igényeire szabott platformon biztosítja a zökkenőmentes oktatást. A társaság megítélése szerint a piaci szereplők részéről folyamatosan növekvő igény mutatkozik a távoktatást, valamint a távoli munkavégzést lehetővé tevő megoldások iránt.
2020. 03. 16. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így indul el a digitális oktatás

Óriási aktivitás kezdődött a digitális platformokon az új oktatási rendre történő hétfői átállás érdekében - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap az MTI-vel. Kiemelték: minden iskola és fenntartó kiértesítése rendben megtörtént.
2020. 03. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Oktatási tartalmakat közvetít az M5

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban, segítve az otthon tanuló diákok munkáját, a közmédia számos oktatási tartalmát - amíg a helyzet indokolja - az M5 kulturális csatorna napi műsorában sugározza - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vasárnap az MTI-vel.
2020. 03. 15. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Horvátországban is bezárnak az iskolák

A koronavírus-járvány lassítása céljából hétfőtől két hétre bezárják az iskolákat és az óvodákat Horvátországban - jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő pénteken.
2020. 03. 14. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Szombaton lesz a matematika világnapja

Több mint harminc éve március 14-én tartják a nemzetközi pí-napot, amely idén először a matematika világnapja is.
2020. 03. 13. 23:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Elkezdődött az egyetemeken az oktatásmentes időszak - Mi lesz ezután?

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az egyetemeken csütörtökre és péntekre kétnapos oktatásmentes időszakot rendeltek el, március 16-tól 20-ig előrehozott tavaszi szünet, ezt követően távoktatás lesz. A kollégiumokat érintően vannak eltérések az egyes intézmények szabályozásai között, de a külföldi hallgatók jellemzően maradhatnak.
2020. 03. 13. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Törökország is szünetelteti az oktatást, pedig ott csak egy ember koronavírusos

Törökország, ahol hivatalosan eddig csak egy ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust, a fertőzés terjedésének megelőzése céljából március 16-tól három hétig szünetelteti az oktatást a felsőoktatási intézményekben - jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő csütörtökön Ankarában, miután a kormányzat közel öt órán át tanácskozott az ügyről.
2020. 03. 12. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Péntekig el kell hagyni a felsőoktatási kollégiumokat

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást - tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK). Csütörtök este a HÖOK közölte: a szaktárca a kollégiumok elhagyását várja el és nem a teljes kiköltözést.
2020. 03. 12. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások: