Újabb Nestlé innováció: Már nem kell hozzáadott cukor az étcsokoládé előállításához

A Nestlé feltalálta az egészében kakaógyümölcsből készült 70%-os étcsokoládét.

Újabb Nestlé innováció: Már nem kell hozzáadott cukor az étcsokoládé előállításához

A Nestlé bejelentette, hogy finomított cukor hozzáadása nélkül, kizárólag a kakaógyümölcsben található kakaóbabból és gyümölcshúsból készült egyedi csokoládéval jelenik meg a piacon.

A Nestlé az első terméket idén ősszel a KITKAT CHOCOLATORY hálózatán keresztül Japánban dobja piacra. A bevezetést a Nestlé legnépszerűbb édességmárkái alatt a világ más országaiban jövőre további termékek követik.

 

A Nestlé egy olyan természetes eljárást fejlesztett ki, amellyel a kakaóból kivont kocsonyás gyümölcshús úgy használható fel a csokoládégyártásnál, hogy az ne menjen az íz, a textúra és a minőség rovására.

A csokoládé eddig hozzáadott finomított cukorral készült. A szabadalmaztatott innováció egyetlen összetevő – a kakaógyümölcs – segítségével kiváló ízű csokoládét eredményez.

Patrice Bula, a Nestlé stratégiai üzletágak, marketing és értékesítési vezetője elmondta: „Büszkék vagyunk, hogy újfajta, hozzáadott cukor nélkül, kizárólag kakaógyümölcsből készült csokoládéval szolgálhatunk a csokoládé szerelmeseinek. Az új termék valódi innováció, mivel a kakaógyümölcs természetes édességének köszönhetően hamisítatlan csokoládé élményt garantál.”


Mennyire táplálkozol egészségesen? ITT megtudhatod!


A kakaógyümölcs kakaóbabból és gyümölcsvelőből áll. A puha, édes fehér borítás, ami körbeveszi a kakaóbabszemeket, cukrot tartalmaz. Ennek a gyümölcsvelőnek egy részét a betakarítás után a kakaóbab erjesztésénél használják fel, másik részét eltávolították és kidobták- ezidáig nem használták a csokoládé természetes édesítéséhez összetevőként.

Az új, természetes és izgalmas termékeket előrevetítő innováció bejelentésével a Nestlé megerősíti vezető pozícióját az édességiparban. A Nestlé a KITKAT márkanév alatt először 2018-ban jelent meg a rubin csokoládéval Japánban, majd Európában.

Hozzászólások

Tejfogyasztást ösztönző iskolai kampány indult

Csaknem 100 általános iskolára kiterjedően indított tejfogyasztást népszerűsítő kampányt a Tej Terméktanács - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 23. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megnyílt a gödöllői McDonalds

Az év első nyitásával, kétsávos autós étteremmel érkezett Gödöllőre a magyarországi McDonald’s. Nem csak a lokáció, de a megjelenés is új; az éttermet már a legkorszerűbb külső- és belsőépítészeti tervek alapján, a „Jövő Élménye” koncepció jegyében építette a hálózat magyar tulajdonosa, Scheer Sándor. Az üzletember alig tíz hónapja vette át a hazai McDonald’s hálózat tulajdonosi feladatait. Az azóta eltelt időszakban a vállalat elindította házhozszállítási szolgáltatását, négy éttermének „Jövő Élménye” koncepció szerinti átalakításával folytatta hálózata modernizálását, és nekilátott hálózatbővítési tervei megvalósításának is. Ennek egyik mérföldköveként nyitja meg Gödöllőn első éttermét, amelyet a lánc három másik egységét működtető franchise partnere, Bódi Károly üzemeltet majd.
2020. 01. 22. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Februárban mentes gasztrofesztivál lesz Budapesten

Február végén újra a bűntudat nélkül fogyasztható fogásoké a főszerep: a tavalyi siker után visszatér a MentesFeszt, ahol a vega burgertől a mentes gofrin át egészen a tücsöklisztig minden különlegességet kipróbálhatunk, és a számos előadó közt Mosolyka is főzni tanít bennünket. Ráadásul idén a programmal párhuzamosan kerül megrendezésre a 4. Gasztroblogger Fesztivál is.
2020. 01. 22. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így változik a kenyér ára - egy ábrán

fehér kenyér, házi jellegű kenyér, félbarna kenyér fogyasztói átlagára forintban
2020. 01. 22. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2030-ig 50 százalékra növelik az újrahasznosított műanyag arányát az italgyártók

Az ásványvíz- és üdítőital gyártók 2030-ig 50 százalékra növelik az újrahasznosított műanyag alapanyagok arányát a palackokban, és valamennyi cég saját kampányt indít az italcsomagolások szelektív gyűjtésének népszerűsítésére.
2020. 01. 21. 10:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre nagyobb a kereslet a házi pálinkára

Az Európai Unió illetékes fórumain újra napirendre kerülhet az a kezdeményezés, amely nyomán bizonyos mennyiségű tömény italt adómentesen lehetne előállítani - mondta a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára, hozzátéve, hogy az ilyen felvetéseket a magyar kormány mindig támogatja, a hagyományainkhoz ugyanis ragaszkodnunk kell.
2020. 01. 21. 00:20
Megosztás:
Hozzászólások:

153,4 milliárd forinttal emelte a magyar GDP-t a McDonalds

A KPMG hatástanulmánya szerint a magyarországi McDonald's teljes GDP-hatása 2014 és 2018 között elérte a 153,4 milliárd forintot. Különböző adók és járulékok formájában 2009 és 2018 között a vállalat és franchise partnerei 82,6 milliárd forintot fizettek be a magyar államháztartásba, miközben több mint 27 milliárd forint értékben végeztek beruházásokat - közölte az étteremlánc az MTI-vel.
2020. 01. 18. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szójapelyhet hívott vissza a Rossmann

A Rossmann Magyarország Kft. visszahívta az 500 grammos enerBIO Szójapehely elnevezésű termékét tropánalkaloid-szennyezettség miatt, a vállalkozás a termék visszahívásáról a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih) is tájékoztatta - közölte a hivatal pénteken honlapján.
2020. 01. 18. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Nagy beruházásra készül a Nestlé

Csaknem 2 milliárd svájci frankot ruház be a Nestlé, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára és felgyorsítsa az innovatív fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését - közölte a svájci élelmiszeripari vállalat csütörtökön.
2020. 01. 17. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a magyarok halfogyasztása

A halfogyasztás növekedéséről is beszélt az agrárminiszter szerdán, a 110 millió forintból felújított tiszacsegei halászcsárda átadásán.
2020. 01. 16. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Megvette a Master Good a Ságát

Megvette a magyar tulajdonban lévő Master Good Kft. az angol tulajdonú Sága Zrt. részvényeinek 100 százalékát, a vételár kiegyenlítése hétfőn megtörtént - tájékoztatta a Master Good az MTI-t.
2020. 01. 13. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Ötéves csúcsra emelkedtek az élelmiszerárak

Decemberben már a harmadik egymást követő hónapban nőttek a világpiaci élelmiszerárak, amelyek így ötéves csúcsra emelkedtek, elsősorban a növényi olajok drágulása miatt.
2020. 01. 09. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Elindult a nevezés a gyulai Kézműves Sörfesztivál sörversenyére

Elindult a nevezés a Central European Beer Awards-2020 elnevezésű sörversenyre, amelyet jövő nyár elején a gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében rendeznek meg. A szervezők keresik Magyarország legjobb kisüzemi sörét és a legeredményesebb kisüzemi főzdéjét.
2020. 01. 03. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a tej ára - egy ábrán mutatjuk

felvásárlási ár; 2,8% zsírtartalmú pasztőrözött tej fogyasztói átlagára (forint/liter)
2019. 12. 30. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Csaknem ezer tonna virslivel készül a SPAR szilveszterre

Rekordmennyiségű virsli kínálatával várja a vásárlókat az áruházlánc. Hasonlóan megnövekedett keresletre számítanak a pezsgők kapcsán is. A speciális év végi választékban előkelő helyet foglalnak el a sós aprósütemények, chipsek és snackek, illetve az üllői üzem saláta- és szendvicstermékei is.
2019. 12. 28. 00:05
Megosztás:
Hozzászólások:

Virsliket vizsgáltak a fogyasztóvédők

A közelgő szilveszterre tekintettel 22 féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, két termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól.
2019. 12. 27. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Átlagosan négy százalékkal bővül a Jókenyér márka eladása

Évente átlagosan négy százalékkal több pékárut adott el a Jókenyér márka termékeit gyártó Ludwig és Mentes Kft. az utóbbi 5 évben, a növekedéssel párhuzamosan 96-ról 170-re növelték a munkavállalói létszámot - közölte a társaság az MTI-vel.
2019. 12. 27. 10:15
Megosztás:
Hozzászólások:

3500 tonna szaloncukor fogyhat az idén

Mintegy 3500 tonna fogyhat az idén az egyik legnépszerűbb szezonális termékből, a szaloncukorból, a forgalom értéke pedig 6,5 milliárd forint lehet, egyre többen vásárolnak minőségi terméket - közölte Sánta Sándor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének (MÉSZ) elnöke az MTI-vel.
2019. 12. 26. 09:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Nőtt a termelés az ünnepi időszakra a Nestlé diósgyőri üzemében

A Nestlé diósgyőri csokoládé üzemében az idén a karácsonyi szezonra közel kétezer tonna terméket állítottak elő, amely több mint 25 millió csokoládéfigurát jelent. A termelés volumene 11 százalékkal nőtt 2018 hasonló időszakához képest - közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.
2019. 12. 25. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Kevesebb sör fogyhat az idén

Az idén akár 3 százalékkal 6,55 millió hektoliterre is csökkenhet az öt legnagyobb magyar sörgyártó (Borsodi, Dreher, Heineken, Carlsberg és Pécsi) belföldi forgalma, a hazai termelés 5 százalékkal, mintegy 5,8 millió hektoliterre mérséklődhet, ugyanakkor a prémium szegmens további növekedésének köszönhetően az árbevétel várhatóan egy százalékkal nő tavalyhoz képest a Magyar Sörgyártók Szövetségének (MSSz) igazgatója szerint.
2019. 12. 25. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások: