Vegyipari csúcstalálkozót tartanak Budapesten

Üzleti együttműködés, ügyfélközpontúság, sokszínűség és befogadás, ellátási lánc, logisztika, tehetséggondozás és innováció – néhány téma azok közül, amelyeket az Európai Petrolkémiai Szövetség (EPCA) 50. jubileumi Éves Találkozójának résztvevői megvitatnak Budapesten október 1. és 4. között. Az eseményen világszerte ismert előadók, köztük Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke, illetve a vegyipari szakma meghatározó irányítói nyújtanak majd betekintést az EPCA tagvállalatainak jelenébe és jövőjébe.

Vegyipari csúcstalálkozót tartanak Budapesten

Az EPCA már korábban is elhozta a rendezvényt a magyar fővárosba és most a szervezet úgy döntött, hogy a történelmi 50. jubileumi eseményre visszatérnek Budapestre. Az idei találkozó azonban nem csak a múltról szól majd, hanem a jövőre is fókuszál, ahogyan arra a rendezvény központi témája is utal: “A globális vegyipar 50 éves evolúciója: mi következik ezután?” Az iparág legfontosabb alakjai, illetve globális szinten is meghatározó véleményvezérek és vezetők, mint például Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke (2009-2014) szólnak majd az EPCA tagvállalatainak képviselőiből álló közönséghez.

A rendezvényen várhatóan a globális vegyipar mintegy 2800 képviselője vesz majd részt – köztük cégvezetők, igazgatósági tagok, globális vezetők és magas rangú vendégek –, így az esemény egyben az ágazat egyik legfontosabb kapcsolatépítési lehetőséget kínáló találkozója is Európában a vegyipari üzleti közösség számára. A budapesti rendezvényt gondolatébresztő üzleti szekciók és egyéb aktivitások is kiegészítik, amelyek során a résztvevők eszmecserét folytathatnak a legújabb üzleti trendekről, az iparág jövőjéről és a közös kihívásokról.

Az EPCA történetében mérföldkőnek számító Éves Találkozó egyszerre szól majd a múltnak történő tiszteletadásról, és a jövőről, kiemelt figyelmet fordítva azokra a hosszú-távú fejlesztési programokra, amelyek a globális vegyipari üzleti közösség előtt állnak. A találkozó egyik legfontosabb része egy rendkívül gondolatébresztő Üzleti Szekció program, amelynek keretében világszinten elismert előadók hívják fel a figyelmet azokra a legégetőbb problémákra, amelyekkel az iparág jelenleg és a jövőben szembenéz.

Az EPCA a Sokszínűséget és Befogadást azok közé a kulcsfontosságú üzleti tényezők közé sorolta, amelyekkel kiemelten kell foglalkozni, ezért külön szekciót szentel neki az eseményen “Sokszínűség és Befogadás: az üzleti siker kulcsa napjaink és 2040 között” címmel.Az EPCA Logisztika és Ellátási Lánc szekciójának keretében az iparág vezetői vitatják meg azokat a kulcsfontosságú változásokat, amelyek a vegyipari logisztikai szegmensre hatással lesznek 2040-ig, illetve a világ egyik legismertebb jövőkutatója, Dr. Patrick Dixon is nyújt betekintést a jövőbe a közönségnek.

A jövőre is gondolva az EPCA összefogott a Plastics Europe-pal, hogy életre hívja az Európai Ifjúsági Vita Versenyt, amely lehetőséget adott több mint 500 hallgatónak Európa-szerte, hogy megbeszélje és megvitassa a globális műanyag- és vegyipar jövőjét az előzetesen feltett kérdés –„ Hogyan képzeled el a jövőt – a műanyag- és vegyipar nélkül vagy azzal együtt?” – kapcsán. A kezdeményezés célja, hogy bevonják a fiatal generációt, tanuljanak tőlük és jobban megértsék a törekvéseiket, emellett pedig a STEM képzések (Science, Technology, Engineering & Mathematics – Tudomány, Technológia, Mérnöki tudományok és Matematika), illetve a sokszínűség és befogadás népszerűsítése. Mindezt úgy, hogy közben kiemelik a több tudományág együttműködését igénylő megközelítést és a különböző karrier utakat, amelyeket a vegyipar kínál, valamint az ágazat termékekben és szolgáltatásokban megnyilvánuló hozzájárulását a fenntartható megoldásokhoz. Az európai döntő és a díjátadó ünnepség Budapesten lesz, az EPCA Éves Találkozójának keretében.

Hozzászólások

Orbán Viktor a volt kanadai miniszterelnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerda délelőtt a Karmelitában fogadta Stephen Harpert, Kanada korábbi miniszterelnökét, a Nemzetközi Demokrata Unió (IDU) elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szerdán.
2019. 08. 26. 01:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 34. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2019. 08. 25. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A vártnál többen látogattak el a Strand Fesztiválra

A vártnál jóval többen, 126 ezren látogattak el Zamárdiba, a MOL Nagyon Balaton nyárzáró eseményére, a Strand Fesztiválra, amely vasárnap hajnalban ért véget - közölték a szervezők az MTI-vel.
2019. 08. 25. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Marad a meleg idő

Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2019. 08. 25. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Alacsonyabban zárt a BUX

A múlt pénteki záráshoz képest 1,22 százalékkal, 486,32 ponttal alacsonyabban, 39 519,58 ponton fejezte be a hetet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX.
2019. 08. 25. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja

Már extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja az ország egyes területein, a tetőzés szeptember elején várható - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap déli Híradójában.
2019. 08. 25. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Eddig ennyien igényelték a bölcsődei támogatást

Már több mint ötszázan igényelték a két hete bejelentett, havi legfeljebb 40 ezer forintos bölcsődei támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) családpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerda reggel az M1 aktuális csatornán.
2019. 08. 25. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul a méhcsaládok száma Magyarországon

A méhcsaládok száma Magyarországon (2000-2018)
2019. 08. 25. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar női jégkorong-válogatott legyőzte Svájcot

A magyar női jégkorong-válogatott 2-0-ra legyőzte Svájc együttesét a háromcsapatos érdi felkészülési torna utolsó mérkőzésén, szombaton.
2019. 08. 25. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A magyar kultúra és a néphagyomány a magyar közösségek megmaradásának alapja

A magyar kultúrára és a néphagyományra támaszkodás és továbbadásuk a külhoni magyar közösségek számára a megmaradás alapja - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a felvidéki Nagyidán szombaton Potápi Árpád János erről a Kassához közeli településen megépült Ilosvai Há ünnepélyes átadóján mondott köszöntőjében
2019. 08. 25. 02:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Új szárnnyal bővítik a Mindszenty Általános Iskolát Esztergomban

Megkezdődött a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola bővítése, egyházi forrásokból 542 millió forintért új szárnnyal bővítik az épületet - mondta el az intézmény igazgatója csütörtökön az MTI-nek.
2019. 08. 24. 23:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nyerhettél az ötös lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 34. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2019. 08. 24. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Magyarul is feltünteti a határon túli állomásneveket a MÁV

Magyarul is szerepelnek majd a szomszédos országok vasútállomásai a MÁV utastájékoztató kijelzőin és tábláin a külföldi hivatalos elnevezések mellett - közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel.
2019. 08. 24. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

4,6 milliárd forintból valósul meg sportinfrastruktúra-fejlesztés Pécsett

Mintegy 4,6 milliárd forintból valósul meg sportinfrastruktúra-fejlesztés a százéves Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) pécsi sporttelepén, a beruházás alapkövét pénteken rakták le.
2019. 08. 24. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakul az államháztartás egyenlege

az államháztartás egyenlege; a központi költségvetés egyenlege; milliárd forint
2019. 08. 24. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Szeptember közepén jelenik meg Eötvös Péter új lemeze

Eötvös Péter, Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zenepedagógus és karmester, az egyik legismertebb magyar operaszerző szeptember 13-án megjelenő Gliding című új albuma a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarának és Hakan Hardenberger svéd trombitaművész közreműködésével készült - közölte a Peter Eötvös Contemporary Music Foundation az MTI-vel.
2019. 08. 24. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Országszerte zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra és vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.
2019. 08. 24. 11:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Innovációs kisvállalkozás új üzemét avatták Nagykanizsán

Fémmegmunkálással foglalkozó, robottechnológiát is alkalmazó kisvállalkozás 165 millió forintos beruházással épült új üzemét avatták fel pénteken Nagykanizsán.
2019. 08. 24. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Dinnyefogyasztást ösztönző kampány indult

Dinnyefogyasztást ösztönző kampányt indított az Agrármarketing Centrum (AMC), az akcióval az idén hosszabb dinnyeszezonra szeretnék felhívni a figyelmet.
2019. 08. 24. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Felújították a tatabányai sportiskolát

A tanév kezdetére 360 millió forintos beruházással elkészült a tatabányai Dózsa György Sportiskolai Általános Iskola energetikai felújítása - mondta a város polgármestere a pénteki átadáson.
2019. 08. 24. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások: