Vegyipari csúcstalálkozót tartanak Budapesten

Üzleti együttműködés, ügyfélközpontúság, sokszínűség és befogadás, ellátási lánc, logisztika, tehetséggondozás és innováció – néhány téma azok közül, amelyeket az Európai Petrolkémiai Szövetség (EPCA) 50. jubileumi Éves Találkozójának résztvevői megvitatnak Budapesten október 1. és 4. között. Az eseményen világszerte ismert előadók, köztük Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke, illetve a vegyipari szakma meghatározó irányítói nyújtanak majd betekintést az EPCA tagvállalatainak jelenébe és jövőjébe.

Vegyipari csúcstalálkozót tartanak Budapesten

Az EPCA már korábban is elhozta a rendezvényt a magyar fővárosba és most a szervezet úgy döntött, hogy a történelmi 50. jubileumi eseményre visszatérnek Budapestre. Az idei találkozó azonban nem csak a múltról szól majd, hanem a jövőre is fókuszál, ahogyan arra a rendezvény központi témája is utal: “A globális vegyipar 50 éves evolúciója: mi következik ezután?” Az iparág legfontosabb alakjai, illetve globális szinten is meghatározó véleményvezérek és vezetők, mint például Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke (2009-2014) szólnak majd az EPCA tagvállalatainak képviselőiből álló közönséghez.

A rendezvényen várhatóan a globális vegyipar mintegy 2800 képviselője vesz majd részt – köztük cégvezetők, igazgatósági tagok, globális vezetők és magas rangú vendégek –, így az esemény egyben az ágazat egyik legfontosabb kapcsolatépítési lehetőséget kínáló találkozója is Európában a vegyipari üzleti közösség számára. A budapesti rendezvényt gondolatébresztő üzleti szekciók és egyéb aktivitások is kiegészítik, amelyek során a résztvevők eszmecserét folytathatnak a legújabb üzleti trendekről, az iparág jövőjéről és a közös kihívásokról.

Az EPCA történetében mérföldkőnek számító Éves Találkozó egyszerre szól majd a múltnak történő tiszteletadásról, és a jövőről, kiemelt figyelmet fordítva azokra a hosszú-távú fejlesztési programokra, amelyek a globális vegyipari üzleti közösség előtt állnak. A találkozó egyik legfontosabb része egy rendkívül gondolatébresztő Üzleti Szekció program, amelynek keretében világszinten elismert előadók hívják fel a figyelmet azokra a legégetőbb problémákra, amelyekkel az iparág jelenleg és a jövőben szembenéz.

Az EPCA a Sokszínűséget és Befogadást azok közé a kulcsfontosságú üzleti tényezők közé sorolta, amelyekkel kiemelten kell foglalkozni, ezért külön szekciót szentel neki az eseményen “Sokszínűség és Befogadás: az üzleti siker kulcsa napjaink és 2040 között” címmel.



Az EPCA Logisztika és Ellátási Lánc szekciójának keretében az iparág vezetői vitatják meg azokat a kulcsfontosságú változásokat, amelyek a vegyipari logisztikai szegmensre hatással lesznek 2040-ig, illetve a világ egyik legismertebb jövőkutatója, Dr. Patrick Dixon is nyújt betekintést a jövőbe a közönségnek.

A jövőre is gondolva az EPCA összefogott a Plastics Europe-pal, hogy életre hívja az Európai Ifjúsági Vita Versenyt, amely lehetőséget adott több mint 500 hallgatónak Európa-szerte, hogy megbeszélje és megvitassa a globális műanyag- és vegyipar jövőjét az előzetesen feltett kérdés –„ Hogyan képzeled el a jövőt – a műanyag- és vegyipar nélkül vagy azzal együtt?” – kapcsán. A kezdeményezés célja, hogy bevonják a fiatal generációt, tanuljanak tőlük és jobban megértsék a törekvéseiket, emellett pedig a STEM képzések (Science, Technology, Engineering & Mathematics – Tudomány, Technológia, Mérnöki tudományok és Matematika), illetve a sokszínűség és befogadás népszerűsítése. Mindezt úgy, hogy közben kiemelik a több tudományág együttműködését igénylő megközelítést és a különböző karrier utakat, amelyeket a vegyipar kínál, valamint az ágazat termékekben és szolgáltatásokban megnyilvánuló hozzájárulását a fenntartható megoldásokhoz. Az európai döntő és a díjátadó ünnepség Budapesten lesz, az EPCA Éves Találkozójának keretében.

Hozzászólások

Enyhítették a vádlottak büntetését a Buda-Cash-ügyben

Enyhítette a harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak büntetését a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyében másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla, az első- és a másodrendű vádlottak első fokon megállapított büntetését pedig helyben hagyta.
2020. 01. 23. 22:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Folyamatosan nő az első lakásvásárlók száma

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt év fordulópontot jelentett az első lakásvásárlók számában, és újra nő a részarányuk az ingatlanpiacon a Duna House adatai szerint.
2020. 01. 23. 22:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Eindult az ÉletMentő mobilalkalmazás

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő elnevezésű mobilapplikáció, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a mentőhívást a segítségre szorulók számára - jelentették be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a fejlesztő cég közös csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2020. 01. 23. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így nőtt az IKEA forgalma 2019-ben

Az IKEA Magyarország forgalma 20,5 százalékkal, 90,3 milliárd forintra nőtt a vállalat 2018. szeptember 1-től 2019. augusztus 31-ig tartó pénzügyi évében az előző évihez képest - ismertették a lakberendezési lánc regionális vezetői a vállalat csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2020. 01. 23. 20:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Törvényerőre emelkedett a Brexit-törvény

Törvényerőre emelkedett csütörtökön a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás, miután a parlament által jóváhagyott egyezményt II. Erzsébet királynő jóváhagyta.
2020. 01. 23. 20:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az OTP húzta fel a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 226,23 pontos, 0,51 százalékos emelkedéssel, 44 823,28 ponton zárt csütörtökön.
2020. 01. 23. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Folytatódik az ápolói béremelés

A kormány elkötelezett az egészségügy humánerőforrás-fejlesztése iránt, ezért folytatódnak a béremelések és tovább fejlesztik a nővérszállók hálózatát is - jelentette ki az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének szakmai napján, csütörtökön Budapesten.
2020. 01. 23. 18:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A Wizz Air közvetlen járatot indít Budapest és Santander között

A Wizz Air 2020. június 2-tól közvetlen légijáratot indít Budapest és Santander között heti két alkalommal a nyári szezonban, ezzel a légitársaság eddigi hét spanyolországi úti célja mellett az Ibériai-félsziget északi része is megnyílik a magyar utazók számára - közölte a diszkont légitársaság csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 23. 16:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az EKB 50 milliárd forint hitelt ad a magyar oktatás fejlesztésére

Az Európai Beruházási Bank (EBB, angolul EIB) 50 milliárd forint (150 millió euró) hitelt nyújt Magyarországnak az oktatási infrastruktúra fejlesztésére, megújítására - jelentette be Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten, a hitelszerződés aláírását követően.
2020. 01. 23. 16:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mérséklődik a hideg a napokban

A hétvége első felében néhol akár mínusz 10 fok körüli értékek is lehetnek, majd mérséklődik a hideg. Míg egyes helyeken napközben is csak plusz 1 fok lesz, másutt akár plusz 9 fokig is melegszik a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.
2020. 01. 23. 15:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Tejfogyasztást ösztönző iskolai kampány indult

Csaknem 100 általános iskolára kiterjedően indított tejfogyasztást népszerűsítő kampányt a Tej Terméktanács - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 23. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Emelkedett a 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedéssel értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
2020. 01. 23. 14:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a FruitVeb

Együttműködési megállapodást kötött a Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) az AgroMash Expón, a szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segítik a zöldség-gyümölcságazat hatékonyságának és versenyképességének javítását - közölte a két szervezet csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 23. 13:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent az álláskeresők száma decemberben

Az álláskeresők száma 2019. decemberében 2,9 százalékkal mérséklődött az előző év azonos időszakához képest; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a decemberi zárónapon 234 900 álláskereső szerepelt.
2020. 01. 23. 13:00
Megosztás:
Hozzászólások:

2,5 millió autópálya-matrica jár le január végével

Január 31-én 2,5 millió, éves autópálya-matrica jár le, így a hónap végi vásárlási tumultus elkerülése érdekében arra kéri az autósokat a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.), hogy mielőbb váltsák meg a 2020-ra szóló megyei és országos úthasználati jogosultságokat - mondta Bartal Tamás, a NÚSZ vezérigazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2020. 01. 23. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Zárul az olló: megéri-e még ingatlanba fektetni?

Látványos növekedést értek el 2007-hez képest mára az ingatlan- és az albérletárak Európában, és azon belül Magyarországon is. A 2013-as évet követően azonban az áremelkedés jóval meghaladta a bérleti díjak drágulásának mértékét, ami nem kedvezett a bérleti hozamoknak. A kiadási célú lakásvásárlás ugyanakkor egyes helyeken még mindig jó üzlet lehet, és az ingatlanár-emelkedésben is vannak még lehetőségek – mutat rá friss elemzésében az OTP Ingatlanpont.
2020. 01. 23. 12:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Az MNB megbírságolta a 4iG Nyrt.-t

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a T-Systems Magyarország Zrt. megvásárlásának meghiúsulását vizsgálta, és megállapította, hogy a 4iG Nyrt. jogsértő módon állította össze a bennfentesek jegyzékét, a jogsértés miatt a jegybank 5 millió forintra bírságolta a céget. Egyúttal a Magyar Telekom Nyrt.-vel szemben is intézkedett, mert a cég megsértette a bennfentes információ közzétételének késleltetésére vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket - közölte az MNB csütörtökön az MTI-vel.
2020. 01. 23. 10:40
Megosztás:
Hozzászólások:

Tizenháromezer gyermek kapott ajándékcsomagot az Élelmiszerbanktól

Tizenháromezer nélkülöző gyermek kapott ajándékcsomagot az ünnepek alatt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági programjában - közölték a szervezők az MTI-vel.
2020. 01. 23. 08:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A kkv-k adóemelésre készülnek 2020-ban

A hazai kkv-k várakozásait mutató K&H kkv bizalmi index számottevően, 8 pontot csökkent, így jelenleg 7 ponton áll. Bár az index továbbra is a pozitív tartományban van, és összességében bizakodva tekintenek a cégek 2020-ra, a mostani hangulatromlás mögött az áll, hogy a kkv-k növekvő közterhekre számítanak idén.
2020. 01. 23. 08:00
Megosztás:
Hozzászólások:

100 milliós bírságot kapott a BKV és a BKK

A Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága együttesen 115 millió forintos bírságot szabott ki a Budapesti Közlekedési Zrt.-re (BKV) és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-re (BKK) fővárosi közösségi közlekedési eszközök és közlekedési köztéri reklámhelyek reklám célú hasznosításával kapcsolatos törvénysértés miatt - tette közzé a döntőbizottság a honlapján szerdán.
2020. 01. 23. 07:30
Megosztás:
Hozzászólások: