Zuhanykörkép: Az év legtrendibb zuhanykabinjai

Egy gyors frissítő tusolás, vagy ácsorgás az esőztető rózsa alatt, kifejezetten üdítő érzés nyáron. A zuhanykabinoknak is megvannak a különböző változatai, manapság szerencsére már nem kell túl nagy kompromisszumokat kötnünk, hogy valóban olyan legyen a tusolónk, amilyennek szeretnénk. Az újHÁZ Centrum szakértői bemutatják az idei év legtrendibb zuhanykabinjait.

Zuhanykörkép: Az év legtrendibb zuhanykabinjai

Természetesen a rendelkezésre álló fürdőszoba mérete azért némileg korlátozhatja a lehetőségeinket az igényeinkhez képest, de jól átgondolt tervezéssel, a legapróbb helyiségből is kihozhatjuk a maximumot. Ha pedig még építkezés előtt állunk, alaposan gondoljuk át, hogy milyen legyen az elrendezése és berendezése, hiszen a mindennapi tisztálkodás során gyakran fogjuk használni a fürdőszobát.

Nézzük meg, milyen lehetőségek közül választhatunk! Amit először el kell döntenünk, hogy épített zuhanyzót szeretnénk, vagy az előre gyártott zuhanytálcát választjuk.

Épített zuhanyzó

Az épített zuhanyzó egyre inkább népszerű napjainkban, hiszen egyedi méretű lehet, és egy jól megválasztott burkolattal és csempével tökéletesen belesimulhat a fürdőszoba egységes dizájnjába.

Kialakítását mindenképp érdemes szakemberre bízni, aki a megfelelő vízszigetelő réteget, valamint a tökéletes lejtést kialakítja. Ha ez a két dolog nincs szakszerűen kivitelezve, sajnos inkább bosszúságot, mint örömet fog okozni a tusolónk. Lefolyóból is több fajta létezik már, nem feltétlenül kell a hagyományos, egy ponton történő vízelvezetést választanunk.

Elegánsabb és szépen kivitelezett folyókát is tervezhetünk, amelyhez egy vonalra kell kialakítani a megfelelő lejtést.

Az épített zuhanykabinba kedvünkre tervezhetünk akár kényelmes ülő részt, vagy polcokat is, amelyek a tusolónkat biztonságosan és komfortosan használhatóvá teszik. A kifröccsenő víz ellen a legegyszerűbben zuhanyfüggönnyel védekezhetünk, habár vitathatatlanul esztétikusabb egy szép biztonsági üvegből, esetleg műanyagból készült tolóajtó.

Hogyan jutsz egyszer Te is saját lakáshoz? ITT megtudhatod!

Tálcás zuhanyzó

Zuhanytálcát is választhatunk, a fürdőkádakhoz hasonlóan, többféle anyagból is. A lemez, az akril és az öntött márvány zuhanytálcák közül, ma már inkább az utóbbi kettő a népszerűbb, hiszen komfortosabb a használatuk és esztétikusabbak is, mint a hagyományos zománcozott lemez zuhanytálca.

Ahogy a belépési magasság, úgy a zuhanytálca formája is különböző lehet, a tér adottságait és igényeinket egyaránt figyelembe véve érdemes választanunk a szögletes, íves, téglalap alakú, vagy ötszögletű zuhanytálcák közül. A forma kiválasztása a kabin kialakítási lehetőségei miatt is lényeges, hiszen a zuhanykabin tökéletesen kell illeszkedjen majd a zuhanytálcánkhoz.

A legelegánsabb, és a minden korosztály számára legkényelmesebb használatot biztosító megoldás a walk in (besétáló) zuhanyfal kiépítése, amely standard és egyedi méretekben egyaránt kivitelezhető.

Zuhanykabin

A zárt zuhanykabinok közt is kedvünkre válogathatunk az íves, szögletes, aszimmetrikus formák közt, funkcióit tekintve pedig akár hidromasszázzsal, vagy gőzzel felturbózott változatok is kaphatóak, ennél a típusnál is csak a pénztárcánk és az igényeink szabnak határt az elképzeléseknek. Emelt tálcás és besétálós modellek is egyaránt léteznek ebben a kategóriában, méreteik pedig egészen változatosak, mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt a kabinos zuhanyzók kínálatában is.

Miután a fürdőszoba, és benne a tusoló kialakítása nem egy gyakran ismétlődő esemény az életünkben, érdemes valóban alaposan, mindenre kiterjedően átgondolnunk megvalósítását.

Szánjunk rá elég időt és energiát, hiszen amikor elkészül, onnantól kezdve valószínűleg több éven keresztül itt fog kezdődni, és végződni minden napunk. Nem mindegy, hogy mennyire kényelmes, komfortos és praktikus a zuhanyzónk, ahol ha kedvünk tartja öt perc alatt letusolunk, de akár relaxálhatunk is az esőztető tus alatt, egy nehéz nap után.

Hozzászólások

Magyar-amerikai hibrid startup forradalmasíthatja az építőipart

A Transcend egy mérnöki tervezést automatizáló startup, mely a világ egyik legjelentősebb építőipari vállalatával, a Black and Veatch-el szerződött a közelmúltban. A magyar-amerikai startup szoftverével az előzetes kivitelezései tervek elkészítése 1500 óráról pár órára csökken. A budapesti székhelyű Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő decemberben látta meg bennük a lehetőséget és fektetett be a cégbe, ezzel megvalósítva a portfóliója első magyar-amerikai hibrid startupját.
2020. 09. 23. 10:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Megduplázódott a Népi Építészeti Program pályázatára benyújtott kérelmek száma

Kétszer annyi kérelem érkezett a magyarországi népi épített örökség megóvását célzó Népi Építészeti Program legutóbbi pályázatára, mint az előző kiírásra: ezúttal 403-an nyújtottak be kérelmet népi ingatlanjuk teljes körű vagy részleges felújítására.
2020. 09. 23. 06:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Budapesten és a Balaton környékén a legtudatosabbak a házépítők

Budapesten és a Balaton környékén a legtudatosabbak a házépítők – derül ki a Wienerberger Mesterház Program adataiból. Az átgondolt tervezés az alapoktól kezdve kulcsfontosságú, mivel a végeredményt, ezáltal a fenntartási költségeket a falazat és tetőszerkezet minősége is nagyban meghatározza. Az újépítésű ingatlanok esetében a jövőre életbe lépő szigorú energiaügyi szabályozás miatt nélkülözhetetlenné válik a körültekintő kivitelezés.
2020. 09. 21. 03:30
Megosztás:
Hozzászólások:

7 magyar cég került a KPMG ingatlanpiaci innovációs összesítésébe

A KPMG hét magyar céget válogatott be a legkiválóbb ingatlanpiaci innovációkat tartalmazó idei globális összesítésébe - közölte a tanácsadó cég az MTI-vel csütörtökön.
2020. 09. 17. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi lesz az építőiparral 2021-ben?

Ha tovább csökkennek az építőipari megrendelések, az komolyan kihathat 2021-re is - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.
2020. 09. 17. 14:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Javultak az amerikai építőipar kilátásai

Az amerikai lakásépítő cégek derűlátóbbak voltak szeptemberben, mint egy hónappal korábban.
2020. 09. 16. 17:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult a román építőipari termelés

Az idei első hét hónapban 18,1 százalékkal nőtt a román építőipari termelés volumene a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte szerdán a román országos statisztikai intézet.
2020. 09. 16. 11:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Jól vette az akadályokat az építőipar

Jól vette az építőipar a koronavírus-járvány első hullámának akadályait, és felkészülten áll a második hulláma előtt, a szaktárca javaslatai elkészültek - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
2020. 09. 16. 07:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Masszív mínusz az építkezéseken

A járványhatás miatt júliusban 21 százalékkal csökkent az építőipari termelés, az év első hét hónapjában pedig közel 10 százalékos volt a visszaesés. Az idén is 10 százalék körüli lehet a mínusz.
2020. 09. 15. 12:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Építőipari statisztika érkezik a napokban

Csaknem üres a jövő heti adatközlési naptár, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a júliusi építőipari termelés adatait közli.
2020. 09. 13. 18:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Egyre több a kontár burkoló, mutatjuk miért

A Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjainak tapasztalatai szerint megszaporodtak az olyan vállalkozások, melyek az építőipar erősödését kihasználva, megfelelő szakképzettség és tapasztalat nélkül vállalnak burkolási munkákat, a gyors nyereség reményében. A Mapei Kft. kétszáz szakembert kérdezett meg a témában.
2020. 09. 11. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Így alakult az építőipar az elmúlt két évtizedben - ábrán mutatjuk

volumenindex, előző év azonos időszaka egyenlő 100
2020. 09. 06. 21:00
Megosztás:
Hozzászólások:

A gazdaságvédelmi akcióterv az építőipart is segíti

A magyar gazdaságban, így az építőiparban is elindult már a javulás, ami pedig a GDP 20-21 százalékát lefedő gazdaságvédelmi akciótervnek köszönhető - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára pénteken Budapesten az Építők napi díjátadón.
2020. 09. 05. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Mi okozza az építőipari károk többségét?

Egy német felmérés szerint az építőipari károk több mint háromnegyedét a nem megfelelő vízszigetelés okozza. A problémák gyakran csak utólag derülnek ki, de az alapszabályokat betartva könnyen elkerülhetők lehetnek. A szakemberek szerint a vízszigetelésnél figyelembe kell venni az épület sajátosságai mellett a kivitelezés körülményeit, a rendelkezésre álló időt és a szakemberek felkészültségét is. Magyarországon ugyan csak néhány vízszigetelési megoldás elterjedt, érdemes körbenézni, hiszen több tucat elérhető már belőlük a piacon.
2020. 09. 04. 09:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Új irodaházat adott át a Skanska Budapesten

Befejezte a Skanska Magyarország a Nordic Light irodakomplexum harmadik, utolsó fázisát a főváros XIII. kerületében, az új beruházás mintegy 29 millió euróba került.
2020. 09. 02. 19:30
Megosztás:
Hozzászólások:

2021 a lakásfelújítások éve lehet?

A lakossági szándékok szerint a következő egy évben a magyar lakásállomány csaknem 13 százalékán, mintegy 500 ezer lakáson végezhetnek fejújítást, korszerűsítést - derült ki a Masterplast támogatásával augusztusban készült GKI-felmérésből.
2020. 08. 27. 04:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Csökkent a szakemberhiány az építőiparban

Jelentősen, 12 százalékkal csökkent hazánkban az építőipari szakemberhiány. Jelenleg átlagosan 119 napot kell várni a szakember megkeresésétől a munka megkezdéséig. A koronavírus-járvány előtt 135 nap volt az átlagos várakozási idő. A legtöbbet, 165 napot Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kell várni a szakemberre, míg a legkevesebbet, 86 napot Tolna megyében – derül ki a Mapei Kft. 9000 fő megkérdezésével készült országos kutatásából.
2020. 08. 27. 03:00
Megosztás:
Hozzászólások:

Ősszel kerülhet a kormány elé a 2020-2025-ös építésgazdasági stratégia

A 2020-2025-ös időszakra vonatkozó Nemzeti fenntartható építésgazdasági stratégia várhatóan október elejéig kerül a kormány elé, abban az ágazati szereplők igényeire reagálva nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a képzett munkaerő biztosítására, a kiszámítható állami iparpolitikai támogatási rendszer kialakítására, az építőipari cégek technológiai fejlesztésére - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára online konferencián kedden Budapesten
2020. 08. 25. 21:30
Megosztás:
Hozzászólások:

A fővárosban és a Balatonon a legkörültekintőbbek a családi házas építtetők

Budapesten és a Balaton környékén a legtudatosabbak a házépítők – derül ki a Wienerberger Mesterház Program adataiból. Az átgondolt tervezés az alapoktól kezdve kulcsfontosságú, mivel a végeredményt, ezáltal a fenntartási költségeket a falazat és tetőszerkezet minősége is nagyban meghatározza. Az újépítésű ingatlanok esetében a jövőre életbe lépő szigorú energiaügyi szabályozás miatt nélkülözhetetlenné válik a körültekintő kivitelezés.
2020. 08. 25. 05:30
Megosztás:
Hozzászólások:

Az építőipari szakemberek többségének álom a legkisebb rezsióradíj

A szakemberek 59 százalékának nem éri el a rendeletben ajánlott minimumot a rezsióradíja - derül ki a Mapei Kft. 300 építőipari szakember megkérdezésével végzett felméréséből.
2020. 08. 22. 05:00
Megosztás:
Hozzászólások: