Biztosítás > > USA Best amerikai részvény eszközalap (HUF) >

USA Best amerikai részvény eszközalap (HUF)Befektetési politika

Az eszközalapban a gazdasági szektorok közötti diverzifikáció kiegészül a mögöttes befektetési alapok eltérő befektetési stratégiái közötti kockázatporlasztással. Az eszközalap a likvid eszközök mellett a legnagyobb globális alapkezelők amerikai részvény befektetési alapjainak befektetési jegyeit vásárolja.
A biztosító az eszközalapban lévő mögöttes befektetési alapok arányát változtathatja, illetve nullára csökkentheti, valamint új, az eszközalap fókuszába illő befektetési alapokat vásárolhat a jobb teljesítmény elérése érdekében.

Az eszközalapban lévő befektetési alapok aktuális összetételéről a biztosító honlapján található befektetési jelentésben, a www.metlife.hu oldalon tájékozódhat.

Az eszközalapba történő befektetés minimum 5-10 éves időtávban ajánlott.

A rövid távú nyereségre törekvő, spekulatív befektetési politika idegen az eszközalap szemléletétől. Az USA Best amerikai részvény eszközalap nyílt végű eszközalap és határozatlan időre jött létre, melynek referenciaindexe az MSCI USA index mínusz költségek.
Az USA Best amerikai részvény eszközalap bankbetét és készpénz formában tartja ideiglenesen szabad pénzeszközeit. Az eszközalap likvid eszközeinek (számlapénz, rövid lejáratú betét, 30 napon belüli lejáratú diszkontkincstárjegy, vagy egyéb kötvény) minimális aránya az eszközérték 0%-a, maximális aránya az eszközérték 20%-a. Az eszközalap által vásárolt befektetési jegyek minimális súlya 80%, maximális súlya 100%, a megcélzott középérték 95%.

Miért érdemes az eszközalapot választani?

A követett befektetési politika a magas kockázatviselési hajlandóságú ügyfelek számára ideális. Az Egyesült Államok a világ legnagyobb gazdasága, egymaga a világon megtermelt GDP egyötödét állítja elő. A fejlett országok közül továbbra is az Egyesült Államok gazdasága növekszik az egyik leggyorsabban. Az USA Best amerikai részvény eszközalap ebből a növekedésből kívánja kivenni a részét.

Az eszközalap egy „alapok alapja” típusú konstrukció, ami a stabil hátterű alapkezelők különböző befektetési alapjaiból összeállított portfólió révén az egyedi részvénybefektetések vagy részvényalapok kockázatánál kisebb kockázatot hordoz.
Az Alap árfolyama

Dátum '17.07.20 '17.07.21 '17.07.24
Árfolyam 1,0240 1,0297 1,0106

Az Alap múltbéli hozamai*

Időszak napi** féléves éves
Hozam -1,85% -4,68% 0,37%
* nem évesített hozamok
** az előző értékelési naphoz viszonyítva

Ajánlásunk

 Eladás

Legfrissebb fórum témák