Piacok > BÉT > ELMŰ >

ELMŰA Magyar Villamos Művek (MVM) részeként működő jogelőd vállalat 1991-ben Budapesti Elektromos Művek Rt. néven alakult részvénytársasággá, majd a privatizációt követően jelentek meg tulajdonosi szerkezetében a jelenlegi meghatározó tulajdonosok, az RWE Plus AG, majd az Energie Baden Württemberg AG. A villamos energia-szolgáltatással foglalkozó társaság szolgáltatási területe Budapest, Pest megye, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye egy-egy része. Az ELMŰ szinte minden területén szorosan együttműködik az azonos tulajdonosi körhöz tartozó - szintén RWE érdekeltségbe tartozó - partnervállalatával, az ÉMÁSZ-szal, mellyel közösen hozta létre a Magyar Áramszolgáltató Kft-t. Ennek célja a fogyasztók megnyerése a liberalizált villamosenergia-piacon és az ELMŰ/ÉMÁSZ csoport piaci részesedésének megtartása illetve növelése.

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai: (2014. április 3.):

RWE Energy Beteiligungsgesellschaft mbH 55,25%
EnBW Energie Baden-Würtenberg AG 24,94%
Magyar Villamos Művek Zrt. 15,63%
Közkézhányad 4,18%
Kapcsolódó hírek

1200 forintot fizet az ELMŰ

Az Elmű 1200, az Émász pedig 1100 forint osztalékot fizet részvényenként - derül ki a társaságok Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden közzétett közgyűlési határozataiból.

Az Elműnél 1200 Ft/részvény, az Émásznál 1100 FT/részvény az osztalékjavaslat

Az Elmű tulajdonosai számára részvényenként 1200, az Émásznál 1100 forintos osztalék kifizetésére tesz javaslatot az igazgatóság a cégek áprilisban esedékes éves rendes közgyűlésén, ezt a két társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hozta nyilvánosságra kedden.
2015.12.21. 20:50

Elmű-Émász: határozott a közgyűlés a részvények átruházásáról

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlése döntött a közös tulajdonú Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-ben lévő részesedésük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-jei hatállyal - derül ki a társaságok hirdetményeiből, amelyet a BÉT honlapján tettek közzé hétfőn.

Elmű-Émász: december 21-én döntenek az energiaszolgáltató részvényeinek átruházásáról

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. december 21-re összehívta rendkívüli közgyűlését, amelyen döntenek az Elmű-Émász Energiaszolgáltató (ESZ) Zrt.-ben lévő részesedéseük átruházásáról az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. részére 2016. január 1-jei hatállyal - derül ki a társaságok hirdetményeiből, amelyet a BÉT honlapján tettek közzé hétfőn.
2015.10.20. 18:40

Döntött az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházásáról az Elmű és az Émász

Az Elmű Nyrt. és az Émász Nyrt. részvényesei is döntöttek az egyetemes szolgáltatói tevékenység átruházásáról keddi rendkívüli közgyűlésükön a BÉT honlapján közzétett határozatok szerint.

Az Elmű-Émász belép a földgázpiacra

Belép a magyar földgázpiacra az Elmű-Émász, az eddig villamosenergia-ellátást végző társaságcsoport július elején indítja aktív földgáz-értékesítési tevékenységét, amellyel középtávon 10-15 százalékos részesedést kíván elérni a kis- és nagyipari földgáz fogyasztók piacán - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.
2015.03.26. 8:10

Az Elmű 1200 forint, az Émász 900 forint osztalékot fizet

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) közgyűlése részvényenként 1200 forint, az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. (Émász) közgyűlése részvényenként 900 forint osztalék kifizetéséről döntött.

Az Elmű közgyűlése elfogadta az osztalékot

A Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (Elmű) részvényenként 1200 forint osztalékot fizet az idén, erről dönött a társaság szerdai közgyűlése - közölte az áramszolgáltató társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2014.11.05. 14:10

Tizenötmillió forintra bírságolták az ELMŰ-t

Az ügyintézés korlátozása, illetve az előre fizetős mérők feltöltésének ellehetetlenítése miatt 15 millió forintra bírságolta az Budapesti Elektromos Művek Nyrt. (ELMŰ) egyetemes szolgáltatót a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal - közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.
2014.09.08. 17:30

Komplex energetikai felújítást kínál az Elmű-Émász

Három hónapos szűk körű kísérlet után országosan elindul az Elmű-Émász enHome nevű üzletága, amely a lakosságnak kínál komplex energetikai felújítást, illetve napelemes kiserőművet - jelentette be Marie-Theres Thiell, a német RWE magyarországi cégcsoportjának igazgatósági elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.

Ennyi osztalékot fizet az Elmű és az Émász

Az Elmű igazgatósága a tartalékból 16 milliárdot, részvényenként 2650 forintos osztalékot javasolt fizetni a társaság pénteki közgyűlésén, amit a részvényesek el is fogadtak. Az Émász 2950 forintos osztalékot fizet. Az állami MVM egyik áramszolgáltatónál sem javasolt osztalékfizetést, javaslatát nem támogatták - írta a Napi.hu.

Az Elműnél 16, az Émásznál 9 milliárd forint osztalékra tett javaslatot az igazgatóság

A Budapesti Elektromos Művek (Elmű) Nyrt. igazgatósága 16 milliárd 97 millió forintos osztalék kifizetésére tett javaslatot az eredménytartalékból a társaság március 21-én tartandó közgyűlésén. Az Észak-magyarországi Áramszolgáltató (Émász) Nyrt. igazgatósága pedig 8 milliárd 999 millió forintos osztalékra tett javaslatot a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett előterjesztés szerint.

Betett a közmű adó és a rezsicsökkentés az ELMŰ-nek

2013. első félévében az ELMŰ cégcsoport eredménye jelenősen elmarad az előző évhez képest, mely az adózási környezetben és szabályozásban bekövetkezett változásokkal, valamint a folyamatosan csökkenő fogyasztással magyarázható.

Az Elmű 1700, az Émász 1400 forint osztalékot fizethet

Az Elmű igazgatósága részvényenként 1700 forint, az Émászé 1400 forint osztalékot javasol elfogadásra a közgyűlésnek - közölték az áramszolgáltató társaságok hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Nőtt az Elmű eredménye az első háromnegyedévben

Csökkenő bevételek mellett nőtt az Elmű Nyrt. nyeresége az év első kilenc hónapjában.

Legfrissebb fórum témák