Piacok > BÉT > FHB >

FHBAz 1997-ben alapított FHB Jelzálogbank Nyrt. a magyar jelzáloghitelezés és lakásfinanszírozás meghatározó szereplője. Fő tevékenysége alapításkor a lakáscélú ingatlanok fejlesztésének és vásárlásának a finanszírozása és az államilag támogatott lakáshitelek folyósítása volt. Közvetlen saját, illetve ügynöki hálózatán keresztül, továbbá a refinanszírozási formában részt vevő társbankok hitelezése révén országszerte elérhetővé tette a jelzálog-alapú finanszírozást.

A 2006 végén - az FHB Kereskedelmi Bank megalapításával - létrejött FHB Bankcsoport ma már univerzális bankként működik, banki szolgáltatások széles körét kínálja ügyfeleinek, akik emellett az Allianz Biztosítóval kötött stratégiai együttműködésnek köszönhetően a biztosítási és pénztári termékeket, valamint más Allianz termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokat is igénybe vehetnek az FHB országszerte közel 50 fiókjában. A bankcsoporton belül az FHB Bank Zrt. teljes körű kereskedelmi banki szolgáltatást kínál, az FHB Életjáradék Zrt. - kihasználva a keresztértékesítési potenciált - új, ingatlan alapú finanszírozási konstrukciókat vezetett be időskorúak számára, az FHB Ingatlan Zrt. a másfél évtized alatt felhalmozott ingatlan-szakértői tudást-, és adatbázist kamatoztatja, míg az FHB Ingatlanlízing Zrt. prémium kategóriájú ingatlanok finanszírozásával színesíti az FHB csoport termékeinek palettáját.

Az FHB Nyrt. részvényei 2003 novembere óta forognak a Budapesti Értéktőzsdén, illetve tőzsdei forgalomban megvásárolhatók az FHB Nyrt. által kibocsátott jelzáloglevelek és kötvények is.

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai (2014. február 28.):

VCP Finanz Holding Kft. 24,20%
Allianz Hungária Biztosító Rt. 10,39%
A64 Vagyonkezelő Kft. 19,99%
Silvermist Estate SA 9,57%
Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 7,16%
Közkézhányad 28,69%
FHB elemzés

2017.06.06. 4:00
Bár a takarékok FHB-részvényekre vonatkozó vételi ajánlatát még nem, csupán a részesedésszerzést hagyta jóvá a jegybank, a papír forgalma a magasba szökött múlt pénteken. Sokak számára érdekessé vált a részvény és ezen a héten is még a rivaldafényben maradhat. Az ajánlattevők az A és B részvénysorozatra 533 forintos vételi ajánlatot tettek. Technikailag az árfolyam 523-nál próbálja megtámasztani magát és ha sikerül, akkor fel is pattanhat a jegyzés, de várni kell még egy megerősítő jelet, amely egy erős zöld gyertya kell legyen. Ha sikerült 515-ről elrugaszkodni, akkor 560 környékére is felmászhat a jegyzés, feltéve ha az EKB sem szigorításról fog beszélni csütörtökön.

Kapcsolódó hírek

2017.05.23. 10:12

Felvásárolják az FHB-t

A jelenlegi nagy tulajdonosok, a Takarékbank és a tulajdonos takarékszövetkezetek tulajdonosi együttműködési szerződést kötöttek, amelynek következtében, a cirka 70 százalékos becsült tulajdonosi hányaddal rendelkező körnek vételi ajánlati kötelezettsége keletkezett.
2017.05.09. 7:30

Felminősítette az FHB-t a Moody's

Felminősítette az FHB bank több osztályzatát hétfőn a Moody's Investors Service, elsősorban azzal indokolva a lépést, hogy szorosabbá vált az FHB integrációja a magyarországi takarékszövetkezeti szektoron belül.
2016.07.29. 1:00

Családbarátkörnyék-indexet készített az FHB Bank

Családbarátkörnyék-indexet készített az FHB Bank; a pénzintézet a fővárosi ingatlanvásárlókat szeretné segíteni az új szempontú elemzéssel - közölte a bank csütörtökön az MTI-vel
2016.07.27. 1:30

4 millió forintra bírságolták az FHB-t

Továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértések miatt négymillió forintra bírságolta az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-t a jegybank - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a honlapján kedden.
2016.06.07. 21:00

Az MNB 105 millió forintra bírságolta az FHB-t

A jegybank 105 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-re tiltott piacbefolyásolás miatt, és személyi felelősségrevonási eljárást is indított - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden az MTI-vel. Az FHB azt közölte: vizsgálja, hogy élni kíván-e a határozattal szemben a társaságot megillető bírósági felülvizsgálat lehetőségével.

Csökkent az FHB-csoport vesztesége

Az FHB-csoport adózás utáni vesztesége 1,277 milliárd forint lett 2016 első negyedévében a konszolidált, nemzetközi pénzügyi szabványok (IFRS) szerint, a veszteség az egy évvel korábbinál lényegesen, 66,4 százalékkal alacsonyabb - közölte a bankcsoport a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön.
2016.04.29. 7:10

FHB: tavaly még veszteséges volt, idén várhatóan nyereséges lesz a bankcsoport

Az FHB Bankcsoport nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti konszolidált, adózás utáni vesztesége 2015-ben 10,5 milliárd forint volt, az idén azonban várhatóan már nyereséges lesz a bankcsoport - hangzott el az FHB Jelzálogbank Nyrt. csütörtöki éves rendes közgyűlésén.

FHB

2015.12.31. 8:00

Az FHB Jelzálogbank jegyzett tőkéje 10,849 milliárdra emelkedik

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. jegyzett tőkéje 4,249 milliárd forinttal 10,849 milliárd forintra emelkedik, az új részvények ellenértékét a tulajdonosok szerdán teljes egészében megfizették - közölte a pénzintézet a BÉT honlapján.

FHB

2015.12.29. 4:00

Alaptőke-emelésről döntött az FHB

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. hétfői rendkívüli közgyűlésén a részvényesek megszavazták, hogy az igazgatóság megemelheti az alaptőkét maximum 4,45 milliárd forinttal - közölte a bank a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Ebben az évben már nem lehet kereskedni az FHB részvényeivel

Három napra felfüggesztette az FHB Jelzálogbank Nyrt. részvényeinek kereskedését hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A BÉT honlapján közölt tájékoztatás szerint a felfüggesztés a hétfői kereskedési nap nyitásától a december 30-ai tőzsdei nap zárásáig tart.

FHB

2015.11.20. 19:30

91 takarékszövetkezettel kötött megállapodást az FHB

Összesen 91 szövetkezeti hitelintézettel kötött megállapodást az FHB Jelzálogbank Nyrt. jelzáloghitelek refinanszírozására november 20-ig, elősegítve ezzel a jegybanki szabályozásnak való megfelelést - közölte a Takarékbank pénteken az MTI-vel

FHB

2015.11.17. 8:10

Félmilliárdos veszteség az FHB-nál

Az FHB Csoport 502 millió forint konszolidált adózott veszteséget könyvelt el 2015 harmadik negyedévében az egy évvel korábbi 7,190 milliárd forint veszteség után - derül ki az FHB Jelzálogbank Nyrt.-nek a BÉT honlapján hétfőn közzétett gyorsjelentéséből.

Rossz hír az FHB kisrészvényeseinek - korlátozzák a részvényesi jogokat

Az FHB rendkívüli közgyűlést hívott össze november 9-re. Mivel az FHB elhatározta, hogy belép a takarékszövetkezeti integrációba, ezért egy rendkívüli közgyűlés keretében megváltoztatni tervezi az alapszabályát, az integrációs szervezetről szóló törvénynek megfelelően.

Az FHB csatlakozásával saját jelzálogbankot kaptak a takarékszövetkezetek

Az FHB Jelzálogbank takarékszövetkezeti integrációhoz csatlakozásával a szövetkezeti hitelintézetek számára elérhetővé vélik a saját jelzálog-hitelintézet, anélkül hogy abba külön invesztálni kellene, és mindez lehetővé teszi a jegybanki szabályozásnak való megfelelést - közölte a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) csütörtökön az MTI-ben.
2015.09.24. 8:05

Az FHB Jelzálogbank a szövetkezeti integráció tagjává vált

Az FHB Jelzálogbank Nyrt., valamint a többségi tulajdonában álló FHB Kereskedelmi Bank Zrt. a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) tagjává vált 2015. szeptember 23-án - közölte az FHB Jelzálogbank szerdán a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Legfrissebb fórum témák