Piacok > BÉT > GRAPHISOFT PARK >

GRAPHISOFT PARKA Társaság fő tevékenysége a Graphisoft Park fejlesztése és hasznosítása. A Graphisoft Park SE Ingatlanfejlesztő Európai Részvénytársaság a Graphisoft SE Európai Részvénytársaságból történő kiválással jött létre 2006. augusztus 21-én. Az átalakulás célja a szoftverfejlesztés és az ingatlangazdálkodás teljes szétválasztása volt.

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai: (2014. február 28.):

Bojár Gábor 29,96%
Tari István Gábor 10,10%
Concorde Alapkezelő Zrt. 15,70%
Közkézhányad 59,94%
GRAPHISOFT PARK elemzés

2011.05.19. 4:00
Figyelemre méltó emelkedés mutatkozik az árfolyamban, a februári 735 forintos szintről indult emelkedés először a 20 napos, majd az 50 napos mozgóátlagon jutott túl, áprilisban pedig már a tavaly április óta mutatkozó csökkenő trend törésére is sor került, mellyel egyben egy emelkedő trend formálódott. A gyorsjelentést követően a 200 napos sem jelentett számára akadályt, a Bollinger-szalagból kilépve egészen a 830 forintos ellenállási szintjéig jutott. A tegnapi nap már korrekciót hozott, sikerült visszatérni a szalagok közé. Támaszok 795, illetve 785 forintnál mutatkoznak.

Kapcsolódó hírek

2017.04.20. 18:40

A Graphisoft Park 78 forintos osztalékot fizet részvényenként

A Graphisoft Park SE a társaság 3,061 millió euró konszolidált adózott eredménye alapján a törzsrészvényekre részvényenként 78 forint osztalékot, a dolgozói részvényekre pedig 26 forintot fizet - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság csütörtökön, a BÉT honlapján közzétett közgyűlési határozatából.

Nagyban pörög az osztalékszezon

A negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon után mind a négy magyar blue chip közzétette osztalékterveit. Az MNB a magyar alapkamatot történelmi mélységben 0,9 százalékon rögzítette, kamatemelés a következő 12 hónapban nem várható, ezért a bankbetéteken és kötvényeken elérhető hozamok jelenleg nagyon alacsonyak, így egyre többen keresnek olyan befektetést, amely szabad szemmel is látható hozamot biztosít – derül ki az Equilor Befektetési Zrt. elemzéséből. Az egyik ilyen lehetőséget az osztalékfizető papírok jelenthetik, melyekből a Budapesti Értéktőzsdén is található jó néhány, így miután a legtöbb cég már publikálta, hogy mekkora osztalékot fizet, érdemes az elérhető osztalékhozamokat összehasonlítani.

Csökkent a Graphisoft Park árbevétele és nyeresége az első negyedévben

A Graphisoft Park SE árbevétele 1 százalékkal, nettó nyeresége 15 százalékkal lett alacsonyabb az idei első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban - derült ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság negyedéves jelentéséből, amelyet csütörtökön tettek közzé a BÉT honlapján.

A Graphisoft Park 2,5 millió euró nyereséget ért el 2015-ben

A Graphisoft Park SE 2015-ben 2,5 millió euró adózott nyereséget ért el az előző évi 2,4 millió euró után - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság csütörtökön közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.

A Graphisoft 16,5 millió eurós hitelszerződést kötött az Erste Bankkal

A Graphisoft Park SE leányvállalata, a Graphisoft Park Ingatlanfejlesztő Kft. 10 éves futamidejű, 16,5 millió euró keretösszegű hitelszerződést kötött az Erste Bank Hungary Zrt. -vel folyamatban lévő fejlesztése finanszírozására - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn.

A Graphisoft ősszel megkezdheti értékesítési tevékenységét Iránban

Az építészeti tervezőszoftvert fejlesztő, budapesti központú Graphisoft ősszel megkezdheti termékei értékesítését Iránban - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A Graphisoft Park 60 forintos osztalékot fizet

A Graphisoft Park SE 60 forint osztalékot fizet a 2014. évi eredményéből a tőzsdén forgó törzsrészvényei után - derül ki a társaság közgyűlési határozataiból, amelyeket csütörtökön tett közzé a Budapesti Értéktőzsdén.

Leányvállalatot alapított Olaszországban a Graphisoft

A Graphisoft saját leányvállalatba szervezi teljes itáliai értékesítési tevékenységét, ennek érdekében megvásárolta korábbi értékesítő partnere disztribútori üzletágát - tájékoztatott a társaság pénteken.

Megugrott a Graphisoft Park nyeresége 2014-ben

A Graphisoft Park SE 2014-ben 2,4 millió euró adózott profitot ért el, ami 18 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság szerdán közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.

Profit warning a Graphisoft Parknál

A Graphisoft Park tájékoztatása szerint 2014. júniusában újabb bérleti megállapodásokat kötött összesen 3.300 m2 irodaterületre, melynek hatására az év utolsó negyedévére a Graphisoft Park jelenlegi 80%-os kihasználtsága - a már korábban jelzett, az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskolával megkötött megállapodással együtt - eléri a 90%-ot.

Dolgozói részvények kibocsátásával tőkét emel a Graphisoft Park

A Graphisoft Park SE igazgatótanácsa a társaság alaptőkéjének megemeléséről döntött az alaptőkén felüli vagyon terhére, új dolgozói részvények kibocsátásával - jelentette be a társaság kedden a BÉT honlapján.

A Graphisoft Park dolgozói részvények kibocsátásával tőkét emel

A Graphisoft Park SE igazgatótanácsa a társaság alaptőkéjének megemeléséről döntött az alaptőkén felüli vagyon terhére, új dolgozói részvények kibocsátásával - jelentette be a társaság kedden a BÉT honlapján.

A Graphisoft Park az első negyedévben 574 ezer euró nettó profitot ért el

A Graphisoft Park SE 2014 első negyedévében 574 ezer euró (175 millió forint) adózott profitot ért el, ami 21 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál - derül ki az ingatlanfejlesztő európai részvénytársaság szerdán közölt tőzsdei gyorsjelentéséből.
2014.03.23. 8:00

A Graphisoft Park igazgatótanácsa 90 forint osztalékot javasol

A Graphisoft Park SE április 23-ra összehívott éves rendes közgyűlése részvényenként 90 forint osztalékról dönthet - derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett határozati javaslatokból.

A Graphisoft és a Nikken Sekkei stratégiai együttműködést jelentett be

A budapesti központú Graphisoft és a japán Nikken Sekkei közösen finanszírozott kompetencia- és kutatóközpont létrehozásában állapodott meg. Az erről szóló stratégiai megállapodást csütörtökön írták alá Tokióban, az aláíráson részt vett a tokiói látogatáson tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök - közölte a Graphisoft az MTI-vel.

Legfrissebb fórum témák