Piacok > BÉT > PANNERGY >

PANNERGYA PannErgy elődjét, a Pannonplastot 1922-ben alapították. Az utóbbi években a műanyagiparra koncentrálódó vállalati befektetési portfolió helyett az új stratégiának megfelelően - az ingatlan befektetések mellett - a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beruházási és üzemeltetési tevékenység vált elsődlegessé.

Stratégiai célok

A geotermikus források révén jelentős mennyiségű hő- és elektromos energiát lehet előállítani. A vállalat céljai között szerepel minimum 60-70 MW beépített elektromos áram termelő összkapacitás létrehozása számos geotermikus erőmű építésével, ami Magyarország elektromos áram ellátásának mintegy 0,8%-át tenné ki. Emellett legalább 70.000 lakás és megannyi közületi és ipari létesítmény fűtését szeretnék kiváltani geotermikus energiával, elsősorban a városok távfűtő rendszerének felhasználásával. Mindezek eléréséhez várhatóan 350 és 500 millió euró közötti beruházást terveznek megvalósítani.

A Társaság 5% -nál nagyobb Tulajdonosai (2014. március 3.):

Saját részvény (amelyből 7,36% leányvállalati) 13,18%
Benji Invest Kft. 11,51%
ONP Holdings SE 8,62%
Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt. 7,96%
Közkézhányad 58,73%

PANNERGY elemzés

2014.02.17. 4:00

Öt heti konszolidáció után ismét megindult felfelé az árfolyam, a grafikonon kialakult ékelődésből ugyan már múlt hét kedden kitört azonban érdemi megerősítést csak pénteken kapott. A pénteki gyertya alapján további emelkedés várható a januári csúcs, 415 forint irányába. Támasz 380 forintnál.Kapcsolódó hírek

Jelentősen nőtt a PannEnrgy árbevétele

A PannErgy csoport 2,129 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első fél évben, ez 61 százalékkal haladja meg a tavalyi első fél év bevételét - tette közzé a cég pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A PannErgy értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben fennálló részesedését

A PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. értékesíti a CSRG Energia Zrt.-ben lévő 100 százalékos tulajdonrészét egy magyarországi bejegyzésű szakmai befektetőnek - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2016.02.26. 10:01

Új együttműködési megállapodást kötött a PannErgy

A PannErgy csoport vezetése a Győri Geotermikus Projekt elindulása után megvizsgálta a geotermikus energiatermelő-létesítmény portfóliójának aktuális piaci helyzetét és lehetőségeit, a vizsgálat eredményeként a társaság egyik helyi energiapiaci partnerével új együttműködési megállapodást kötött - közölte a PannErgy Nyrt. csütörtökön.

Ez most így nem megy - A PannErgy újraértékelte a gödöllői projekt kilátásait

A PannErgy Nyrt. eláll attól, hogy a gödöllői geotermikus projektjét az eredeti tervek szerint valósítsa meg, ugyanakkor megvizsgálja egy új, termálvíz rendelkezésre állását nem igénylő műszaki koncepció megvalósítását.
2015.10.10. 8:00

A PannErgy leányvállalata ingatlant és visszasajtoló kutat értékesített

A PannErgy Nyrt. leányvállalata, a DoverDrill Kft. értékesítette a tulajdonában álló Kistokaj külterületén található beruházási területet, a rajta elhelyezkedő visszasajtoló kutat és a kút hasznosításával kapcsolatos bizonyos jogokat - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken a BÉT honlapján.

Bevásárolt a Pannergy leányvállalat

A PannErgy leányvállalata 40 százalékos tulajdonrészt szerez a Geo-Wendung Zrt.-ben, hogy elősegítse a társaság projektjének megvalósítását - tette közzé a PannErgy hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
2015.09.18. 7:20

Pannergy: Sikeres a Győri Geotermikus Projekt negyedik kútja

A PannErgy Nyrt. tájékoztatási kötelezettségének eleget téve leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft. nevében ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a Győri Geotermikus Projekt beruházás részét képező negyedik BON-PE-02 jelű geotermikus fúrás 2015. augusztus 29-én elérte az előirányzott rétegformációban lévő megcélzott vetőzónát és teljes iszapveszteség keletkezett - olvashatjuk a BÉT hivatalos oldalán.

PannErgy: 58 millió forint konszolidált nettó veszteség az első félévben

A PannErgy Nyrt. 58 millió forint konszolidált nettó veszteséget ért el 2015 első félévében, 107 millió forinttal kedvezőbb az előző év azonos időszakának 165 millió forintos veszteségénél - tette közzé a társaság szerdán a BÉT honlapján.

Pannergy - Tervezett ütem szerint halad a Győri Geotermikus Projekt

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint a két leányvállalata a DD Energy Kft. és az Arrabona Geotermia Kft. a Győri Geotermikus Projekt megvalósításában és készültségében jelenleg jól követi az előirányzott projekt-létesítési ütemtervet.

A PannErgy növelte részesedését a Gödöllői Geotermia Zrt.-ben

A PannErgy Nyrt. pénteken megállapodást írt alá Gödöllő Város Önkormányzatával a Gödöllői Geotermia Zrt.-ben lévő 10 százalékos tulajdoni részesedésének megvásárlásáról - közölte az energiaipari cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az NGM felbontotta a PannErgy leányvállalatával kötött támogatási szerződést

Felbontotta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a Kistokaji Üvegház Projektre a PannErgy leányvállalatával, a PannTerm Kft.-vel 2013-ban kötött támogatási szerződést, mivel a cég nem tudott megfelelni a szerződésben foglaltaknak - közölte a PannErgy Nyrt. pénteken az MTI-vel.
2015.05.15. 20:35

A PannErgy 118 millió forint konszolidált nettó eredményt ért el

A PannErgy Nyrt. 118 millió forint konszolidált nettó eredményt ért el 2015 első negyedévében az értékesítési hőárak csökkentése és a magas villamosenergia árak mellett is, ez 116 millió forinttal kedvezőbb az előző év azonos időszakának 2 millió forintos nyereségénél - tette közzé a társaság pénteken a BÉT honlapján.
2015.05.05. 9:02

PannErgy - Kiváló geotermikus teszteredmények Bőnyben

A PannErgy Nyrt. tájékoztatása szerint leányvállalata a DD Energy Kft. által megvalósított BON-PE-01 jelű geotermikus kút végleges teszteredményei az előzetesen mért adatokat felülmúlják.

Lassan legyűri a veszteségét a Pannergy

Csökkent a PannErgy vesztesége tavaly értékesítési árbevételének jelentős növekedése mellett, a BÉT honlapján közzétett 2014-es előzetes eredményadatok szerint.

PannErgy: csökkent a veszteség az első háromnegyed évben

A PannErgy Nyrt. konszolidált árbevétele 1 milliárd 558 millió forintot ért el az első háromnegyed évben, ez a tavalyi első kilenc hónap 625 millió forintos értékének több mint kétszerese; a növekedés elsődleges oka a Miskolci Geotermikus Projekt hőértékesítése, amely egymilliárd forintos árbevételt eredményezett - derül ki a társaság időközi vezetőségi beszámolójából.

Legfrissebb fórum témák