Genesis Energy Befektetési Nyrt. - tetemes veszteség, árbevétel nélkül

A befektetett eszközök 406,9 százalékos növelése mellett gyakorlatilag árbevétel nélkül, 611 millió forint mérleg szerinti veszteséggel, és így adófizetési kötelezettség nélkül zárta az első félévet a Genesis Energy Befektetési Nyrt. - a gyorsjelentés a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden jelent meg.

A társaság auditálás nélkül, de konszolidálva, a nemzetközi pénzügyi szabvány (IFRS) rendszerben tette közzé az idei első féléves gyorsjelentését. A Genesis Energy Befektetési Nyrt. 23,7 milliárd forint eszköz értékkel zárta az első félévet, ez 406,9 százalékkal haladja meg a 2009 első félévi értéket.

 

A nettó árbevétel mindössze 12 ezer forintot tett ki, egy évvel korábban 662 millió forint volt az árbevétel. A gyorsjelentés erről annyit ír, hogy az egyéb tevékenység jelentős csökkenése miatt az árbevétel elhanyagolható. Az üzleti tevékenység vesztesége 634 millió forint volt, a tavalyi hasonló időszakhoz képest ez 736,6 százalékos növekedés. A mérleg szerinti veszteség 611 millió forint, amely 672,5 százalékkal több a 2009 első félévinél. A társaság 10 magyarországi, 2 spanyol és 1 szingapúri leányvállalattal rendelkezik.

 

A gyorsjelentés szöveges részéből kiderül, hogy zártkörű - apporttal megvalósult - tőkeemeléssel a cégbe beszállt több dél-afrikai bányavállalat. A tőkeemelést azonban csak július 15-én jegyezte be a cégbíróság, így az nem szerepel az első féléves gyorsjelentésben. A társaság augusztus 1-től megvált a napelem gyártástól, és tevékenységét a bányászatra fókuszálja. Rudabánya környékén több kutatási joggal, és bánya területtel, továbbá feldolgozó üzemek elhelyezésére alkalmas területtel rendelkezik.

 

Megkezdte az itteni beruházást, amelyhez állami támogatást is kapott. A Genesis Energy részvényei a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában forognak. A keddi kereskedést 349 forinton zárta a papír. Az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 829 forint, a legalacsonyabb 251 forint volt. (MTI)

Munkaerőpiaci kihívások: nehéz 10 év elé néz Magyarország

A magyar munkaerőpiac közelít a teljes foglalkoztatottsághoz, mely a következő években számos további kihívás elé állítja a gazdaságot. A munkaerőpiacra ható globális trendek, a digitális átmenet és az új technológiák pedig alapvetően formálják át a munka világát. Az automatizáció, a mesterséges intelligencia (AI) és a digitális megoldások egyre inkább átalakítják a munkahelyeket és a munkavégzés módját. A külföldi munkavállalók szabályozott keretek között történő alkalmazása pedig lehetővé teszi a vállalatok számára a globális munkaerőpiac lehetőségeinek kihasználását – vázolta fel a jövő munkaerőpiaci kihívásait és lehetőségeit Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.
2024. 09. 11. 12:00
Megosztás:

Újabb idei mélyponton az amerikai hosszú hozamok; 397 fölé került a forint az euróval szemben

A több éves mélypontra eső olajár erősítette a kamatcsökkentési várakozásokat, a hozamok 6 bázisponttal estek az USA-ban, Európában feleennyivel. A tíz éves amerikai kötvényhozam újabb idei mélypontra süllyedt, érdemben a technikai szempontból is fontos 3,7%-os szint alá, a német tíz éves pedig a 2,15% környékére. Az EURUSD alig változott a hétfői záráshoz képest, továbbra is minimálisan 1,1 felett a jegyzés.
2024. 09. 11. 11:30
Megosztás:

Fontos inflációs adat érkezik ma

Az Egyesült Államokban a tőzsdék nyitása előtt teszik közzé az augusztusi inflációs adatokat.
2024. 09. 11. 11:00
Megosztás:

Vegyesen szerepeltek az amerikai tőzsdék, csökkenés volt a pénzügyi szektorban

A Wall Street irányadó S&P500-as indexe 0,5%-os emelkedéssel zárt kedden, de a gazdasági növekedés lassulásával kapcsolatos aggodalmak visszafogták a lendületet. A benchmark 11 iparági indexe közül a legnagyobb csökkenés az energiaiparban következett be, amely 1,9%-ot veszített, miután az OPEC+ csökkentette 2024-es és 2025-ös keresleti előrejelzését.
2024. 09. 11. 10:30
Megosztás:

Nyílt napot tartanak a pedagógusoknak a fővárosi állatkertben

Nyílt napot tartanak a pedagógusoknak a Fővárosi Állat- és Növénykertben szombaton. Az egész napos programban az állatkert új tanévre összeállított zoopedagógiai kínálatát ismerhetik meg a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok - tudatta az állatkert kedden az MTI-vel.
2024. 09. 11. 10:00
Megosztás:

Hayes 50 ezer dolláros BTC előrejelzése eladási hullámot indít; elemzők szerint a SUI és a DTX Exchange megfordíthatja az esélyeket

A Bitcoin (BTC) árfolyama bikás lendületet mutat, miután egy rövid visszaesés után elérte az 58 ezer dolláros falat. Azonban Arthur Hayes BTC árfolyamára vonatkozó riasztó előrejelzései spekulációk hullámát indították el a nagy szereplők körében, mivel a felfutás lendülete megtört a kritikus szintek alatt.
2024. 09. 11. 09:30
Megosztás:

Rossz hangulatban folyt a kereskedés kedden az európai tőzsdéken a hétfői emelkedés után

Az európai piacok kedden nagymértékben estek a banki és energiaipari részvények mérséklődése következtében. A páneurópai Stoxx600 0,5%- kal csökkent, ezen belül az autóipari szektor 3,8%-kal esett vissza. A DAX közel 1, a CAC40 több mint 0,2%, az FTSE100 pedig 0,8%-kal csökkent. A BMW részvényei 11%-ot zuhantak, miután a vállalat csökkentette 2024-re vonatkozó profitkilátásait a kulcsfontosságú kínai piacon tapasztalható gyenge kereslet és a Continental által szállított fékrendszerrel kapcsolatos problémák miatt. A Continental részvényei 10,5%-ot estek.
2024. 09. 11. 09:00
Megosztás:

Kijev megszakíthatja a diplomáciai kapcsolatokat Iránnal

Az ukrán külügyminisztérium minden lehetőséget fontolóra vesz válaszul arra, hogy Irán ballisztikus rakétákat szállít Oroszországnak, beleértve a diplomáciai kapcsolatok megszakítását is - jelentette ki Heorhij Tihij külügyi szóvivő keddi kijevi sajtótájékoztatóján.
2024. 09. 11. 08:30
Megosztás:

Az Ethereum DEX-ek növekvő forgalma egy új Ethereum token jelentős árnövekedésére utal

A piacon zajló átfogó korrekció közepette az Ethereum (ETH) alapú decentralizált tőzsdék jelentős növekedést regisztráltak a tranzakciós volumenben. Ez a fejlemény spekulációkat váltott ki, miszerint az Ethereum-alapú tokenek hatalmas árnövekedésre készülhetnek. Emiatt a piaci szereplők az Ethereum ökoszisztémájában keresnek magas potenciállal rendelkező digitális eszközöket, amelyekbe érdemes befektetni a várható áremelkedés előtt.
2024. 09. 11. 08:00
Megosztás:

A Liberty rendben kifizette a dunaújvárosi dolgozók augusztusi bérét és az egyszeri bónuszt is

A Liberty rendben kifizette a dunaújvárosi dolgozók augusztusi bérét és a 150 ezer forintos egyszeri bónuszt is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.
2024. 09. 11. 07:30
Megosztás:

A klímaváltozás megköveteli a zöldenergia-termelés bővítését

Az idén két fokkal melegedett Magyarország átlaghőmérséklete, ez példa nélküli és azt üzeni: a világ megváltozott, ehhez alkalmazkodni kell, többek között új zöldenergia-termelő létesítményekkel - jelentette ki az energiaügyi miniszter a Solar Markt Csoport naperőművének keddi átadásán, Szihalom határában.
2024. 09. 11. 07:00
Megosztás:

Együttműködő volt az Innovelle Pharma, a GVH csökkenti a bírságot

Együttműködött a Gazdasági Versenyhivatallal (GVH) a megtévesztő hirdetések miatt elmarasztalt Innovelle Pharma Kft., amelynek ennek hatására több mint 10 millió forinttal kevesebb, 36 millió 450 ezer forintos bírságot kell fizetnie - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
2024. 09. 11. 06:30
Megosztás:

Ötéves csúcson a cégek létszámnövelési várakozásai

2024 negyedik negyedévében a hazai munkáltatók 35 százaléka tervezi bővíteni jelenlegi munkaerőkeretét, miközben csökkentést 18 százalékuk tervez. Ehhez hasonló optimizmusra a piaci szereplők körében az elmúlt öt évben csak 2022 első negyedévében volt példa– derül ki a Manpower Magyarország ma közzétett Munkaerőpiaci Előrejelzéséből.
2024. 09. 11. 06:00
Megosztás:

Jelentős érdeklődés az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-kibocsátásán

Erősödő befektetői igény és kiegyensúlyozott kockázati étvágy mellett zajlott kedden az MBH Jelzálogbank eredetileg 6 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-kibocsátása. Az aukción csaknem 14 milliárd forintos igény mutatkozott, amelyből a hitelintézet végül a maximálisan elfogadható 9 milliárd forint értékben fogadott el ajánlatokat.
2024. 09. 11. 05:30
Megosztás:

Mennyit kell spórolnia egy átlagmagyarnak, hogy vegyen egy átlagos használt autót? Kiszámoltuk

Az autóvásárlás jelentős kiadás, ezért a sofőrök általában alaposan megfontolják, mennyi pénzt érdemes erre fordítaniuk. A carVertical autóipari adatokat elemző cég friss kutatása azt vizsgálta, hogy különböző európai országokban, köztük Magyarországon, hány hónapnyi munkára van szükség egy átlagos használt autó megvásárlásához az adott országokban megállapított átlagkeresetek alapján. A kutatás rámutatott, hogy az autók megfizethetősége országonként jelentősen eltér.
2024. 09. 11. 05:00
Megosztás:

Hoppá…, magyar infláció körüli merengő

Jobbak lettünk, mint Európa. Itthon nem változtak az árak augusztusban, így az év per év infláció 3,4 százalék lett. Ez persze elsősorban az energiaáraknak köszönhető.
2024. 09. 11. 04:30
Megosztás:

A gyakori TikTokozás ronthatja az álhírfelismerési készségeinket

Minél gyakrabban tiktokozik valaki, annál kevésbé képes felismerni az álhíreket – egyebek mellett erre mutatott rá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmánya, amely kérdőíves felmérések és interjúk alapján vizsgálta a 13–25 év közötti fiatalok TikTok-tartalmak általi befolyásolhatóságát, valamint képességüket a kritikus gondolkodásra és az álhírek felismerésére a közösségi médiában.
2024. 09. 11. 04:00
Megosztás:

Roszatom - hatalmas konténerszállító halad az északi hajózási útvonalon

Szeptember 6-án az új generációs orosz Urál univerzális atomjégtörő két teherhajóból álló konvojt kísért át a Kelet-szibériai-tengeren: a NewNewStar elnevezésű TEU 3534 kapacitású konténerszállító hajót, amely 3534 darab, húsz láb hosszúságú konténert képes a fedélzetére venni és egy kisebbet, a Smoke ömlesztett árut szállító hajót. Ez volt az első alkalom, amikor egy ekkora, 231 méter hosszú és 32 méter széles konténerszállító hajó az északi-tengeri hajózási útvonal vizeit szelte.
2024. 09. 11. 03:30
Megosztás:

Íme a legkeresettebb egyterű autók

A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője az iskolakezdés apropóján megnézte, hogy mely egyterű, vagyis családi célra is tökéletesen alkalmas kivitelű autók a legnépszerűbbek, és azt is, milyen átlagárakon.
2024. 09. 11. 03:00
Megosztás:

Magasabb nyugdíjat szeretnél? Így lesz 40%-kal több, azaz pl. 200.000 Ft-ból 280.000 Ft-od!

A nyugdíjas évekről való gondoskodás mindannyiunk elemi érdeke, hiszen nyugdíjas korban az ember kiszolgáltatottabbá válik, így nagyon fontos, hogy kellő anyagi tartalékkal rendelkezzünk idős korban. Egy 2024. szeptember 30-ig tartó akció keretében, most 20% + 20% = 40%-kal növelheti nyugdíjmegtakarításait. Mutatjuk hogyan.
2024. 09. 11. 02:00
Megosztás: