A CBA benyeli a válságadó terheit

A CBA bolthálózatban nem emelik az árakat a szerdán meghirdetett válságadó miatt; reményeik szerint a személyi jövedelemadó csökkentésével a vásárlóknál maradó többlet olyan forgalmat generál, ami fedezi a különadó költségét - közölte Fodor Attila, a CBA kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A szóvivő hozzátette: "mi sem örülünk a válságadónak, de egyetértünk a miniszterelnökkel abban, hogy a gazdaság jelenlegi nehéz helyzetében mindenkinek szerepet kell vállalnia a dolgok jobbrafordulásában". A CBA pozitívumnak tartja azt, hogy a terheket nem terhelik a lakosságra, reményeik szerint ugyanis a személyi jövedelemadó csökkentésével bővül a vásárlóerő.

 

A lakosságnál több pénz marad, így remélhetőleg megáll a kiskereskedelmi forgalom évek óta tartó folyamatos csökkenése. Fodor Attila szerint egyik piaci szereplő sem engedhet meg magának áremelést az erős verseny és a csökkenő fogyasztás miatt.

Kedvezők a magyar üzemanyagárak

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai alapján augusztusban Magyarországon a benzin átlagára 7 forinttal volt kedvezőbb a szomszédos országok átlagáránál, míg a gázolaj ára megegyezett azok átlagával - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-t.
2024. 09. 07. 17:00
Megosztás:

Mutatjuk, hol érdemes kivárnia az egyetemistáknak az albérletkereséssel

Míg az albérleti szezon elején inkább a 250 ezres ármaximumban gondolkodtak az albérletkeresők, addig most azok száma növekszik, akik 150 ezres havi díjat maximalizálnának - derül ki a zenga.hu ingatlankereső adataiból. A vidéki egyetemisták rosszul jártak a kivárásos taktikával, Budapesten viszont vannak olyan kerületek, ahol olcsóbban lehet garzonlakást bérelni, mint a ponthatár kihirdetésekor.
2024. 09. 07. 16:00
Megosztás:

A TON nem tud lépést tartani, miközben az AVAX az ingadozó volatilitás miatt csökken; a DTX teszthálózati teljesítménye felerősíti a bikás előértékesítési lendületet

A hónap eleje számos neves kriptovaluta-projektet tett sérülékennyé rövid időn belül. A számos érintett hálózat között a Toncoin (TON) és az Avalanche (AVAX) is magas volatilitást tapasztalt, és nem sikerült helyreállniuk. Ezzel szemben a lenyűgöző DeFi szenzáció, a DTX Exchange figyelmet keltett bevételmegosztási modelljével és hibrid kereskedési megoldásaival.
2024. 09. 07. 15:00
Megosztás:

Belgium 20 ezer majomhimlő elleni vakcinát adományoz

Belgium 20 ezer majomhimlő elleni vakcinát adományoz a járvány fészkének számító Kongói Demokratikus Köztársaságnak - jelentette pénteken belga hírügynökség az ország szövetségi minisztertanácsának bejelentésére hivatkozva.
2024. 09. 07. 14:00
Megosztás:

Az USA negyedmilliárd dollár értékű újabb fegyverszállítmányt küld Ukrajnának

Az amerikai kormány újabb, ezúttal mintegy 250 millió dollár értékű katonai támogatást jelentett be Ukrajna számára pénteken.
2024. 09. 07. 13:00
Megosztás:

Az elnökválasztás utáni időpontra halasztotta a bíró a Donald Trump elleni ítélethozatalt

A bíró pénteken az amerikai elnökválasztás utáni időpontra halasztotta a büntetés mértékének kihirdetéséről szóló tárgyalást abban a perben, amelyet Donald Trump volt elnök ügyében tartottak hallgatási pénz kifizetésének körülményei miatt.
2024. 09. 07. 12:00
Megosztás:

Alibaba - érdemes venni belőle?

Az Alibaba évek óta Kína kiskereskedelmi zászlóshajójának számít, azonban az alapító, Jack Ma 2019-es lemondása óta megkopott a hírneve. A kínai óriás látszatra újfent szilárd lábakon áll ugyan, de a céget hátráltathatja a többnyire negatív globális és kínai gazdasági jövőkép.
2024. 09. 07. 10:00
Megosztás:

Ezért nem szabad online beszerezni az Ozempic injekciót

Komoly egészségkárosító hatásuk lehet az interneten árult szemaglutid hatóanyagú szereknek - állapították meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gyógyszerésztudományi Kara és a Kaliforniai Egyetem kutatói a baranyai felsőoktatási intézmény MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint.
2024. 09. 07. 09:00
Megosztás:

A holland választók többsége betiltaná a közösségi média használatát a parlamenti viták során

A holland választópolgárok 82 százaléka megtiltaná, hogy a képviselők használják a közösségi médiát a parlamenti viták során - derül ki a holland közmédia EenVandaag nevű hírelemző programjának szervezésében készített, pénteken közzétett közvélemény-kutatásból.
2024. 09. 07. 08:00
Megosztás:

A Dogwifhat (WIF), Cardano (ADA) küzd, miközben az ETFSwap (ETFS) 2400%-os emelkedésre készül 14 nap alatt

Ahogy a Dogwifhat (WIF) és a Cardano (ADA) továbbra is folyamatos kihívásokkal néz szembe, minden szem az ETFSwapra (ETFS) szegeződik, mivel ez a projekt egy figyelemre méltó, 2 400%-os emelkedés előtt áll mindössze 14 nap alatt.
2024. 09. 07. 07:00
Megosztás:

Pepe tartók figyelik, ahogy egy új 100x altcoin berobban, a Cardano befektetőket elcsábítják?

A Pepe (PEPE) tulajdonosai a pálya széléről figyelik, ahogy más mémérmék szárnyalnak, miután a Pepe ára 9,9%-ot esett az elmúlt hónapban, amit a kriptopiacot érintő visszaesések hulláma idézett elő. A Cardano ára szintén küszködik, hogy áttörje a jelentős ellenállást, mivel az ár 1,3%-ot esett az elmúlt 30 napban.
2024. 09. 07. 06:25
Megosztás:

Milyenek a magyar gazdaság kilátásai?

A magyar gazdaság kilátásai jók, a jelenlegi moderált gazdasági növekedés felgyorsul - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a 62. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén pénteken Nyíregyházán.
2024. 09. 07. 06:00
Megosztás:

Mi lesz az állami támogatással, ha az NGM javaslatának megfelelően adómentesen lakáscélra fordíthatnánk a nyugdíjmegtakarításunkat is?

Az NGM javaslata alapján a hosszú futamidejű megtakarításainkhoz adómentesen hozzáférhetünk, amennyiben otthonteremtésre fordítanánk az összeget. Mindenki fejében benne van, hogy ez mentességet jelenthet a hozamok után befizetendő 15% szja (közismertebb nevén kamatadó) és a 13% szocho megfizetése alól. De mi a helyzet, ha valamilyen nyugdíjmegtakarításunkat szabadítanánk fel: vissza kell fizetni a korábban kapott állami támogatást, adójóváírást?
2024. 09. 07. 05:00
Megosztás:

Olaszországban kezdik, de Horvátországban folytatják a nyarat a magyarok – ezt mutatják a mobilhasználati adatok

A Yettel összesített adatok alapján folyamatosan vizsgálja a hálózatán zajló forgalom típusát és intenzitását mind a belföldön, mind a külföldön mobilt használó ügyfelek esetében. Most a szabadságokkal teli nyári időszakot elemezte a vállalat, érdekes megállapításokat nyerve az adatokból.
2024. 09. 07. 04:00
Megosztás:

Szereted a kaparós sorsjegyet! Akkor ennek a hírnek most örülni fogsz!

Egyszerű játékmenettel, kincses sziget témával, és kiemelkedően magas nyereményekkel érkezik a Szerencsejáték Zrt. új, háromtagú sorsjegycsaládja, a Kalózok Kincse. A legdrágább, 3000 forintért kapható változattal akár 150 milliót vagy utazási utalványt is nyerhetnek a szerencsések.
2024. 09. 07. 03:00
Megosztás:

Sok pénzt ígér 4 csillagjegynek is a jövő heti horoszkópja! Tudd, hol keresd a szerencsét!

Fedezd fel, mit tartogat számodra a jövő hét pénzügyek terén! Minden csillagjegyhez különleges szerencsenap, nyereménytipp és szerencseszámok társulnak, hogy még sikeresebb lehess. Ne hagyd ki a részleteket, tudd meg, mi az, amit elkerülj, és hol vár rád a pénzügyi szerencse!
2024. 09. 07. 02:00
Megosztás:

Önkiszolgáló kasszák a LIDL-ben TESCO-ban stb. – az átverés itt kezdődik!

Az önkiszolgáló kasszák megjelenése óta a vásárlás kényelmesebbé vált mind a vásárlók, mind a boltok számára. Azonban ez a technológia nem csak az előnyöket hozta magával, hanem új lehetőségeket is adott a visszaélésekre hajlamos vevőknek.
2024. 09. 07. 01:00
Megosztás:

A Shiba Shootout lesz a következő kriptomilliomos csináló?

A Shiba Shootout mostanában nagyon felkapott téma a kriptopiacon, mivel az új mém érme már több mint 1 millió dollárt gyűjtött össze az előértékesítése alatt.
2024. 09. 07. 00:01
Megosztás:

Tapasztalt technikai elemző felfedi az új, forró AI kriptolehetőséget, miközben a NEAR és az ICP lemaradnak az Nvidia nehézségei közepette

Egy tapasztalt technikai elemző egy ígéretes, mesterséges intelligencia által vezérelt kriptoprojektet emelt ki, amely jelentős figyelmet vonz. Miközben a NEAR és az ICP küzdenek, és az Nvidia nehézségekkel néz szembe, ez az innovatív digitális eszköz új növekedési lehetőséget kínál. Olvasókink felfedezhetik, mely feltörekvő coinok tudnak profitálni ebből a jövedelmező trendből.
2024. 09. 06. 23:30
Megosztás:

A Pump.fun vezeti a leggyorsabban növekvő alkalmazások listáját bevétel alapján – a Tron mémcoin szenzációját lehagyják a Solana (SOL) mémcoinjai

A régóta várt bikapiac és az altcoin szezon már a küszöbön áll. A piaci helyzet továbbra is nyugodt a várható növekedés előtt, az altcoinok pedig alacsony árakon mozognak, készen arra, hogy felrobbanjanak. Ebben a környezetben a Pump.fun jelenik meg, mint a bevétel alapján leggyorsabban növekvő alkalmazás, jelezve a piaci dinamikák változását.
2024. 09. 06. 23:00
Megosztás: