OTP, FHB: További részletek a jelzáloghitelesek megsegítéséről

Nagy Anna kormányszóvivő elmondta, hogy még nem jött létre a megállapodás a kormány és a bankok között a bajba jutott jelzáloghitelesek megsegítéséről - olvasható az Erste mai elemzésében. Ugyanakkor a Magyar Hírlap birtokába jutott egy dokumentum, melyet hamarosan aláírhatnak a felek. Ennek főbb pontjai a következők:

- A 30 millió forint alatti ingatlanok esetében rögzítenék a törlesztési árfolyamot (EUR/HUF: 263, CHF/HUF: 190, JPY/HUF: 1,99), a különbözetet pedig 2015. június 30-ig egy külön számlán vezetnék.


- A kormány felállítja a nemzeti eszközkezelő társaságot. Nagyvárosokban a forgalmi érték 55%-án, egyéb városokban 50%-án, a falvakban pedig 35%-án venné át az eszközkezelő az ingatlanokat. Ahhoz, hogy az ingatlant átvegye az eszközkezelő, mind a bank, mind a jelzáloghiteles hozzájárulása szükséges lesz.


-  A kilakoltatási moratórium megszűnésével egyidejűleg árverezési kvótát léptetnének életbe. A veszélyeztetett ingatlanok maximum 5%-a kerülhet egyszerre a piacra.


-  Az 50 millió forintos árbevételt el nem érő cégek könnyített eljárás keretében vehetnének fel hitelt. Ezen hitelek 5%-a csökkenti a fizetendő bankadót.


- Az újonnan folyósított lakáshitelek 5%-a szintén csökkenti a bankadót

 

Úgy tűnik, hogy a napilap birtokába jutott részletek egybecsengenek a korábbi tervekkel. Ebből arra következtethetünk, hogy hamarosan megszülethet a megállapodás, melynek eredményeként jelentősen csökkenhet a nem teljesítő hitelek aránya, ami kedvező a bankok számára.

A Solana (SOL) 200 dolláros emelkedésre készül; az Algotech előértékesítése 10,3 millió dollár fölé szökött, miközben a Chainlink szárnyal

A kriptovaluta piac izgalommal van tele, mivel egy tökéletes bullish hangulat találkozik. A Solana (SOL) vezeti a mezőnyt egy potenciális 200 dolláros cél felé, miközben az Algotech (ALGT) rekordot döntő előértékesítése felkeltette a befektetők érdeklődését, meghaladva a 10,3 millió dollárt.
2024. 08. 08. 04:00
Megosztás:

Így használják az autójukat a magyarok

Főleg munkába és iskolába járásra használják az autójukat a magyarok, a többség pozitívan viszonyul a vezetéstámogató rendszerekhez, és rádiót, vagy saját lejátszási listáját hallgatja vezetés közben – többek között ez derült ki a Chery Group megbízásából készült felmérésből. A válaszadók között többségben voltak azok, akik évente legalább egyszer elviszik szervizbe a járművüket.
2024. 08. 08. 03:00
Megosztás:

Távolodni kezdett egymástól a cégek és a munkavállalók home office-víziója

A magyar munkavállalók és munkáltatók hozzáállása is változott valamelyest az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban tavaly óta. A munkavállalók az előző évhez képest kisebb arányban gondolják úgy, hogy jobban teljesítenek home office-ban, a munkavégzési forma lelki egészségre gyakorolt hatásáról pedig megoszlik a dolgozók tapasztalata – derül ki a Profession.hu reprezentatív kutatásából.
2024. 08. 08. 02:30
Megosztás:

Lakást adsz ki, albérletezel? Itt a NAV állásfoglalása az adószám kiváltása kapcsán

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel a kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja kapcsán a hosszú távú lakáskiadás legfőbb szabályait összefoglaló közleményében.
2024. 08. 08. 02:00
Megosztás:

Te is bekapcsolt légkondi mellett alszol éjjel? Akkor nagy hibát követsz el!

A nyári hőségben sokan keresnek enyhülést a légkondicionálók segítségével, és nem ritka, hogy éjszaka is bekapcsolva hagyják a klímát. De vajon valóban jó ötlet bekapcsolt légkondi mellett aludni?
2024. 08. 08. 01:00
Megosztás:

Tovább szakad a piac, ezt vedd a DogWifHat és a Floki helyett

Úgy látszik, hogy a mém érme őrület kezd lecsillapodni, a lendület ugyanis csökken.
2024. 08. 08. 00:01
Megosztás:

Fordulat előtt áll a hazai agrárium

Fordulat előtt áll a magyar agrárium, az élelmiszer-gazdaság kilátásai egyre kedvezőbbek a második negyedév adatai alapján, a továbbiakban a hatékonyság és a versenyképesség lesz a legfontosabb fejlesztési cél - mondták az MBH Bank keddi sajtórendezvényének szakértői Budapesten.
2024. 08. 07. 23:00
Megosztás:

Napenergia Plusz Programban már a megemelt keretösszegből kapnak támogatást a sikeresen pályázó családok

Az Energiaügyi Minisztérium a múlt hónapban 30 milliárd forinttal emelte meg a népszerű program keretösszegét. A legújabb támogatói döntésekkel az odaítélt forrásmennyiség felülmúlta az eredetileg 75,8 milliárd forintos keretet. A kormány mostanáig így több mint 19 ezer családtól vállalta át költségeik kétharmadát, összesen mintegy 79 milliárd forint értékben. A Napenergia Plusz Program a keretemelés jóvoltából a korábban kalkulált 15 ezerrel szemben akár több mint 25 ezer háztartás áramszámláit csökkentheti - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kedden az MTI-vel.
2024. 08. 07. 22:17
Megosztás:

Eszközbeszerzésre, fejlesztésre igényelhetnek támogatást a hazai zenés-táncos szórakozóhelyek és alkalmi vendéglátó üzletek

Összesen közel 300 millió forint értékű támogatást hívhat le mintegy 200 vidéki alkalmi vendéglátó üzlet és további 100 vidéki zenés-táncos szórakozóhely. Az üzletenként igényelhető, egymillió forint vissza nem térítendő támogatás immár a harmadik eleme a Magyarország Kormánya által a vidéki vendéglátóhelyek számára indított, 13 milliárd forint értékű támogatási programnak. A támogatási program további őszi ütemeiben a kávézók, a büfék, az italüzletek és a bárok adhatják majd be igényeiket.
2024. 08. 07. 21:00
Megosztás:

Megosztottak az elemzők a tőzsdék jövőjét illetően

A BlackRock szerint a részvényárfolyamok hamarosan ismét emelkedésnek indulnak a recessziós aggodalmak enyhülésével és a jen carry trade kifutásával.
2024. 08. 07. 20:00
Megosztás:

Átadták a DeLonghi új üzemét Szatmárnémetiben

Átadták a DeLonghi új üzemét Szatmárnémetiben - írja az economedia.ro a vállalat közleménye alapján. A vállalatcsoport vezérigazgatója, Nicola Serafin szavai szerint ezzel az új üzemmel Románia a De'Longhi csoport legnagyobb automata kávéfőzőgyártó központja lett.
2024. 08. 07. 19:00
Megosztás:

Hogy érdemesebb játszani: online vagy offline?

Az elmúlt években a kaszinózás népszerűsége jelentősen megnőtt Magyarországon. Az online és offline kaszinók széles választékát kínálják, így a játékosoknak számos lehetőségük van kipróbálni a szerencséjüket. De vajon melyik a jobb választás? Az online vagy az offline kaszinók? Ebben a cikkben részletesen áttekintjük mindkét lehetőséget, hogy segítsünk eldönteni, hol érdemes játszani.
2024. 08. 07. 18:45
Megosztás:

Nőtt a Zwack első negyedéves árbevétele

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024-2025-ös üzleti évének első negyedévben bruttó árbevétele 9,131 milliárd forint árbevételt ér el, amely 220 millió forinttal, 2,5 százalékkal haladja meg az előző üzleti év hasonló időszakának árbevételét - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 08. 07. 18:00
Megosztás:

Stabil a Richter növekedése

Az első hat hónap számai alapján stabil és egyenletes a Richter Gedeon Nyrt. növekedése, "nincsenek sokkok vagy hullámzások", ezzel együtt megerősítette a korábbi előrejelzésüket Orbán Gábor vezérigazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.
2024. 08. 07. 17:00
Megosztás:

A GVH újabb eljárást indított a Wizz Airrel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt versenyfelügyleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Zrt.-vel (Wizz Air) szemben - közölte a GVH kedden az MTI-vel.
2024. 08. 07. 16:00
Megosztás:

Az Uber felülmúlta a várakozásokat

A vállalat sikeres második negyedévet zárt, szinte minden téren jobbak lettek a számai, mint az előzetes várakozások.
2024. 08. 07. 15:00
Megosztás:

Földgáz interkonnektor építéséről írt alá memorandumot a román és a szerb kormány

Földgáz interkonnektor építéséről írt alá memorandumot a román és a szerb kormány - írja az economedia.ro a bukaresti energiaügyi minisztérium közleménye alapján hétfőn.
2024. 08. 07. 14:00
Megosztás:

Lakástámogatás: megjelent a jogszabálytervezet a speciális adózású vállalkozókat érintő könnyítésről

Egy augusztus 5-én közzétett jogszabálytervezet értelmében valóban csökkentenék a lakástámogatásokhoz szükséges elvárt társadalombiztosítási jogviszony idejét a katások, átalányadózók és mezőgazdasági őstermelők esetében. Van azonban komoly meglepetés is a tervezetben. Július 26-án Vitályos Eszter kormányszóvivő bejelentette, hogy egyes speciális adózású vállalkozók könnyebben részesülhetnek a jövőben a családtámogatási rendszer előnyeiből.
2024. 08. 07. 13:00
Megosztás:

Új vezető a magyarországi Decathlon élén

Sabrina Jacksteit lett a magyarországi Decathlon új ország-igazgatója, aki augusztus elsejétől tölti be pozícióját - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.
2024. 08. 07. 12:00
Megosztás:

Anyakocáknak való takarmány kifejlesztésén dolgozik a Csorvási Gazdák Zrt.

A Csorvási Gazdák Zrt. anyakocáknak való új takarmány termékcsalád kifejlesztésén dolgozik, amellyel az állatok genetikai adottságaiban rejlő további lehetőségeket szeretnék kiaknázni - közölte a cég hétfőn az MTI-vel.
2024. 08. 07. 11:00
Megosztás: