Rába - Az elemző szerint korrekt a vételi ajánlati ár

Korrektnek tartja Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek (MNV) a Rába Nyrt. részvényeire részvényenként 815 forinton tett vételi ajánlati árát Tabányi Mónika, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Az elemző az MTI kérdésére hétfőn elmondta: a legutóbbi, 621 forintos záróárhoz képest 30 százalékos felár az intézményi befektetőket az ajánlat elfogadására ösztönözheti. Tabányi Mónika emlékeztetett arra, hogy a Rába legnagyobb, 11 százalékos tulajdonosa, a DRB Hicom megállapodott az ajánlattevővel a részvények eladásáról.

 

Befektetői szempontból az ár korrekt, figyelembe véve a cég működését, nyereségességét, azaz azt, hogy évek óta veszteséges, és azt, hogy a következő negyedévekben kedvezőtlenek az iparági kilátások - tette hozzá. A bel- és külföldi intézményi befektetők, akik a 13,473 milliárd forint jegyzett tőkéjű Rábában 20-30 százaléknyi tulajdonnal rendelkeznek, kedvezően értékelhetik a 815 forintos ajánlati árat.

 

Figyelembe véve azt, hogy az intézményi befektetők döntéseit nem a bekerülési ár, hanem inkább a jelenlegi piaci árhoz képest prémiumot jelentő vételi ajánlat befolyásolja, várható, hogy élnek az ajánlattal. Így 16,15 százalék állami tulajdont és a DRB Hicomnál lévő 11 százalékot figyelembe véve, az elemző várakozása szerint teljesül a vételi ajánlat feltétele, a legalább 50 százalékos állami tulajdon elérése.

 

Az MNV hétfőn jelentette be, hogy 815 forinton nyilvános vételi ajánlatot tesz a Rába Nyrt. részvényeire. Az ajánlati ár az a legmagasabb vételár, amelyen az állam az ajánlat felügyelethez történő benyújtását megelőző 180 napon belül Rába részvényt vásárolt.

 

Az MNV tájékoztatása szerint az MFB Invest összesen 91.464 darab Rába részvényt vett ebben az időszakban, s ezek legmagasabb ára a részvényenkénti 815 forint. A tőkepiaci törvény szerint a 180 nap tőzsdei forgalommal súlyozott átlagár (668 forint), a 360 napos átlagár (737 forint), az egy részvényre jutó konszolidált saját tőke (474 forint) illetve az ajánlattevő által vásárolt részvény legmagasabb ára (815 forint) közül a legmagasabb áron lehet megtenni a vételi ajánlatot. (MTI)

Sok pénzt kaphatsz érte, ha a Te pénztárcádban van ez a sérült 200 Ft-os pénzérme!

Sokan nem tudják, de létezik egy 2009-es évben előállított, hibás 200 forintos széria, ami lázban tartja a ritka érmek gyűjtőit Magyarországon. Lehetséges, hogy épp a Te pénztárcádban lapul?
2024. 05. 10. 01:00
Megosztás:

Mvm közművek átírása egyszerűen, online

Minden közműszolgáltatót, így az mvm-et is értesíteni kell, amennyiben a felhasználó személyében változás áll be, hiszen a szolgáltatási szerződést ilyenkor módosítani kell, át kell írni az új felhasználó nevére.
2024. 05. 10. 00:31
Megosztás:

Utolsó esély a Solana multichain érméhez, a DOGEVERSE már 13 millió dollárt gyűjtött

Már nincs sok időd megvásárolni a Solana legnagyobb, multichain mém érméjét, a Dogeverse-t. Az egy hónapja tartó előértékesítés hamarosan véget ér.
2024. 05. 10. 00:01
Megosztás:

Az üzemanyagár referenciaértékéhez a szomszédok átlaga lesz mérvadó

A kormány elfogadta a kereskedők javaslatát, és úgy döntött, hogy az üzemanyag árának referenciaértéke a szomszédos országok üzemanyagárának átlaga lesz - jelentette be Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szerdán a kormányülést követő doorstep sajtótájékoztatón.
2024. 05. 09. 23:30
Megosztás:

GKID-Mastercard: elfogyni látszik a belföldi e-kereskedelem lendülete, miközben hazánkban is hódítanak a kínai webshopok

Továbbra sem látszik a fellendülés a belföldi e-kereskedelmi piacon. Ráadásul a jelenség nem magyar sajátosság, szinte minden régiós és EU-s piacot érint. Az okok között pedig elsősorban az elmúlt két év folyamatos vásárlóerő-csökkenése, valamint a látványosan megerősödő kínai e-kereskedők térhódítása áll. Ebben a piaci környezetben az online vásárlókért folyó versenyben egyre nehezebb dolga van a hazai vállalkozásoknak – derül ki a GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép néven publikálásra kerülő riportjának legújabb, 2024-es kiadásából.
2024. 05. 09. 23:00
Megosztás:

Május 21-ig van ideje az szja-bevallási tervezetek leadásának

Az egyéni vállalkozók, őstermelők és az áfás magánszemélyek is használhatják az szja-bevallási tervezeteket bevallásuk elkészítéséhez - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal(NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.
2024. 05. 09. 22:30
Megosztás:

Az idei rekordév lehet a turizmus számára

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a magyarországi szálláshelyek, amely 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki közleménye szerint az első negyedéves számok alapján rekordév lehet az idei.
2024. 05. 09. 22:00
Megosztás:

Péntektől ismét lehet venni Dunakanyar napijegyet

Ismét megvásárolható péntektől a szezonális Dunakanyar napijegy, amely a MÁV-Volán-csoport térségben közlekedő, illetve a Mahart kijelölt járatain is érvényes lesz - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön a vasúttársaság honlapján.
2024. 05. 09. 21:30
Megosztás:

Pécsre látogat a Zöld életre valók roadshow

Pécsre látogat május 9. és 11. között a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld életre valók komplex e-mobilitási roadshow-ja - közölte az ügynökség az MTI-vel.
2024. 05. 09. 21:00
Megosztás:

Visszaesés jöhet a Toyotánál

A japán autógyártó tegnap hajnalban tette közzé a március végén zárult negyedik üzleti negyedévének eredményeit.
2024. 05. 09. 20:30
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtökön kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 09. 20:00
Megosztás:

Egyre csak gyarapodik a Településfásítási Programban elültetett fák száma

Az év végére eléri az 56 ezret a Településfásítási Programban elültetett fák száma. A jövő generációinak, a gyermekeknek ültetjük a fákat a Településfásítási Program keretében - mondta Kovács Zita, az Agrárminisztérium (AM) birtokpolitikáért felelős miniszteri biztosa szerdán, a Veszprém vármegyei Farkasgyepűn a minisztérium közleménye szerint.
2024. 05. 09. 19:30
Megosztás:

Pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön.
2024. 05. 09. 19:00
Megosztás:

Ismét történelmi csúcson zárt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 115,75 pontos, 0,17 százalékos emelkedéssel, 69 016,26 ponton, történelmi csúcson zárt csütörtökön, a héten negyedszer ért el új rekordot.
2024. 05. 09. 18:30
Megosztás:

Magyarországra érkezik a Goodyear bemutatókamionja, pénteken indul a turné

Európai turnéra indul a Goodyear mobil bemutatóteremként működő kamionja és furgonflottája, hogy megismertesse a földrész fuvarozóival átfogó termék-, megoldás- és szolgáltatáscsomagját. A turné során az abroncsgyártó szakértői kézzelfogható példákkal mutatják be, hogyan tudja javítani a flották hatékonyságát, versenyképességét és fenntarthatóságát a Goodyear Total Mobility csomag. Ez azért is fontos, mert az európai fuvarozók a gumikat nevezték meg az egyik legfontosabb tényezőnek környezetvédelmi céljaik elérésében. A turné három magyarországi állomást tartalmaz, elsőként, pénteken Dunaharasztiba érkeznek a bemutatójárművek.
2024. 05. 09. 18:00
Megosztás:

Mit bizonyíthat a holnap induló magyar gyorsjelentési szezon?

Holnap itthon is beindul a gyorsjelentési szezon, hiszen egyből két nagyágyú is jelent. A négy nagy papírból az első kettő.
2024. 05. 09. 17:30
Megosztás:

Elektromos légitaxit fejlesztenek Rász el-Haimában

Az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haima Közlekedési Hatósága (RAKTA) és Rász el-Haima Turisztikai Hivatala (RAKTDA) szerdán szándéknyilatkozatot írt alá a Skyports Infrastructure (Skyports) vállalattal az elektromos légitaxi szolgáltatásokhoz szükséges vertiport infrastruktúra fejlesztéséről - tájékoztatta az MTI-t a RAKTDA magyarországi képviselete.
2024. 05. 09. 17:00
Megosztás:

Közös elképzeléseik vannak Kínának és Szerbiának

Az átfogó stratégiai partnerség elmélyítéséről és megerősítéséről, valamint Szerbia és Kína közös jövőjének építéséről írt alá közös nyilatkozatot szerdán Belgrádban Aleksandar Vucic szerb és Hszi Csin-ping kínai elnök.
2024. 05. 09. 16:30
Megosztás:

Inváziós halfajok telepítését akadályozta meg az Állami Halőri Szolgálat

Az idén már két esetben tiltotta meg inváziós halfajok, például ezüstkárász telepítését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állami Halőri Szolgálata (Nébih ÁHSZ) a magyarországi nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken - közölte a Nébih a honlapján szerdán.
2024. 05. 09. 16:00
Megosztás:

Átadták a Warema porfestőüzemét Pécsen

Átadták az elsősorban árnyékolók gyártásával foglalkozó Warema Sun Shading Systems Hungary Kft. mintegy 3 milliárd forintból épült porfestőüzemét Pécsett szerdán.
2024. 05. 09. 15:30
Megosztás: