Magyarország ismét egypárti uralom alá kerülhet

Mark Palmer, az Egyesült Államok egykori budapesti nagykövete attól tart, hogy Magyarország ismét egypárti uralom alá kerülhet.

Palmert az amerikai Nemzeti Közszolgálati Rádió (NPR) Magyarországról szóló szerdai tudósításában idézte. Az egykori nagykövet, aki Washingtont a rendszerváltás idején képviselte Budapesten, hangot adott azon véleményének: ha az egykori kelet-közép-európai diktatúrák elfordulnak a demokratikus értékektől, akkor az Európai Unió és a NATO is kizárhatja őket tagállamai sorából. Véleménye szerint már nem elképzelhetetlen, hogy Magyarországot kizárják az Európai Unióból.
    

"Szerintem ennek van realitása. Az Európai Uniónak a demokrácia területén a legnagyobb vívmánya természetesen az volt, hogy az egykori diktatúrákat a demokratikus világ részévé tette. De ez a folyamat nem egyirányú, ha egy ország megválik demokratikus elveitől és gyakorlatától, akkor kizárják. Ugyanez érvényes a NATO-tagságra" - idézi a honlap Palmert, megjegyezve, hogy a volt diplomata a magyarországi független média helyzetének romlása miatt kezdeményezte, hogy az amerikai kormány fontolja meg a Szabad Európa Rádió magyar adásának újraindítását.
    

Palmer - utalva a január 2-i utcai kormányellenes megmozdulásra Magyarországon - annak a reményének adott hangot, hogy még többen hallatják hangjukat. "Úgy gondolom, hogy végül elegük lesz ebből a magyaroknak. És még nincs késő, Orbán visszakozhat. De ezt nem fogja önként megtenni, nyomás alá kell helyezni, hogy változtasson az irányvonalán" - véli Palmer.
    

A konzervatív Mark Palmer egykor Ronald Reagan elnök egyik beszédírója volt, később az amerikai külügyminisztérium Szovjetunióért és Kelet-Európáért felelős államtitkár-helyetteseként dolgozott. Jelenleg több, a demokrácia támogatását felvállaló szervezet vezetőségi tagja, a washingtoni központú, független nemzetközi jogvédő szervezet, a Freedom House alelnöke. Palmert 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntették ki a rendszerváltás érdekében 1986-1990 között, budapesti nagyköveti megbízása idején végzett tevékenysége, a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése és ápolása érdekében végzett tevékenysége elismeréseként.

Csecsemőgondozási díj CSED 2025 szabályok és tudnivalók

A Csecsemőgondozási díj CSED 2025 szabályok és tudnivalók cikk részletesen bemutatja, hogy kik jogosultak a csecsemőgondozási díjra 2025-ben, valamint ismerteti az előzetes biztosítási idő szükségességét és a jogosultsági feltételeket. Továbbá kitérünk arra is, hogy milyen esetekben kaphatják meg más személyek a csecsemőgondozási díjat, valamint a keresőtevékenységgel kapcsolatos szabályokra és bejelentési kötelezettségre.
2024. 10. 12. 23:00
Megosztás:

Ez az 5 altcoin 400 dollárt 800 000 dollárrá alakíthat 2025-re – A legújabb tippek egy millió dolláros portfólió felépítéséhez

Egy kis befektetés vagyonná alakítása sokak álma a kripto világában. Stratégiai választásokkal hatalmas hozamokat lehet elérni még szerény összegekkel is. Ez a cikk öt ígéretes altcoint tár fel, amelyek potenciálisan 400 dollárt döbbenetes 800 000 dollárrá alakíthatnak 2025-re. Merülj el ezekben a rejtett gyöngyszemekben, amelyek robbanásszerű növekedésre vannak felkészülve.
2024. 10. 12. 22:30
Megosztás:

Részvénybefektető, aki egy 22 millió dolláros portfóliót kezel, merész lépést tesz a kriptók felé, és meglepő választásokat tesz (köztük Toncoin, XRP és mások...)

Egy tapasztalt befektető, aki egy 22 millió dolláros portfóliót felügyel, most kriptovalutákba kezd fektetni, elmozdulva a hagyományos részvényektől. Választásai szokatlanok, hiszen kevésbé ismert tokeneket is felkarol a már beváltak mellett. Ezek a választások arra utalhatnak, hogy ezek a digitális eszközök jelentős növekedés előtt állnak, ami felkelti a piaci trendeket szorosan figyelők figyelmét.
2024. 10. 12. 22:00
Megosztás:

Lemaradtál a mémcoin rallyról? Fedezd fel ezt a rejtett gyöngyszemet, amely felülmúlhatja a NEIRO-t és a POPCAT-et spekulatív piaci mozgások nélkül!

Azok a befektetők, akik lemaradtak a legutóbbi mémcoin fellendülésről, még mindig esélyt kaphatnak, hogy elkapják a következő nagy hullámot. Egy új lehetőség van kibontakozóban, amely felülmúlhatja a népszerű tokeneket, mint a NEIRO és a POPCAT, jelentős növekedési potenciált kínálva anélkül, hogy a spekulatív piaci hype-ra támaszkodna.
2024. 10. 12. 21:30
Megosztás:

Kéthavi stagnálás után nőtt a brit gazdaság teljesítménye

Kéthavi stagnálás után nőtt a brit gazdaság teljesítménye augusztusban.
2024. 10. 12. 21:00
Megosztás:

Szeptemberben 4,62 százalékra csökkent az inflációs ráta Romániában

Szeptemberben 4,62 százalékra csökkent az éves inflációs ráta Romániában – közölte pénteken az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 10. 12. 20:00
Megosztás:

Kriptomilliomos, aki 2200 dollárból 8 milliót csinált a NEIRO-val és a POPCAT-tel, új mémcoint választott

Egy befektető, aki szerény 2 200 dolláros befektetését lenyűgöző 8 millió dolláros vagyonná növelte olyan kriptovalutákkal, mint a NEIRO és a POPCAT, most egy új mémcoinra fordítja figyelmét. Ez a cikk feltárja azt a digitális valutát, amely felkeltette ennek a kriptomilliomosnak az érdeklődését, és kiemeli, hogy mely coinok lehetnek jelentős növekedés előtt a kriptopiacon.
2024. 10. 12. 19:30
Megosztás:

Lehetséges, hogy a DTX Exchange (DTX) megismétli a BNB robbanásszerű növekedését az ICO után? Szakértők szerint érdemes figyelni erre a Cardano (ADA) alternatívára, amely 75-szörös növekedésre készül

Initial Coin Offering (ICO), egy tokenkibocsátási mechanizmus, amely széles körben elterjedt a kriptovaluta szcénában. Az Ethereum (ETH) által népszerűsítve, amelyet a Binance Coin (BNB) követett, a DTX Exchange (DTX) is azon projektek listáján szerepel, amelyek ICO-val terveznek elindulni.
2024. 10. 12. 19:00
Megosztás:

Fektess be 250 dollárt ebbe a 4 kriptovalutába, és szerezhetsz alacsony kockázatú 25 000 dolláros hozamot november végére

Képzeld el, hogy egy mindössze 250 dolláros befektetéssel akár 25 000 dolláros nyereségre is szert tehetsz november végéig. Ez a cikk négy kriptovalutát mutat be, amelyek a következő hetekben jelentős növekedés előtt állnak. Az olvasók megtudhatják, mely digitális érmék árfolyamai emelkedhetnek jelentősen, így különleges lehetőséget biztosítva a nagy hozamokra minimális kezdőtőkével.
2024. 10. 12. 18:30
Megosztás:

Ennek a TradFi érmének a megvásárlása olyan, mintha 2017-ben 10 dollárért vásároltál volna Ethereumot

A kriptovaluták gyorsan változó világában a korai befektetők gyakran a legjelentősebb nyereséget aratják le. A Bitcoinba vagy Ethereumba történő korai befektetésekből származó csillagászati nyereségekről szóló történetek széles körben ismertek, és most egy újabb potenciális áttörést jelentő érme van a láthatáron: FXGuys ($FXG).
2024. 10. 12. 18:00
Megosztás:

Leányvállalatokat alapít az Antenna Hungária

A 4iG többségi tulajdonában álló Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. öt leányvállalat alapításáról döntött - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban.
2024. 10. 12. 17:00
Megosztás:

Oroszország területének 70 százalékát már hó borítja

Oroszország területének 70 százalékán, főleg az ázsiai országrészen, már kialakult a hótakaró - közölte Roman Vilfand, az Orosz Hidrometeorológiai Központ tudományos vezetője újságíróknak pénteken Moszkvában.
2024. 10. 12. 16:00
Megosztás:

Orbán Viktor Kirgizisztán miniszterelnökével tárgyalt gazdasági és nemzetközi ügyekről

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Akilbek Dzsaparov kirgiz miniszterelnököt, aki munkalátogatásra érkezett Magyarországra - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
2024. 10. 12. 15:00
Megosztás:

Erősödik az MG márka a magyarországi újautó-piacon

Folytatódik az MG márka térnyerése a magyarországi újautópiacon: piaci részesedése felfelé araszol, és a márkakereskedői hálózat bővülése sem állt még meg az importőr MG Motor Hungary tájékoztatása szerint.
2024. 10. 12. 14:00
Megosztás:

Dolgozóinak tizedét bocsátja el a Boeing

Dolgozóinak tizedét tervezi elbocsátani a Boeing repülőgépgyártó a következő hónapokban - közölte pénteken a Seattle-i központú világcég.
2024. 10. 12. 13:00
Megosztás:

Zalaegerszegen folytatják a lendületes fejlesztést

Zalaegerszeg olyan város, amely a magyar gazdaság fontos motorjaként a nagyvállalatoktól a közepes és kisvállalkozásokig egyre több magas hozzáadott értékű munkát vonz, de megérett arra, hogy térségi, regionális meghatározó szerepkört is magára vállaljon - fogalmazta meg a zalai vármegyeszékhely polgármestere pénteken.
2024. 10. 12. 12:00
Megosztás:

Hamarosan szankcionálhatják a kibervédelmi regisztrációt elmulasztó cégeket

Több ezer cégre vonatkozik Magyarországon a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv, a NIS2, az előírt regisztrációt elmulasztó társaságok akár szankciókra is számíthatnak a hatóságtól - hívta fel a figyelmet az EY nemzetközi tanácsadó cég.
2024. 10. 12. 11:05
Megosztás:

Airdrop jelentése a kriptovaluta piacon - hogyan működ az airdrop?

Az airdrop fogalma, jelentése és működése. Az airdrop a kriptovaluta piac egyik népszerű és gyakran használt marketing és közösségépítési eszköze. Lényegében egy olyan folyamat, amely során egy kriptovaluta vagy token ingyenesen kerül kiosztásra a felhasználók számára. Az airdrop célja többek között a kriptovaluta ismertségének növelése, a közösség építése, valamint a projekt népszerűsítése.
2024. 10. 12. 10:30
Megosztás:

Az Ethereum bálnák erre az altcoinra fogadnak egy 400-szoros növekedés reményében 2024-re!

A kriptovaluták világában az Ethereum bálnák—az ETH nagymértékű birtokosai—arról híresek, hogy stratégiai fogadásokat tesznek, amelyek gyakran jelzik a piac következő nagy mozgását.
2024. 10. 12. 10:00
Megosztás:

Meddő párok: Egyre fontosabbá válik a férfiak kezelése is

A meddő párok ellátásában egyre fontosabbá válik a férfiak kezelése, ez a páciensek egy részénél akár szükségtelenné is teheti az in vitro fertilizációt, a szervezeten kívüli megtermékenyítést – közölte Zádori János, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Reprodukciós Medicina Intézet orvosigazgatója pénteken.
2024. 10. 12. 09:00
Megosztás: