Hírek > Németország nemet mond a dízel adójának megemelésére >

Németország nemet mond a dízel adójának megemelésére

2012.04.18 12:55
Philipp Rösler német szövetségi gazdasági miniszter mereven elutasítja a dízel üzemanyag adójának megemelésre vonatkozó uniós tervet.

A miniszter szerint az energiának megfizethetőnek kell lennie mind a lakosság, mind a vállalatok számára. "A dízel árának Brüsszel által elrendelt megemelése ezért Németország számára elfogadhatatlan" - mondta Rösler szerdán Berlinben. Az uniós tervezetet a német gazdasági miniszter klímapolitikai szempontból is kontraproduktívnak tartja. A német autóipar hatalmas beruházásokkal állt rá a benzinnél lényegesen hatékonyabb dízelmotoros járművek gyártására. "Brüsszelnek ezt be kellene látnia és a tervet le kellene vennie a napirendről" - mondta Rösler. (MTI)


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák