Csányi: az OTP nem fogadja el a bíróság ítéletét

Az OTP Bank nem fogadja el a Szegedi Ítélőtábla csütörtöki, a bankkal szemben hozott ítéletét, és felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához - mondta Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a bank éves közgyűlését követő sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva.

A Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke és felesége azért perelte be az OTP-t, mert devizahitelüknél a bank a kezelési költséget devizában terhelte rájuk, illetve a törlesztőrészlet forintösszegét a bank az általa alkalmazott devizaeladási árfolyamán határozta meg, miközben a folyósításkor vételi árfolyamon állapította meg a kölcsön összegét.

 

A másodfokú ítélet indoklása szerint a kezelési költség vizsgálatára a polgári bíróság jogköre nem terjed ki, ugyanakkor a vételi és eladási árfolyam alkalmazását tisztességtelennek mondta ki a Szegedi Ítélőtábla. Így jogerőre emelkedett az első fokon eljáró bíróság korábbi ítélete, amely az eladási árfolyam helyett a vételi árfolyam alkalmazását rendelte el a törlesztésnél is, visszamenőleges hatállyal.

 

Az OTP Bank éves közgyűlése úgy határozott, hogy a részvények névértékére vetítve 100 százalékos osztalékot fizet a részvényeseknek. Az osztalék mértéke így a döntés szerint részvényenként 100 forint, mivel azonban a pénzintézet a saját részvényekre eső osztalékot felosztja a tulajdonosok között, a ténylegesen kifizetett összeg ennél kissé magasabb, várhatóan 102 forint lehet. Az OTP Bank a közgyűlés döntése alapján összesen 28 milliárd forintot fizet ki osztalékként. (MTI)

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 34. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 08. 25. 21:40
Megosztás:

Nem indul vonat és nem is érkezik a Keleti Pályaudvarra ma és holnap reggel sem - súlyos vasútbaleset történt

Kisiklott a Kolozsvár felől Budapestre tartó InterCity vonat vasárnap este a Keleti pályaudvar közelében, ami jelentős korlátozásokat, késéseket és vonatkimaradásokat okoz - tájékoztatott a Mávinform a vasúttársaság honlapján.
2024. 08. 25. 20:10
Megosztás:

Meddig hajthatja fel a Solana az altcoinok árát? Az elemzők 5000%-os növekedést jósolnak a következő bull runra

A Solana altcoin piacra gyakorolt potenciális hatása egyre nagyobb figyelmet kap. A szakértők egy lenyűgöző, akár 5000%-os növekedést jósolnak a következő bull runra. Mely altcoinok profitálhatnak ebből a leginkább? Ez a cikk az elemzők előrejelzéseibe merül el, és feltárja azokat az érméket, amelyek rendkívüli növekedés előtt állnak.
2024. 08. 25. 20:10
Megosztás:

A kripto szakértők titkolják ezt az altcoint – a titkos vételi listájukon szerepel...

A kriptovaluták gyorsan változó világában a bennfentesek szigorúan őrzik a legjobb választásaikat. Bizonyos altcoinok felkeltették a kripto szakértők figyelmét, és csendben hozzáadásra kerültek a portfólióikhoz. Ezek a rejtett gyöngyszemek jelentős növekedést ígérnek. Az olvasók felfedezhetik, melyik kevésbé ismert coinok rendelkeznek azzal a potenciállal, hogy jelentős értéknövekedést érjenek el, és miért lehetnek ezek a következő nagy lehetőség.
2024. 08. 25. 19:36
Megosztás:

Hétfőtől vonatpótló buszok járnak Győr és Veszprém között a teljes vonalon

Hétfőtől péntekig Győr és Veszprém között a teljes útvonalon vonatpótló autóbuszok járnak - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.
2024. 08. 25. 19:00
Megosztás:

Fontosabb cél a munkaképes egészségügyi szakdolgozók pályán tartása

A kormány egyik legfontosabb célja az, hogy pályán tartsa a munkaképes egészségügyi szakdolgozókat - hangsúlyozta a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára szombaton Tihanyban a Tranzit fesztiválon.
2024. 08. 25. 18:00
Megosztás:

Kriptó elemzők 200-szoros hozamot jósolnak ezeknek az altcoinoknak, miközben a Bitcoin eléri a 100 000 dollárt

Ahogy a Bitcoin egyre közelebb kerül a 100 000 dolláros határhoz, a kripto világban növekvő izgalom tapasztalható. Az elemzők bizonyos altcoinokkal kapcsolatban már most is hatalmas hozamokat jósolnak. Ez a cikk mélyebben belemerül azokba a digitális valutákba, amelyek várhatóan szárnyalni fognak, akár 200-szorosára növelve a befektetéseket. Fedezze fel, mely eszközöket tartják a szakértők hatalmas növekedési potenciállal rendelkezőnek.
2024. 08. 25. 17:30
Megosztás:

A zöld beruházások hajtják a régió ingatlanpiacát

Az Alfa Group nevével legutóbb néhány hete lehetett sűrűn találkozni a sajtóban, amikor a Magyarországon ingatlanbefektetéssel és -üzemeltetéssel foglalkozó vállalatot is birtokló luxemburgi Marny Investissement többségi tulajdonrészt szerzett a világ első számú biogáztechnológiai cégében, az Anaergiában.
2024. 08. 25. 17:00
Megosztás:

Átveheti a vezetést a Solana és az Ethereum? Elemzők 3000%-os nyereséget jósolnak ennek az új altcoinnak

Két nagy kriptovaluta, a Solana és az Ethereum, potenciális kihívások elé néz egy új szereplő megjelenésével a kriptopiacon. Elemzők szerint hatalmas nyereségek vannak kilátásban, akár 3000%-os emelkedés is lehetséges ennek az új altcoinnak az esetében. A cikkben ígért betekintések feltárják, mely kriptovaluták vannak jelentős növekedés előtt.
2024. 08. 25. 16:00
Megosztás:

Már nem nagyon terveznek babaváróval a fiatal családok

Hiába a tízről tizenegymillióra emelt felvehető összeg-plafon, júniusban már alulmúlta a babaváró kihelyezése a tavalyi számokat. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint az életkori szigorítás miatt a potenciális igénylők száma a következő hónapokban tovább csökkenhet.
2024. 08. 25. 15:20
Megosztás:

Nem fogod elhinni, milyen messzire nőhet a kriptópiac a 4. negyedévben a legújabb adatok szerint – Ez az 5 kriptó fog először kilőni!

A kriptopiac növekedési potenciálja a negyedik negyedévben elképesztő lesz a várakozások szerint. A legújabb adatok izgalmas kilátásokat festenek a befektetők számára. Öt kiemelkedő kriptovaluta áll készen arra, hogy szárnyaljon, és érdemes rajtuk tartani a szemed. Merülj el a részletekben, és fedezd fel, melyik érmék fogják felkavarni az állóvizet.
2024. 08. 25. 14:40
Megosztás:

Használd ki a közelgő bikapiac hullámát: Fektess be ezekbe a titkos kriptokincsekbe, amelyek ára $1 alatt van, mielőtt $1,000-ra kilőnek

Fedezd fel a kevésbé ismert kriptovaluták kiaknázatlan potenciálját, amelyek robbanásszerű növekedés előtt állnak. Ahogy a kriptopiac készül a következő nagy rallyjára, ezek a jelenleg egy dollár alatti rejtett gyöngyszemek hamarosan az egekbe szökhetnek. Merülj el ebben a cikkben, hogy megtudd, mely digitális eszközök állnak készen egy monumentális emelkedésre, amely szerény befektetéseket jelentős hozamokká alakíthat.
2024. 08. 25. 14:10
Megosztás:

Egekben a fűszerárak: A klímaváltozás miatt is drágul a trópusi növények termesztése

Az egész bolygót érintő klímaváltozás, a fokozódó hőhullámok, az aszály, más vidékeken pedig ugyanebben a szezonban jelentkező hatalmas esőzések és áradások komoly károkat okoztak a kardamom ültetvényeken, sok helyen még az érés előtt elpusztult a termés. A mennyiség csökkenése és az ebből következő drágulás egyre jelentősebb.
2024. 08. 25. 14:00
Megosztás:

Szlovénia legújabb és egyik legnagyobb bankját holnaptól OTP Bankának hívják

Fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP Csoport Szlovéniában. A bankcsoport két bankja, az SKB Banka és a Nova KBM d.d. minden szükséges szabályozói jóváhagyást követően a mai napon jogilag sikeresen összeolvadt, és ettől kezdve egy márkanéven, OTP Banka-ként folytatja tovább tevékenységét. Ez volt a legnagyobb bankfúzió Szlovénia eddigi történetében.
2024. 08. 25. 13:00
Megosztás:

Eltűntek a külföldiek a magyar vízparti ingatlanpiacról - miért?

A Velencei-tónál erős érdeklődéssel, de szerény eredményekkel indult ez az év a lakáspiacon, aztán a tavasz és a kora nyár felpörgette a forgalmat is. Lepsényi Kornél, az OTP Ingatlanpont velencei irodájának vezető értékesítési tanácsadója bízik abban, hogy ez a kedvező folyamat kitart. Optimizmusát az a tapasztalata is alátámasztja, miszerint egyre többen keresik már most az állampapír-befektetéseikből majd a jövő év elején felszabaduló pénzük helyét is az ingatlanpiacon.
2024. 08. 25. 12:00
Megosztás:

Egyszerűen is telepíthető zöldtető-rendszert fejlesztett és szabadalmaztatott egy kezdő magyar vállalkozás

GIBox néven új, modulárisan telepíthető zöldtető-rendszert fejlesztett és szabadalmaztatott egy magyar startup, a Frustum Kft.; a rendszer bármilyen lapostetőre könnyedén telepíthető és erős hőszigetelő képességének köszönhetően nyáron hűti, télen melegen tartja az alatta levő tető felületét - közölte az MTI-vel a cég.
2024. 08. 25. 11:00
Megosztás:

A modellváltás jót tesz az egyetemek versenyképességének

A modellváltás versenyképességi fordulatot jelent az egyetemek számára - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkára szombaton Tihanyban, a Tranzit fesztiválon.
2024. 08. 25. 10:00
Megosztás:

Emelkedett az új családi házak értékesítése az Egyesült Államokban júliusban

Nőtt az új egylakásos családi házak értékesítése az Egyesült Államokban júliusban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau pénteki jelentése alapján.
2024. 08. 25. 09:00
Megosztás:

Kamatdöntő ülést tart a jegybank, kereseti adatokat közöl a KSH a jövő héten

A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pedig közli egyebek mellett a júniusi kereseti adatokat és a turisztikai szálláshelyek júliusi forgalmát is.
2024. 08. 25. 08:00
Megosztás:

Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a háromnapos héten, a BUX 72 949,64 ponton zárt pénteken, 0,92 százalékkal magasabban, mint egy hete.
2024. 08. 25. 07:00
Megosztás: