Itt az újabb sokkoló hír - Meredeken lassul az indiai gazdaság

A ma közzétett adatok alapján India gazdasága az idei év első negyedévében a várt stagnálás helyett meredeken 5,3 százalékra lassult az előző negyedévben mért 6,1 százalékról. Elemzők arra számítottak, hogy a GDP növekedési ütem 6,1 százalékon marad. Ilyen alacsony növekedési ütemet 9 éve nem mértek. Az elmúlt 3 évben pedig nem volt példa arra, hogy 6 százalék alá csökkenjen bővülés mértéke. 2011 első negyedévében 9,2 százalékos GDP bővülés mutatkozott. Stabilról negatívra rontotta India kilátását szerdán a Standard & Poor's; a hitelminősítő

A feldolgozóipari termelés a negyedév folyamán éves szinten 0,3 százalékkal zsugorodott, az előző negyedévben mutatott 0,6 százalékos bővülés után. Mindezek mellett az építőipari termelés bővülése éve szinten 4,8 százalékra lassult az előző negyedévben mutatott 6,8 százalékról.

 

A mezőgazdasági termelés bővülése 1,7 százalékra lassult az előző negyedévben mutatott 2,8 százalékról. A bányaipari termelés ugyanakkor 4,3 százalékkal emelkedett az előző negyedévben mutatott 2,8 százalékos csökkenés után. A 2011-12-es gazdasági növekedési ütem februári becslésben szereplő 6,9 százalékkal szemben csak 6,5 százalékos volt.

 

Az adatközlést követően az indiai Sensex részvényindex 1,1 százalékkal 16.126 pontra csökkent, a rúpia jegyzése pedig rekord alacsony szintre esett.

 

A ma közzétett adatok alapján tovább nő annak a veszélye, hogy India elveszíti a legalacsonyabb, még befektetésre ajánlott adósbesorolását. Az S&P hitelminősítő még áprilisban stabilról negatívra rontotta India "BBB mínusz" adósbesorolásának kilátását. 


Közel egymillió személynek volt szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítása előző évben

Az üzleti alapú szolgáltatás-finanszírozó egészségbiztosítási szerződéssel, illetve az ilyen biztosítási védelemmel rendelkezők száma elérte a 947 ezret tavaly, a biztosítás által fedezett egészségügyi ellátások költsége pedig alig 20 milliárd forintról csaknem 27 milliárd forintra nőtt egy év alatt - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 02. 10:30
Megosztás:

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken

Az árfolyamindexek csökkenésével indult kedden a kereskedés a főbb európai értékpapírpiacokon. Hétfőn a vezető tőzsdék nyereséggel zártak.
2024. 07. 02. 10:00
Megosztás:

Csökkenéssel indulhat a kereskedés

Csökkenéssel indulhat a kereskedés kedden a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint. Hétfőn a BUX 193,44 pontos, 0,27 százalékos emelkedéssel, 72 288,23 pontos történelmi csúccsal zárt.
2024. 07. 02. 09:30
Megosztás:

Gyengült kedd reggelre a forint

Gyengült kissé a forint kedd reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 07. 02. 09:00
Megosztás:

Életbe lépett a Kína és Szerbia közötti szabadkereskedelmi megállapodás

Életbe lépett hétfőn a Kína és Szerbia közötti szabadkereskedelmi megállapodás, amelynek köszönhetően mintegy húszezer termék válik vámmentessé.
2024. 07. 02. 08:30
Megosztás:

A 4iG egyiptomi céggel írt alá szándéknyilatkozatot

Telecom Egypt, Egyiptom teljeskörű távközlési szolgáltatója és a 4iG Csoport, Magyarország és a Nyugat-Balkán vezető infokommunikációs nagyvállalata június 30-án szándéknyilatkozatot írt alá egy közös vállalat létrehozásáról, amely Fiber-To-The-Home (FTTH) és Fiber-To-The-Site (FTTS) passzív hozzáférési infrastruktúra nagykereskedelmi alapú kiépítését, üzemeltetését és forgalmazását végezheti az északafrikai országban - jelentette be hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján a 4iG.
2024. 07. 02. 08:05
Megosztás:

A DOGE és a Mantle veszteségeket könyveltek el, a befektetők figyelme az elemzők által ajánlott legjobb utilitás-mém érmére terelődik

A kriptovaluta piac jelentős átrendeződésen megy keresztül. A Dogecoin (DOGE) és a Mantle (MNT) nemrégiben szélsebes növekedést mutattak, ám a hét végére ezek a nyereségek elolvadtak.
2024. 07. 02. 07:30
Megosztás:

XRP és Ethena eléri az 1 dollárt; A KangaMoon hatalmas figyelmet kap a tőzsdei bejelentés után

Miközben néhány DeFi érmék már a bikás mintázat felé mozdulnak, az XRP és az Ethena küzdenek a túlélésért. Azonban az elemzők úgy vélik, hogy ezeknek a tokeneknek az áresése átmeneti, és a következő hetekben bikás trendeket indíthatnak el.
2024. 07. 02. 07:00
Megosztás:

Júniusban téblábolt a hazai ingatlanpiac

Országos szinten júniusban stagnált az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődés a lakáspiacon havi és éves összevetésben is - közölte az ingatlan.com hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 02. 06:30
Megosztás:

Tudunk-e védekezni az Apple Pay jellegű hibák ellen?

Hétfő estig vélhetően minden ügyfél visszakapja azt az összeget, amelyet az Apple jogtalanul vont le bankkártyájáról a múlt héten. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint fontos hangsúlyozni, hogy kártyaadatok nem kerültek ki, azok biztonságosak, és bár az ilyen jellegű hibák ellen nem igazán lehet védekezni, de néhány intézkedéssel csökkenteni lehet a kellemetlen hatásokat.
2024. 07. 02. 06:00
Megosztás:

Fellendülés jöhet a hazai építőiparban: Most érdemes belevágni a felújításba!

Indul az Otthonfelújítási támogatás, amellyel akár hatmillió forintos támogatást is kaphatunk kamatmentes hitel és vissza nem térítendő támogatás formájában, ha 1990 előtt épült házunkat szeretnénk modernebbé és energiatakarékosabbá tenni.
2024. 07. 02. 05:30
Megosztás:

Júniusban nyaralni ment a lakáspiac, de a július alapvető változásokat hozhat

Takaréklángra kapcsolt a lakáspiac júniusban, legalábbis az eladó lakóingatlanok iránti érdeklődések stagnálást mutatnak országos szinten havi és éves összevetésben is. Júniusban közel 30 ezer eladó lakóingatlant hirdettek meg eladásra, ami havi és éves összevetésben sem mutat jelentős változást. Az összes eladó lakás és ház száma már megközelíti a 150 ezret, mert a kereslet még nem tudja felszívni a kínálatot a piacról. Jelenleg a felújítandó lakóingatlanok adják a kereslet 20 százalékát, de a júliusban elindult Otthonfelújítási Program ráirányíthatja a figyelmet a korszerűsítésre váró lakásokra és az energiahatékonyság jelentőségére. A felújítást és az építkezést tervezők számára jó hír lehet, hogy elindult az állami építőipari árfigyelő oldal, ami 5 üzletlánc 65 boltjának 12 ezer termékét követi nyomon napi szinten.
2024. 07. 02. 05:00
Megosztás:

Dogecoin milliomos azt mondja, ez a DeFi token, amely 1000%-ot emelkedett, 100-szorosára fog növekedni

A kriptoipar pénzügyi környezetében bekövetkezett legutóbbi változások eredményeként sok befektető áthelyezte pénzét olyan jövedelmezőbb projektekbe, amelyek hatalmas nyereséget ígérnek.
2024. 07. 02. 04:30
Megosztás:

A meleg és a futball Eb is növelte a balatoni vállalkozók forgalmát

A Balatonon is jól fogy a sör, de van olyan van olyan ország, ahol a szurkolók annyi sört isznak meg egy futballmérkőzés idején, mint mások karácsonykor.
2024. 07. 02. 03:00
Megosztás:

Mire költik a magyarok az otthonfelújítási támogatást?

A legtöbben épületszigetelésre és ablakcserére költenék az otthonfelújítási támogatást, de napelemet vagy hőszivattyút is sokan vennének a hétfőtől igényelhető forrásból - közölte az OTP hétfőn az MTI-vel.
2024. 07. 02. 02:30
Megosztás:

A koronavírus-járvány után, egy újabb katasztrófa kopogtat - szakértői elemzés

Épphogy a világ kezd kilábalni a koronavírus-járvány okozta súlyos válságból, egy újabb katasztrófa fenyegeti a nemzetközi kereskedelmet: a Vörös-tenger körüli krízis miatt kialakuló súlyos konténerhiány példátlan méreteket ölt. A hajózási szezon csúcsán a piaci szereplők komoly gondokkal szembesülnek: az egekbe szökő díjak, a megnövekedett szállítási idők és a drasztikus kapacitáshiány mind hozzájárulnak a bizonytalanság fokozódásához. Újabb inflációs sokk jöhet? A jelenlegi piaci válsághelyzetet Mihály Attila, a Trans-Sped szakértője, közel 50 év szakmai tapasztalatával elemezte.
2024. 07. 02. 02:00
Megosztás:

Szépen bővült az új autók piaca Romániában

Az első fél évben 12,03 százalékkal bővült az új autók piaca Romániában - közölte hétfőn a romániai autógyártók egyesülete (ACAROM).
2024. 07. 02. 01:40
Megosztás:

Heti horoszkóp, ami 4 csillagjegynek is komoly pénzt hoz a házhoz!

Készülj fel egy izgalmas hétre, ahol a csillagok különleges pénzügyi és szerencsés fordulatokat tartogatnak számodra! Fedezd fel, hogyan alakulhatnak a pénzügyeid, milyen váratlan találkozások és lehetőségek várnak rád, és mikor érdemes szerencsét próbálnod. Engedd, hogy a csillagjegyed inspiráljon, és hozd ki a legtöbbet ebből a hétből!
2024. 07. 02. 01:00
Megosztás:

Kriptoguru, aki 10 millió SHIB tokent vásárolt a 100x növekedés előtt, most úgy gondolja, hogy ez a 3 altcoin robbanásszerű növekedés előtt áll

A kriptobefektetők mindig figyelmesek a ígéretes lehetőségekre. Egy elismert Shiba Inu (SHIB) szakértő, aki 10 millió SHIB tokent szerzett a figyelemre méltó 100x növekedés előtt, most három feltörekvő altcoinra összpontosít, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek.
2024. 07. 02. 00:30
Megosztás:

Ma van a Sealana airdrop, ez az utolsó lehetőséged a befektetésre a DEX indulás előtt!

Az előértékesítés utolsó napján a befektetőknek még van lehetősége SEAL token vásárlásra, még azelőtt, hogy az érme bekerülne a nyílt piacra.
2024. 07. 02. 00:01
Megosztás: