Spekulánsok vétele hajtotta az arany árát

Az arany árfolyamának ralija mögött ezúttal a nagyobb piaci szereplők támasza áll, ezt mutatja a legutóbbi amerikai határidős felügyelet (CFTC) heti jelentése valamint az arany ETF-ek eszközállománya is. A spekulatív nettó long pozíciók száma 24 hete nem volt ekkora a nagy spekulánsok körében, ami azért jelentős időtávnak mondható. Az indokok változatlanul a Fed retorikájában keresendőek, a befektetők úgy spekulálnak, hogy a novemberi elnök választás előtt a Fed nem fogja elengedni a piacok kezét és végig fent fogja tartani a lazítás lehetőségét.

 

Technikailag nézve az arany napos grafikonját, látható, hogy érdemi korrekció nélkül estek el sorral a lokális csúcsok, de az utóbbi három napban már jóval bizonytalanabb gyertyákat láthatunk. Annyi bizonyos, hogy az újonnan belépők számára a long pozíció felvétele fáradás jeleit mutató piacon történne. Innentől akár azonnali korrekció is kezdetét veheti, de az is elképzelhető, hogy először egy felnyúlás történik az 1700 dollár feletti kisbefektetői stopokért és csak később indul meg az árfolyam a 200 napos mozgó irányába. A túlvett állapotot jelzi a CCI indikátor is, mely egyben divergenciát is mutat az árfolyamhoz képest, ráadásul közel jár az eladói szignálhoz is. (Forrás: XTB Magyarország, Soós Róbert)

Iránykereséssel indulhat a tőzsde az elemző szerint

A nemzetközi befektetői hangulat kissé elbizonytalanodott reggelre, így iránykereséssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) csütörtökön az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint. A BUX 1232,56 pontos, 1,75 százalékos emelkedéssel, 71 554,39 ponton zárt szerdán.
2024. 08. 08. 09:00
Megosztás:

Vegyesen alakult csütörtök reggelre a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben csütörtök reggelre az előző esti jegyzésekhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
2024. 08. 08. 08:00
Megosztás:

A digitális felkészültségen is múlik a gazdasági felzárkózás

A magas hozzáadott értékű munkákhoz többnyire nélkülözhetetlen a digitális felkészültség, tehát ezen is múlik a gazdasági felzárkózás - közölte az MTI-vel szerdán a GKI Gazdaságkutató Zrt.
2024. 08. 08. 07:00
Megosztás:

Mire számíthatnak az OTP részvényesek augusztus 9-én?

Az OTP augusztus 9-én hajnalban teszi közzé második negyedéves jelentését.
2024. 08. 08. 06:00
Megosztás:

Szép negyedévet zárt a Disney, mégsem elégedettek a befektetők

A Disney egy részvényre jutó eredménye és teljes bevétele is meghaladta a várakozásokat az előző negyedévben.
2024. 08. 08. 05:30
Megosztás:

Ilyen a magyar minimálbér uniós szinten

Az uniós középmezőnyben helyezkedik el a magyar effektív minimálbér - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI-vel.
2024. 08. 08. 05:00
Megosztás:

Már lakáshitelnyi személyi kölcsönökkel bombázzák a bankok az ügyfeleket

A csúcsinfláció megtette a hatását: a bankok már akkora személyi kölcsönöket is hajlandóak adni, amekkorának nemrég még egy átlagos lakáshitel számított. Hiába azonban a bérek emelkedése, a 12 milliós szabad felhasználású hitel nem az átlagfizetésűek lehetősége, mert a törlesztőrészlete is havi 200 ezer forint fölött indul - derül ki a Bank360.hu összeállításából.
2024. 08. 08. 04:30
Megosztás:

A Solana (SOL) 200 dolláros emelkedésre készül; az Algotech előértékesítése 10,3 millió dollár fölé szökött, miközben a Chainlink szárnyal

A kriptovaluta piac izgalommal van tele, mivel egy tökéletes bullish hangulat találkozik. A Solana (SOL) vezeti a mezőnyt egy potenciális 200 dolláros cél felé, miközben az Algotech (ALGT) rekordot döntő előértékesítése felkeltette a befektetők érdeklődését, meghaladva a 10,3 millió dollárt.
2024. 08. 08. 04:00
Megosztás:

Így használják az autójukat a magyarok

Főleg munkába és iskolába járásra használják az autójukat a magyarok, a többség pozitívan viszonyul a vezetéstámogató rendszerekhez, és rádiót, vagy saját lejátszási listáját hallgatja vezetés közben – többek között ez derült ki a Chery Group megbízásából készült felmérésből. A válaszadók között többségben voltak azok, akik évente legalább egyszer elviszik szervizbe a járművüket.
2024. 08. 08. 03:00
Megosztás:

Távolodni kezdett egymástól a cégek és a munkavállalók home office-víziója

A magyar munkavállalók és munkáltatók hozzáállása is változott valamelyest az otthoni munkavégzéssel kapcsolatban tavaly óta. A munkavállalók az előző évhez képest kisebb arányban gondolják úgy, hogy jobban teljesítenek home office-ban, a munkavégzési forma lelki egészségre gyakorolt hatásáról pedig megoszlik a dolgozók tapasztalata – derül ki a Profession.hu reprezentatív kutatásából.
2024. 08. 08. 02:30
Megosztás:

Lakást adsz ki, albérletezel? Itt a NAV állásfoglalása az adószám kiváltása kapcsán

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel a kiadó ingatlanok piacának csúcsszezonja kapcsán a hosszú távú lakáskiadás legfőbb szabályait összefoglaló közleményében.
2024. 08. 08. 02:00
Megosztás:

Te is bekapcsolt légkondi mellett alszol éjjel? Akkor nagy hibát követsz el!

A nyári hőségben sokan keresnek enyhülést a légkondicionálók segítségével, és nem ritka, hogy éjszaka is bekapcsolva hagyják a klímát. De vajon valóban jó ötlet bekapcsolt légkondi mellett aludni?
2024. 08. 08. 01:00
Megosztás:

Tovább szakad a piac, ezt vedd a DogWifHat és a Floki helyett

Úgy látszik, hogy a mém érme őrület kezd lecsillapodni, a lendület ugyanis csökken.
2024. 08. 08. 00:01
Megosztás:

Fordulat előtt áll a hazai agrárium

Fordulat előtt áll a magyar agrárium, az élelmiszer-gazdaság kilátásai egyre kedvezőbbek a második negyedév adatai alapján, a továbbiakban a hatékonyság és a versenyképesség lesz a legfontosabb fejlesztési cél - mondták az MBH Bank keddi sajtórendezvényének szakértői Budapesten.
2024. 08. 07. 23:00
Megosztás:

Napenergia Plusz Programban már a megemelt keretösszegből kapnak támogatást a sikeresen pályázó családok

Az Energiaügyi Minisztérium a múlt hónapban 30 milliárd forinttal emelte meg a népszerű program keretösszegét. A legújabb támogatói döntésekkel az odaítélt forrásmennyiség felülmúlta az eredetileg 75,8 milliárd forintos keretet. A kormány mostanáig így több mint 19 ezer családtól vállalta át költségeik kétharmadát, összesen mintegy 79 milliárd forint értékben. A Napenergia Plusz Program a keretemelés jóvoltából a korábban kalkulált 15 ezerrel szemben akár több mint 25 ezer háztartás áramszámláit csökkentheti - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) kedden az MTI-vel.
2024. 08. 07. 22:17
Megosztás:

Eszközbeszerzésre, fejlesztésre igényelhetnek támogatást a hazai zenés-táncos szórakozóhelyek és alkalmi vendéglátó üzletek

Összesen közel 300 millió forint értékű támogatást hívhat le mintegy 200 vidéki alkalmi vendéglátó üzlet és további 100 vidéki zenés-táncos szórakozóhely. Az üzletenként igényelhető, egymillió forint vissza nem térítendő támogatás immár a harmadik eleme a Magyarország Kormánya által a vidéki vendéglátóhelyek számára indított, 13 milliárd forint értékű támogatási programnak. A támogatási program további őszi ütemeiben a kávézók, a büfék, az italüzletek és a bárok adhatják majd be igényeiket.
2024. 08. 07. 21:00
Megosztás:

Megosztottak az elemzők a tőzsdék jövőjét illetően

A BlackRock szerint a részvényárfolyamok hamarosan ismét emelkedésnek indulnak a recessziós aggodalmak enyhülésével és a jen carry trade kifutásával.
2024. 08. 07. 20:00
Megosztás:

Átadták a DeLonghi új üzemét Szatmárnémetiben

Átadták a DeLonghi új üzemét Szatmárnémetiben - írja az economedia.ro a vállalat közleménye alapján. A vállalatcsoport vezérigazgatója, Nicola Serafin szavai szerint ezzel az új üzemmel Románia a De'Longhi csoport legnagyobb automata kávéfőzőgyártó központja lett.
2024. 08. 07. 19:00
Megosztás:

Hogy érdemesebb játszani: online vagy offline?

Az elmúlt években a kaszinózás népszerűsége jelentősen megnőtt Magyarországon. Az online és offline kaszinók széles választékát kínálják, így a játékosoknak számos lehetőségük van kipróbálni a szerencséjüket. De vajon melyik a jobb választás? Az online vagy az offline kaszinók? Ebben a cikkben részletesen áttekintjük mindkét lehetőséget, hogy segítsünk eldönteni, hol érdemes játszani.
2024. 08. 07. 18:45
Megosztás:

Nőtt a Zwack első negyedéves árbevétele

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024-2025-ös üzleti évének első negyedévben bruttó árbevétele 9,131 milliárd forint árbevételt ér el, amely 220 millió forinttal, 2,5 százalékkal haladja meg az előző üzleti év hasonló időszakának árbevételét - közölte a társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2024. 08. 07. 18:00
Megosztás: