Holnap dömping lesz a fontos hírekből

Szerdán Barroso tart beszédet egy esetleges bankunióról, emellett a német alkotmánybíróság dönt a segélyalapról. A Fed kamatot dönt és infláció prognózist közöl.

Indul a KÉSZ Románia első bukaresti ingatlanfejlesztési projektje

Megkapta az építési engedélyt, elindul a KÉSZ első bukaresti ingatlanfejlesztési projektje - írja az economica.net.
2024. 08. 10. 22:00
Megosztás:

A lakáspiaci forgalom 36 százalékkal nőtt az első negyedévben éves összevetésben

Idén az első negyedévben már tapasztalható a kilábalás Magyarországon a lakáspiacon, mert a tavalyi 23 százalékos csökkenést követően, 2024. első három hónapjában 36 százalékkal nőtt az eladott lakások száma az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a honlapján.
2024. 08. 10. 21:00
Megosztás:

A pékségek közel fele elmismásolta a nyugtaadást

Huszonnégy pékséget ellenőriztek az online pénztárgépekből érkező forgalmi adatok nyomán, és tizenhárom üzletben állapítottak meg súlyos mulasztást a nyugtaadásnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Fejér vármegyei ellenőrei.
2024. 08. 10. 20:00
Megosztás:

A gazdaság fejlődésében komoly szerepe van a kutatás-fejlesztésnek

A magyar gazdaság az elmúlt években nem összeszerelő üzemekre alapozott fejlődésen és munkahelybővítésen ment keresztül, a beruházásoknál ugyanis komoly szerepet kapott a kutatás-fejlesztés is - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Zalaegerszegen, a Flex új autóipari alkatrészüzemének alapkőletételi ünnepségén.
2024. 08. 10. 19:00
Megosztás:

Ezernél is több kisteherautóra kértek már támogatást a vállalatok

A harmincmilliárd forintos keretösszegű pályázatra beérkezett kérelmek alapján túllépte az ezret az állami segítséggel beszerezni kívánt elektromos haszongépjárművek száma - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.
2024. 08. 10. 18:00
Megosztás:

A vízügyek területén áthelyeződik a hangsúly a vízkészletekkel való gazdálkodásra

A vízügyek területén áthelyeződik a hangsúly a vízkészletekkel való gazdálkodásra a kárelhárításról és -megelőzésről; utóbbiban jelentős eredményt ért el az ágazat, amely 450 milliárdot fordított az elmúlt években a védművek megerősítésére - hangsúlyozta az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért és vízgazdálkodásért felelős államtitkára csütörtökön, a Fejér vármegyei Adonyban.
2024. 08. 10. 17:00
Megosztás:

Többlettel zárt a költségvetés júliusban

Az idei évben meghozott intézkedésekkel a kormány mintegy 1000 milliárd forinttal javította a költségvetés mozgásterét. Az intézkedéseknek is köszönhetően a költségvetés július végén 213 milliárd forint többlettel zárt, ami minden idők második legkedvezőbb július havi mutatója - közölte az államháztartás központi alrendszerének július végi helyzetéről csütörtökön kiadott gyorstájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).
2024. 08. 10. 16:00
Megosztás:

Júliusban felgyorsult az ingatlanok éves drágulási üteme

Júliusban az ingatlan.com lakásárindexe alapján 6,4 százalékra gyorsult az ingatlanok éves drágulási üteme Magyarországon, míg idén januárban még csak 1,6 százalékkal emelkedett a lakóingatlanok ára éves összevetésben - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel.
2024. 08. 10. 15:00
Megosztás:

Nőtt a KBC pénzügyi csoport negyedéves bevétele és nyeresége

Növelte bevételét és nyereségét a második negyedévben a belga KBC Group NV banki és biztosító társaság a honlapján csütörtökön publikált jelentés alapján.
2024. 08. 10. 14:00
Megosztás:

Sikeres első félév, visszafogott várakozásokkal a második hat hónapra az Ersténél

Az Erste a vártnál jobb eredménnyel zárta az idei első félévet a pozitív üzleti folyamatoknak, a magas kamatkörnyezetnek és a hitelállományok kedvező alakulásának köszönhetően. Felpörgött a lakossági hitelezés: a bank az idei első félévben lakáshitelből többet helyezett ki, mint 2023-ban egész év alatt összesen. A befektetett és kezelt vagyon június végére 31 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest, meghaladva a 4700 milliárd forintot. A bank a második félévre visszafogottabb eredményt vár a reméltnél lassabb gazdasági növekedés, a kamatkörnyezet csökkenése, az extraprofitadó átalakítása, valamint a tranzakciós illeték emelése miatt.
2024. 08. 10. 13:00
Megosztás:

Illegális e-cigaretta forgalmazóra csapott le a GVH, közel 190 milliós bírság lett a vége

Száznyolcvankilencmillió forintos bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Airbox nevű szlovák cégre, mert az azt a hamis benyomást keltette a fogyasztókban, hogy weboldalán az elektronikus cigarettákat, valamint a dohányzást imitáló elektronikus eszközöket a hazai távértékesítési tilalom ellenére jogszerűen forgalmazta. Az eljárás során a GVH letiltotta a szlovák cég honlapját is. A nemzeti versenyhatóság nyomatékosan felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy az interneten, külföldi oldalakról rendelt, illegálisan forgalmazott dohánytermékeknek egészségkárosító hatása is lehet. A GVH arra kéri a fogyasztókat, hogy legyenek mindig körültekintőek, és csak engedéllyel rendelkező kereskedelmi egységekben vásároljanak dohánytermékeket.
2024. 08. 10. 12:00
Megosztás:

Összeszedte magát a második negyedévre Csehországban az idegenforgalom

A csehországi kereskedelmi szálláshelyeket a második negyedévben 5,95 millióan vették igénybe, 3,3 százalékkal többen, mint 2023. hasonló időszakában - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal csütörtökön Prágában.
2024. 08. 10. 11:00
Megosztás:

Világszerte árérzékenyebbé váltak a vevők, a saját márkás termékek kirobbanó pozícióban

Világszerte megterheli a háztartások költségvetését a tartós infláció, ami kihat a vásárlási szokásaikra is. Az otthoni kikapcsolódás mellett egyre népszerűbbé válnak az úgynevezett saját márkás termékek – mutat rá az EY friss, 30 ország több mint 23 000 fogyasztójának megkérdezésével készült nemzetközi kutatása.
2024. 08. 10. 10:00
Megosztás:

A sikeres családi vállalkozások tudatosan formálják értékké örökségeiket

Hagyomány és fejlődés – a kettő egyensúlyának megteremtése az egyik leggyakoribb kihívás a családi vállalkozások tartós örökségének kiépítésében. Az ilyen cégeknek fel kell ismerniük, mikor helyes ragaszkodni a hagyományokhoz, és mikor kell fejest ugrani az ismeretlenbe anélkül, hogy ezzel elveszítenék azokat az értékeket, amelyekben a vállalkozás igazán egyedi. Az örökség lényegének jövőközpontú szemlélete a jövő generációinak sikere érdekében is fontos szempont – állapította meg kutatásában a KPMG.
2024. 08. 10. 09:00
Megosztás:

Altcoin bálnák megőrülnek a DTX Exchange (DTX) előértékesítéséért 0,04 dolláron, miután a Ripple parabola ívet írt le; a Tron (TRX) árfolyama lemarad

A Ripple (XRP) közelmúltbeli jogi győzelme parabolaíves rallyba lendítette a valutát, így sok befektető figyelmének középpontjába került. Eközben a Tron (TRX) is mutatja a növekedés lehetőségét, de a jelenlegi lendületben elmarad. Ebben a helyzetben a DTX Exchange (DTX) arany lehetőségként emelkedik ki, vonzva a kriptobálnákat az égbe szökő előértékesítése során.
2024. 08. 10. 08:00
Megosztás:

Emelkedett júliusban a munkanélküliség Csehországban

Mérsékelten, 3,8 százalékra emelkedett júliusban a munkanélküliség a júniusi 3,6 százalékról Csehországban - közölte csütörtökön a cseh munkaügyi hivatal.
2024. 08. 10. 07:00
Megosztás:

Júliusban emelkednek a budapesti albérletárak

Az éves szerződések lejártának és az egyetemisták rohamának következtében júliusban a bérbeadók már átlagosan 245 ezer forintot kértek lakásukért, szemben az egy hónappal korábbi 239 ezer forinttal - közölte a Rentingo.com közösségi albérletkereső, bérbeadó platform csütörtökön az MTI-vel.
2024. 08. 10. 06:00
Megosztás:

Továbbra is alacsony szinten a hazai infláció

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai alapján 2024. júliusában éves alapon 4,1 százalékot ért el az infláció mértéke, ami a piaci várakozásoknak megfelelően kedvező, az előző hónapokhoz hasonlóan alacsony szinten mozog - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 08. 10. 05:00
Megosztás:

Tetemes bírságot kapott az Airbox e-cigaretta forgalmazása miatt

Az Airbox nevű szlovák cég 189 millió forintos bírságot kapott és a honlapját is letiltották, mert azt a hamis benyomást keltette a fogyasztókban, hogy weboldalán az elektronikus cigarettákat, valamint a dohányzást imitáló elektronikus eszközöket a hazai távértékesítési tilalom ellenére jogszerűen forgalmazta - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön az MTI-vel.
2024. 08. 10. 04:00
Megosztás:

Megújul a kerékpárút-hálózat Békéscsabán

Bővítik és felújítják a kerékpárút-hálózatot Békéscsabán, a fejlesztésre 1,7 milliárd forintot fordítanak - közölte Opauszki Zoltán az önkormányzat környezetvédelmi és turisztikai ügyekért felelős tanácsnoka az MTI-vel.
2024. 08. 10. 03:00
Megosztás: