Hírek > Óriási szponzori szerződést kötött az Adidas a Manchester Uniteddel >

Óriási szponzori szerződést kötött az Adidas a Manchester Uniteddel

2014.07.15 10:50
Az Adidas rekordnak számító megállapodást írt alá a Manchester Uniteddel, ugyanis a sportszergyártó a 2015/2016-os szezontól kezdődően 750 millió fontért 10 évre válik az angol klubcsapat mezszponzorává, vagyis részvényenként 2,9 eurót költ a csapat szponzorációjára.

A sportszergyártó vállalat becslései szerint 1,5 milliárd font árbevételt érhet el a következő 10 évben a Manchesterhez kapcsolódó tárgyak értékesítéséből. Amennyiben ez tényleg megvalósul, akkor akár komoly nyeresége is származhat az Adidasnak ebből a kapcsolatból. Az Adidas csoportszintű bruttó eredményhányada (a közvetlen költségek levonása utáni eredményhányad) 50% körül alakult az idei első negyedévben és a 2013-as év egészében is.

 

 

Ennél viszont magasabb érték jellemző a szponzorált csapatokhoz kapcsolódó tárgyak esetében, amire szüksége is lesz az Adidasnak, ugyanis az 50%-os marzs csak a szponzoráció költségeit fedezné, és nem tenne lehetővé jelentős profit realizálását. A most aláírt évi 75 millió fontos megállapodás relatív értelemben is jelentős, hiszen a Real, a Chelsea és az Arsenal is csak évi 30 millió fontot kap. A szerződés jelentős összege miatt a megállapodás mindenképpen kockázatos, ugyanakkor a befektetők egyelőre pozitívan állnak hozzá, ahogy azt a tegnapi árfolyam reakció is mutatta - olvasható az Erste Európa Best of kiadványában.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák