6000 EUR-ért akarták megvenni egy marokkói bevándorló veséjét

Egy marokkói illegális bevándorlónak 6000 eurót (1,8 millió forintot) kínált az egyik veséjéért egy Spanyolországban hírhedt és régóta körözött bűnbanda - közölte a spanyol rendőrség Madridban, miután letartóztatták a csoport öt tagját.

A rendőrség beszámolója szerint már két éve nyomoztak a szerb Radosevics-klán után, amelynek eddig negyvennyolc tagját sikerült letartóztatni az északkelet-spanyolországi Tarragonában. A főként luxusingatlanok kifosztására szakosodott bűnszervezet személyes okok miatt tért át a szervkereskedelemre, feltételezett vezetőjük kisfiának ugyanis súlyos vesebetegsége miatt transzplantációra van szüksége, ezért próbált meg a banda megfelelő donorszervet találni a gyereknek.

 

Ignacio Cosidó, a spanyol rendőrség főigazgatója elmondta: a maffiózók kihasználták, hogy a marokkói férfi alig beszél spanyolul. Eleinte elhitették vele, hogy csak vért kell adnia, és megpróbáltak aláíratni vele egy nyilatkozatot a szerv adományozásáról. A férfi végül megijedt és visszakozott, ekkor bezárták, megverték és azzal fenyegették, hogy megölik. Az akcióban a belga és a német hatóságok is közreműködtek, mivel a klán ezekben az országokban is tevékenykedett. Az interneten egyre több spanyolországi hirdetést találni, amelyben valaki eladásra kínálja valamelyik szervét. Ez azonban illegális, akár tizenkét év börtönbüntetéssel is sújtható.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A banki betéti kamatok általában 0-1% közötti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 3,1% (KSH, 2018. június). Így az Ön pénze reálértéken romlik, hiszen az infláció nagyobb, mint a kapott kamat. Mi a teendő ilyen helyzetben?

Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen befektetésben gondolkodik?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Önt felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Miért édemes Önnek regisztrálni, és mi fog történni?
  • Mi a pénzhez értünk, segítünk Önnek pénzügyeiben.
  • A megadott elérhetőségeken szakértőink megkeresik Önt.
  • Kollégáink válaszolnak pénzügyi kérdéseire.
  • Szakértőink segítenek Önnek befektetési döntéseiben, információt adunk döntéseihez.
  • Segítségünkkel számos pénzügyi konstrukciót elérhet (állampapírok, deviza, hazai- és külföldi részvénypiacok, befektetési alapok stb).
  • A tanácsadás díjmentes.
Különös tekintettel az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 Rendeletében („Általános Adatvédelmi Rendelet” vagy „GDPR”) foglaltakra valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény („Infotv.”) szerint személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu kezelje. Továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy megadott személyes adataimat a ProfitLine.hu a Partnereink menüpontban feltüntetett szolgáltató partnerei részére továbbítsa további egyeztetés, tájékoztatás, kapcsolatfelvétel céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

A szerv adományozása megengedett, de azt egy bírónak kell megállapítania, hogy nem kényszer hatására tették a felajánlást és anyagi ellenszolgáltatás sem jár érte. Spanyolországban végzik évente a legtöbb szervátültetést Európában. A Radosevics-klán 2002 óta működött Spanyolországban, főként Tarragona környékén. A betöréseket nőkkel és gyerekekkel végeztették, akiket a rendőrség szerint megvettek a családjuktól. A pénzért cserébe a szülők lemondtak a gyerekük gyámságáról egy-egy maffiatag javára, de több olyan esetről is tudnak, amikor kamaszlányokat férjhez adtak a szervezet tagjaihoz. A feladatra "alkalmas" lányokat a bandavezér felesége választotta ki, minél "jobb képességekkel" rendelkezett, annál többet fizettek érte, akár 100 ezer eurót (30 millió forintot) is.

Párját ritkítja a vadállományunk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra - közölte Nagy István agrárminiszter a Karcagi Nagykun Vadásztársaság alapításának 150 éves jubileumi ünnepségén, szerdán az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
2024. 05. 03. 08:30
Megosztás:

Nőtt Románia államadóssága

A GDP 52,4 százalékára nőtt februárban Románia államadóssága - közölte szerdán a bukaresti pénzügyminisztérium.
2024. 05. 03. 08:00
Megosztás:

Már most a júliusra elvárt szint felett jár a gáztárolók töltöttsége

A fűtési szezon után a júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel szerdán.
2024. 05. 03. 07:30
Megosztás:

Borsodban is megkezdődnek a szivattyús energiatározó létesítésének lehetőségét vizsgáló kutatófúrások

A jövő a zöldenergiáé, Magyarország élenjáró szerepre törekszik a tiszta forrásból megtermelt energia termelésében és tárolásában. Az időjárásfüggő megújulók természetes teljesítményingadozásának kiegyensúlyozására számos országban alkalmaznak szivattyús-tározós erőműveket - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).
2024. 05. 03. 07:00
Megosztás:

Bővítik a zalaegerszegi autóipari tesztpálya műhelyszárnyát

Az egyre gyarapodó megrendelések miatt új beállókkal bővítik a személyautók és teherjárművek fogadására egyaránt alkalmas műhelyszárnyat a zalaegerszegi ZalaZONE járműipari tesztpályán.
2024. 05. 03. 06:30
Megosztás:

Áprilisban jelentősen nőtt az ingatlanpiaci kereslet

Áprilisban lélektani határt tört át az ingatlanpiaci kereslet, a feladott lakáshirdetések száma jelentősen nőtt, ami további élénkülést vetít előre 2024-re - közölte az ingatlan.com csütörtökön az MTI-vel az áprilisi kereslet-kínálati összesítője alapján.
2024. 05. 03. 06:00
Megosztás:

Javított globális növekedési prognózisán az OECD

Javított kissé idei és jövő évi globális növekedési előrejelzésén a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD csütörtökön kiadott prognózisában az előző, februári keltezésű becsléséhez képest.
2024. 05. 03. 05:30
Megosztás:

MLBKT: lassabb bővülés áprilisban

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított áprilisi értéke: 51,8. Áprilisban a válaszadók az előző hónaphoz képest visszafogott bővülésről számoltak be. A BMI index 0,4 százalékponttal csökkent, és a növekedést a zsugorodástól elválasztó 50,0 pont feletti értéken áll - közölte csütörtökön a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) az MTI-vel.
2024. 05. 03. 05:00
Megosztás:

1,7 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet februárban

2024. februárban a kivitel volumene 3,4 százalékkal haladta meg, a behozatalé 4,7 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. Az aktívum 1,7 milliárd euró volt, az egyenleg 1,2 milliárd euróval javult az egy évvel korábbihoz képest - közölte csütörtökön kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
2024. 05. 03. 04:30
Megosztás:

Év végén már erőt gyűjtött a lakáspiac

A teljes 2023-as esztendő lakáspiaci folyamatairól is áttekintő képet ad a KSH legfrissebb, IV. negyedévi jelentése. E szerint a múlt évben 25 százalékkal kevesebb lakás cserélt gazdát, mint amennyit 2022-ben – az időarányos adatfeldolgozás alapján – regisztráltak. Az viszont jó hír, hogy a visszaesés üteme az év folyamán egyre csökkent, s a IV. negyedévben már emelkedést tapasztaltak. Ez utóbbi ugyan 9,8 százalékos többletet jelentett az előző év hasonló időszakához képest, de még mindig 12 százalékkal elmaradt a piac lefagyása előtti utolsó év, 2021 eredményétől.
2024. 05. 03. 04:00
Megosztás:

Mire vágynak a dolgozó anyák?

Egy ideális világban a nőknek nem kell választaniuk a munkájuk és a családjuk között, és a karriert sem kell feláldozniuk, ha gyermeket vállalnak. A Mars tisztában van az édesanyákat érintő kihívásokkal, amelyek fókuszában a szakmai és személyes feladatok egyensúlyának megteremtése áll - ez derül ki a vállalat nemzetközi #HearToBeHeard kutatásából is.
2024. 05. 03. 03:30
Megosztás:

Érvénybe lép az új költségvetési szabály

A Tanács tegnapi ülésén elfogadta a költségvetési szabályok reformját – az új keret nagyobb rugalmasságot biztosít az egyes hosszú távú befektetéseket eszközölni kívánó kormányok számára.
2024. 05. 03. 03:00
Megosztás:

Íme az időpont: Magyarország ekkor vezeti be az eurót! Mi lesz a forinttal?

Mikor fogja bevezetni Magyarország az EURÓ-t? Mi fog ekkor történni a forinttal és hogyan készül minderre a Magyar Nemzeti Bank?
2024. 05. 03. 02:00
Megosztás:

Ki nyerte a legnagyobbat áprilisban a magyar tőzsdén?

Áprilisban is folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX: a mutató márciushoz képest 4,2 százalékot emelkedve 68 142 ponton zárta a hónapot, amely újabb rekordot jelent. Az azonnali részvénypiac forgalma tartotta az előző havi szintet - 248 milliárd forintot tett ki, amely napi átlagban 11,8 milliárd forintnak felel meg. A legnépszerűbb részvények listájának élén az OTP Bank, a Richter Gedeon és a MOL zárt, 136,8, 46,6 és 31,7 milliárd értékű forgalommal, míg a brókercégek közül a Wood & Company, a Concorde és az ERSTE emelkedett ki. Április az eseményeket tekintve is mozgalmasnak bizonyult: az OTP CETOP ETF bevezetése, a Kermann IT Solutions a BÉT Xtend platformon való debütálás okán szólaltatta meg a BÉT csengőjét, emellett a BÉT éves rendes közgyűlése is fémjelezte a hónapot.
2024. 05. 03. 01:00
Megosztás:

Az új WienerAI mém érme kereskedési botot indít, az előértékesítés már 700 millió dollárnál jár

A kripto legújabb, kibernetikus kolbászkutya szenzációja egy AI mém érme, a WienerAI (WAI). Ez az újdonság most a kriptovaluták legfejlettebb, kezdőbarát kereskedési botját adta hozzá az ökoszisztémájához. Eközben tart az ICO-ja, amely három hét alatt már több mint 700 000 dollárt gyűjtött össze.
2024. 05. 03. 00:01
Megosztás:

A Market Építő Zrt. nyereséggel zárt tavaly

A Market Építő Zrt. tavaly 21,09 milliárd forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 34,39 milliárd forintot tett ki az adózott eredménye - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden.
2024. 05. 02. 23:30
Megosztás:

Megújult a csurgói Csokonai Közösségi Ház

Átadták a mintegy hatszázmillió forintból megújult Csokonai Közösségi Házat Csurgón kedden.
2024. 05. 02. 23:00
Megosztás:

A Pfizer Covid-gyógyszere sokat hozott a konyhára

A Pfizer tegnap piacnyitás előtt publikálta első negyedéves számait, ami egy egyszeri, még a koronavírus járványhoz köthető többletbevételnek köszönhetően felülmúlta a várakozásokat.
2024. 05. 02. 22:30
Megosztás:

Lecsengett nálunk a recesszió

Egyértelműen véget ért a recesszió Magyarországon, mostantól csak a növekedés mértéke a kérdés - mondta az M1 aktuális csatorna kedd délutáni műsorában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezető közgazdásza.
2024. 05. 02. 22:00
Megosztás:

Gazdasági növekedésre számít a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a Kossuth rádió Déli krónika című műsorában szerdán.
2024. 05. 02. 21:30
Megosztás: