Hírek > Több mint egymilliárdból épült szennyvíz rendszer Előszálláson >

Több mint egymilliárdból épült szennyvíz rendszer Előszálláson

2015.09.19 17:00
Európai uniós támogatással, egymilliárd 47 millió forintból vált valóra a Fejér megyei Előszállás szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása.

A polgármesteri hivatal MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pénteken lezárult projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 94 százalékos támogatási aránnyal valósult meg. A tavaly májusban elindított beruházás nem volt zökkenőmentes a rendkívül esős időjárás miatt.

 

A fejlesztés keretében 18,5 kilométernyi gravitációs csatornát és kilenc kilométer segédgerincet, valamint 3,5 kilométer szennyvíz nyomóvezetéket építettek ki. A rendszerre 947 háztartást kötöttek rá. A projekt részeként megépült egy napi 210 köbméter kapacitású szennyvíztisztító mű is.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák