Start-upokat keresett a Generali és a Microsoft

A biztosítási piac intenzív technológiai változásokon megy keresztül, ezért döntött úgy a Generali, hogy nemzetközi partnerek bevonásával, új ötletek, üzleti modellek és megoldások megtalálásával segíti elő a szakma fejlődését. A biztosítási szektor innovációja jegyében a nemzetközi Generali Csoport a Microsofttal közösen olyan tehetségeknek és start-upoknak írt ki világszerte pályázatot, akik a terület kihívásaira a legújabb technológiával tudnak választ adni.

A megmérettetésen három kategóriában – „Internet of Things”, gamification, illetve alternatív csatornák felhasználása – több mint 700 start-up vett részt. A 40 értékelt projekt közül a Generali, a Microsoft és a United Ventures képviselői választották ki a győztest, aki üzleti terve megalkotásában és megvalósításában a Generali és Microsoft támogatását élvezheti majd.
 
A jelentkezők közül végül az olasz LYT Sonic diadalmaskodott, akik LED-lámpából és infrahangérzékelő integrálásából született otthoni biztonságtechnikai eszközükkel győzték meg a zsűrit. A győztes innovatív okoseszköz 150 négyzetméteres távolságon belül érzékeli a mozgást, és nemcsak egyszerűbb, hanem olcsóbb megoldást is kínál házunk védelméhez, mint a hagyományos otthoni biztonsági berendezések.

Országos kutatás vizsgálta, hogy mi a közös az anyai és vezetői készségekben - Egy napra az anyukák vették át a vezető szerepet a Yettelnél

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.
2024. 05. 05. 21:00
Megosztás:

A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 05. 20:00
Megosztás:

Új módszerek alkalmazására használják a mesterséges intelligenciát az SZBK kutatói

Egyes sejtek felismerésére és elkülönítésére dolgoztak ki mesterséges intelligenciát (MI) használó megoldást a Szegedi Biológiai Kutatóközpont munkatársai egy nagy nemzetközi konzorcium részeként. Az eljárás a biológiai alapkutatási kérdések megválaszolása mellett akár egyénre szabott terápiákhoz is alkalmazható - közölte a Magyar Kutatási Hálózathoz (HUN-REN) tartozó intézmény a honlapján.
2024. 05. 05. 19:00
Megosztás:

Érkeznek az államháztartási adatok a jövő héten

A jövő héten jelennek meg az adatok az államháztartás központi alrendszerének április végi helyzetéről, valamint egyebek mellett a kiskereskedelem márciusi és a fogyasztói árak áprilisi alakulásáról.
2024. 05. 05. 18:00
Megosztás:

Több száz fogyasztó részesült kompenzációban, de részben hiányosan teljesített a 4Life és biztosító-partnerei

A GVH felhívja a vállalkozások figyelmét, hogy vállalásaikat gondosan készítsék elő és maradéktalanul teljesítsék.
2024. 05. 05. 17:00
Megosztás:

Május 13-án indul a balatoni vasúti előszezon

Már az iskolai szünidő kezdete előtt egy hónappal, május 13-tól sűríti a Balatonhoz induló vonatforgalmat és növeli a kerékpárszállítási kapacitásokat a MÁV-Start - közölte a vasúttársaság szombaton az MTI-vel.
2024. 05. 05. 16:00
Megosztás:

Két évvel meghosszabbítják a kedvezményes lakásáfát

A kormány további két évvel meghosszabbítja a kedvezményes lakásáfát - írta a pénzügyminiszter szombaton Facebook-oldalán.
2024. 05. 05. 15:00
Megosztás:

Nőtt a Henkel negyedéves árbevétele

A Henkel német háztartás-vegyipari és kozmetikai konszern növekvő negyedéves árbevételről jelentett pénteken.
2024. 05. 05. 14:00
Megosztás:

Átfogó víziközmű rekonstrukciós program indul

Országos víziközmű rekonstrukciós program indul, ennek keretében kormányzati támogatással újul meg Szolnok víziközmű-hálózata - mondta az energiaügyi miniszter pénteken Szolnokon sajtótájékoztatón.
2024. 05. 05. 13:00
Megosztás:

Nagy László lett a SZTFH új elnöke

Sulyok Tamás köztársasági elnök Nagy Lászlót nevezte ki a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) elnökévé - közölte az SZTFH pénteken az MTI-vel.
2024. 05. 05. 12:00
Megosztás:

Éves csúcson a brit gazdaság aktivitása

Jelentős emelkedéssel egyévi csúcson járnak a brit gazdaság friss aktivitási mérőszámai, bár ez szinte kizárólag a szolgáltatási ágazat erőteljes teljesítményének eredménye.
2024. 05. 05. 11:00
Megosztás:

Többlettámogatáshoz juthatnak a távhőszolgáltatók

A kormány megtéríti a távhőszolgáltatók számára a nem lakossági vízdíjak év eleji egységesítéséből származó többletkiadásaikat, az ágazati szereplők támogatásairól szóló miniszteri rendeletmódosítást annak társadalmi egyeztetése után a közeljövőben kihirdethetik, a közel száz településen működő szolgáltatók együttesen 7 milliárd forinttal több forráshoz juthatnak 2024-ben - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel pénteken.
2024. 05. 05. 10:00
Megosztás:

A Richter tárgylóasztalhoz ült a Mithra Pharmaceuticals SA-val

A Richter ajánlatot tett és tárgyalásokat kezdett a Mithra Pharmaceuticals egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói közleményben.
2024. 05. 05. 09:00
Megosztás:

Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.
2024. 05. 05. 08:00
Megosztás:

Top Altcoinok amiket most olcsón megvehetsz, mielőtt kilő az árfolyamuk

Ahogy az altcoinok piaca értékben elkezdett növekedni, sokan olyan altcoinokat keresnek, amelyeket kedvezményes áron vásárolhatnak meg, hogy befektetési portfóliójukat diverzifikálják anélkül, hogy túlságosan mélyen belemerülnének a szektor pénzügyi aspektusaiba.
2024. 05. 05. 07:00
Megosztás:

Új szankciók segítik a termelőket

Szankcionálhatóvá válnak a felvásárlók általi, 30 napon túli késedelmes fizetések a gazdálkodók felé az Országgyűlés által elfogadott termelővédelmi törvénycsomagnak köszönhetően - közölte az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében a mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár.
2024. 05. 05. 06:00
Megosztás:

Az Auchan debreceniket hívott vissza

Nem jelölt allergén jelenléte (szója) miatt az Auchan Magyarország Kereskedelmi Kft. visszahívta a forgalomból az "Auchan Kedvenc csemege debreceni, 300 g és Auchan Kedvenc csípős debreceni, 300 g" terméket - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
2024. 05. 05. 05:00
Megosztás:

Váratlanul visszaesett az amerikai szolgáltatóipar áprilisban

Az elemzők által várt gyorsuló növekedés helyett csökkent az amerikai szolgáltatóipar teljesítménye áprilisban az ISM gazdaságkutató intézet szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe (BMI) szerint.
2024. 05. 05. 04:00
Megosztás:

Gyengülő ütemben nőtt az amerikai gazdasági aktivitás előző hónapban

Az amerikai gazdasági aktivitás lassuló ütemben nőtt áprilisban az S&P Global Market Intelligence gazdaságkutató intézet kompozit beszerzésimenedzser-indexének (BMI) pénteken közzétett végleges, az előzetest némileg meghaladó értékei alapján.
2024. 05. 05. 03:00
Megosztás:

Nagy segítség az egyetemeknek a HU-rizont program

A HU-rizont program 8 milliárd forint keretösszeggel támogatja, hogy kiváló magyar műhelyek vezetésével olyan nemzetközi kutatási projektek induljanak a világ legkiválóbb egyetemeinek és kutatóintézeteinek közreműködésével, melyek Magyarország és a nagyvilág számára egyaránt fontos társadalmi és gazdasági kihívások megoldására fókuszálnak - mondta Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára pénteken Budapesten.
2024. 05. 05. 02:00
Megosztás: