Hírek > Sikeres tőkebefektetést zárt a HandInScan >

Sikeres tőkebefektetést zárt a HandInScan

2016.01.14 11:04
A Perion Kockázati Tőkealap 411 millió forintot fektetett be az innovatív egészségügyi technológiát fejlesztő HandInScan Kft.-be. A befektetés fő célja az új piacokra jutás és a további fejlesztések felgyorsítása.

A több innovációs és start-up díjat elnyert HandInScan Kft. a Jeremie program keretein belül 411 millió forintos befektetési kört zárt. Az új befektető a Perion Kockázati Tőkealap. A HandInScan a befektetést az első szériagyártású, már Red Dot díjjal is kitüntetett Hand-in-Scan Medical Trainer, kézhigiéniát oktató, illetve a Semmelweis Scanner kézhigiénés fertőtlenítést ellenőrző eszközök világpiaci bevezetésére, valamint újabb technológiák és eszközök fejlesztésére fogja felhasználni.

 

A HandInScan egy olyan technológiai cég, amely fejlett és a fejlődő világ egyik legnagyobb egészségügyi problémájára, a kórházi fertőzések megelőzésére és csökkentésére alkalmas eszközöket fejleszt. A cég termékei és szolgáltatásai révén elérhető a tökéletes kézhigiénia, azok szakszerű és folyamatos használatával bizonyítottan csökkenthetők a kórházi fertőzések. A multirezisztens kórházi fertőzések az egyik legkomolyabb egészségügyi problémának számítanak napjainkban, és évente több százezer ember halálát okozzák világszerte.

 

A HandInScan a BME egy spin-off vállalkozásaként indult, és a korai start-up fázisban a DBH Investment Kockázati Tőkealap fektetett a cégbe abból a célból, hogy a termék prototípusát validálják, és az első piaci visszajelzések alapján kifejlesszék piacképes terméküket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat. Miután az első generációs eszközöket több mint 16000 kórházi dolgozó tesztelte európai és ázsiai kórházakban, elkészült a Hand-in-Scan Medical Trainer, kialakult a hozzá kapcsolódó oktatási, képzési és szolgáltatási csomag.

 

Ezen a ponton döntött a befektetés mellett a Perion Kockázati Tőkealap, melynek célja a külpiacokra jutás valamint a további fejlesztések finanszírozása. A HandInScan technológiájára a piaci igényt jól jelzi, hogy már több mint 30 országgal tárgyalnak disztribúciós szerződésről 3 kontinensen (Európa, Ázsia, Észak-Amerika). A cég egyik stratégiai partnere, a PAUL HARTMANN AG Fertőtlenítési Üzletág Igazgatója és a BODE Chemie GmbH vezérigazgatója, Dr. Klaus Ruhnau kiemelte: „A HandInScan technológia jelentősen át fogja alakítani a kézhigiéniai folyamatokat az egészségügyben. Örömünkre szolgál, hogy a HandInScan trendet formáló innovációjának piacra vitelében stratégiai partnerséget kötöttünk.”

 

Ezen felül a cég számos kutatás-fejlesztési együttműködési szerződést kötött több vezető kórházzal az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Svájcban, Szingapúrban és Magyarországon is. A technológiát az orvosképzésben is hatékonyan lehet használni, és egyes orvos egyetemeken szervesen beépült az oktatási rendszerbe, valamint a legújabb orvosi tankönyvekbe. A HandInScan a jövőben további termékek kifejlesztését és szabadalmaztatását is célul tűzte ki.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák