Hírek > Olcsóbb felsőoktatás a cél. Drágák vagyunk >

Olcsóbb felsőoktatás a cél. Drágák vagyunk

2016.01.14 20:31
Érdemi változtatásokat sürget a Jobbik a magyar felsőoktatásban annak kapcsán, hogy egy kutatás szerint a magyar felsőoktatásban való részvétel nemzetközi összehasonlításban is rendkívül drága.
Olcsóbb felsőoktatás a cél. Drágák vagyunk

Dúró Dóra, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az Expert Market piackutató nemrégiben közzétett felmérése szerint a magyar felsőoktatás nemzetközi összehasonlításban, a bérekhez viszonyítva az egyik legdrágább a világon.

 

A Jobbik szerint ez a társadalmi mobilitás megszűnéséhez és egy kasztrendszer kialakulásához vezet, holott az oktatás egyik fő feladata az esélyteremtés lenne. A jobbikos politikus érdemi változásokat sürgetett az ösztöndíjrendszerben, fontosnak nevezte a hallgatói juttatások emelését, valamint a kollégiumi férőhelyek jelentős bővítését.

 

Ugyanakkor jelezte azt is, hogy a közoktatás alapvető átalakítására is szükség lenne, mert a KLIK létrehozása nem tudta mérsékelni az iskolák közötti különbségeket. A Jobbik szerint az önkormányzatok és az állam közös fenntartásában kellene lennie a közoktatási intézményeknek, ez nyújthatna érdemi előlépést, valódi esélyteremtést - közölte Dúró Dóra.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák