Hírek > A föld azé a magyar emberé, aki megműveli >

A föld azé a magyar emberé, aki megműveli

2016.01.16 20:18
A magyar szabályok rendkívül szigorúak, gyakorlatilag kizárják, hogy külföldiek spekulatív szándékkal vásároljanak földet - hangsúlyozta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
A föld azé a magyar emberé, aki megműveli

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón jelentette be, hogy február közepétől folytatódnak a földárverések. Közölte azt is, hogy mintegy tucatnyi külföldi állampolgár juthat földterülethez.

 

Kovács Zoltán az M1-en elmondta: a második kör célja, hogy az első körben el nem kelt, illetve a jogszabályváltozások közepette megváltozott szabályokat betartva újra meghirdessék a földeket.

 

Céljuk, hogy a föld valóban azokhoz kerüljön, akik megművelik, a helyben lakó, életvitelszerűen ebből élő emberekhez - fejtette ki, hangsúlyozva: a kormány elhatározott amellett, hogy minél többen tudjanak - az unió által egyébként elfogadott, illetve a magyar kormány által vallott célok mentén - földből megélni, földdel gazdálkodni. A kormányszóvivő "igazi sikernek" értékelte, hogy a földárverések során több mint 10 ezer gazda jutott már földhöz.

 

Ehhez képest a külföldiek aránya elenyésző, és ezen állampolgárok jelentős része kettős állampolgár vagy olyan akár évtizedek óta Magyarországon élő ember, akit "nyugodtan számíthatunk magyarnak", nem befektetési, spekulációs szándékkal vásárolt földet, hanem ebből él, a helyi közösség tagja, hozzájárul a foglalkoztatási, a magyar gazdaság, mezőgazdaság szempontjából fontos célok eléréséhez - fejtette ki Kovács Zoltán.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)