Hírek > Ringbe szálltak a legjobb kelet-európai startupok >

Ringbe szálltak a legjobb kelet-európai startupok

2016.01.19 09:15
A Get in the Ring startup versenyen egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője szállt ringbe, ahol öt menet alatt kellett meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget. A Get in the Ring versenyt idén 4 kontinensen, 80-an országban rendezték meg az innovatív vállalkozások számára. A nemzeti döntők győztesei a regionális fordulóban küzdhettek meg egymással. Magyarországra, a „startup-ok olimpiájának” is nevezett eseményt az Enterprise Hungary Nonprofit kft. csapata hozta el. A budapesti döntőn győztes csapatok a kelet-európai mezőnyben, a legjobb bolgár, moldáv, macedón, román, szerb és szlovák csapatokkal csaptak össze - a kolumbiai nemzetközi döntőbe jutásért.
Ringbe szálltak a legjobb kelet-európai startupok

Az ötlet szekcióban az egyedülálló online anatómiai atlaszt fejlesztő RF Anatomy csapata jutott Debrecenből. A szófiai Inter Európa Centerben közel 400 érdeklődő előtt az RF Anatomy többek között utazásbiztosítási szolgáltatást fejlesztő bolgár ClaimCompass, valamint a benzin átfolyásmérő eszközt és szolgáltatást megújító román Fueloyal innovatív csapatával küzdött meg. Startup kategóriában a tréningek piacát forradalmasító Practify csapata szállt ringbe, olyan már validált cégekkel szemben, mint a román Symme3D otthoni 3D nyomtatógyártó vállalkozás vagy a megújuló energiát a mindennapi életbe bevezető moldáv Energy Solaris.

 

Mind a két csapat jó teljesített, szoros küzdelemben dőlt el a verseny. A zsűri végül a Get in the Ring nemzetközi döntőjébe, melyet március 18-án a kolumbiai Medellinben rendeznek, a romániai Symme 3D és a bolgár ClaimCompass csapatának szavazott bizalmat. Az orvostanhallgatók ötletéből indult RF Anatomy csapatát képviselő, Fábián Ádám a versenyt követően elmondta: „Egy éve még mi sem gondoltuk volna, hogy a világ egyik legnagyobb startup versenyének regionális döntőjében képviselhetjük Magyarországot. Igazi megtiszteltetés volt!

 

A verseny után sokan odajöttek hozzánk, gratuláltak, hogy ezt folytatni kell. Mi pedig folytatni is fogjuk! Csak bíztatni tudunk minden fiatalt: ha van egy jó innovatív ötleted ne hagyd elveszni, vágj bele, mert neked is sikerülhet.”

 

A magyarországi fordulót szervező Enterprise Hungary Nonprofit kft. célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a tehetséges innovatív vállalkozásoknak, valamint egy új, széleskörű találkozási platformot hozzon létre a Get in the Ring verseny keretein belül a hazai startup ökoszisztéma szereplőinek. „A „Get in the Ring!” két hazai eseménye, méretében és hangulatában is új fejezetet nyitott a hazai startup versenyek között. Az összecsapásokon több százan izgultak a helyszínen.

 

A nézők soraiban befektetők, döntéshozók, vállalkozók és a jövő startup generációjának képviselői az egyetemisták is helyet foglaltak. 2016-ban az a célunk, hogy Debrecen és Budapest, Győr mellett, Miskolcon és Szegeden is lehetőséget teremtsünk a vidék legjobb innovatív vállalkozásainak, hogy ringbe szálljanak. Ezzel a munkával párhuzamosan a holland szervezőkkel közösen megkezdtük a Get in the Ring közép-európai fordulójának előkészítését, melynek Budapest adna otthont. A Get in the Ring következő öszi versenyéig elindítottuk a Startup Campus egyetemi programot, amely debreceni, budapesti és győri felsőoktatási hallgatók startup inkubációját támogatja.

 

A Startup Campus program 2016. januárban a Nemzeti, Innovációs és Fejlesztési, Kutatási Hivatal (NKFIH) támogatásával indult el.” - mondta Kovács Zsolt az Enterprise Hungary Nonprofit kft. operatív vezetője.

 

GALÉRIA


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák