Hírek > Szépet ment a magyar tőzsde! >

Szépet ment a magyar tőzsde!

2016.01.26 20:01
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 288,05 pontos, 1,24 százalékos emelkedéssel, 23 522,08 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 7,6 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama a Magyar Telekom kivételével emelkedett az előző napi záráshoz képest.

Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője szerint hektikus napot zártak a részvénypiacok. Az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy reggel 1 százalékos mínuszban kezdtek az indexek, aminek az volt az oka, hogy a kínai tőzsde 6,5 százalékot esett, és az olaj ára megint elkezdett csökkenni.

 

Ezt követően azonban lassan, de biztosan emelkedtek a tőzsdék, az olaj ára ugyanis elkezdett nőni, s ennek láttán az indexek is egyre jobban teljesítettek. Ennek köszönhető, hogy a DAX index, amely reggel mínusz 1 százalékon állt, körülbelül plusz 1 százalékon van, és az amerikai tőzsdéken is jelentős emelkedést lehet látni.

 

Szépen ment a BUX!

 

A BUX erős közepes forgalom mellett 1,24 százalékkal emelkedett - mondta az üzlekötő.

 

A Mol 70 forinttal, 0,51 százalékkal 13 795 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 47 forinttal, 0,82 százalékkal 5800 forintra nőtt, forgalmuk 4,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,25 százalékkal 396 forintra csökkent, forgalma 152,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 169 forinttal, 3,12 százalékkal 5579 forintra emelkedett, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el. 

 

Itt minden részvényt megnézhet grafikonon egy oldalon.És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák