Hírek > Covinus-os hallgatók nyerték meg a részvényelemző versenyt. Irány Chicago! >

Covinus-os hallgatók nyerték meg a részvényelemző versenyt. Irány Chicago!

2016.02.02 03:03
A Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói nyerték a CFA Institute Research Challenge 2016 elnevezésű nemzetközi részvényelemző verseny magyar-szerb helyi döntőjét, amelynek a Morgan Stanley budapesti irodája adott otthont.
Covinus-os hallgatók nyerték meg a részvényelemző versenyt. Irány Chicago!

A CFA Institute és a CFA Society Hungary (Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesülete) által szervezett, CFA Institute Research Challenge 2016 elnevezésű részvényelemző verseny január 22-i helyi döntőjét a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy mester szakos hallgatóiból álló „Goodwill Transaction Services” csapat nyerte a Pécsi Egyetem hallgatói előtt. A magyar és szerb egyetemek számára tartatott forduló nyertesei már készülnek a globális megmérettetés 10. évfordulója alkalmából - rendhagyó módon - Chicagóban sorra kerülő regionális döntőre, amelyet ugyanott a világ négy legjobb egyetemi csapatának globális döntője követ majd. Pont úgy, mint a Wall Streeten: venni vagy eladni?

 

A legfeljebb ötfős hallgatói csapatok feladata egy magyar bank teljes körű részvényelemzésének elkészítése volt. Az írásbeli elemzés alapján továbbjutott legjobb öt csapatnak tapasztalt szakemberekből álló zsűrit kellett befektetési javaslatukról meggyőzniük egy tíz perces prezentáció során. A zsűri elnöke William C. Jones, a budapesti Morgan Stanley iroda vállalati hitelminősítő csoportjának vezetője volt. „Nagyon hálás vagyok a Befektetési Szakértők Magyarországi Egyesületének, hogy a Morgan Stanley házigazdája lehetett a döntőnek.

 

A verseny kiváló lehetőség a pénzügyi terület iránt érdeklődő diákoknak, hogy értékes tapasztalatokra tegyenek szert, és megismerjék hogyan alkalmazható az akadémiai tudás a valós életben, például olyan elemzési munkákban is, amelyen a saját csapatommal is rendszeresen dolgozom.

 

A bemutatók minősége bizonyíték az oktatási intézmények erejére és a diákok kimagasló intellektuális képességére is Magyarországon. Sok szerencsét kívánok a győzteseknek, akik kiharcolták a lehetőséget, hogy képviseljék Magyarországot a régiós és a világdöntőn.” – mondta el az elemző szakember. A Morgan Stanley 2006 elején alapította meg a Matematikai Modellező Központját Budapesten. A vállalat számára fontos a tehetséges diákok szakmai képzésének és fejlődésének támogatása.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az új irány: Chicago A győztes csapat nem pihenhet: ők vehetnek részt a Chicagoban szervezett regionális döntőn, amelyből a legjobb csapat a globális döntőbe jut. „Erre a versenyre készülünk több, mint fél éve. Az egyetemi évek méltó lezárása ez a győzelem, amely az első pillanatokban felfoghatatlannak tűnt.

 

Azért is megérte a rengeteg munka és áldozat, mert a bankértékelést nem tanítják külön tárgyként az egyetemen, így a CFA verseny kapcsán első lépésként a módszertant kellett megtanulnunk. Még az is lehet, hogy a jövőben részvényelemzéssel fogunk foglalkozni és szerintem most még nem is látjuk igazán, milyen értékes tudásra tettünk szert a versenynek köszönhetően. Nem pihenünk: nagy örömmel készülünk a következő fordulóra, bár a szakmai riporton már nem változtathatunk, a prezentációs technikánk javításán sokat fogunk dolgozni.” – mondta el Welsz Edit, a győztes csapat szóvivője.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák