Hírek > A BÉT támogatja a budapesti olimpiát >

A BÉT támogatja a budapesti olimpiát

2016.02.03 02:02
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) kedden nyilatkozatban biztosította támogatásáról Budapest 2024-es olimpiai és paralimpiai pályázatát.
A BÉT támogatja a budapesti olimpiát

Nagy Márton, a BÉT igazgatóságának elnöke közleményében azt emelte ki, hogy a BÉT szerint minden sporthoz kapcsolódó beruházás, így az olimpia megrendezésének lehetősége is "nemzetgazdasági szinten a foglalkoztatás bővülését, infrastruktúra- és közlekedésfejlesztést, valamint a turizmus élénkítését jelentheti."

 

Márpedig a BÉT elkötelezett a hazai tőkepiac hatékony és fenntartható fejlesztése mellett - fogalmazott. "Ezúton szeretnénk támogatásunkról biztosítani Budapest pályázatát a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére, továbbá örömmel járulunk hozzá a játékok sikeréhez, Budapest, Magyarország, illetve a világ javára" - olvasható a közleményben, hozzátéve, hogy a BÉT reméli, ezzel is hozzájárul a pályázat sikeréhez.

 

A 2024-es helyszínről a Nemzetközi Olimpiai Bizottság jövő szeptemberben limai kongresszusán dönt. A rendezésre Budapest, illetve Párizs, Róma és Los Angeles pályázik.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák