Hírek > Magyarország-Lengyelország: dúl a szerelem! >

Magyarország-Lengyelország: dúl a szerelem!

2016.02.09 02:01
Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint Magyarország és Lengyelország egyes témákban egymásra van utalva, sok a közös tapasztalat, ugyanúgy látnak bizonyos kérdéseket, ezért elkerülhetetlen, hogy egy létezzen közös szemléletmód.

A kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta, ezen témák közé tartozik egyebek mellett a migráció, a regionális gazdaságok kérdése vagy az energiabiztonság. Beszélt arról is, hogy sok azonosság van a két ország múltjában, jelenében, jövőjében és terveiben is, például a családtámogatási rendszer, vagy a kis- és középvállalkozások erősítésében.

 

Hozzátette: ezekből rajzolódhat ki egy olyan Európa-kép, amely valódi alternatívája lehet a sokszor "zsákutcát" jelentő elképzeléseknek. A migrációs folyamattal kapcsolatban Kovács Zoltán megjegyezte: előfordulhat, hogy Románián és Ukrajnán keresztül érkezzenek migránsok, és ebben már Lengyelország is érintett lehet.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák