Hírek > Fantasztikus a magyar részvénypiac! >

Fantasztikus a magyar részvénypiac!

2016.02.12 06:01
Fantasztikus, ami a magyar részvénypiacon folyik - mondta David Stubbs, a JP Morgan Asset Management vezető piaci stratégája egy csütörtöki budapesti szakmai konferrencián, utalva ezzel a BUX jól látható tavalyi teljesítményére, szemben például a STOXX 600 index gyengülésével.

David Stubbs szerint különösen a BUX árazása kedvező. A konferenciáról a potfolio.hu portálon megjelent cikk szerint David Stubbs az idei évi befektetési lehetőségekről beszélve kiemelte a magasabb kockázatú kötvényeknek kedvező piaci környezetet, ezen belül is az energiaszektorbeli vállalati kötvényekben rejlő lehetőségeket. Az előadó emellett rámutatott: a tradicionális befektetésektől már nem várhatóak el a korábbi évek jó teljesítményei, a hozamok csökkennek, miközben a piaci volatilitás emelkedik.

 

Így véleménye szerint a jövőben azok a befektetési termékek jöhetnek ki pozitívan a mostani eseményekből, amelyek megfelelő kockázatmenedzsmenttel rendelkeznek. David Stubbs a globális gazdasággal kapcsolatban kifejtette, kettévált a világ a szektorokat és a régiókat nézve, a fejlett piacok jó teljesítménye ellensúlyozza a feltörekvő piacok gyenge teljesítményét. Várhatóan a fejlett piaci fogyasztóknak kell támogatniuk a globális fellendülést, ezt támasztják alá a növekvő reálbér, fogyasztási és hitelfelvételi számok is a fejlett országokban - fűzte hozzá.

 

A BUX index éves teljesítménye

 

BUX index

 

Európával kapcsolatban a JP Morgan Asset Management vezető piaci stratégája rámutatott: amíg kitart az Európai Központi Bank (EKB) mennyiségi lazítása, addig az európai gazdaság erősödése folytatódhat, ugyanakkor kiemelte, hogy a gyorsabb gazdasági növekedéshez a befektetéseknek is magukra kell találniuk, emellett további reformokra is szükség van a munkaerő- és termékpiacon, valamint az egyes országok nyugdíjpolitikájában. Az előadó nem számít arra, hogy a következő 5-6 hónapban a Fed kamatot emelne, ez persze nem zárja ki, hogy az év második felében még látunk kamatemelést a Fedtől.

 

A JP Morgan Asset Management rendezvényén elhangzott: 2015-ben rekord évet zárt a globális alapkezelői piac, a kezelt vagyon mértéke új magasságokba emelkedett. 2015 harmadik negyedévében közel 35 ezer milliárd eurónyi vagyont kezelt a piac, ami csak Európában 12 ezer milliárd eurót jelent. A befektetési alapokban való megoszlást tekintve a globálisan kezelt vagyon 40 százaléka részvényekben (Európában 27 százalék), 21 százaléka kötvényekben (Európában 23 százalék), 18 százaléka vegyes alapokban(Európában 22 százalék) és 12,4 százaléka (Európában 9 százalék) pénzpiaci alapokban volt tavaly, ezek közül is a legnagyobb növekedést a vegyes alapok mutatták fel.


Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)