Hírek > Itt az új Bónusz Magyar Államkötvény - megemelt kamattal! >

Itt az új Bónusz Magyar Államkötvény - megemelt kamattal!

2016.02.26 04:01
Megemelt kamattal új Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK) sorozatokat indít az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a futamidőtől függően 2-2,5 és 2,75 százalék lesz a kötvények garantált kamatprémiuma, az új állampapírok vásárlására március 1-jétől lehet vásárlási megbízást adni a forgalmazóknál - közölte a szervezet.
Itt az új Bónusz Magyar Államkötvény - megemelt kamattal!

Az ÁKK csütörtöki közleménye szerint a piaci változásokra és igényekre reagálva március 2-tól megemeli a BMÁK kamatprémiumait. A négyéves BMÁK induló kamata 3,05 százalék, a hatéves futamidejű kötvényé 3,55 százalék, a tízévesé 3,80 százalék lesz.

 

A kamatprémium a négyéves kötvénynél emelkedett a legjelentősebben, 75 bázisponttal. A hatévesnél 50, a tízévesnél 25 bázispontos növekedésről döntött az adósságkezelő. A közlemény kitér arra is, hogy a BMÁK állománya tavaly 82 milliárd forinttal emelkedett, ami több mint 100 milliárd forinttal elmarad a Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK) növekedési ütemétől, ezért döntött úgy az adósságkezelő, hogy megemeli a kamatprémiumot, biztosítva a BMÁK versenyképességét.

 

A Bónusz Magyar Államkötvényt az ÁKK azzal a céllal dolgozta ki, hogy ne csupán a futamidők hosszában nyújtson alternatívát a befektetőknek, hanem a kamatozás módjában is. A három és ötéves futamidejű PMÁK kamatai az inflációhoz igazodnak, míg a BMÁK kamatai a pénzpiaci kamatok változását követik. A BMÁK így jól kiegészíti a lakossági állampapír portfóliót mind a futamidejével, mind a kamatozás módjával - ismerteti az ÁKK.

 

További információért bátran kérje szakértőink díjmentes segítségét az alábbi gomb lenyomásával.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Kapcsolódó hírek

Legfrissebb fórum témák