Hírek > Évértékelő - Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő >

Évértékelő - Nézőpont: valóságalapú politikát hirdetett a magyar kormányfő

2016.02.29 00:50
A magyar miniszterelnök által felvázolt "szabad nemzetek Európájának" víziója korántsem Európa-ellenességet, vagy idegengyűlöletet takar, hanem reális helyzetfelismerésre alapozva épp az európai értékeket és a civilizációt, illetve a jogrend védelmét helyezi előtérbe a tömeges illegális bevándorlás lesújtó tapasztalataival szemben - írta kommentárjában a Nézőpont Intézet vasárnap, Orbán Viktor évértékelő beszéde után.

Az intézet szerint a miniszterelnök nemcsak a magyar és a régiós polgárokhoz, hanem a még realistán gondolkodó nyugati polgárokhoz is szólt, jelezve, hogy létezik európai megoldás a bevándorlás megállítására, ami nem más, mint a magyar modell. Az összegzés kiemelte: a magyar kormányfő minden eddiginél nyíltabban hirdette meg, hogy meg szeretné változtatni Brüsszelt, mert az Európai Unió gyenge védelmének oka nem a külső fenyegetés, hanem az európai elit hiányzó szándéka.

 

Mindez nem előzmények nélküli a Nézőpont szerint, a határozott bevándorlás-politika már a nyári tusványosi beszédben is központi szerepet kapott. Azóta nemzeti egység alakult ki Magyarországon a kormányzat bevándorlás-politikája mögött, sőt a régiós partnerek és a visegrádi államok is az ország mellett állnak e kérdésben - fejtette ki az intézet. Az elemzés szerint mára bebizonyosodott, hogy a tavalyi migrációs hullám nem átmeneti népmozgás volt, az idei évre még a tavalyinál is komolyabb bevándorlási nyomásra lehet számítani.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák