Hírek > Varga Mihály miniszter a mai beruházási adatról >

Varga Mihály miniszter a mai beruházási adatról

2016.02.29 11:45
A 2014-es kiugróan jó év után tavaly is növekedni tudtak a beruházások - hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait kommentálva.

A miniszter kiemelte, tavaly az év végére megélénkültek a beruházások, elsősorban az oktatásban, egészségügyben, közigazgatásban történtek olyan fejlesztések, amelyek jelentős lendületet adtak a magyar gazdaság növekedésének. Hozzátette, az állami beruházások mellett jelentős növekedés volt az energia- és az infokommunikációs beruházásokban a negyedik negyedévben.

 

Az üzleti beruházások élénkítéséről Varga Mihály elmondta: sokat várnak a lakásépítési, a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) támogatásával indult programoktól, amelyek jelentős összeggel segítik az új lakások építését és vásárlását. A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, arra számítanak, hogy a következő hónapokban a vállalkozói szférában az infokommunikációhoz, digitalizációhoz kötődő fejlesztések nőni fognak, ahogy az energia-beruházások is. Emellett a kormányzati várakozások szerint el tud indulni ebben a fél évben az építőipar növekedése, az év második felében már komolyabb bővülést várnak a csok-tól - mondta el Varga Mihály.

Mindig érdekelt a Tőzsde és Forex világa? Több mint 10 éves tapasztalat alapján az egyik leggyakorlatiasabb oktatást most otthonodból nézheted, csak regisztráció szükséges.

És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.
Admiral Markets

Legfrissebb fórum témák

Egyre magasabb a magyar fogyasztói kedv ( hozzászólás, 2016-08-09 17:05)
Állati emlékérmét bocsát ki az MNB ( hozzászólás, 2016-08-09 13:45)
Folytatódik a gazdasági fellendülés az unióban ( hozzászólás, 2016-08-09 07:53)
Horvátország nem harcol a turistákért ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Rekordhosszúságú vasútassztrájk Dél-Angliában ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Várható fordulatok a lakáspiacon ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)
Sör árak alakulása egy ábrán ( hozzászólás, 2016-08-09 07:51)