Hírek > Rengeteg pénzt vett ki a lakosság a bankokból >

Rengeteg pénzt vett ki a lakosság a bankokból

2016.02.29 20:13
Januárban a vállalatok nettó törlesztők voltak, 45,7 milliárd forintnyi devizahitelt törlesztettek, miközben 42 milliárd forinthitelt vettek fel, ugyanakkor pénzügyi vagyonukat apasztotta, hogy 255 milliárd forint értékű betétet vontak ki a pénzintézetekből - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) hétfőn kiadott legfrissebb adataiból.
Rengeteg pénzt vett ki a lakosság a bankokból

A háztartások hasonlóképpen, 28 milliárd forinttal több hitelt törlesztettek, mint amennyi új hitelt felvettek januárban, ám ennél jóval nagyobb összeget, 157 milliárd forintbetétet vontak ki a bankokból, bár csaknem 10 milliárdnak megfelelő összeget el is helyeztek devizában. A lakáscélú forinthitelek átlagos kamata 5,62 százalék volt januárban, 18 bázisponttal alacsonyabb a decemberinél és 98 bázisponttal csökkent egy év alatt.

 

A szabadfelhasználású jelzáloghitelek kamata egy hónap alatt 0,76 százalékponttal, egy év alatt 2,57 százalékponttal, 6,03 százalékra csökkent, a személyi hitelek kamata viszont 39 bázisponttal, 18,51 százalékkal nőtt januárban, ám 2,89 százalékponttal csökkent egy év alatt. A vállalati hitelkamatok egymillió eurónál kisebb összegekre januárban emelkedtek, e fölött csökkentek.

Tudta, hogy bankbetétben romlik a pénze?
A csökkenő kamatkörnyezetben egyre nehezebb jó hozamú befektetést találni. A betéti kamatok általában 1% alatti éves hozamot fizetnek, miközben az infláció 1,8% (KSH, 2016. dec.). Így az Ön pénze reálértéken romlik.
Töltse ki kalkulátorunkat és megoldást találhat pénzügyeire!
Milyen távra fektet be általában?
   
Mekkora éves kamatot kap jelenleg?
   
Milyen kockázat mellett fektet be Ön?
   
Milyen ügyfél Ön?
 
Milyen éves hozammal lenne Ön elégedett?
   
Szeretne adómentes befektetést?
 
Pénzügyi megoldásunk:
Ahhoz, hogy testreszabott ajánlattal tudjuk Ön felkeresni, kérjük, töltse ki a következő adatokat:
Név:
Irányítószám:
Telefon:
E-mail:
Információ: Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény törvényben foglaltak alapján személyes adataim jelen weboldalon történő megadásával hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat a ProfitLine.hu a Személyes adatok védelméről és biztonságáról szóló adatvédelmi szabályzatában leírtak szerint kezelje és adataimat továbbítsa a Partnereink menüpontban felsorolt szolgáltató partnerei részére további egyeztetés, tájékoztatás céljából.
Köszönjük megkeresését
Köszönjük megkeresését, kollégáink hamarosan felkeresik a megadott elérhetőségek egyikén.

Az egymillió eurónál kisebb összegű vállalati forinthitelek átlagos kamatlába 67 bázisponttal, 4,63 százalékra emelkedett, de így is 66 bázisponttal alacsonyabb volt az egy évvel korábbinál. Az euróhitelek kamata 87 bázisponttal emelkedett, 3,85 százalékra, amivel 26 bázisponttal marad el a tavaly januári kamatszinttől. Az egymillió euró feletti forinthitelek kamata 70 bázisponttal csökkent januárban, 3,06 százalékra, amivel 25 bázisponttal magasabbra szökött a tavaly januárinál, az euróhitelek 1,97 százalékos átlagkamata 20 bázisponttal alacsonyabb a decemberinél és 61-gyel a tavaly januárinál.


És erről mit gondolsz?
A szerkesztőség ezúton kijelenti, hogy a hozzászólások tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal. A hozzászólások mindenkor a szerzőik véleményét tükrözik, amikkel a honlap szerkesztősége nem feltétlenül ért egyet. A hozzászólások tartalmáért azok írója felel. A szerkesztőség fenntartja magának a mindenkori jogot arra, hogy saját megítélése szerint, részben vagy egészben töröljön, illetve ne töröljön hozzászólásokat vagy regisztrált felhasználókat. A szerkesztőség ezen döntéseit nem köteles indokolni.

Legfrissebb fórum témák